Agora

Mi tekintettel vagyunk a személyiségi jogokra, elutasítjuk a gyűlöletkeltést, a rágalmazást. Kérjük, hozzászólásában tegyen így Ön is! Fenntartjuk a jogot mindazon hozzászólások visszautasítására is, amelyek valamilyen faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, illetve durva kifejezéseket vagy személyes adatokat tartalmaznak. A kulturáltan megfogalmazott, jobb esetben érvekkel alátámasztott kritikáknak helyet adunk, külön örülünk, ha mindezt nevével együtt vállalja a komment író. A vádaskodó, indulatos és személyeskedő hozzászólásokat azonban nem közöljük.

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

2 814 Hozzászólások
 1. Stefan írta

  Minden évben ilyenkor,”kinyílik a bicska”a zsebemben-a sok ” leengedő szakember” érvelésén,-nemhogy örülnénk,hogy egyáltalán van még ennyi víz is a Balatonban. Meg kell nézni a vizet nyáron a Füredi mólonal, amikor a nagy hajók forgolódnak. Kár hogy van zsilip amit lehet állandóan matatni!

  1. Már nincsenek illúzióim írta

   Igaza van. Sok a botcsinálta szakember ilyenkor, nyáron meg a víz kevés. Furcsa módon egy dologról mindenki hallgat: még ha szerencse folytán van is a nyáron elég víz, de a hely egyre csökken. Mindenhol vitorláskikötők épülnek és elveszik a helyet a „köznéptől”, és egyre kevesebb lesz a strandfelület. És a kikötőkben helyet foglaló vitorlások évente alig mozognak a vízen, gyakorlatilag csak státuszszimbólumok. Mi lesz ennek a vége? Kiszámolta már valaki, hogy ebben a tempóban mikor fogy el a Balaton? mikor lesz a Tamáshegy teteje is beépítve? Nem kéne még időben megállni, mielőtt mindennek vége, ami miatt még érdemes lenne Füredre jönni? vagy már ma is a 25. órában vagyunk? (Ha valaki válaszra méltat, nagyon kérem, az érvelés legyen, ne pedig dühkitörés és szitkozódás)

 2. Janika írta

  Érdeklődnék, hogy Balatonfüredet is érinti-e az OLAF által feltárt Elios Zrt botrány? Ha igen, Balatonfürednek mennyit kell majd visszafizetnie?

  1. minarikede írta

   Igen és igen!

 3. Balaton írta

  Nem értem, miért kezdik megint a Balaton csapolását. Miért nem lehet a mostani szinten tartani? Most jó a vízállás. Akik pedig a déli parton oda építkeztek, ahova nem szabadott volna, vessenek magukra.

  1. Sziszi írta

   Maximálisan egyetértek a Balaton írta hozzászólással. Évek, év tizedek óta az illetékesek a déli parti ingatlanok védelmére hivatkozva eresztik le a Balatont. Több terv is volt, van ezen ingatlanok védelmére. Ha már korábban engedélyezték a part közeli építkezést, akkor ezt a védelmet kellene megépíteni, akár az érintettek anyagi hozzájárulásával és a Balaton átlagos vízszintjét 110 cm-ről min. 125 cm-re meg kellene emelni. Most megint leengedik és ki tudja milyen nyár lesz? Nyáron volt, hogy közel 50 cm-t csökkent a víz szintje a párolgás hatására. Nem mindegy milyen szintről indul a nyár. Pár száz ember érdeke ismét előrébb való, mint a többi több tíz ezer, nem beszélve az ide érkező több száz ezer látogatóról.

  2. Balatonhoz írta

   Egyetértek az előttem szólókkal. Nagyon fontos a tó vízszintjének relatív magasan tartása. Nemcsak a turizmus miatt, hanem a tó élővilága miatt is. Tavaly egyébként elég jó volt a Balaton vízszintje, elég magasan tartották és emlékeim szerint nem volt kirívóan esős nyár.

  3. savanyújóska írta

   Nagyon kérek mindenkit, ne gondolják, hogy akiknek ez a feladata, azok nincsenek tisztában azzal, hogy minden szempontból a magasabb vízállás a kedvezőbb. A probléma ott van, hogy ezeket a kérdéseket roppant összetett szabályozások, előírások és törvények keretében – vagy mondhatnám úgy is, szorításában – kell megoldani. Én tisztelettel vagyok a tó sorsát kézben tartó szakemberek irányába, és azt kívánom nekik, legyenek olyan gondos gazdák, hogy ük-ükunokáink is élvezhessék a tó áldásait!

 4. Borsos írta

  Nagyon jó érzés volt végignézni a régi füredi képeket! Érdekes belegondolni, hogy száz év múlva a mi időnket is ilyen rácsodálkozva nézik majd mások.

  1. savanyújóska írta

   Irigylem az optimizmusát…!

 5. forrás írta

  Naná, hogy osztogatnak, minden kormány ezt tenné. A Kéki- és Koloska-patakok medrének felújítására ebből nem lesz pénz, mert ha elolvassa a hírt láthatja, mire lehet költeni. De lesz még itt pályázati pénz, abban biztos vagyok.

  1. Már nincsenek illúzióim írta

   Könyörgöm, ne újítsák föl! Nagyon igénytelen lettem, elég, ha csak tisztességesen kipucolják! Annakidején a medret jól megcsinálták, ezt így ma már nem tudják. Ne bántsanak semmit, csak a szemetet vigyék valami jó helyre, és ha lehet, ezt évente ismételjék meg.

  2. savanyújóska írta

   Szerintem katasztrofális látvány a kibetonozott, nyílegyenes, 2-3m mély meder alján csordogáló patakocska. Ezt valakik valamikor brutálisan elszabták!

  3. Benedek Nagy Róza írta

   Savanyújóska figyelmébe: a látvány azért katasztrofális, mert nem tisztítják elégszer, nem kívánom senkinek, hogy átélje a 2016.júl.13-i jégverést, árvizet. A mi ingatlanunkon, épületünkben azért lett több százezres kár, mert a tisztítatlan patak, még így nyílegyenesen sem tudta elvezetni az órási víztömeget és visszaduzzadt, alulról, felülről kaptuk a Kéki patak „áldását”. Ettől függetlenül a Kéki patak a szívem csücske. <3

 6. savanyújóska írta

  Nyilván véletlen és az égvilágon semmi köze a közelgő választásokhoz a 2 milliárdos városfejlesztési ígéretnek… Vajon jut belőle a katasztrofális állapotban lévő Kéki- és Koloska-patakok medrének felújítására? Hogy ezt már hányszor megígérték!

 7. tkp. kívülálló írta

  Tegnap óta nagyon kalapál valami gépcsoda a sűrűn lakott területen….. Elég durva, hát még annak, aki ott lakik …. Sőt… annak talán elviselhetetlen. Tudja valaki hol dolgoznak ilyen hanghatással?

