Oldal kiválasztása

Füred tudta legjobban megtartani a vendégeit

Szerző: | 2021-01-21.

A Balaton régióban tavaly eltöltött, összesen 3,3 millió kereskedelmi szálláshely vendégéjszakából mintegy félmilliót (495 ezret) Balatonfüreden regisztráltak, ezzel a város a térség legnépszerűbb nyaralóhelye. A koronavírus miatt a régióban 44 százalékkal esett vissza a kereskedelmi szálláshelyek forgalma, a vendégéjszakák száma pedig 2,6 millióval lett kevesebb.

A kereskedelmi szálláshelyeken, vagyis a szállodákban, panziókban és kempingekben regisztrált vendégéjszakákat összehasonlítva kiderül: a korábbi forgalmának egyharmadát elvesztő Balatonfüred magabiztosan vezeti a régiós listát, ami persze nem meglepő, hiszen országos szinten is az első helyen áll.
Balatonfüreden a belföldi turizmus nagyon élénk, a járvány miatti jelentős korlátozások ellenére, a 2019-es forgalom 87 százalékát megtartotta 2020-ban a város – derül ki a Balaton-parti települések tavalyi vendégforgalmáról összeállítást közlő balatontipp.hu írásából.

Az előző évet magasan vezető Hévíz a második, a településen ugyanis drasztikusan visszaesett a külföldi vendégforgalom. Hévíz, ahol a külföldi turizmus meghatározó volt, a 2019-es forgalmának csak alig több, mint harmadát tudta megtartani. A harmadik helyen Siófok áll, itt a 2019-es forgalom 60 százalékát hozták.

A teljes lista, és a szállásdíj bevételek itt láthatók.

 

 

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Hírek, Agora

Hírek

Rendőrségi bemutató

Nyárindító megnyitó ünnepség Balatonfüreden, a Vitorlás téren május 22-én.

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004