Oldal kiválasztása

Agora

Mi tekintettel vagyunk a személyiségi jogokra, elutasítjuk a gyűlöletkeltést, a rágalmazást. Kérjük, hozzászólásában tegyen így Ön is! Fenntartjuk a jogot mindazon hozzászólások visszautasítására is, amelyek valamilyen faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, illetve durva kifejezéseket vagy személyes adatokat tartalmaznak. A kulturáltan megfogalmazott, jobb esetben érvekkel alátámasztott kritikáknak helyet adunk, külön örülünk, ha mindezt nevével együtt vállalja a komment író. A vádaskodó, indulatos és személyeskedő hozzászólásokat azonban nem közöljük.
Megosztás

2 952 hozzászólás

  1. Tisztelt természetjárók! van egy örömhírem: ma (jún.7.) voltunk hosszú idő után a Koloska völgyben és kb. 2 éves teljes kiszáradás után után újra tele van a tómeder vízzel, és a forrásból kb. 3 cm-es sugárban folyik a víz a tóba. Nagyon jólesett ezt újra látni. A víz felszíne ugyan 90%-ban be van fedve mindenféle növényi hulladékkal, de az ember ne legyen telhetetlen. Nem próbáltuk ki, de a forrásvíz valószínűleg iható. Visszagondolva az elmúlt 50 évre, én nem emlékszem ilyen kiszáradásra. Ha valaki igen, kérem, közölje.

    Válasz
    • Ez tényleg örömhír. Valaki itt korábban azt írta, hogy akár évtizedekbe is telhet, amíg újra működni fog a forrás. Szerencsére nem volt igaza. Egész más a hangulata a völgynek, ha csörgedezik a patak, és újra élet költözik a forrásba. Szerintem inni belőle azért nem tanácsos, nem hiszem, hogy érdemes kockáztatni.

      Válasz
  2. Az köztudott, hogy 3 hetet kell várni a laborba? Ez hogy lehet rendben? Egyszerűen nem lehet már mindent magán úton megfinanszírozni. Abszurd, hogy egy MR vizsgálatra 1,5 évet kell várni. Hány ember hal meg havonta abba, hogy nem kap időben megfelelő kezelést? Persze ez költői kérdés volt, mert kb tudom.
    Az hogy már a gazdagok kínjukban azt se tudják hogy hányadik szállodát építsék, a szintén azt se tudják mire költsék a pénzüket gazdagoknak, az „rendben” van.
    Annyira rendben van az egészségügy, hogy „nyugodtan” épülhetnek a konferencia turizmust segítő szállodák.

    Válasz
  3. Tudom, hogy az illetékeseket soha a … életben nem fogja érdekelni – mert ha eddig bármikor érdekelte volna, ennek a kommentnek nem is kellene megszületnie -, de tartozom magamnak annyival, hogy kiadom magamból: még mindig nem elég az átkozott szállodákból és apartmanokból????

    Válasz
  4. 2023. május 25-én délelőtt fél 11 táján biciklivel tekertem a Tagore-sétány melletti kerékpárúton. Összesen 9 autót számoltam össze, mindegyik a kerékpárút és a sétány közötti, gyöngykavicsos területen parkolt. Nem, nem a Probió munkajárművei voltak, a többségük magántulajdonú személygépkocsi, bár kisteherautó is akadt köztük. Ők az egyenlőbbek az egyenlők között?
    Még valami: a felső úton Arácstól Csopak felé korábban végig 40 km/óra volt a megengedett sebesség, most Csopakon ezt 30-ra csökkentették. Zseniális ötlet volt, gratulálok! Valójában jobb lett volna 20-ra csökkenteni, nem? Akkor már a bringásokat is lehetne büntetni. Az más kérdés, hogy nem láttam még autót, aki a 30-at betartotta volna. Én sem.
    Mire jó ez az egész?