 8. Forintos írta

  Nem kérdés, hogy a gyerekeket a legmodernebb eszközökkel kell megismertetni az iskolában. Ez lenne a normális. Az iskolában jobb számítógépnek, okostelefonnak, stb kellene lennie, mint az átlag családokban. Ebben komoly lemaradása van az országnak, ahol egyébként is több sebből vérzik az oktatás. Egyetértek, ezeket a digitális eszközöket használni kell a tanításban, nincs más, kirekeszteni nem lehet, meg kell találni a helyüket az oktatásban és ezek használatára is nevelni a diákokat.

 9. Késmárki Zita írta

  Köszönöm a füredi hangokat! Gyerekkorom emlékei kötnek Füredhez, nagyon jó volt hallani a templomok harangjait, a strandi nyüzsgést. Igyekszünk évente egyszer eljutni a városban, most olyan kedvet kaptam, hogy legszivesebben holnap indulnék.

 10. szülő írta

  Végre valaki a gyerekekre, diákokra is gondolt. Az iskolai fejlesztés jó hír, a tanulóknak a tanintézményekben, ahol idejük jelentős részét töltik, kell találkozniuk a modern eszközökkel. Ez a normális. Az iskolákban pedig nem tiltanám a wifi és okostelefon használatot, hanem beépíteném a tananyagba. Meg kell találni ezeknek az eszközöknek a helyét az oktatásban, mert a tiltás sehova nem vezet. Mindegyik diák okostelefonnal mászkál, azon lógnak, meg kell tanítani őket arra, hogy nemcsak szelfizni meg csetelni lehet, hanem más dolgokra is használható az eszköz. Ez is feladata lenne az iskoláknak.

  1. Gab írta

   Itt, vidéken pont, hogy nem minden gyerek járkál okosnak hívott telefonnal. És szerintem nem az iskola feladata a gyerekeknek átadni a telefon használatának mikéntjét, bár az erkölcs-, hittan oktatásban számomra meglepő módon egyébként szerepel. Ja, a modern eszközök meg annyit érnek, amennyire a felhasználók használni tudják őket. És itt jön be az értő olvasás. RTFM és társai.

  2. erika írta

   Micsoda? Vidéken is szinte mindegyik gyerek okostelefonnal mászkál, sőt gyakran jobb telefonjaik vannak, mint a szülőknek. Ezen szerintem ne nyissunk vitát, mert ez teljesen itt van, az életünk része. Éppen hogy az iskola feladata megtanítani a gyerekeket az eszközök használatára, megmutatni, hogy nemcsak szelfizni lehet, meg csetelni, hanem sok hasznos dologra használható az okostelefon vagy a tablet. Igenis be kell vonni ezeket az eszközöket az oktatásba, nincs értelme tiltani, ha megmutatjuk játékosan, az oktatást segítve mi mindenre jók ezek az eszközök, abból csak tanulnak a gyerekek. Örüljön, hogy végre valami ilyesmi elindul a füredi iskolákban, ezzel csak nyernek a gyerekeink.

 11. Kovács Ildikó írta

  Köszönöm, hogy a Bajcsy Zs. utcában a buszmegállónál feltöltötték a balesetveszélyes útpadkát!

 12. Marcsi írta

  Sajnos a város vezetése nem törődik a lakókkal,hogy mit kell elviselni a 24 tonnás járművek napi sokszori forgolódásán a Bajcsy és a Dózsa Gy.úton.A Huray piac területén épülő mélygarázs földjét hordják már hetek óta.Az épületek rezegnek,csúszkálnak az autók a kereszteződésben.Miért kell ezt eltűrni az ott lakóknak.Sem egy zebra,alig lehet átmenni a másik oldalra olyan nagy a forgalom! Addig kellene valamit lépni míg nem lesz nagy baj! Az utat amit 15 éve újítottak fel ,meg kellene nézni ,hogy nézz ki! Lehet újból rendbehozni,Igértek 15 éve elkerülő utat,hogy a teherautók és a kamionok kikerüljék az Óvárost. Kérem tegyenek valamit mielőtt valakit elütnek!!!!

 13. mamika27@citromail.hu írta

  Tisztelt Balatonfüreden építő vállalkozók! Tisztelt Város Vezetőink! Balatonfüreden, a Lóczy Lajos utcában (Admirál házak) épülő társasházak előtt gyalogosan, rendesen felöltözve nehéz közlekedni. Sár-kövek, szenny, ez jellemzi a járdát, egészen a Hősök tere utáni játszótértől az építkezést követő Horváth Á. utcáig. Kénytelen ezen a területen a gyalogos – ha nem akarja cipőjét összemocskolni, s a munkahelyére sárosan megérkezni, útját az úttesten folytatni. A törmelék, a vizes föld-sár már elérte az úttestet is. Miért nem takarítják le a munkaidő befejezését követően? Aki járt már mezőgazdasággal foglalkozó vidéki falvakban, észlelhette, hogy a szántóföldekről az utakra került sarat a föld tulajdonosai letakarítják, több ezer literes vizes tartályokból le is mossák.
  Miért kell Balatonfüreden mindig mindent az itt élőknek elviselni? Illetékesek ezt nem látják?
  Köszönettel: kerti nagyi

  1. Mindent felülről szemlélő írta

   Sajnos minden építkezésen jellemző, hogy a környékét ellepi a szemét. Főleg a könnyű anyagok, papír, műanyag csomagolóanyagok, stb… lepi el a környéket akár száz méteres körzetben. Komoly építőcégeknél már odafigyelnek ilyesmikre, és a saját telephelyükön meg elégetik a szemetet. Ha nem látom, nem hittem volna el. Szóval messze vagyunk a normálistól, a kompetens hivatal területenként egyetlen dolgozója meg nincs felhatalmazva a rend fenntartására. Semmire nincs létszám, technika, működő jogalkalmazás….itt tartunk építésügyben. Momentán. Mindenki épít amit csak akar, csak körül kell nézni, négy méteres támfalak, stb….ez hová vezet????

 14. ingatlan írta

  Irracionális ingatlan árak vannak a városban, de a környéken is. Paloznak, Csopak is rendkívül drága. Tihany mindig is külön kaszt volt, azon nincs mit csodálkozni, de az elég fura, hogy földi halandó gyakorlatilag jelenleg nem tud venni magának egy nyaralót az említett településeken.

  1. Mindent felülről szemlélő írta

   Így aztán az ilyesféle településekről szépen lassan el is tűnnek majd a földi halandók….. Van amúgy erre példa a demokrácia bölcsőjében bőven, és minden általunk fejlettnek mondott népségnél. Az ember már csak ilyen, még szerencse, – ahogy Móricz Zsigmond írta, ha jól emlékszem – hogy a gazdag is csak hóttig él:)

  2. minarikede írta

   Várjon 4-5 évet, kb ennyi idő kell, hogy bedőljön az ingatlan biznisz. Akkor majd mindenki megint a bankokba teszi a megtakarítást és szabadulnának az ingatlanoktól. Tudom nehéz elhinni, de gondoljon majd erre a pár sorra 5-év múlva.

