Szakértők vizsgálják az új forgalmi rendet

Kísérleti jelleggel, másfél héttel ezelőtt új forgalmi rend lépett életbe a 71-es főút és a Séta utca kereszteződésében, a cél az, hogy biztonságosabb legyen a gyalogos átkelés a főúton. Az elmúlt héten az önkormányzat szakértők bevonásával vizsgálta a kísérleti forgalmi rendet.

– A vizsgálatok egyértelműen kimutatják, hogy a 71-es főút kétsávosra szűkítésével kialakított gyalogos középsziget sokkal biztonságosabbá teszi az átkelést, ezt egyébként a járókelők is alátámasztották. A gyalogosok védelme mellett, a főút forgalmának lassítása is cél, hiszen ezen a szakaszon eddig mindennapos volt a gyorshajtás – nyilatkozta a balatonfured.hu-nak Kosler Zoltán, a Városfejlesztési és üzemeltetési osztály vezetője.

– Sajnálatos módon az autósok figyelmetlensége, ami legtöbbször a kanyarodás tiltásának figyelmen kívül hagyása volt, illetve a Jókai utcai lámpa működése is hozzájárult ahhoz, hogy egy nagyobb forgalom esetén torlódás alakulhasson ki. Az észrevételeket természetesen figyelembe vesszük, és a szakértőkkel egyeztetve alakítjuk tovább a kereszteződést – fogalmazott Kosler Zoltán.

Az önkormányzat kezdeményezésére a Magyar Közút megvizsgálta a közlekedési jelzőlámpák vezérlését, így azokat május 7-től, péntek reggeltől, fix vezérlésű programra állították át a Jókai utcai csomópontban.
A jövő héten tovább folytatódik a kereszteződés forgalmának elemzése.

 

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.