    Válasz
  5. Mindenkinek szép napot! Nem szeretek senki dolgába belebeszélni, de a városban a Vasút utcán / lehet nem ez a neve/ napok óta folyik a víz. Nem néztem alaposan, mert csak autóval járok arra, de szaga nem érezhető. Ha csőtörés, még idén kellene tenni valamit, mert beszélni már elég sokan tudnak a bolygó megmentéséről.

    Válasz
  6. ugy tudom, hogy egy szigoru állatvédelmi törvény van érvényben. Az a kérdésem hogy a törvény betartását ki és hogyan ellenörzi. Mégis ugy néz ki, hogy csak a kutyákra meg a macskákra vonatkozik a védelem. Szerintem ennek a védelemnek minden állatfajra egyformán kellene vonatkoznia. A szomszédom a napokban azzal dicsekedett, hogy 3 madarat meg 4 gyikot hozzot neki a macskája. Megkértem a szomszédot, hogy zárja be a macskát, mert most költenek a madarak, elöjöttek a gyikok a kertben.Természetesen elküldött melegebb éghajlatra, mint ez magyaroszágon szokás, ha egy visszáságra hivja fel az ember a figyelmet. Naponta többször is el kell zavarnom a szomszéd macskáját mert a sövényben fészkelö rozsdafarkut vadássza. Ausztriaban ebben az idöszakban nem szabad a macskákat a szabadba engedni, a sövényekt nyirni stb.

    Válasz
    • Értelmes macskatulajdonos a macskájára egész évben olyan nyakörvet rak, ami csilingel, ha a macska mozog. Így nem tud lopakodva madarakra, gyíkokra vadászni. Fontos megjegyezni, hogy a ház körüli állatok közül a macska az egyetlen, amit akárhogy etetnek, akkor is megöli a madarakat, gyíkokat. Figyelembe véve azt, hogy a macskát eteti a gazdája, elég kiegyenlítetlen a küzdelem a vadon élő és táplálékukat ott beszerző állatok között. A másik, hogy a macskatartók nagyobbik része nem foglalkozik a macskaalom kérdésével. Nem raknak ki almot a macskának, ezért az elvégzi a dolgát máshol. Mondjuk a szomszéd virágoskertjében. Ez a két ok lehet az inspirációja annak a kedves lakosnak, aki a faluban mérgezi a macskákat. Így már nem csak a macska hanyagul elkapart ürülékét, az általa megfogott és ott hagyott gyíkot kell eltakarítanom, idén már a szomszéd megdöglött macskáját is eltemethettem. Felelős állattartás ugye, mi meg viseljük a következményét.

      Válasz
      • Ha én macska lennék, bizonyára megőrülnék egy olyan nyakörv viselésétől, ami minden mozdulatomnál csilingel. Vajon egy macska hogy tudja ezt hosszú távon elviselni? Még meg sem lehet magyarázni neki. Ez nem állatkínzás? Amúgy egyetértek azzal, amit írt.

        Válasz
    • Meglep (de pozitív értelemben), hogy megjelent Szkeptikus kommentje, mert politikai hangulatú, ugyanakkor örülök neki, hogy megjelent, mert (teljesen egyetértek vele és mert) hozzátartozik a szólás és véleménynyilvánítás szabadságához (főleg, ha és hogy igaz). Meglátjuk, az én kommentem megjelenik-e. Szkeptikus azt kérdezi „Miért történt?” A válasz sajnos nagyon egyszerű és mégis bonyolult (mert változtatni rajta bonyolult, sőt, túl sokszor lehetetlen): emberi hülyeség – tisztelet a nagyon kevés kivételnek, akik sajnos egyszerűen nem látszódnak (ki) a tömegből…

      Válasz
  7. Örömmel látom, hogy lehántották az ideológiát a hal és borünnepről. Ez így egészséges! Már csak balatoni halnak kellene lennie mert ugye azt nem lehet kapni itt a Balatonnál.