  3. AHA írta

   Szerintem az a kisebbik baj, ha valaki nem tud Füreden nyaralót venni A nagyobbik baj az, hogy az ide született fiatal nem tud magának lakást venni, ha már családot alapítana, és szeretne külön költözni a szüleitől. Valaki előttem nagyon találóan megfogalmazta: Füred a fővárosiak játszótere lett.

  4. Molnár írta

   Ma mégis melyik városban tud lakást venni magának önerőből egy átlag fiatal? Ez egyáltalán nem füredi probléma, hanem országos. Kétségtelen, hogy itt Füreden magasabbak az ingatlanárak, de ez együttjár azzal, hogy egy felkapott, fejlett város. Ezzel sincs egyedül szerencsére. Nem hinném, hogy a fővárosiak játszótere lenne, de azt tudomásul kell venni, hogy mivel egy közkedvelt tó partján van, és szép, izgalmas város, sokan kiváncsiak rá, sokan jönnek ide. De ez aztán végképp nem újkeletű történet, mindig is így volt. Már a reformkorban is ide járt szórakozni az elit meg aki csak megtehette, a dzsentri értelmiségiektől a lumpen elemekig, utána sem volt ez másképp, a német dömpinggel bezárólag.

 15. Vince írta

  Nem csak a Vince naphoz meg a Borheteken kellene helyi bort kínálni a városban. Ha ennyire büszkék vagyunk borainkra, akkor miért nincs egy-két kulturált, gusztusos faház, ahol lehet poharazni? A Borházban valamikor mintha lett volna ilyesmi, nem is tudom most az működik-e, szerintem nem, de nem is volt szerencsés dolog. Jó drágán, bebújva a z épületbe nem nagy élmény helyi bort inni. Ki kell vinni a közterületre, megfizethető áron adni a bort, ahogy ezt még a nálunk jóval jelentéktelenebb osztrák településeken is meg tudják csinálni.

 16. Még füredi írta

  Ismét felkínálja magát a város? Valóban…mint egy utcalány, aki hagyja, hogy azt csináljanak vele, amit akarnak. Élhetetlenné tették Füredet. Nem lett más, mint a fővárosiak játszótere, a helyiek véleménye meg senkit nem érdekel.

  1. savanyújóska írta

   Szerintem kissé szélsőségesen fogalmaz, még ha sok igazság is van abban, amit ír. A fejlesztéseket a fürediek ugyanúgy használhatják egész évben, mint a nyáron ide özönlő tömeg – ami természetesen csak Füred viszonylatában nevezhető tömegnek. Baromi nehéz megtalálni az egyensúlyt az itt lakók és az ide látogatók között, de nem lehetetlen, ezt sok példa – sajnos, leginkább csak külföldi – bizonyítja. Azt gondolom, ez nagyrészt a várost irányítókon, a döntéshozókon múlik. És ebben nagyon nagy része van a megfelelő kommunikációnak is!

  2. főváros írta

   Gond ez mindenhol! Erzsébetvárosban a bulinegyed miatt szakadt el a lakók cérnája, ott már népszavazás lesz ebben az ügyben. Szerencsére Füred még ott nem tart…

  3. Habakukucs írta

   No persze, mert Füred olyan hatalmas parti-varos. 🙂

 17. Rajcsányi András írta

  A városfejlesztési tervből nem derül ki az,hogy a városvezetés hogyan képzeli a majdnem egész éves szezon kiterjesztését.Ide vonatkozólag nem olvastam elképzelést!

  1. Anna írta

   Föltehetőleg azt akarta írni, hogy a kb. 3 hónapos szezonból hogyan akarnak egy egész éves szezont csinálni. Ez ügyben valószínűleg azért nincs semmiféle elképzelés, mert ilyen nem is lehet, értelmetlen, csak hiú ábránd, légvárépítés. Ez olyasmi lenne, mint az Alpokban a síszezont a nyárra is kiterjeszteni, vagy a Costa Brava-n télen is fürdeni akarni. Mindkét helyen tisztában vannak ezzel és nincsenek is ilyen terveik, mert nem akarják magukat köznevetség tárgyává tenni. Ezzel ellentétben itt továbbra is erőltetik a kör négyszögesítését, ahelyett, hogy alkalmazkodnának az adottságokhoz, és arra törekednének, hogy az igazi szezon körülményein javítsanak. Ugyanis Füred nyáron már MOST sem bír el ellátni ennyi embert kulturált és emberi körülmények között! Az úthálózat túl van terhelve, nincs (nem lehet, mert hol? a Tamáshegyen?) elég parkolóhely, kicsik a strandok, nincs hová tenni egy átlag méretű törülközőt, a víz tele volt hínárral, egy félig sült, olajtól csöpögő lángosra 35 percig vártunk, több! étteremben a pincér a pohár felső pereménél fogva hozta a bort és sört, szalvétát nem kaptunk, az éjjeli lárma miatt normális pihenésről szó sem lehetett, folytassam?? tehát rendet kéne tenni, minőséget kínálni és tartani és megkövetelni! Nem folytatom, úgyis süket fülekre találok, akik csak a ma és holnap nyereségét nézik, de ennek hosszú távon nagy ára lesz.
   Egy idejáró, de már egyre ritkábban errejáró házaspár

  2. Füredi írta

   Kedves Anna, lehet így is látni. Ha ennyire borzalmas a város, akkor máshova kell menniük nyaralni. Ennyi. Sokféle település van itt a Balatonnál, nem kell ragaszkodni egy városhoz. Szar lángost bárhol ehet, és hínár is lehet a vízben, elvégre egy élő tóról van szó. Nekem más élményeim vannak a városról, de sokfélék vagyunk, és ugyanazt sokféle szemszögből tudjuk nézni.

  3. László írta

   Nem tudok egyetérteni. Igenis szükség van a programokra szezonon kívül is. Nem arról szól a dolog, hogy elvárjuk, ugyanannyi ember legyen január 16.-án kedden Füreden, mint július 16.-án. Abszolút nem ez a cél, nem ez a szándék.
   Ha Ön szerint Balatonfüred zsúfolt és élhetetlen, akkor ez valószínűleg abból adódik, hogy pl Zánkához, Badacsonyhoz hasonlítja. Füred, még mindig egy élhető és tiszta város. Nem kell az öreg kontinensen kívülre menni és megnézni, mennyire megbecsülhetjük a városunkat. Ha esetleg kirándulna egyet Ázsiában, rögtön értékelné az itthoni helyzetet.
   Néhány példa, amitől még tud parkolni és a „borzalmas úthálózatot” is használni télen is. Korcsolyapálya? Téli futóverseny? Forraltbor főző(verseny) – hasonlóan a tihanyihoz? Kerékpárverseny (akár gyerekeknek a sétányon) Teljesítménytúra? Hajókiállítás? lehetne még sorolni.
   Az, hogy Füred fejlődik komoly mértékben köszönhető az utált látogatók által itt elköltött forintoknak és azok adójának. Szemléletváltás kellene és meg kellene becsülnünk, amink van.

