Agora

Mi tekintettel vagyunk a személyiségi jogokra, elutasítjuk a gyűlöletkeltést, a rágalmazást. Kérjük, hozzászólásában tegyen így Ön is! Fenntartjuk a jogot mindazon hozzászólások visszautasítására is, amelyek valamilyen faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, illetve durva kifejezéseket vagy személyes adatokat tartalmaznak. A kulturáltan megfogalmazott, jobb esetben érvekkel alátámasztott kritikáknak helyet adunk, külön örülünk, ha mindezt nevével együtt vállalja a komment író. A vádaskodó, indulatos és személyeskedő hozzászólásokat azonban nem közöljük.

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

131 Hozzászólások
 1. Kari írta

  A felső postai parkolóban nem lehet parkolni ügyintézés végett,mert a környék dolgozói egész napra lefoglalják,és most már a postás gépkocsik is ott parkolnak. Jó lenne,ha a város vezetése szánna rá egy kis pénzt egy automatára ,és mondjuk a parkoló jeggyel max. egy órát lehetne parkolni!

  1. Karinak írta

   Egyetértek Karival, kicsit nehéz parkolóhelyet találni a felső postánál. Legtöbbször távolabb parkolok és sétálok.

 2. írta

  Kicsit megkésett a hó, ez kellett volna karácsonykor. Majd megint márciusban lesz hóakadály, mint pár évvel ezelőtt.

 3. vasút írta

  Megint bedobták a köztudatba az északi parti vasút villamosítását, aminek természetesen semmi köze a közelgő választásokhoz. Szerintem irgalmatlan pénzbe kerülne, mert sok helyen teljesen új pályát kell építeni, a Fűzfői öbölnél azt az éles kanyart így is csak vánszorogva és szörnyű csikorgásokkal lehet túlélni. Nem beszélve arról, hogy az első ütem csak Füredig tartana – akkor itt mozdonyt cserélnének, mint a sztyeppén? (-Miért álltunk meg, Ivan IvanovicsÍ? – Mozdonyt cserélünk, Sztyepán Sztyepanovics. – És miért cserélünk mozdonyt, Ivan Ivanovics? – Vodkáért, Sztyapan Sztyepanovics) Azt hiszem, inkább korszerű motorvonatokat kellene üzembe állítani a szörnyű és idejétmúlt Piroskák helyett, az már minőségi ugrás lenne és sokkal de sokkal olcsóbb! Nem beszélve arról, hogy én a villamosítás megvalósításában továbbra sem hiszek. De ne legyen igazam!!!

 4. egy volt taxi diszpécser írta

  “Kedves” füredi taxisok. Tegnap végighívtam az összes elérhetőségeiteket, nagyon köszönöm, hogy senki nem vállalta el, hogy reggel fél 5 re értem jöjjön és kivigyen a buszpályaudvarra. Kiváncsi lettem volna egy bécsi reptéri fuvarra is ezt mondtátok volna?

  1. Egy szolgáltató írta

   Támogatom, nem ez az első eset, a holtszezon, az holtszezon. Véletlenszerű decemberi kedd este 23:00 órakor nincs ilyesmire lehetőség /saját tapasztalat/. A városban ez a szolgáltatási rendszer működik. Akkor van szolgáltatás ha a szolgáltató úgy akarja.-Majd kinyitok mikor kedvem tartja, -majd megyek ha úgy van, -majd addig vagyok ott amíg akarok. Ha lenne egy kalapbolt, ami egyedüli lenne a városban, akkor meg lehet lovagolni a monopol helyzetet, és úgy szolgáltathat ahogy kedve tartja. Biztos szabad a pálya, gazdasági verseny stb. de találkozott valaki új taxissal/taxival az elmúlt 5-8-10 évben? Egy kicsit elkanyarodtam. De a lényeg, hogy ha valaki vállalkozik és szolgáltatásra adja a fejét, akkor igenis másokért, és másodsorban magáért tegye. Ez a szolgáltatás lényege.

 5. lomtalanítás írta

  Lehet tudni valamit arról hogy idén hogy lesz a lomtalanítás? Valami olyasmiről volt szó, hogy vége a házak elé kitett holmiknak, közös gyűjtők lesznek. Vagy rosszul tudom?

 6. Már nincsenek illúzióim írta

  Teljesen el vagyok képedve! Füred honlapján hír értéke van annak, hogy egy férfi meglőtte a szomszéd macskáját és emiatt állatkínzásért följelentik! nagy oka lehetett ennek, talán nem bírt miatta aludni, mifelénk is ez a helyzet, tavaszodik, lassan több a macska, mint a gyerek, ki tudja, milyen bajt terjesztenek, de tenni ellenük nem lehet. Valaki aztán mégis próbál valamit. De ha a szomszédban valahol a férj végigveri többször a családját, az senkit sem érdekel, vagy brutális módon a 130kg-os húshegy életveszélyesen megfenyeget egy 55kg-os asszonyt, vagy az árokba löki a Kéki patak völgyében a 10 éves biciklist, az mind rendben, nem érdekli a rendszert, hiszen nem folyt vér, nem tört csont, minek ment pont arra, különben is “csak” emberkínzás történt, stb. Kéne már valamit tenni, de gyorsan! A macskáknak, kutyáknak, balkezeseknek, jobblábasoknak, vegetáriánusoknak, stb. mindnek van már jogvédő szervezetük, de ki és hogyan védi meg az EMBERT? Erre senki sem hajlandó? Ez már nem TÉMA? Ide jutottunk? Undorító!!! (nekem van kutyám, de sose volt vele, vagy miatta bajom, macskám nincs, és van sok unokám) P.S. nem irigylem szerencsétlen rendőröket, hogy ilyesmikkel kell az idejüket tölteni, mert akkor több jutna a föntebb említett “emberi” bajokra.

