Oldal kiválasztása

Megáldották a Piros templom új orgonáját

Szerző: | 2021-08-19.

Balatonfüred Közalapítványi támogatással és a hívek adományaiból elektromos koncertorgonát vásároltak a füredi római katolikus plébánia templomba, ahol Fodor János plébános áldotta meg az új hangszert. A koncerttel egybekötött ünnepségen részt vettek mások mellett a város vezetői, ismert személyiségei.

– Az összefogásban van az erő – fogalmazott Kicsák Tamás kántor, majd köszöntőjében méltatta, hogy az új hangszert 1,5 millió forinttal a Balatonfüred Városért Közalapítvány, több mint 1,6 millióval pedig a hívek támogatták.
A régi hangszer rekonstrukciója indokolt, amit 1995-ben újítottak fel utoljára, és a munkálatok alatt sem maradhat hangszer nélkül a római katolikus templom.

Böröcz István, a városrész önkormányzati képviselője elmondta: elhasználódott, emiatt nem szólt mindig kristálytisztán a régi orgona, a szentmiséken viszont a kísérő muzsika, a hangzás is nagyon fontos a hívek számára.
– Reméljük, megtörténik a közeljövőben a templom teljes felújítása is, – vélekedett a képviselő, a gyűjtés egyik szervezője.

A hangszer megáldása után Ruppert István Liszt-díjas orgonaművész, a Győri Székesegyház orgonistája és karnagya mások mellett Bach, Vivaldi és Liszt Ferenc műveiből adott elő részleteket.

 

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Hírek, Agora

Hírek

Adj vért Balatonfüreden!

Az ország hét városában véradási akciót tartanak szeptember utolsó hétvégéjén. Balatonfüred az egyik helyszín.

Közel ezren tekertek

A zord időjárás ellenére a BalatonFondón közel ezren indultak el.

Sokan költöttek Füreden

Több mint 9 milliárd forintot költöttek a K&H SZÉP-kártya birtokosok, a top 3 nyári helyszín között ott van Füred is.

Mert ha elindul a vonat...

2024.09.26.

Biztos nem Belgrádba ment a kérdéses járat... Akkor nem, hogy 32 percet késett volna, hanem 32 perccel előbb érkezett volna…

MÁV

2024.09.25.

A 32 perc az még csak lóf... sem. Ez tényleg így van. Bármit csak akkor lehet szóvá tenni, ha 120…

soha többet vonat!!!

2024.09.25.

Több éve vonatoztam utoljára és hétfőn egy világ dőlt össze bennem! a 13,05-ös tapolcai vonat 32 perces késéssel indult Füredről,és…

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bmw
Mvm Cmyk Emblem Mg
Szerencsejáték Zrt
Bahart