  4. Anna írta

   Füredinek és Lászlónak: Ez a legnagyobb baj, ez a „így is lehet látni” magyar mentalitás! Tényeket írtam, amiket csak egyféleképpen lehet látni, amik a látószögtől függetlenül tények maradnak! Ezek kőkemény valóságok, nem lehet csavarni őket politikusok módjára az általam óhajtott irányba. És a létező hibákat nem lehet magyar módra azzal kijavítani, hogy a másik hibáit kezdem fölsorolni! Szerencsére nagyon sokat voltunk külföldön, tudjuk mi van ott, ezt a témát ne ragozzuk, találkozzunk mondjuk 30 év múlva, aztán nézzünk utána, hogy a mai 30-40 év különbség miért nőtt 50 évre. Amúgy egy hely állapotát én nem úgy értékelném, hogy a rosszabbul állókhoz hasonlítom, hanem a jobbakhoz. És még egyet: rengeteg komolyan gondolkozó, világlátott emberrel találkoztunk, akik kivétel nélkül osztják a mi véleményünket. És ez is nagyon fontos: én egy szóval sem tagadtam, hogy van fejlődés Füreden! De ez csak a kezdet, és nagyon nem elég. Utolsó megjegyzés a ki nem mondott gondolataikhoz: anyagi lehetőségeink megengedik azt, hogy az általam írtakból következően nemsokára itt hagyjuk Füred környékét (és Magyarországot), találják ki, milyen irányba. Ez utóbbi döntés nem valamiféle gőg, vagy fennhéjázás, vagy beképzeltség miatt született, hanem a csalódás és szomorúság miatt, amiben itt folyamatosan részünk volt. Ennek ellenére minden jót kívánunk a jóakaratú és becsületes és őszinte embereknek, és leginkább azt, hogy ezek száma rohamosan növekedjen.

  5. Füredi írta

   Kedves Anna, azt nem értem, miért lesz indulatos attól, hogy akad, aki öntől eltérően gondolkodik? Mindent lehet másképp látni, sőt semmit sem látunk egyformán. Én szeretem ezt a várost, szeretek itt lenni, szeretem a hangulatát, a színeit, a hangjait, szeretem a strandjait is, még akkor is, ha olykor hínárba akadok, szeretem, hogy tud pörgős lenni és tud nyugodt is lenni Füred, szeretem, hogy vannak programok, ha hangosak az sem baj, legfeljebb nem megyek el rájuk. Nem akartam erről meggyőzni, mert valakinek tetszik az, amilyen Füred, valakinek pedig nem. Még nem találkoztam egyetlen egy várossal sem, ami mindenkinek egyöntetűen tetszett volna, Londontól- Lisszabonig sokakat elvarázsolnak egyes helyek, sokan pedig ugyanattól rosszul vannak. Ha ennyire világot járt, ahogy írja, akkor ezzel nem mondtam semmi újat önnek és azzal sem, hogy az ember egyszerűen tovább áll azokról a helyekről, ahol nem érzi jól magát. Nem oda megy legközelebb nyaralni, és ezzel meg is oldódott a probléma. „Rengeteg komolyan gondolkozó, világlátott emberrel találkoztunk, akik kivétel nélkül osztják a mi véleményünket” – ezen meg jót nevettem.

  6. László írta

   Kedves Anna, nem írtam olyat, hogy lehetne ezt masképp is látni. A saját véleményemet öntöttem szavakba. Úgy tűnik Ön látja egyoldalúan a dolgot és itt már minden savanyú. Ez esetben nem a várossal, régióval, országgal vagy a világgal van a baj. Ha megnézi a közlekedést nyáron, akkor Ön szerint elviselhetetlen a forgalom? Londonban a körgyűrűn kívülről bejutni autóval a külvárosba? Bécsben a ringet használva másik városzrészbe eljutni? Budapest, Hungária körút hétköznap reggel vagy délután? Ugyanezeken a helyeken tud parkolni? Ezekhez képest Füreden élhető a forgalom (igen még az augusztusi tüzijáték után is), ezek tükrében Füreden lehet közlekedni. Vonatozzon Indiában és értékelni foja a mi kis lerobbant vonatainkat. Nem a rosszabbhoz hasonlítom a jelenlegi helyzetet, hanem az általam látottak alapján ítélem meg a helyzetet. Az Ön által leírtak egy végletekig elkeseredett ember szavai, sajnálom, sok sikert a jövőben. Tisztelettel, László

  7. józsi írta

   A hozzászólásokból egyértelműen kitűnik, hogy minden csak nézőpont kérdése. Ha az indiai közlekedési viszonyokhoz hasonlítunk, akkor hurrá! Ha meg mondjuk ahhoz, ami nem is olyan messze, a nyugati szomszédban van, akkor jaj! Szerintem egyik sem ildomos álláspont. Csak önmagunkhoz hasonlítsunk mindent, pontosabban jelen esetben Füred városához! És akkor meglátjuk, hogy bőven van még tennivaló, és bizony akad elég sok megkérdőjelezhető döntés. Hogy ki mit nevez fejlődésnek, az megint kérdéses, mert nem biztos, hogy ebbe a kategóriába tartozik az az eszement építkezési hullám, ami jelenleg itt folyik. Szerintem emögött egészen más motivációk húzódnak, de erre sohasem lesz direkt bizonyíték, csak találgathatunk. És persze mindemellett annak is igaza van, aki szereti ezt a várost, védi a mundér becsületét, mert ehhez természetesen szuverén joga van. S hogy végül is majd kiknek az „igazsága” fog dominálni, az majd eldől az önkormányzati választások során.

  8. Füredi írta

   Hmm, érdekes, hogy itt milyen elszántan igyekeznek néhányan bizonygatni, milyen megátalkodott hely Füred. Csak nem politikai kérdést csinálnak ebből? Én nem védem a mundér becsületét, a lehető legtávolabb helyezkedek a politikától, mert egyetlen értékelhető szereplője sincs sajnos. Csak nem értem ezt a hozzáállást, miért jó csak a rosszat látni ott, ahol élünk? Élek a városban, használom és élvezem és ebből kifolyólag érzékelem milyen. Józsi, ha Füredet önmagához hasonlítjuk, akkor sem tudom ki előtt marad rejtve az a tény, hogy óriásit fejlődött a város. Rengeteg minden, és igen, a közlekedése is. A Szent István téri körforgalom, a teljesen átszabott Arácsi út, a Horváth Mihály utca, a csumpiságból kikapart Tesco előtti környék, a teljes parti rész és sorolhatnám. Ha a közvetlen térséggel vetjük össze Füredet, nem tudom van-e szégyenkezni valója a városnak Almádihoz, Csopakhoz vagy éppen a lehangoló, betonbunker Veszprémhez vagyis a megyeszékhelyhez képest. Persze, hogy van még mit tenni. Hol nincs?

