Oldal kiválasztása

Szavaztak a szülők: nem akarják az egyházi fenntartású iskolát

Szerző: | 2021-03-19.

Az Eötvös Loránd Általános Iskolába járó diákok szülei a március 19-én, pénteken tartott szavazáson döntő többséggel úgy döntöttek: nem támogatják, hogy az iskola a katolikus egyház fenntartásába kerüljön.

A 408 szavazásra jogosultból végül 244-en jelentek meg az iskolában kihelyezett urnánál, és adták le a voksukat. 205-en szavaztak amellett, hogy maradjon állami fenntartású az iskola, míg 39-en az egyházi fenntartás mellett voksoltak. Így, a szülők döntő többséggel elutasították, hogy az iskola egyházi fenntartásba kerüljön.

A tanintézmény jelenleg állami fenntartásban működik, az iskolai ingatlan tulajdonosa viszont az önkormányzat.
Az iskolának 408 diákja van, így a jogszabályok szerint legalább 205 fenntartóváltás melletti igen szavazatra lett volna szükség ahhoz, hogy a Veszprémi Érsekség átvehesse az intézmény működtetését. A szabályok szerint azok a szülők, akik nem jelentek meg a szavazáson, automatikusan a jelenlegi működési forma megtartása mellett voksolók táborát gyarapították.

Mint arról korábban hírt adtunk, a katolikus egyház a következő tanévtől szerette volna átvenni az Eötvös Loránd Általános Iskola fenntartását, szándékáról jogi nyilatkozatot is tett.

A fenntartóváltást ellenző szülők az önkormányzatnak illetve a tankerületnek is elküldtek egy-egy petíciót, jelezve: szeretnék, hogy állami kézben maradjon az iskola, amennyiben azonban megvalósul a fenntartóváltás, úgy kilátásba helyezték gyermekük iskolaváltását.
Az iskolában tanító pedagógusoknak ugyan csak véleménynyilvánítási joguk van az ügyben, de a napokban állást foglaltak ők is, a tanárok és az iskola dolgozóinak 80 százaléka továbbra is állami fenntartásban szeretné tudni a tanintézményt.

 

 

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Hírek, Agora

Hírek

Adj vért Balatonfüreden!

Az ország hét városában véradási akciót tartanak szeptember utolsó hétvégéjén. Balatonfüred az egyik helyszín.

Közel ezren tekertek

A zord időjárás ellenére a BalatonFondón közel ezren indultak el.

Sokan költöttek Füreden

Több mint 9 milliárd forintot költöttek a K&H SZÉP-kártya birtokosok, a top 3 nyári helyszín között ott van Füred is.

Mert ha elindul a vonat...

2024.09.26.

Biztos nem Belgrádba ment a kérdéses járat... Akkor nem, hogy 32 percet késett volna, hanem 32 perccel előbb érkezett volna…

MÁV

2024.09.25.

A 32 perc az még csak lóf... sem. Ez tényleg így van. Bármit csak akkor lehet szóvá tenni, ha 120…

soha többet vonat!!!

2024.09.25.

Több éve vonatoztam utoljára és hétfőn egy világ dőlt össze bennem! a 13,05-ös tapolcai vonat 32 perces késéssel indult Füredről,és…

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bmw
Mvm Cmyk Emblem Mg
Szerencsejáték Zrt
Bahart