Oldal kiválasztása

Újra lomtalanítás – Ingyenes zöldhulladék gyűjtő edények

Szerző: | 2014-03-08.

Ismét lomtalanítás és hulladékgyűjtés a városban. Március 29-én szállítják el az ingatlanok elé kitett lomot. Áprilisban a házhoz érkező zöldhulladék gyűjtő járatok is elindulnak.

A lomtalanítás végző Balatonfüredi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. kéri a lakosságot, hogy az elszállítandó lomot március 29-én, szombaton, reggel 7 óráig helyezzék el ingatlanjaik előtt. A hulladéktörvény értelmében veszélyes hulladékot (festékes dobozok, szárazelemek, akkumulátorok, permetszer maradványok) ne helyezzenek ki a közterületre. Idén sem szállítják el a lomtalanításkor a kommunális hulladékot, az építési törmeléket, hulladékká vált gumiabroncsot, a kerti- valamint zöldhulladékot.

A város környezetvédelmi rendelete értelmében a lomtalanítás alkalmával kihelyezhető hulladék mennyisége nem haladhatja meg az 50 kg/ingatlan mennyiséget.

Ezúttal is lesz külön elektronikai hulladékgyűjtési akció. Az elektronikai hulladékokat a Balatonfüred Fürdő u. 20. szám alatti telephelyre, (a Noszlopy utcáról nyíló bejárat felől, a benzinkút mellett) lehet térítésmentesen szállítani március 22-én, szombaton 8-15 óra között.

Újra indul a városban a zöldhulladék gyűjtés is. A gyűjtő járatok a rendszeres hulladékszállításba bekapcsolt területeken közlekednek majd. A szolgáltatás április 2-tól indul, a megfelelően, kihelyezett zöldhulladékot hetente egyszer, szerdai napokon viszik majd el.
A zöldhulladékot a szállítási napot megelőző nap 17 órától a szállítási nap reggelén 6 óráig kell kihelyezni az ingatlan előtti közterületre. A fás szárú növényi hulladék csak 1 méternél nem hosszabb kötegekbe rendezett formában helyezhető ki.

A házhoz menő zöld hulladékgyűjtés fejlesztése révén azok a helyi lakosok, akik nem nem rendelkeznek díjtartozással, március 10-től térítésmentesen 120 literes barna, kerekes hulladékgyűjtő edényt vehetnek át a Balatonfüredi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. (Balatonfüred, Fürdő u.20.) telephelyén, minden nap 8 és 15 óra között.

A balatonfured.hu oldal megtalálható a Facebookon is, klikkeljen ide, lájkoljon minket, így új híreinkről azonnal értesülhet!

balatonfured.hu

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Dés László koncert

2024-08-10. 20.30 Balaton Szabadidő Központ

Dés László és négy színész koncertje.

Neoton koncert

2024-08-09. 20.30 Balaton Szabadidő Központ

Nagykoncert.

A padlás

2024-08-01. 20.30 Balaton Szabadidő Központ

Musical.

Hírek, Agora

Hírek

Értékek-nek

2024.07.28.

Egyetértek. Most néztem meg a báli képeket és idén is rengeteg, értelemtől csillogó szempárt, tekintetet láttam. Ha innen nézem, végül…

Érték(ek válsága)

2024.07.27.

Volt régebben itt egy hozzászólás, hogy már rég nem arról szólnak az események, többek közt az Anna-bál, amiről kellene, már…

locsolás

2024.07.26.

Néhány helyen láttam a városban, hogy úgy locsolják a közparkokban a növényeket hogy a leveleiket is zuhanyoztatják. Dicséretes, hogy a…

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bmw
Monis Banner
2
Bahart