  9. józsi írta

   Változatlanul azt mondom, ne vegyük rossz néven a kritikus megjegyzéseket! Azt gondolom, a hibákat és hiányosságokat szóvá kell tenni minden lehetséges fórumon, akkor van esély arra, hogy előbb-utóbb korrigálásra kerülnek. Én ezt a magatartást – másokkal ellentétben – egyáltalán nem tartom negatív hozzáállásnak! Természetesen mindenkinek lehetősége van arra is, hogy a neki tetsző dolgokat is szóvá tegye!

  10. Füredinek írta

   A teljes parti részt említi. Csak azt nem tudom, miként tudja ezt megközelíteni, mert lassan körbe lesz kerítve a Balaton, és nem az átlagpolgárok részére. Pedig emlékeim szerint nem erről volt szó, egészen másféle tendenciáról beszéltek nem is olyan régen…

  11. Füredi írta

   Pontosan tudja, hogy értettem a parti részt, csak akkor nem tudott volna belekötni. Egyébként jól hangzik, de csak részben van igaza, mert a sétány elég hosszú szakasz és most tervezik a Brázay rész teljes kinyitását.

  12. Füredinek írta

   A teljes parti rész az TELJES PARTI RÉSZ, én ezt nem igazán tudom másképp érteni. Ön írta így! Ha szeretné, hogy valaki ezt másképp értelmezze, akkor kérem, magyarázza meg! Nincs szándékomban senkibe se belekötni! Kérem, ne sértődjön meg azon, hogy nekem más a véleményem!

 18. Musashimaru írta

  Na, a kezdeményezéssel egyetértek, van mit frissíteni a Vince napon, gyakorlatilag unalomba fulladt az elmúlt években. Az is jó gondolat, hogy januárban legyen egy ilyen populárisabb program, miért ne lehetne a parton ilyenkor is kóstolgatni kicsit. A szavak szépek, bízom benne, hogy a megvalósítás is jó lesz.

 19. Zsabo írta

  Csatlakoznék az előttem szólókhoz, valóban hiányzik a városból egy évzáró rendezvény. A helyiek közül sokan nem mennek el szervezett rendezvényekre de biztos szívesen részt vennének egy köztéri évzáró partyn.

 20. Autós írta

  Valaki kényszerítse már ki a Fürdő utcában társasházat építő vállalkozótól, hogy a felbontott utat megfelelő minőségben állítsa helyre. Egy hónapja kátyús a rendőrség alatti útátvágás.

  1. Mindent felülről szemlélő írta

   Ez nagyon vicces eset, én is járok arra elég sokat. Mert hogy amikor átvágták az utat…..és ilyenre sikerült visszatökéletesíteni…hát utána volt kihelyezve egy 30 Km/ó sebességkorlátozó tábla. Nálunk ugyanis ilyen táblákkal javítanak utat:) Szóval az út olyan maradt mint most, de kis idő múlva eltűnt a tábla …..Ezen azért lehet mosolyogni, bár tulajdonképpen siralmas… Ha valaki azon ötvennel áthajt, esetleg belefékez…..rendesen kicentírozza a dolgokat…:)

 21. Mindent felülről szemlélő írta

  Itt olvasható, hogy újra működik a Szekér Ernő savanyúvízkút… Szerintem éppen ideje lenne a népszerű savanyúvízforrások mellett tájékoztató táblákat elhelyezni a fenntartó részéről. Nem csak a vízben található anyagokról, mint az korábban a szívkórház előtt volt is…hanem arról többek között, hogy a víz csakis megfelelően hűtve, max. négy napig fogyasztható…ilyesmik. Meg kellene ezzel előzni a rossz gyakorlatot! Mert mi is történik? Érkezik a dolgozó kocsival! Négy táskában hatvan PET palack… Aztán majd mindenki vár a sorára. Általában persze értelmetlen, nem is tud ennyit otthon hűteni, stb. De tájékoztatás hiányában honnét tudja a dolgozó, hogy mit hogyan kellene? Ez pont így igaz a tüzelésre, füstölésre, szelektív gyűjtésre, és így tovább. Ha elmagyaráznák az embereknek mit, miért, és hogy nem érdemes….kevesebb lenne a gumicsizmás géniusz! Semmi előre mutató oktatás, ismeretterjesztés nincs! De hogy még az általános iskolákban sincs környezettudatosság lényegű tananyag…..hát mitől lesz itt változás? Lesz! Csak nem jó felé:)

  1. savanyújóska írta

   Megmagyarázná, hogy miért csak négy napig fogyasztható a Szekér Ernő forrás vize? Az kétségtelen, hogy az élvezeti szintje idővel csökken, mert úgy az igazi, ahogy ott kifolyik, de véleményem szerint a hasznos ásványianyag-tartalma továbbra is megmarad. És ha valaki 3 heti adagot visz haza, hát lelke rajta!
   Egyébként – úgy emlékszem – valamikor ki volt téve egy tábla, amin korlátozták az egy személy által alkalmanként tölthető mennyiséget, de ezt az égvilágon senki nem vette figyelembe.

 22. Molnár írta

  Mutattak pár várost a tévében, hogy ünnepelték a szilvesztert. Közterületen, zenével, tűzijátékkal. Valami ilyesmiről van szó itt a bejegyzésekben. Remélem eljut az illetékesekhez ez, többen gondljuk így, szerintem érdemes lenne megfontolni egy évzáró program megrendezését.

  1. füredi írta

   Sok helyen volt remek buli! Ráadásul az időjárás is ennek kedvezett. Hátha jövőre – pardon, idén – már mifelénk is más szelek fújnak…

  2. Krónikás írta

   Pár milliót ? eldurrogtattak Füreden is, minden városi (állami) közreműködés nélkül. Talán öntevékenyen össze kellene fogni és nem mástól várni a csodát.

  3. füredi írta

   Nem csodavárásról van szó,Krónikás! Ötletekről, amiknek a megvalósításához megvan a városnak az apparátusa. Nem is olyan kicsi, bőven van kapacitás. Egy köznapi gyalog ugyan hogyan fogna hozzá egy ilyen léptékű esemény szervezéséhez?

  4. Marcsi írta

   Remélem,nem a parton!

  5. Krónikás írta

   Kedves Füredi, Arácson a programok javát a helyi civilek szervezik és az Önkormányzat támogatja. Erre bíztatnálak Téged is.

