Oldal kiválasztása

Anna-fesztivál – Prímások, operák, utcabál

Szerző: | 2021-07-24.

Cigányprímások versenye, a Magyar Állami Operaház műsorai, kórusok koncertje, operagála és az elmaradhatatlan szívhalászat – íme, az Anna-fesztivál kínálata. Az elmúlt évek alatt színes kínálatával önálló arculatot kialakító fesztivál július 26-01. között újra élettel tölti meg a várost. A Gyógy téri nagyszínpadon a legjobb prímások zenélnek, világhírű operák részletei csendülnek fel a legszakavatottabbak előadásában, a lányok pedig kihalászhatják a Balatonból a szerelmük nevét.

Az egész hét az Anna-bál jegyében zajlik majd a városban. A július 31-én, szombaton rendezendő bál előtt tematikus városnéző sétákon lehet megismerkedni a bálhoz köthető történetekkel, anekdotákkal.

Krúdy Gyula novellája alapján, amelyben vízbe dobott férfi nevekkel feliratozott fa-szíveket kellett kihalászni a hölgyeknek a Balatonból, hogy megtudják ki lesz a báli táncpartnerük, idén is kifut a hajó fedélzetén a szép lányokkal. A szívhalászat romantikáját Novák Péter énekes, zeneszerző, színész, koreográfus celebrálja majd.

A szívkórház előtti téren felállított nagyszínpadon a legjobb cigányprímások adnak koncertet. Itt lesz a hagyományos Operagála, amelyen világhírű darabokból csendülnek fel részletek. Carmen, Hunyadi László és Strauss Denevérje előtt egy nappal a Magyar Állami Operaház művészei lépnek fel a Gyógy téren.

Az Anna-bál alternatívájaként idén is lesz utcabál a város történelmi negyedében. Könnyed elegancia, táncparkett és koncert a Blaha utcában. Teraszok, minőségi gasztro-kínálat és laza szórakozás a báltól pár lépésnyire.

A hagyományos báli menet bevonulása után fél kilenckor a szervezők kiürítik az utcát és megkezdődik a kulissza átalakítása. Látványos díszítés és utcabútorok fogadják majd a vendégeket, akik este kilenc órától érkezhetnek az utcabálra.

A romantikusabb alkatok az Anna-bál estéjén az Anna-báli szépek mezőhegyesi, szilvásváradi és bábolnai ménesgazdaságok díszes fogatain sétakocsikázhatnak Balatonfüred belvárosában.

A július 26-augusztus 1. között zajló Anna-fesztivál részletes programja itt.

A város ebben az évben is támogatási szerződést kötött a Szerencsejáték Zrt-vel valamint az MVM-mel az Anna-bál illetve az Anna-fesztivál programjainak szponzorálására.

 

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Hírek, Agora

Hírek

Adj vért Balatonfüreden!

Az ország hét városában véradási akciót tartanak szeptember utolsó hétvégéjén. Balatonfüred az egyik helyszín.

Közel ezren tekertek

A zord időjárás ellenére a BalatonFondón közel ezren indultak el.

Sokan költöttek Füreden

Több mint 9 milliárd forintot költöttek a K&H SZÉP-kártya birtokosok, a top 3 nyári helyszín között ott van Füred is.

Mert ha elindul a vonat...

2024.09.26.

Biztos nem Belgrádba ment a kérdéses járat... Akkor nem, hogy 32 percet késett volna, hanem 32 perccel előbb érkezett volna…

MÁV

2024.09.25.

A 32 perc az még csak lóf... sem. Ez tényleg így van. Bármit csak akkor lehet szóvá tenni, ha 120…

soha többet vonat!!!

2024.09.25.

Több éve vonatoztam utoljára és hétfőn egy világ dőlt össze bennem! a 13,05-ös tapolcai vonat 32 perces késéssel indult Füredről,és…

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bmw
Mvm Cmyk Emblem Mg
Szerencsejáték Zrt
Bahart