Oldal kiválasztása

Jelentkezés a Borhetekre

Szerző: | 2024-05-27.

Augusztus 9. és szeptember 1. között rendezik meg idén a Borheteket. A Tagore sétányon 24 boros gazda mellett 15 kereskedő kap helyet, köztük pecsenyesütők, pálinka árusok, egy cukrászda és egy sajtos. Jelentkezési határidő június 10.

A rendezvényre továbbra is csak olyan szőlősgazdák jelentkezhetnek, akik a Balatonfüred-Csopaki Borvidéken legalább két hektár szőlőt, Balatonfüred közigazgatási területén legalább 1,4 hektárt meghaladó szőlő területet művelnek. A hagyományoknak megfelelően ezúttal is feltétel a városi borversenyen való részvétel, és ott legalább 30 pont elérése.

A rendezvényen kizárólag azon, legfeljebb 15 db csendes bor, habzó bor és pezsgő forgalmazható, amely a Városi Borversenyen megmérettetett, és legalább 70 pontot elért. A Városi Borversenyre a Borhétre jelentkező kiállítók legfeljebb 15 tétellel nevezhetnek, amelyből a borheti pontszámításba a legjobb 10 eredménye számít bele.

A Borheteken ezúttal is csak palackozott bor árusítható. A borárusító helyek sorrendjét sorsolás útján határozzák meg, a Vitorlás tér felőli első pavilont a hagyományoknak megfelelően Az év balatonfüredi bortermelője kapja meg, aki idén Kálmán József, az Arias Borászat vezetője.

A részletes részvételi szabályzat és a Borhetekre való jelentkezési lap itt érhető el.

 

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Hírek, Agora

Hírek

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004