Oldal kiválasztása

Jézuska Expressz – Ajándékok gyerekeknek

Szerző: | 2023-12-22.

48 füredi gyermek kapott névre szóló karácsonyi ajándékot a Jézuska Expressz adományozási akció keretében. A helyi gyermekjóléti szolgálat választotta ki, azt a húsz szociálisan rászoruló füredi családot, ahol a gyerekek karácsonyi meglepetést kérhettek maguknak. Mindenki kívánsága teljesült.

A Jézuska Expressz karácsonyi adományozási akciót négy évvel ezelőtt szervezték meg először a városban, a gyűjtés egy füredi vállalkozó ötlete volt. Idén is a balatonfüredi szociálisan rászoruló családokat keresték fel azzal a kéréssel, hogy a gyerekek írják le egy levélben, mit szeretnének kapni karácsonyra.

– Minden kívánságot sikerült teljesítenünk. A felajánlásoknak köszönhetően 1,2 millió forint értékben tudtunk ajándékokat vásárolni. A csomagokban volt például két tablet, bluetooth fülhallgatók, roller, LEGO, korcsolya, sportruha, és sok-sok játék. Ebben az évben a gyerekek a leírt kívánságok mellé rajzokat is küldtek nekünk, a Jézuska segítőiként tekintenek ránk. Megindító azt látni, mekkora szükség van a segítségre – mondta a balatonfured.hu kérdésére a gyűjtést kezdeményező füredi vállalkozó, Vogronics Katalin, aki kiemelte: a Jézuska Expressz az önkormányzat támogatásával, Holczer András alpolgármester mentorálásával zajlik immár évek óta.

A kezdeményezéshez mintegy negyven, a városhoz kötődő vagy itt élő magánszemély illetve cég csatlakozott. Az ajándékokat december 18-án már meg is kapták az érintett családok.

Íme, az adományozásban résztvevők:
Aura Hotel Balatonfüred, Balthazar Emil Budapest, Bara Autóház Kft. Érd, Benkő Zsanett Budapest, Bergmann Márta, Bergmann Cukrászda Balatonfüred, Kovács Orsi Füred Hotel, Csermely Ákos Balatonfüred, Darvalics Lajos Tihany, Dékány Dénes Csopak, Dobszai Zoltán Soltvadkert, Eppel János Balatonfüred, Ferenczi Gábor Budapest, Fézler Ildikó Losan Kft. Budapest, Gém Éva Dorkó Kft, Gönczi család Budapest, Hevér Krisztina Vanda Balatonfüred, Horti Gergely Budapest, Ivácskovics György Balatonfüred, Kasza Miklós Pozsony, Klemm Balázs és családja Budapest, Korcsogné Deli Zita Balatonfüred, Kozma Attila Zsolad Kft. Márkó, Krénusz Ferenc Audi Centrum. Budapest, Lukács László Budaörs, Lukács Lilla Zelna Borászat Balatonfüred, M. Kasza Szilárd Balatonfüred, Pintér Zita Balatonfüred, Robotcenter Balatonfüred, Sarlós András Budapest, Speedup! Autós Klub Csapó Zoltán Győr, Svantner Mihály Genf, Szabolcsi Gábor Budapest, Veninger Róbert Balatonfüred, Vogronics Dóra Köln, Vogronics Katalin Balatonfüred, Zeke Péter Budapest.

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Hírek, Agora

Hírek

Szúnyogirtás Füreden

Ismét szúnyoggyérítést tartanak a városban. Június 24-én lesz a földi kémiai irtás.

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004