Oldal kiválasztása

Újra látogatható a Modern Műtár

Szerző: | 2024-03-17.

Március 29-én újra kinyit a Modern Műtár, ahol a nemzetközi konstruktív, geometrikus állandó tárlat mellett tavasszal két új kiállítás is helyet kap. Fotókiállítás lesz az emberi test ábrázolásáról majd Vera Molnar emlékkiállítása nyílik meg.

A MOMŰ fotográfiai programja a következő három évben három tematikus kiállítás köré szerveződik: A test, A munka és A környezet.
Ezek közül az első, 2024-es fotókiállítás a Szöllősi-Nagy–Nemes gyűjtemény testhez kapcsolódó alkotásait helyezi középpontjába: miként viszonyulnak a fotográfusok a huszadik század elejétől napjainkig az emberi test ábrázolásához. A gyűjtemény anyagából válogató kiállítás megmutatja, milyen változások mentek végbe a műfaj történetében, milyen tendenciák és megközelítések mentén gondolkodnak a fotográfusok a testről.

A fotókiállítás április 27-től lesz látogatható.

Frankl A. Kirakati Próbaba Műhely 1987 427x322

Frankl Aliona: Kirakati próbababa műhely (1987) című fotója a tárlatról

Május 10-én nyílik meg a tavaly decemberben, Párizsban elhunyt Vera Molnar emlékkiállítása „In memoriam Vera Molnar: Dürer-Cezanne-Klee” címmel. Az alapító-gyűjtő házaspárt, Szöllősi-Nagy Andrást és Nemes Juditot a művésznővel évtizedekig tartó szoros barátság fűzte össze, ezért már korábban is tervezték, hogy az intézmény első két időszaki kiállításán a gyűjtemény kivételesen gazdag Vera Molnár-anyagának bemutatásával köszöntik a művészt 100. születésnapján.

Az első, Ritmusok és algoritmusok című tárlat a művész kreativitásának számítógépes aspektusára fókuszált, erről itt írtunk, a májusban nyíló kiállításon viszont Vera Molnar kedvenc művészettörténeti „háziszentjei” idéződnek meg: Dürer, Cezanne és Klee.
A MOMŰ a nyár végén többnapos nemzetközi szimpóziumot is rendez majd Vera Molnar művészetéről.

 

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Mácsai24

2024-07-20. 16.00 Vaszary Galéria

Kiállításmegnyitó.

DumaFüred

2024-07-19-28. Balaton Szabadidő Központ

Humoristák estjei.

Hírek, Agora

Hírek

DumaFüred 2024

A humor legnagyobb hazai fesztiválja újra a városban. DumaFüred fesztivál július 19-28. között.

Udvarmozi

Szabadtéri vetítések az Arácsi Tájházban Tímár Péter filmjeiből.

Moszkító

2024.07.15.

Megtörtént a legutóbbi szúnyoggyérítés? Ismerősi körben senki sem látta a járművet, és érzésre sem lett kevesebb szúnyog.

pénz

2024.07.15.

Iszonyú drága a Balaton! A covid óta háromszorosára emelkedtek az árak a fizetések meg alig változtak. Füred megfizethetetlen. Úgy látom,…

zene nyugdíjasoknak

2024.07.09.

Minden évben ugyanaz a téma. Miért csak olyan koncertek vannak a városban, amelyek a nyugdíjas korosztályhoz szólnak? Fenyő, Neoton, Kovács…

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Monis Banner
2
Bahart