 7. programok írta

  Minőségi turisztikai programok kellenek, igen, ez szerintem részben így is van a városban. De jó lenne nem összekeverni a minőséget a köldöknézős, sznob, rendkívül szűk réteget érdeklő programokkal. Ebben van hova fejlődni.

  1. programokhoz írta

   Nem egyszerű ez, rendkívül eltérőek az igények. Más az igénye a turistának, más az itt lakóknak, más az itt lakóknak, akik közvetlenül az idegenforgalomból élnek meg, más a nyaralósoknak. Igényességben, program sűrűségben, műfajokban, más-más az igény. Ha egyik réteg örül, a másik prüszköl, de leginkább mindneki prüszköl, mert az nagyon megy nekünk.

 8. abraka írta

  .. a világításról mikor fog az önkormányzat beszélni, mert a led-es világítás itt is borzalmas lett…

  1. Sötétség írta

   Amikor kilombosodnak a fák, sétáljanak végig az Ady endre utcán, a Köztársaság úton bokatörés nélkül.

  2. tkp. kívülálló írta

   Nem vitatható, hogy az úriember, meg a gazdag ember kifejezés a történelem leggyengébb szintjére süppedt mára, és már nem Robin Hood a tolvajok “fejedelme”. De! Azt azért tartok tőle el kell fogadjuk, hogy a nagyszerű közvilágítás, meg a kevés áramfelhasználás nem egymással összeegyeztethető fogalmak. Így aztán ez tulajdonképpen spórolás ám!Kivéve egyetlen valakit. Neki nyereség ez, nem kicsit, nagyon:) Tessék ezt továbbra is elfogadni, mert a köz “pénze” itt már a sokat szidott átkosban is eltűnt. Meg azóta is:) Ha meg ez hagyomány, akkor azt ápolni kell:)

 9. vityó írta

  A Balaton a jelenlegi vitorlás mennyiség 2-3 szorosát is elbírná. Az elektromos hajók most nagy biznisz, 20-30 millióért már komolyakat lehet venni, most ezek érkeznek majd. Az a jó bennük, hogy nem kell hozzá nagy hajóstudomány, kilehet velük csorogni a vízre, napozgatni, úszni ott, aztán vissza a kikötőbe és fényűzni kicsit ott. Ez ilyen, mindig is ilyen volt a vitorlás társadalom, vannak páran akik szeretnek és tudnak vitorlázni, sportnak tekintik, vannak akik pedig kikapcsolódásnak.

  1. tkp. kívülálló írta

   Azért csodálkoznék, ha a horror árfekvésű villanyhajók pilótáit nem sajnálná le a valódi vitorlástársadalom…… Egy mert magyarok vagyunk:) Kettő, mert felkészültség helyett kizárólag pénz kell hozzá:) Az viszont, hogy ezek a villanycsónakok valamivel nagyobb barátai a környezetnek, kár tagadni, nagyszerű dolog…

  2. Már nincsenek illúzióim írta

   Vityónak írom: már megint egy, (számomra) tipikus Agora-stílusú hozzászólás: én arról írtam, hogy nem érdemes mindent beépíteni és mindent a végletekig kihasználni és megvárni a tökéletes telítettséget, hanem már előtte, időben meg kell húzni a vészféket, hogy maradjon még annyi a Balaton és a táj szépségéből, amiért érdemes lesz idelátogatni és itt maradni lakosként. Ha a biznisz (az átkozott föníciai találmány!) jelenleg mindent fölülír és ez így is marad, akkor a dolog magától meg fog oldódni, sajnos. Hogy ez a gondolkodás hova vezet, azt látni a Costa Brava-n, vagy a Baleári szigeteken (voltunk ott, soha többet a környékre nem megyünk). Állítólag már el kezdtek ott gondolkodni a hogyan ne tovább-ról, ha ez igaz, az jó dolog, kéne figyelni őket. A legszomorúbb, hogy a jelenlegi telítettség ellenére, (amit némely politikusok nem akarnak észrevenni) további milliárdokat akarnak a Balaton régióba ölni. Meddig tart még ez az ámokfutás??

  3. józsi írta

   Elárulom! Addig, amíg érdemes lesz ide befektetni. Amíg pénzügyileg (is) vonzó a Balaton, addig jönni fognak és folytatódnak a beruházások. Aztán ha beüt valami, akkor majd fordul a trend. Ebbe nekünk egyetlen lehetőségünk van a beleszólásra: a szavazófülke!

  4. Balatoni írta

   A Balaton pénzügyileg vonzó befektetés volt mindigis, függetlenül attól, hogy mi mit csináltunk a szavazófülkében. A tehetősebb magyar mégis hol költse el a pénzét, hol mutassa meg magát vagy hol szórakozzon országon belül? Hát itt a Balatonnál, amiből persze vígan megélnek jópáran, akik itt élnek a tónál.

 10. Boros írta

  Igazán jók a Söptei borok, tanúsíthatom. Kevesebb a siki-miki körülöttük, de tisztességes bort készítenek. Végre olyanról is szó esik, aki nincs helyben agyonsztárolva mégis kitűnő borász. Remélem nem áll itt meg a helyi borászok bemutatása, vannak még páran, akik nem a pénzükkel, kapcsolataikkal és marketingfogásokkal hanem a tehetségükkel lettek jó borászok.

  1. füredi a hegyről írta

   Vannak jó borok, igen. A Söptei is kifejezetten jó. Azt azonban nem értem, hogy miért ilyen magas áron lehet hozzájutni a borokhoz, vagy az említett menőbb vendéglőkben miért olyan irracionálisan drága az étel.