    Válasz
  8. Az utóbbi időben -sajnos – különböző megbetegedéseim miatt több izben kellett igénybe vennem az állami egészségügy különböző szolgáltatásait. Meg kell mondanom, hogy kivétel nélkül mindenütt a legnagyobb udvariassággal és kitünő szakmai szinvonalon láttak el. Fel sem merül bennem, hogy magánklinikára menjek.
    Egy idős régi füredi

    Válasz
    • Ez lenne a normális. Sajnos a mi tapasztalatunk más. Amikor elmentem egy viszonylag komolyabb tünettel a háziorvoshoz, azonnal a magánegészségügyet ajánlotta, fel sem merült az állami, mert nem lett volna idő kivárni azt, mire sorra kerülök. Szomorú. Ugyanez történt a barátommal is. Szemproblémája van, 8! hónap múlva tudnák fogadni a kórházban. Nem volt választási lehetősége, elment magánúton.

      Válasz
    • …én meg egy „kis” váll fájással kerestem fel a reumatológiát. Kaptam MR beutalót… majd naivan gondoltam hogy akkor kérek és kapok is „normális” időpontot. Veszprém Kórházt kerestem. Másnap vissza is hivtak… November 04!!!… Ja és 2024… Na ennyit az állami egészségügyről.

      Válasz
    • Ó maga szerencse kiválasztott gyereke! adjon hálát Fortuna istennőnek és a többi ezügyben illetékes égi és földi közbenjáróknak!!! Én 80 éves füredi vagyok, közepes egészségi állapotban, de nem jutottam odáig, hogy igénybe vegyem az állami egészségügy szolgáltatásait, mert olyasmi nem létezik!!! Nem merek konkrét ügyekről irni, mert akkor nem jelenik meg az írásom! Egyszer egy nagyon ismert kórházban kellett volna időpontot kérni, 3 hét próbálkozás után (kb 130 telefon hívás!!!) föladtam, személyes megjelenés nem volt lehetséges. Privát úton 5 nap után minden elindult és rendbe jött. A pénzről ne beszéljünk. A többi dolgaim is így zajlottak. Ez a szégyen! és még van valakinek képe itt előrehaladásról beszélni! Megjegyzés: az egész dolog nem ment volna egy kb.15 évvel előtti NAGY lottó nyeremény nélkül. Facit: TB fizetés helyett vegyetek lottót!!!!!

      Válasz
  9. Jó hogy van magánklinika, mert az állami egészségügy gyakorlatilag megszűnt, csak az a bökkenő hogy a fizetésünkből nem tudjuk kifizetni a klinika árait. Ha itt valaki megbetegszik, akkor annyi, ha kórházba kerül azért, ha nem akkor meg anyagilag roppan össze.

    Válasz
    • Csak egy pici kérdésem lenne. Akkor mire fizetjük illetve vonják le a TB-t ?

      Válasz
  10. Kár, hogy ide jutott a magyar társadalom. Senki nem hisz senkinek. Azt sem hisszük el, hogy az uniós beruházásoknál nem lehet csalni, csúsztatni. Nem hiszünk már sem a pénzembereknek, sem a politikusoknak, sem a sajtónak, amelyik vagy vállaltan jobbos vagy vállaltan ellenzéki. Ja és ha kiderül az igazság, hogy valami csak rágalom vagy félinformáció volt, az már senkit nem érdekel, nincs helyesbítés, nincs következmény, rágjuk a következő csontot. Hőbörgünk tovább, keltjük a hangulatot. Lehangoló.

    Válasz
    • Nem lehangoló, annál sokkal rosszabb. Katasztrófa. De miért történt? Négy(!!) kétharmad egymás után… Ezt ki szavazta meg? Érdekes, bárkit megkérdezek, ő nem. Akkor kicsoda? (Az meg egy külön téma, hogy 50% alatti eredménnyel is lehet kétharmadot produkálni. Ügyes…)

      Válasz
  11. Egy hete vettünk észre egy táblát a Kisfaludy strand főbejáratánál, de biztosan már régóta ott van: a közművilágítás 23-kor lekapcsolásra kerül. Borzalom! Szegény Petőfi forog a sírjában. Ez magyarul így van: a közművilágítást 23 órakor lekapcsolják. A szövegíró valószínűleg Dél -Grönlandon járt (vagy ott sem) iskolába. De ez máshol sem ritkaság, sajnos.

