Oldal kiválasztása

Elkezdődik a konferencia központ építése

Szerző: | 2022-04-01.

Kihirdették a kivitelezőt, így hamarosan elkezdődhet az új konferencia- és rendezvényközpont építése. A régóta tervezett beruházás 6,3 milliárd forintból valósul meg az egykori Huray utcai piac helyén. Íme, a látványtervek.

A konferencia- és rendezvényközpont, a nyílt, uniós közbeszerzési eljárás alapján a Paralelbau Kft. és a Szabadics Zrt. kivitelezésében épül meg – derül ki az európai közbeszerzési értesítőből.

A beruházás azonnal elkezdődik, amint a jelenleg zajló mélygarázs építése után átadják a munkaterületet.

Mint arról korábban már írtunk, a turisztikai és gazdasági szempontból is jelentős beruházás négy forrásból valósul meg, az Uniótól 3 milliárd forint támogatást kapott a város, a többi költséget hazai pályázatokon nyert támogatások fedezik. A közel két hektáros terület az önkormányzat tulajdonában van.

Az utóbbi időben parkolóként használt területen egy kétszintes, ötezer négyzetméteres komplexum épül, melynek főbejárata a Huray utcáról nyílik majd. A 650 férőhelyes díszteremmel rendelkező konferencia központ alatt egy 290 parkolóhelyes mélygarázst alakítanak ki, a beruházás részeként a központ kiszolgálására, az önkormányzat beruházásában, egy ötven szobás kisebb szálloda is létesül. A területen parkosítanak, igényes díszburkolatokat helyeznek el.

Az épület megjelenését a kő illetve az üveg uralja majd, de hangsúlyos lesz az épület ötödik homlokzataként megjelenő zöldtető is – áll a tervtanulmányban. Az épület kettős belmagasságú előcsarnoka több funkciónak is eleget tesz. Az előcsarnokból nyíló kiállítótér mobil leválasztása szintén a többcélú használhatóságot szolgálja. A központ emeletén négy szekcióterem kap helyet. Az egyenként 78 férőhelyes termek a mobil falak révén összenyithatók, így egy 300 fős nagyteremként is használhatók.

  • Látványtervek

A földszint alapterülete több mint háromezer négyzetméter, itt lesz az előcsarnok és a hozzá flexibilisen kapcsolódó 380 négyzetméteres kiállítóterület, a két helyiség összenyitható, így nagyobb rendezvények lebonyolítására is alkalmas lesz. A kiállítótérből még két 60, illetve 110 fő befogadására alkalmas terem nyílik, ezek szintén összenyithatók.

A különböző rendezvények zavartalan lebonyolítását szolgálják az előcsarnok két oldalán elhelyezkedő vizesblokkok, ruhatárak, a Huray utcai oldalra tervezett büfé és jegypénztár, amelyek kívülről a gyalogos sétány felől is megközelíthetők lesznek.
Az előcsarnokhoz kétoldalt szimmetrikusan elhelyezkedő ruhatárak és vizesblokkok kapcsolódnak. Az épület alatti közparkolónak a 71-es út felől lesz a bejárata.

 

 

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Hírek, Agora

Hírek

Rendőrségi bemutató

Nyárindító megnyitó ünnepség Balatonfüreden, a Vitorlás téren május 22-én.

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004