Oldal kiválasztása

Bővül a fizetős parkolási rendszer

Szerző: | 2024-03-01.

Április 1-től a felső városrészben új utcákkal bővül az önkormányzat fizetős parkolási rendszere. Az új parkolási területekre a már meglévő szabályok vonatkoznak majd, azaz két óra díjmentes parkolásra lesz itt is lehetőség.

A legutóbbi testületi ülésen elfogadott rendelet szerint a Kossuth Lajos-, a Mérleg-, a Siske-, a Dózsa György-, a Somogyi utca illetve az Alsó köz is bekerül a fizetős parkolási rendszerbe. Az említett utcákban, ahol összesen közel száz gépjármű tud leparkolni, négy új parkoló automatát helyeznek ki, egy pedig az új mélygarázsba kerül.

Az új szabályozástól azt reméli az önkormányzat, hogy jobb parkolási feltételeket biztosít majd a megnövekedett forgalmú felső városrészben.
– Az utcákban elsősorban a környéken lakók parkoltak, elvették ezzel a helyet az ideérkező, különböző ügyeket intéző autósoktól. Az új szabályozás arra ösztönzi a környék lakóit, hogy saját ingatlanukon álljanak meg az autóikkal, így a felszabaduló parkoló helyek már biztosítani tudják a városrészbe érkezők igényeit is – válaszolta kérdésünkre Szeles Ákos, a Probio Zrt. munkatársa.

Ezek a területek a III. díjövezetbe tartoznak, azaz a jegyautomatából váltott díjmentes jeggyel, vagy mobiltelefonnal váltott jeggyel 2 óra térítésmentes parkolásra van lehetőség, minden egyéb esetben parkolási díjat kell fizetni a munkanapokon (8-17 óra között), egész évben.

Az új rendelet szerint az Ófalu mélygarázshoz tartozó társasház tulajdonosai számára, albetétenként 1 gépjárműre, a mélygarázsban érvényes kedvezményes díjú bérletet adnak majd ki, ennek éves díja 24 ezer forint. A mélygarázs természetesen nyitott, ott bárki parkolhat a III. díjzóna szabályai szerint.

A város teljes parkolási rendszere, övezetek, díjak, itt találhatók. 

 

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

A padlás

2024-08-01. 20.30 Balaton Szabadidő Központ

Musical.

199. Anna-bál

2024-07-27. 18.00 Anna Grand Hotel

Bál a hagyományok jegyében.

Anna Fesztivál

2024-07-22-28. Tagore sétány

Operagála, szerenádok éjszakája, szívhalászat.

Hírek, Agora

Hírek

Fogatokon a 199. Anna-bál szépei

A 199. Anna-bál szépei július 28-án, vasárnap mutatkoznak be a Kisfaludy Színpadon majd végig kocsikáznak a városon.

DumaFüred 2024

A humor legnagyobb hazai fesztiválja újra a városban. DumaFüred fesztivál július 19-28. között.

Érték(ek válsága)

2024.07.27.

Volt régebben itt egy hozzászólás, hogy már rég nem arról szólnak az események, többek közt az Anna-bál, amiről kellene, már…

locsolás

2024.07.26.

Néhány helyen láttam a városban, hogy úgy locsolják a közparkokban a növényeket hogy a leveleiket is zuhanyoztatják. Dicséretes, hogy a…

Molnár

2024.07.26.

Minek ez az egész felhajtás egy héten keresztül? Aztán a bálra 130 ezerért lehet bemenni. Váltani kellene. Jó a hagyomány,…

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bmw
Monis Banner
2
Bahart