 23. szilveszter írta

  Kedves Éva, könyörgöm, értsen már meg! Ha ön választ ír az én hozzászólásomhoz, akkor AZ ÖN VÁLASZÁRA ÉN MÁR CSAK ÚGY TUDOK REAGÁLNI, HA ÚJ HOZZÁSZÓLÁST ÍROK! (Ezért írtam, hogy nem G-né) Nagyon bízom benne, hogy ez így már érthető! Ha nem, akkor kérem, hogy inkább zárjuk le ezt a parttalannak tűnő eszmecserét, mert úgy látom, senki sem lelkesedik érte, amit nem csodálok! És még egyszer Boldog(abb) Újesztendőt!

  1. Éva írta

   Könyörgöm Szilveszter, értse már meg, hogy tud válaszolni. Ez minden fórumon így van, különben nem lenne értelme ennek. Sorry, de a tények makacs dolgok.

 24. józsi írta

  Azzal egyetértek, hogy az Agora arra való, hogy megírjuk az észrevételeinket, legyenek azok akár negatív tartalmú hozzászólások is! Aki meg örül valaminek, hát örüljön, a kettő nem zárja ki egymást! Az viszont biztos, hogy ha valaki nem AKARJA megérteni a másikat, az nem is fogja. Mindez (jó)szándék kérdése.
  Azt javasolom, tartózkodjunk egymás minősítésétől, nem vezet sehová – illetve valahová mégis, de én oda nem vágyom!

 25. szilveszter írta

  Kedves Éva (ismét nem G-né), én is elárulok önnek egy nagy titkot. A „Válasz” gomb a válaszként írt hozzászólások esetén már nem működik. Az meg nem baj, ha magamra maradtam, mert nem vagyok félős! Egyébként meg Boldog Újesztendőt kívánok!

  1. Éva írta

   Na, akkor mutatom. Látja? Működik kedves Szilveszter.

  2. bogyó írta

   itt a bizonyíték Éva neked van igazad szerintem a Szilveszter a szőke nős vicceket sem érti

  3. Éva írta

   Én ezennel lezárom ezt a meddő vitát, amit nem én kezdeményeztem. Csupán annyit akartam itt írni, hogy örüljünk annak ami van, és ne csak a rosszat vegyük észre. Ezt sikerült Szilveszternek a végletekig kiforgatnia és ideáig eljuttatnia ezt. Végtelenül szomorú. Már bánom, hogy ebben akaratlanul partner voltam, a hülye igazságérzetem nem hagyta annyiban.

  4. füredi írta

   Azért egy közösen megrendezett, városi szilveszter ötletét én nem sorolnám a rossz kategóriájába! De a fórum kezelésével kapcsolatos értetlenkedés tényleg furcsa.

 26. szilveszter írta

  Kedves Éva (ismét nem G-né), sajnálom, hogy vádaskodásként fogta föl a mondandómat, lehet, hogy a lelke mélyén részben igazat is ad nekem, csak ezzel nehéz szembesülni. Arról van szó, hogy a hócipőm tele van már azokkal a széplelkekkel, akik folyton azt szajkózzák, hogy vegyük már észre a szépet is, ne csak a rosszat! Ki mondta egyetlen szóval is ennek az ellenkezőjét? Ki mondta, hogy ne lássuk meg azt, ami szép? Senki! De ha valami ötletünk van, azt is megírjuk – és szó sincs arról, hogy egy közös szilveszteri buli szóvá tétele itt az Agórán valamiféle bűnös, ördögtől való ötlet lenne – mert hogy emiatt kaptuk öntől az ejnye-ejnyét! Ez egy – szerintem – remek ötlet, ráadásul még ön sem kifogásolja, akkor min vitatkozik?

  1. Éva írta

   Elárulok egy nagy titkot Szilveszter! Itt van egy olyan gomb, hogy „válasz”, és akkor nem kell mindjárt az okfejtéseit szegény G-nével kezdeni. Továbbra sem sikerült értelmeznie a hozzászólásomat, de hát ez nem az én problémám. A hőcipője sem, úgyhogy ezzel most magára maradt. Sorry.

  2. füredi a hegyről írta

   Szerintem írjunk ide értelmes bejegyzéseket, ne egymást köszörüljék, mert az az érintetteken kívül nem érdekel senkit sem. Én egyetlen olyan hozzászólást sem olvastam itt, ami kritizálta volna a közösségi, köztéri szilveszter megszervezését, szóval ezen kár rugózni. Legyen közös szilveszter, hogy hol, a parton vagy a felső városrészben már részletkérdés. Véleményem szerint a part adná magát, az ilyen rendezvényeket mindig a település centrumában rendezik. Én lesétálnék egy ilyen zenés bulira innen a felső városból. Hajrá! Rendezzék meg jövőre.

 27. Marcsi írta

  Sz.Marcsi
  Miért csak csak a parton lehet mindent megrendezni?A felső városrész az már nem Füredhez tartozik? Itt nincs jóformán semmi rendezvény.Az Ó ÉV búcsúztató bulit itt is meglehetne tartani.

 28. szilveszter írta

  Kedves Éva (nem a G-né!!), ezek szerint ön úgy gondolja, hogy ne írjunk ide semmi mást, csak dicshimnuszokat? És miért baj az, hogy valakinek eszébe jutott: jó lenne egy közös, szabadtéri szilveszterezés itt Füreden is! Ez olyan nagy bűn, hogy ezt ide leírta valaki, hogy önnek rögtön kritizálnia kellett, azt kellett sugalmaznia, hogy aki mást mer írni, mint dicshimnuszt, az jobb, ha elsüllyed szégyenében? Ha olyan szörnyű ez a közös szilveszterezés, akkor vajon miért rendezik meg egyre több városban? Most hallottam, hogy a túlparton, Siófokon a Fő téren hatalmas buli lesz 31-én mindennel együtt, ami ezzel együtt jár: zene, tánc, forralt bor, mindenféle kaják stb. És vidámság, jókedv, közös élmény, ami összehozza az embereket.

  1. Éva írta

   Szilveszter! Kérem mielőtt vádaskodik, értelmezze, azt amit leírtam. Nem írtam, hogy baj lenne összehozni egy közösségi szilveszterezést. Azt sem írtam, nem is sugalltam, hogy csak dicshimnuszokat írjunk. Arra még utalást sem tettem, hogy bárkinek el kellene süllyednie szégyenében. Nagyon szomorú, hogy ennyire félremagyarázta a hozzászólásomat, az enyémben nem volt semmiféle indulat, az önéből viszont sajnos ez sugárzik. CSak annyit merészeltem írni, hogy ne csak állandóan a rosszat vegyük észre és nagyítsuk fel, hanem örüljünk annak ami van, hiszen sok jó dolog vesz minket körül a városban.

 29. szilveszter írta

  BUÉK-kal egyetértek. Nem mondom, hogy most nem akarnak szórakozni a fiatalok, de a világ nagyon nagyot változott azóta. Azok a bulik (60-as évek) sokkal inkább közösségi megmozdulások voltak, mint a mai, dübörgős koncertek, ahol képtelenség megérteni, hogy mit mond a másik, még ha a fülembe üvölt is. Akkor a táncok mellett volt beszélgetés, közösségi játékok stb. amik sokkal jobban összehozták a társaságot. Nem panaszképpen mondom mindezt, mert – mint fentebb már említettem – nagyot változott a világ. S hogy ez előnyös-e vagy sem, mindenki döntse el saját maga!