    Válasz
  12. Tegnap lent voltunk a Kisfaludyn, vendégekkel, már volt nyitott büfé, végignéztük az árakat, legalább kétszer, csuklottunk egy sort, egymásra néztünk, és megállapítottuk, hogy már nem is vagyunk éhesek és továbbmentünk. És ez így is marad valószínűleg ebben a szezonban is. Mint tavaly. Hát így is lehet spórolni és karcsúnak maradni. Facit: mindennek legalább 2 oldala van. A strand maga az szép, rendes, csak a Koloska-torkolat ne lenne olyan ronda piszkos és büdös. Miért ez a szépséghiba? Kár……Valaki azt mondta, hogy egy egyszerű tisztogatás ott már nem elég, egy csomó talajt is ki kéne emelni és új földdel feltölteni, vagy majd a patak tölti fel? Ez most talán a Probio dolga lenne, vagy több illetékes is van?

    Válasz
    • Az ön által említett büfések nyilván nem néznek tv-híradót, mert hogy ott bemondták: a Balaton mellett a szolgáltatások árát max. 10-15%-al emelték…

      Válasz
  13. Van egy városi free wifi a mólótól a polgármesteri hivatalig,ami nagyon jó főleg,ha használni is lehetne.Egy percig működik iszonyú lassan azután 10 perc semmi,talán lehetne erősíteni gy a szezon elején még.

    Válasz
  14. Szeretném megkérdezni miért hanyagolja el a város a Malomvölgyben a kirándulóhelyet. Gyönyörű környezet, kiépítve sütögetőhelyekkel, pihenővel, patakkal, amiben újra csörgedezik a víz is. Sokan jönnek túrázni, de sajnos még a szemetgyűjtő konténert sem tették már ki a tavalyi évben. Igazán kár érte, mert szerintem lenne rá igény. Még az útjelző táblát is letörték a Koczor pincét jelző tábla mellől.
    Felmerült bennem, hogy netán zavarja a Villa Vitae illusztris vendégeit?
    Jó lenne, ha nem tékozolnánk el az eddig megszerzett örökségeinket, nem mindenki szereti a pihenését a parti sétányon butikok kavalkádjában tölteni.

    Válasz
    • Ez azért is fontos lenne, mert a népszerű Koloska-völgyben a forrás csontszáraz, ennélfogva a patakmeder is teljesen kiszáradt. Sírnivaló látvány! A Villa Vitae vendégeivel kapcsolatos megjegyzésével meg, érzésem szerint, viperafészekbe nyúlt…

      Válasz
  15. Még egy sportcsarnok, hurrá! A pedagógusok meg éhbérért dolgoznak. (Tudom, most jönnek az okostojások, hogy a kettőnek semmi köze egymáshoz, pedig van.) Remélem, ezek után megszüntetik a Kiserdőben azt az ocsmány, környezetromboló, fölfújt szörnyeteget!

    Válasz
    • Eltalálta! Az ég világon semmi köze a kettőnek egymáshoz, ezt hívják demagógiának. Ugyanakkor abban teljesen igaza van, hogy vérlázító a pedagógusok és sok más dolgozói kör bére Magyarországon. Szégyen, hogy a tanároknak mellékállásokat kell vállalniuk azért, hogy megéljenek.

      Válasz
      • Lehet, hogy ön demagógiának nevezi, én meg azt mondom, hogy ez a szomorú valóság.

