Újra lomtalanítás – Ingyenes zöldhulladék gyűjtő edények

Ismét lomtalanítás és hulladékgyűjtés a városban. Március 29-én szállítják el az ingatlanok elé kitett lomot. Áprilisban a házhoz érkező zöldhulladék gyűjtő járatok is elindulnak.

A lomtalanítás végző Balatonfüredi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. kéri a lakosságot, hogy az elszállítandó lomot március 29-én, szombaton, reggel 7 óráig helyezzék el ingatlanjaik előtt. A hulladéktörvény értelmében veszélyes hulladékot (festékes dobozok, szárazelemek, akkumulátorok, permetszer maradványok) ne helyezzenek ki a közterületre. Idén sem szállítják el a lomtalanításkor a kommunális hulladékot, az építési törmeléket, hulladékká vált gumiabroncsot, a kerti- valamint zöldhulladékot.

A város környezetvédelmi rendelete értelmében a lomtalanítás alkalmával kihelyezhető hulladék mennyisége nem haladhatja meg az 50 kg/ingatlan mennyiséget.

Ezúttal is lesz külön elektronikai hulladékgyűjtési akció. Az elektronikai hulladékokat a Balatonfüred Fürdő u. 20. szám alatti telephelyre, (a Noszlopy utcáról nyíló bejárat felől, a benzinkút mellett) lehet térítésmentesen szállítani március 22-én, szombaton 8-15 óra között.

Újra indul a városban a zöldhulladék gyűjtés is. A gyűjtő járatok a rendszeres hulladékszállításba bekapcsolt területeken közlekednek majd. A szolgáltatás április 2-tól indul, a megfelelően, kihelyezett zöldhulladékot hetente egyszer, szerdai napokon viszik majd el.
A zöldhulladékot a szállítási napot megelőző nap 17 órától a szállítási nap reggelén 6 óráig kell kihelyezni az ingatlan előtti közterületre. A fás szárú növényi hulladék csak 1 méternél nem hosszabb kötegekbe rendezett formában helyezhető ki.

A házhoz menő zöld hulladékgyűjtés fejlesztése révén azok a helyi lakosok, akik nem nem rendelkeznek díjtartozással, március 10-től térítésmentesen 120 literes barna, kerekes hulladékgyűjtő edényt vehetnek át a Balatonfüredi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. (Balatonfüred, Fürdő u.20.) telephelyén, minden nap 8 és 15 óra között.

A balatonfured.hu oldal megtalálható a Facebookon is, klikkeljen ide, lájkoljon minket, így új híreinkről azonnal értesülhet!

balatonfured.hu

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.