 30. BUÉK írta

  Az 50-es évek végén, 60-as években nem gondolkodott senki össznépi szilveszteri buliba, mindenhol voltak bálok, a kultúrházban , a Magyar Tengerben, a Halászkertben, a Balaton étteremben, a Vitorlásban, a Clubban, biztos kihagytam sok helyet, és a jó kis házibulik magánházaknál. Valóban éjfél felé már sokan gyülekeztek a Gomba előtti téren, ha be volt fagyva a Balaton akkor jégen, nem szervezte senki központilag, az emberek maguktól, jó érzésből jöttek össze. Tudom, más világ volt, minden szempontból, mégis valamiért mertünk magunkat jól érezni, jó volt, fiatalok voltunk, semmi más, csak úgy eszembe jutott. BUÉK Balatonfürednek.

  1. G-né Éva írta

   Kedves BUÉK, nem emlékszem itt Agorán ilyen hiteles hozzászólást. Kívánok Önnek Boldog Új Esztendőt, jó egészséget. Nagyapám is mesélt nekem amiről írt.

  2. Örök füredi írta

   Valóban Így volt, azt választottuk ami jó volt nekünk. Már nincs Gomba, sokan nem tudják hol volt. A Széchenyi szobrot mindenki tudja hol áll ott éjfélkor Himnuszt énekelni mindig dicsöség, hátha még a Kerektemplom harangja is meszólalna éjfélkor és tudtul adná az új év kezdetét….. és egy pohár pezsgöt és egy pár virslit is kapnának a füreden lakók talán beleférne a város költségvetésébe? Minden jót & Boldog Új Évet Szülövárosom!

  3. Éva írta

   Most van más! Gyönyörű a város, sok mindenért lehet szeretni, itt lakóként, és ide érkezőként is. Legyen sikeres mindenkinek az új év, és azt kívánom, hogy ne csak a rosszat vegyük észre, ne csak a folytonos kritika kapjon hangot, vegyük észre és értékeljük a jót is.

 31. szilveszter írta

  Én a móló bejáratánál lévő nagy, szabad térséget is alkalmasnak érzem egy ilyen rendezvény lebonyolítására, de azt gondolom, ezen kívül is van még lehetőség, tényleg „csak szándék kérdése”.

  1. szándék írta

   EZ szerintem egy támogatható kezdeményezés, mármint, hogy legyen a városban szilveszterkor egy közösségi, köztéri ünnepi-program. A helyszín mellékes, szerintem alkalmas a Blaha utca, a Vitorlás tér, a sétány is. Ezennel kérjük az illetékeseket, hogy tegyenek azért, hogy jövőre legyn ilyen rendezvény Füreden.

 32. szilveszter írta

  Molnárral egyetértek, tényleg jók a nyitott, városi bulik egy központi helyen, ahol nem kell belépődíj, lehet csatangolni, kötetlenül jönni-menni, találkozni ismerősökkel, jó hangulatban búcsúztatni az óévet. Ezt sok város megrendezi a megyében, nem igazán tudom, hogy Füred miért marad ki a sorból? Tényleg nincs rá igény, vagy egyszerűen senkinek nem jut eszébe?

  1. csak szándék kérdése írta

   Hármunknak már eszébe jutott. 🙂 Ott a Blaha utcában meg lehetne rendezni egy szilveszteri utcabált, jó kis zenekarral. Forraltborozás, pezsgőzés, mindenki mehet, beülhet oda ahova akar. Csak megérné valamelyik vendéglátónak az utcában, esetleg összeállhatnának, mint nyáron volt már rá példa egyszer-kétszer. Jó hangulat lenne. Legyen ilyen jövőre!

  2. Judit írta

   Jó ötlet, csatlakozom és én is hiányolom a szabadtéri szilveszteri programot. A legjobbak mindig a szabadtéri programok. Sokkal több zenés, táncos szabadtéri program kellene retro és új zenékkel. Ez összehozza az embereket, és a molo tökéletes lehetőség erre.

 33. helyi írta

  Nem vagyok híve a nagy szilveszteri rendezvényeknek, de abban egyetértünk, hogy kicsit életszerűbb programok jót tennének a városnak. A kirakat programok helyett , mellett lehetne pár minőségi, ám szórakoztató program is.

 34. molnár írta

  Talán érdemes lenne meggondolni, hogy legyen Füreden szilveszterkor valami köztéri, közös program. A Vitorlás téren, vagy a Blaha utcában lehetne egy jó hangulatú, kinti bulit rendezni, egy zenekar koncertet is adhatna. Veszprémben valami hasonló évek óta megy sikerrel. Az emberek, ismerősök különösebb szervezkedés nélkül találkozhatnak egymással. Esetleg még valami tűzijáték is beleférne.

 35. Régi Agora olvasó írta

  A megújított honlapon az hozzászólások elolvasását csak akkor lehez megnyitni, ha a HOZZÁSZÓLÁS gombot megnyomom. Nem mindenki akar hozzászólni csak az előzőeket elolvasni, így ez a funkció zavaró. Az eddigi működés sokkal logikusabb volt. (Én külföldről olvasom az oldalt, lehet, hogy csak onnan működik így?)

 36. füredi fiatal írta

  Tényleg jó, hogy a környék összes nyugdíjas klubja nálunk bulizik, mert számtalan korabeli zenekar koncertezik szinte minden évben Füreden. Viszont ha a fiatal fürediek, környékbeliek és turisták számára is akarnának kedvezni, talán pár mai zenekarral is frissíthetnék a palettát, és nem csak xy fesztivál kísérőrendezvényeként, hanem önálló koncertként.

  1. egy másik fiatal írta

   Ebben a városban fiatalokra nincs igény. Ezt már igazán észrevehetted volna.

 37. újság írta

  Mi van a füredi újsággal? A város egy részén állítólag már egy hete megkapták, míg mifelénk még nem jött meg. Hogy van ez? (Mielőtt bárki rákérdezne: társasházban lakom, senki nem kapott).

  1. mária írta

   Ennyit tud a posta! Én egyszer már ezt körbejártam, mert nem kaptunk újságot. A posta a terjesztő, aztán ahogy a leveleket meg egyéb küldeményeket, úgy az újságot is finoman szólva rapszodikusan viszi ki. Ha éppen van ember hozza, ha nincs akkor nem. Postánál kell reklamálni, vagy a kézbesítőnél, ha látja egyáltalán.

 38. Omega írta

  Vilagklasszis volt az Omega! Jó, hogy Füreden voltak!

