Oldal kiválasztása

Magyar Passió – Premier előtti vetítés

Szerző: | 2021-10-14.

Eperjes Károly új filmjének, a kommunista diktatúra keresztényüldözéséről szóló Magyar Passiónak a premier előtti vetítését tartják október 27-én a Balaton Moziban. Az egész estés film bemutatója után a film készítőivel találkozhat a közönség.

A film forgatása ez év áprilisban kezdődött az egyik leglátogatottabb hazai keresztény zarándokhelyen, Máriabesnyőn. Az alkotás az 50-es évek keresztényüldözésektől sem mentes, vészterhes időszakát idézi fel. 1950. június 8-áról 9-ére virradóra, egyetlen éjszaka alatt sok ezer embert hurcoltak el a kolostorokból, rendházakból. Voltak, akiket börtönbe, másokat internálóhelyekre vittek. Nem sokkal később, egyetlen tollvonással szinte az összes magyarországi szerzetesrendet betiltották, felszámolták, és minden értéküktől megfosztották.

Balatonfüreden, a november 4-i hivatalos, budapesti premiert megelőzően vetítik le a Magyar Passiót, október 27-én, 20 órától a Balaton Moziban. (Jegyár: felnőtt 1500-, diák 1300-, mozikártyával rendelkezőknek 1200 forint.)

A film után közönségtalálkozó, amelyen részt vesz Eperjes Károly a film rendezője, Csukás Sándor operatőr, és Tóth János Gergely színművész.

A film rendezője, Eperjes Károly néhány hete a városban járt, akkor kérdeztük a filmről.

– Ott van a címlistán, hogy ezt a filmet én rendeztem, de ez nem igaz. Isten nélkül nem készült volna el a film. Olyan instrukciókat is adtam a forgatás közben, amik nem szerepeltek a forgatókönyvben, sőt, előtte meg sem fogalmazódtak bennem. A film nemcsak a hívőknek szól, remélem, megszólít mindenkit és rádöbbenti az embereket, milyen vallásüldözés zajlott itt az ötvenes években. Kemény, de igaz film, valós, megtörtént eseményeket jelenít meg – mondta Eperjes Károly.

 

 

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Hírek, Agora

Hírek

Adj vért Balatonfüreden!

Az ország hét városában véradási akciót tartanak szeptember utolsó hétvégéjén. Balatonfüred az egyik helyszín.

Közel ezren tekertek

A zord időjárás ellenére a BalatonFondón közel ezren indultak el.

Sokan költöttek Füreden

Több mint 9 milliárd forintot költöttek a K&H SZÉP-kártya birtokosok, a top 3 nyári helyszín között ott van Füred is.

Mert ha elindul a vonat...

2024.09.26.

Biztos nem Belgrádba ment a kérdéses járat... Akkor nem, hogy 32 percet késett volna, hanem 32 perccel előbb érkezett volna…

MÁV

2024.09.25.

A 32 perc az még csak lóf... sem. Ez tényleg így van. Bármit csak akkor lehet szóvá tenni, ha 120…

soha többet vonat!!!

2024.09.25.

Több éve vonatoztam utoljára és hétfőn egy világ dőlt össze bennem! a 13,05-ös tapolcai vonat 32 perces késéssel indult Füredről,és…

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bmw
Mvm Cmyk Emblem Mg
Szerencsejáték Zrt
Bahart