Ültess fát – Tegyél a klímavédelemért Füreden is

Tavaszi lakossági faültetési akciót hirdet az önkormányzat, amelynek keretében díszfákat igényelhetnek a helyi lakosok a saját kertjeikbe. A facsemetéket az önkormányzat ingyenesen biztosítja. Pályázni, egy online igénylőlap kitöltésével, kizárólag itt, a honlapon megadott linken lehet.

Az őszi akció után újabb faültetési programot hirdet az önkormányzat. A pályázaton minden balatonfüredi lakos részt vehet, aki az előző kiírásban nem volt az igénylők között. Egy ingatlanra legfeljebb 3 darab 8/10-es törzs körméretű, földlabdás fa kérhető.

A pályázatra március 14-ig várják a jelentkezéseket.

Jelentkezni itt lehet.

A facsemeték kiszállításáról a Probio Zrt. gondoskodik, az ültetés a pályázó feladata, melyet a szállítás napján köteles elvégezni.
Az igényelhető fajták közül a készlet erejéig választhatnak a pályázók. A jelentkezések iktatása a jelentkezés sorrendjében történik mindaddig, amíg a 200 darabos keret ki nem merül. A keret kimerülése esetén a jelentkezés lehetősége lezárul.

Az önkormányzat megbízásából a Probio Zrt. szerzi be a csemetéket a lakossági igények alapján – legfeljebb 200 darabot – melyek 220 cm törzsmagasságú sorfák, jól bírják a városi körülményeket, és gondozás szempontjából nem túl igényesek.

Az ültetési időszak az eredményhirdetés után azonnal elkezdődik.

A részletes felhívás itt olvasható.

 

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.