  1. füredi a hegyről írta

   Valóban jó, hogy itt voltak. Én nem voltam a koncerten, mert más generáció vagyok. EZért írom, jó lenne, ha a nagy „öregek” mellett a most aktuális, jó zenekarok is koncerteznének Füreden. Volt Zorán, Neoton, Charlie, meg hasonlók, ez rendben, de hol vannak a most futó zenekarok? Kicsit egyoldalú így a kínálat.

 39. füredi írta

  Olvasom a jövő évi rendezvények tervét. Sok jó program van, várok közülük néhányat, azt viszont nem látom, amit évek óta mond gyakorlatilag egyöntetűen mindenki, hogy kevesebb program kellene, viszont nagyobbat szólók. A veterán autó szépségverseny például bejött, új és látványos, tömegeket vonz mégis minőségi, de van jópár rendezvényünk, ami csak erőlködés. Nem akarok senkit megbántani, ezért nem írok ide program neveketet, de szerintem nagyjából lehet sejteni melyek ezek.

  1. Irén írta

   Nem olyan könnyű a szelektálás. Megaztán ízlések és pofonok. Részemről a Borheteket is át lehetne fazonírozni, de akkor sem kapnék sírógörcsöt, ha nem lenne, vagy legalább sokkal rövidebb lenne mint most. De egy ilyen ötletért sokan lehurrognának. SZóval szerintem nem a megszüntetés a megoldás a programoknál, hanem ha látjuk hogy nem jól működnek, akkor meg kell újítani őket. Fáradságos meló, meg gondolkodni is kell hozzá, de nem reménytelen.

 40. józsi írta

  Hát, nem könnyű megszokni ezt az új rendszert, de csak egyszer kell, aztán már menni fog! Remélem, sok tartalmas hozzászólást olvashatunk majd!

 41. omega írta

  Már várom az Omega koncertet nagyon. Remélem a betegeskedő Benkő László is itt lesz, nélküle nincs Petróleumlámpa.

 42. molnár írta

  Dejó, végre olvasható a honlap telefonon is. Nagyon kellett már, a mobilokat ma már többet használjuk, mint a számítógépeket.

 43. Hobó írta

  Nagyszerű volt Hobó Faludy György estje. Köszönjük!

 44. Zeneszerető írta

  Az adventi programok sorában kellemes szórakozást nyújtott a város gyermekkórusainak a Füred Dixieland Band-del közös karácsonyi hangversenye. Hiányoltam viszont a végén a kórusokat felkészítő pedagógusok köszöntését, bemutatását. Megérdemelték volna, hiszen több hetes felkészítő munkájuknak volt eredménye ez a koncert.
  Köszönet Somosné Farkas Edina (Radnóti), Szücsné Sallai Margit (Eötvös), Bíró Bernadett (Református) tanárnőknek és a sok kis énekesnek az élményért.

 45. útfelújítás írta

  Rendszeresen használom a csopak és füred közötti felső utat. Pont a napokban gondoltam rá, hogy milyen jó lenne, ha felújítanák, és a biciklisek kapnának külön pályát. Örülök, hogy ez most megvalósulni látszik, mert a jelenlegi helyzet a jelentős biciklis, gyalogos forgalom miatt nem a legjobb. A buszok is alig férnek el. Remélem a felújítás részét fogja képezni egy körforgalom építése is az autószalonnál. Abban is bízom, hogy a jelenlegi 40-es helyett 50-es táblák kerülnek ki az említett útszakaszra.

  1. útfelújításnak írta

   Hová siet? Ha negyven helyett ötvennel megy Arácsról Csopakra, akkor épp egy perccel ér hamarabb! A baleseti kockázat viszont nagyobb lesz. Megéri?

  2. Névtelen írta

   Hát szerintem a 40 helyett 50-es sebesség nem olyan szédítően halálos. Főleg, ha lesz járda is.

 46. közmeghallgatás írta

  Olyat esetleg nem lehetne, hogy egy közmeghallgatást tartanának 18:00-kor? Aki 16:30-ra szervez egy ilyen fontos eseményt, az látszik hogy még életében nem dolgozott a versenyszférában. Vagy csak a tapsoló nyugdíjasok a fontosak?

  1. közmeghallgatásnak írta

   De hiszen van 18 órakor is közmeghallgatás! Ha figyelmesen elolvasná, akkor észrevenné, hogy kettőt tartanak egymás után. A versenyszférában nem elvárás a szövegértelmezés?

  2. közmeghallgatás írta

   Ahha van…Arácson.

  3. közmeghallgatás írta

   Talán Arács nem Füred? Gondolja, nem engedik be? Elég viccesen érvel. A versenyszferaban így szokás?

 47. Józsi írta

  Szerintem a kereslet-kínálat előbb-utóbb egymásra talál. Ha olyan komoly igény lenne ruházati cikkekre itt Füreden, akkor valaki már nyitott volna ilyen üzletet. Nyilván azért nincs, mert nem éri meg: nincs rá fizetőképes vevőkör. Ha lenne, egészen biztos valaki élt volna már ezzel a lehetőséggel.
  Egy ilyen üzlet indítása komoly beruházás, nem kis indító tőke szükséges, amit utána meg is kell keresni… Persze, egy multi kirázná a kisujjából, ha akarná. De nem akarja.

 48. Vásárlás írta

  Veszprém plázája sokszor kong az ürességtől, a kínálata is lehangoló akár Fehérvárhoz, Győrhöz képest. Füreden van vásárlóerő, de ennek jelentős része a szezonra koncentrálódik. Egy bevárásló pláza mondjuk novemberben elég siralmas lenne itt is.

 49. Üzletház írta

  Addig nincs értelme „strip mall-t” kívánni, amíg a felső városrész üzletei üresek. Inkább azokat kéne megtölteni élettel. De nem füredi jó szokás szerint, hogy egymás mellet nyit három zöldséges, meg négy papírbolt. A nagyobb ruházati áruházláncok amúgy sem jönnének ide, mert nincs vásárlóerő. Ezek a cégek azt is nézik, hogy egy városban hányan laknak. Meg gondolom azt sem szeretnénk, hogy a pesten megmaradt „gépronygyokat” hozzák ide, mint a veszprémi boltokba.

 50. vásárlás írta

  Pont ez az, hogy Füreden borzalmas a kínálat, ha ruházati cikkeket akar venni az ember. Konkrétan nincs választási lehetőség. Vehetsz gyenge minőségű kínait, valamelyik kínai üzletben vagy esetleg találsz valamit a Tesco ruhás részlegén. Nyáron meg vannak a méregdrága parti üzletek amik a turisták pénztárcájához vannak szabva. Szerintem igen is kellenének új üzletek, ahol lehetne venni normális kabátot, cipőt meg ilyesmiket. Sokakkal beszéltünk már erről a témáról, mert mások is hiányolják az ilyen jellegű üzleteket Füredről. Nem mindenki teheti meg, hogy Pestre vagy Győrbe járjon vásárolni.