        Válasz
    • A kettőnek bőven van köze egymáshoz, csak ennek felismeréséhez és megértéséhez kell „némi” intelligencia, abból meg nincs túl sok már egy ideje, illetve ott van a legkevesebb, ahol a legtöbbre lenne szükség… És az szinte majdnem „hagyján”, hogy sportcsarnok, de miből lesz még egy már megint? 4 csillagos szállodából! Erre már tényleg csak olyat tudnék írni, ami itt biztosan nem jelenne meg…

      Válasz
      • Lehet, hogy itt arról van szó, hogy ha valami megépült, akkor az a baj, ha pedig nem épül valami, akkor az a baj? Lényeg a balhé, meg a hangulatkeltés? Eléggé primitív hozzáállás.

        Válasz
        • Ha megnézi, elolvassa még egyszer a kommenteket, látni fogja, hogy egyik sem általánosít, hogy „valami” megépül, „valami” pedig nem, hanem konkrétan megneveznek épületeket. Így kérem, ön se általánosítson. Se a komment tartalmáról, se a kommentelőről. Legalábbis ebben a konkrét esetben ne.

          Válasz
    • Ebben a sátorban több mint 100 ember játszott a télen, a sátor a sportkör tulajdona nem az önkormányzaté.

      Válasz
      • Attól még ocsmány és környezetromboló. A kettőnek semmi köze egymáshoz. Az a több mint 100 ember meg menjen ezentúl az új sportcsarnokba. Azért épült, nem?

        Válasz
  16. Vajon Húsvét hétvégére megnyitják a Brázay-parkot?

    Válasz
    • Nem! Ezt azért írom ilyen határozottan, mert már húsvét után vagyunk. Le van kerítve és ki vannak téve a táblák: Építési terület! Idegeneknek belépni tilos! Ennek ellenére egy „felelősségteljes” apuka békésen ücsörgött az építési terület egyik padján (természetesen a telefonját nyomkodva), míg két kis nebulója az ott fölállított – és ki tudja, még milyen állapotban lévő – játékokon mászkált… No comment!

      Válasz
      • A kutya rugja meg! Remelem sisak volt rajtuk!

        Válasz
      • Ja, építési terület… Fél éve nem dolgozik ott senki! Legalább a tavaly augusztusban rohamtempóban kiültetett, és azzal a lendülettel ki is égett, illetve a vízgyűjtőkben a télen kirohadt növényeket pótolnák! Reméljük erre készülnek és ezért van még zárva a terület! Egyébként nagyon szép és hasznos dolog lesz! Azt hiszem a gyermekek nagyon örülnek majd a homokozónak, vízjátéknak, hintának és mini kalandparknak. Mondjuk nekem hiányzik a nagyobb gyerekek játékát szolgáló létesítmény, például egy ping-pong asztal. A lakótelepi játszótér beruházás ebből a szempontból jobban át lett gondolva. Mondjuk ez nem játszótér, hanem egy park, de a tizen- és huszonéves “gyerekekre” is gondolni kellene! Sajnos a Kisfaludy strandon későn teszik ki és korán veszik be a ping-pong asztalokat, így jóformán csak strandszezonban használhatók. Célszerű lenne valamelyik helyszínre egy egész évben elérhető asztalt kihelyezni.

        Válasz
      • Ugyanakkor a lekerített területen már hónapok óta nem látni szorgos munkálkodást. Vagyis ki tudja mi folyik ott.

        Válasz
      • Pár napja a Kéki pataktól olyan 20 m-re találtam 2 döglött varjút, furcsa volt az egész, jobban megnéztem őket, valószínűleg légpuskával lőtték le őket. Ha a városvezetés továbbra sem tesz semmit ez ügyben, akkor némely füredi lakosok veszik kézbe a dolgot. Sok sikert nekik.

