Elkészültek az idősotthon tervei

A Petőfi Sándor utcai, egykori belügyminisztériumi üdülő területén pályázati forrásból egy idősek és nyugdíjasok otthonának építését tervezi az önkormányzat. Elkészültek az épület tervei.

A Kiserdővel szembeni, másfél hektáros területen a jelenlegi főépületet felhasználva és átalakítva létesít idősotthont az önkormányzat.
A meglévő főépületben alakítják ki az idősek otthonát, míg mellette kétoldalt a nyugdíjas otthon új, földszint plusz egy szintes épületei kapnak majd helyet. (Az A és B épület lényegesen alacsonyabb lesz az idősek otthonánál.) A telken belül összesen hatvan parkolót alakítanak ki. A tervezéskor fontos szempont volt a meglévő értékes faállomány védelme.

Az Alkony Idősek Otthona és Nyugdíjas otthon jóváhagyási terveit az önkormányzat elkészítette, és átadta a Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt.-nek, azzal a céllal, hogy a kivitelező kiválasztására a közbeszerzési eljárást előkészítse illetve lebonyolítsa.

A város vezetése bízik abban, hogy az eljárás sikeres lesz és előnyös árat kap az épületegyüttes megépítésére.

Mint arról korábban már írtunk a kormány 400 millió forinttal támogatja az egykori BM üdülő területén megvalósuló idősotthon kialakításának előkészítését. A tervek szerint a volt BM üdülő területét térítésmentes vagyonkezelői joggal kapja meg az önkormányzat.

  • Látványtervek

 

 

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.