Oldal kiválasztása

Elkezdődik a vágányépítés

Szerző: | 2021-03-16.

Elkezdődik a vasút-villamosítási fejlesztés részeként a csonkavágány kiépítése. A vágányépítési munkálatok miatt a vasútállomás környékén várhatóan megnövekedett forgalomra kell számítani.

Március 16-án, kedden a kivitelező megkezdi a mozdonycserét segítő csonkavágány kiépítését. A munka teljes vágányzár mellett folyik, így az állomáshoz tartozó útátjárók biztosítási módja is megváltozik. A Jókai utcai és a Csók utcai átkelőknél március 27-ig kikapcsolt fénysorompókra lehet számítani, ahol az esetleges vasúti mozgásokat jelzőőrök biztosítják majd.

Várhatóan a vágányépítési munkálatok következtében a vasútállomás környékén megnövekedett forgalomra, esetlegesen zajhatásra lehet számítani, így a kivitelező a lakosság türelmét és megértését kéri.

Kérdés, kérés esetén a kivitelezőt a panasziroda.eb@vasutvill.hu email címen lehet elérni.

Mint arról korábban már beszámoltunk, a kialakult járványügyi helyzet ellenére folytatódnak az észak-balatoni vasútfejlesztés munkálatai, a városban is zajlik a beruházás, így előreláthatólag idén júniusban megérkezhet az első villanymozdony Balatonfüredre.
A tervek szerint Füreden és Balatonarácson is akadálymentes peronok létesülnek, illetve az önkormányzat szeretné bővíteni a pályaudvar gyalogos kapcsolatait is.

 

 

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Mácsai24

2024-07-20. 16.00 Vaszary Galéria

Kiállításmegnyitó.

DumaFüred

2024-07-19-28. Balaton Szabadidő Központ

Humoristák estjei.

Hírek, Agora

Hírek

DumaFüred 2024

A humor legnagyobb hazai fesztiválja újra a városban. DumaFüred fesztivál július 19-28. között.

Udvarmozi

Szabadtéri vetítések az Arácsi Tájházban Tímár Péter filmjeiből.

Moszkító

2024.07.15.

Megtörtént a legutóbbi szúnyoggyérítés? Ismerősi körben senki sem látta a járművet, és érzésre sem lett kevesebb szúnyog.

pénz

2024.07.15.

Iszonyú drága a Balaton! A covid óta háromszorosára emelkedtek az árak a fizetések meg alig változtak. Füred megfizethetetlen. Úgy látom,…

zene nyugdíjasoknak

2024.07.09.

Minden évben ugyanaz a téma. Miért csak olyan koncertek vannak a városban, amelyek a nyugdíjas korosztályhoz szólnak? Fenyő, Neoton, Kovács…

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Monis Banner
2
Bahart