        Válasz
        • Még ha esetleg durvának is tűnik, mert hogy megöltek állatokat, mégis azt mondom, hogy igazuk van. Ahogy fentebb írják, ez is egy olyan téma, ami rendszeresen visszatér a fórumon, mégsem oldották, oldják meg az „illetékesek”. Így viszont akkor egyrészt senki se csodálkozzon, vagy háborodjon fel, ha egyeseknek jogosan elfogy, elfogyott a türelme és „Magad, Uram, ha szolgád (illetve „illetékesed”) nincs”, másrészt igazat adok nekik. Nagyon sok szép szó „elhangzott” már itt, láthatóan nem volt elég, hát akkor majd elég lesz a légpuska.

          Válasz
        • Csakhogy a varjú védett állat, lelövése törvénysértés. Erre buzdítani másokat pedig nem túl szerencsés. Gond, hogy a legforgalmasabb városi sétányt választották ki maguknak a varjak, de ettől még illegális eszközökhöz nem nyúlhatunk, egy önkormányzat meg pláne. Nehéz kérdés ez, nem azért nem tettek semmit, mert nem érdekli a várost a kérdés, sőt, azt gondolom nagyon is fejfájást okoz, de a jelenlegi szabályozási keretek között nehéz tenni a madarak ellen. Fészket leverni is tilos. Próbálkoztak már ragadozó madarakkal elijeszteni a varjakat, az nem jött össze.

          Válasz
  17. Minap megszokásból és figyelmetlenségből közlekedtem. Elkövettem egy szabálytalankodást. Utánam jöttek és megállítottak , felhívták a figyelmem mit vétettem de nem büntettek meg, egy szóbeli figyelmeztetéssel megúsztam. ! Van ilyen is pedig nem ismertük egymást, köszönöm !

    Válasz
  18. Valahogy megint nincs „Válasz” gomb Szkeptikus kommentje alatt, így újat kezdek. Sajnos rátapintott a szomorú valóságra. Ami mindent eldönt. Pénz. Láthatóan teljesen mindegy, hogy a fürediek mit szeretnének, Füreden már csak a turista számít. Mert senki ne mondja, hogy bármelyik füredi pont megint egy konferenciaközpontra vágyott volna, akár a szóban forgó helyre, akár máshova – kivéve, természetesen, akinek ez anyagi hasznot hoz; a többi füredi meg kit érdekel. Ez megint nem a füredieket szolgálja, mert most előre megmondom, a befolyó pénzből újabb turisztikai fejlesztés lesz és nem parkosítás, amely inkább szolgálná végre a füredieket is – nyilván a konferenciaközpont helyére is azért nem fák, növények stb. kerültek, mert hát az kinek-minek-és ugyan miért?

    Válasz
    • Mondjuk az úthálózatra is lehetne bőven költeni – de hadd ne soroljam tovább, mindenki tud ezer példát a saját környezetéből. Szomorú ez így, mégsem teszünk ellene semmit, én is csak bégetek a többiekkel együtt. Én egyébként a vasút alatt azonnali hatállyal megszüntetnék minden építkezést (kivéve természetesen a megkezdetteket), és csak a műemléki felújításokat engedélyezném. Tudom, már a gondolat fölvetése miatt sokan szívesen likvidálnának, elsősorban azok, akik a leghangosabbak.

      Válasz
  19. A Tagore fáin rengeteg a szarkafészek. Egy fán 15 fészket is megszámoltam és nagyon sok fa van. Több száz madár fog napot látni. Tegyenek esernyöket a sétány alá mert már nem lehet sétálni a fák alatt.

    Válasz
    • Úristen, hogy ezt is hányszor és hányan megírták, és ahogy más problémával kapcsolatban is, itt is volt, aki konkrét ötletet írt, hogy hogyan lehetne segíteni, ne adj Isten, akár meg is oldani a problémát. És itt is mégis, mégsem semmi… Érdekes, ez nem szolgálná a füredieknél fontosabb turisták érdekeit is? Nem tudom nem hozzátenni, hogy nagyon úgy látszik, hogy a probléma konkrétan, szó szerint le van …va.

