Oldal kiválasztása

Sok az eladó balatoni nyaraló

Szerző: | 2024-03-11.

Jelentősen bővült az eladó ingatlanok kínálata a Balatonnál, mind az északi, mind pedig a déli parton 10-20 százalékkal több a hirdetés most, mint egy éve ilyenkor. Miközben minden második déli parti eladó nyaraló siófoki, a második legnagyobb piacot Keszthelyen, a harmadik legtöbb eladó nyaralót pedig Balatonfüreden találjuk – derül ki az Ingatlan.com adataiból.

A balatoni régiót lendületben tartja, hogy az elmúlt két-három évben rengeteg ingatlanfejlesztés indult. Ugyancsak növeli a likviditást a térségben, hogy ha rosszra fordul a gazdasági vagy épp a finanszírozási helyzet, akkor a legtöbben a második otthonukat dobják piacra az elsődleges helyett.
A legnagyobb magyarországi ingatlanhirdetési felületen tapasztaltak szerint a kereslet tavalyhoz képest élénkült a január–februári időszakban, de még nincs azon a szinten, mint 2022 első két hónapjában. A balatoni piac egyes régióiban az árak még mindig drágábbak, mint Budapest.

– A balatoni ingatlanok a családi vagyonportfólió részét képezhetik, sokaknak kiváló befektetési forma volt ez 2015–2022 között. Az árak 2018 után kilőttek, a Covid idején rendkívül megdrágultak a nyaralók. A tulajdonosok jelentős része a karantén idején oda is költöztek az ingatlanjaikba. Most meg vissza, többségében a fővárosba és agglomerációjába. A kínálatbővülést magyarázza, hogy most realizálni akarják a befektetésen elért hozamot az eladók, akik így olcsón jutnak forráshoz. Azok a vállalkozók pedig, akik cégük nyereségét balatoni ingatlanba fordították, a megváltozott piaci környezetben banki hitelt nem akarnak felvenni, olcsóbb finanszírozási lehetőséget pedig ebben találnak – mondta a Világgazdaságnak Balogh László az Ingatlan.com vezető szakértője.

A legtöbb eladó ingatlant Siófokon hirdetik, szám szerint most is mintegy 2,5 ezret, pontosan annyit, mint egy évvel korábban. Miközben minden második déli parti eladó nyaraló siófoki, a második legnagyobb piacot Keszthelyen, a harmadik legtöbb eladó nyaralót pedig Balatonfüreden találjuk.
Érdekes, hogy míg Siófokon nem nőtt a kínálat, Keszthelyen például nagyot ugrott, a tavalyi 563 helyett egy évvel később már 737 hirdetés volt aktív, és Balatonfüreden is 530 helyett most 620 eladó ingatlan között válogathatnak a vevők.

A Balaton környékén tavaly az első két hónapban látványosan nagyobb a kínálat, mint egy éve, most 9470 eladó nyaraló van a piacon a tavalyi 8347 helyett.

 

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

A padlás

2024-08-01. 20.30 Balaton Szabadidő Központ

Musical.

199. Anna-bál

2024-07-27. 18.00 Anna Grand Hotel

Bál a hagyományok jegyében.

Anna Fesztivál

2024-07-22-28. Tagore sétány

Operagála, szerenádok éjszakája, szívhalászat.

Hírek, Agora

Hírek

Fogatokon a 199. Anna-bál szépei

A 199. Anna-bál szépei július 28-án, vasárnap mutatkoznak be a Kisfaludy Színpadon majd végig kocsikáznak a városon.

DumaFüred 2024

A humor legnagyobb hazai fesztiválja újra a városban. DumaFüred fesztivál július 19-28. között.

Érték(ek válsága)

2024.07.27.

Volt régebben itt egy hozzászólás, hogy már rég nem arról szólnak az események, többek közt az Anna-bál, amiről kellene, már…

locsolás

2024.07.26.

Néhány helyen láttam a városban, hogy úgy locsolják a közparkokban a növényeket hogy a leveleiket is zuhanyoztatják. Dicséretes, hogy a…

Molnár

2024.07.26.

Minek ez az egész felhajtás egy héten keresztül? Aztán a bálra 130 ezerért lehet bemenni. Váltani kellene. Jó a hagyomány,…

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bmw
Monis Banner
2
Bahart