Tavasszal átadják az új Járási Hivatalt

Jövő tavaszra elkészül a Járási Hivatal új épülete, amelyben a foglalkoztatási-, a népegészségügyi-, az építészeti osztály illetve ügyfélszolgálat kap helyet.

A felső városrész rehabilitációjának részeként 545 millió forint állami támogatásból épül meg a Járási Hivatal, amelyhez az ingatlant az önkormányzat biztosította.

Balatonfüreden évente 90-95 ezer ügyfél keresi fel a Járási Hivatalt, az ügyintézők minél színvonalasabb kiszolgálása érdekében létesül a hivatal új részlege – fogalmazott az épület bejárásán Kontrát Károly, a térség országgyűlési képviselője.
– A hivatali ügyeiket intéző emberek érdekében történik a beruházás, de külön öröm, hogy ezzel a Balaton-parti területek után Füred óvárosi része is fejlődik – mondta az államtitkár.

– A város térségi szerepe tovább erősödik ezzel a beruházással valamint a szomszédságában, szintén állami beruházásban megépülő törvénykezési hellyel – vélekedett Bóka István, a város polgármestere.

Az építkezés ez év április elején kezdődött, jelenleg az épület szerkezetkész, az átadása jövő tavaszra várható – jelentette be Takács Szabolcs, a Veszprém Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja.

A Kossuth Lajos utca 26-ban található új épület földszintjén az ügyfélközpont kap helyet, az emeleten és a tetőtérben lesznek a Népegészségügyi és Foglalkoztatási valamint az Építésügyi osztály irodái. Az új épület előtt az ügyfelek számára parkolókat is kialakítanak.

  • Képgaléria

 

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.