      Válasz
      • Az angol Parlament épületének tetejét galambok szennyezték, károsították. A rendrakás után egy solymászt foglalkoztat a Parlament. Azóta elkerülik a helyet a galambok. Talán érdemes lenne egy városi solymászt felvenni.

        Válasz
    • Varnyú lesz az a szarka:-)

      Válasz
      • Köszönöm az ornitológiai segítséget, de sajnos ettől nem oldódik meg a probléma, pedig milyen jó lenne, ha csak a helyes megnevezésen múlna.

        Válasz
  20. Idézetek: „A (konferencia) központ jelentős lendületet adhat a város turizmusának.” Milyen lendületre van szükség? MÉG MINDING NINCS ELÉG TURISTA?
    „Számításaink szerint a konferenciaturizmus 3-4 százalékkal hozhat több vendéget.” Őrületes növekedés, ezért aztán tényleg megéri. Akkora szükség van rá, mint egy köbméter gázra, vagy egy kWh áramra.
    Mivel a még több – szörnyen szükséges és vágyott – vendég még több idiótát rejthet magában, felszerelnek már végre közlekedési kamerákat is, „bizonyos helyekre” és majd meg is büntetik ezeket az idiótákat?

    Válasz
    • Ne haragudjon, de lesújtó ez a hangvétel. Az a baj, hogy így nem lehet komolyan venni a hozzászólását. Süt belőle a harag, a gyűlölet és a frusztráció. Arról nem beszélve, hogyha elolvasta volna a cikket, akkor kiderül, hogy ez a 3-4 százalék új vendég szezonon kívül érkezik, konferenciázik az új központban és alszik az egyik városi szállodában.

      Válasz
    • Sokadjára írják, követelik itt a felületen a közlekedési kamerákat, összemosva a közlekedési szabálytalanságot a városba érkező turistákkal. Nem tisztem megvédeni a turistákat, nem élek a turizmusból, de ideje lenne árnyalni a helyzetet. Közlekedési szabályt sokan vétenek, a helyiek éppúgy, mint a turisták. Rendszeresen látom, hogy a Séta utcáról a 71-esen balra fordulnak az autók, ha az ember jelez nekik, akkor persze nekik áll feljebb – és ebben a fürediek is jeleskednek sajnos. A kamerák tünetkezelésre jók, de nem változtatják meg a közlekedési morált.

      Válasz
      • Szerintem nem összemossák, hanem összekötik. És jogosan. Tekintettel, hogy bizonyos időszakokban több a turista a városban, mint a füredi. Így annak is nagyobb a valószínűsége, hogy az idióták a turisták közül kerülnek ki. De a lényeg és a valódi probléma nem a témák esetleges összemosása, hanem az, hogy még mindig nincsenek kamerák és büntetés. Higgye el, ha végre érdemben és következetesen elkezdenének büntetni, megváltozna a morál. Lehet, nem percek alatt, de ha pl. egy tájékoztatón, vagy akárhogy bejelentenék, hogy itt és itt kamerák és akit nem érdekel, azt megbüntetik, lenne pozitív változás. És többek között az a nagyon szomorú, hogy milyen rég óta adjuk itt az ötleteket és mégsem semmi… Tehát az illetékeseknek még csak gondolkodniuk sem kéne maguknak, még csak ki sem kéne maguknak találni valamit, hanem csak ezeket az ötleteket „ellopni”. De mégsem sikerül év(tized)ek óta. Munkaerő- és pénzhiány stb. stb. Ha már év(tized)ekkel ezelőtt büntettek volna, lenne miből pénz (új) kamerákra, nem feltétlenül kell több rendőrnek fizikailag a helyszínen lennie, a kamera felveszi, amit kell, egy hozzáértő rendőr pedig megnézi a felvételeket és szépen kiküldi a csekket a fotóval. Vagy talán van olyan pályázat, ahol ilyen haszontalan dolgokra (is) lehet esetleg pályázni, ha már a dübörgő turizmusból nincs elég bevétele a városnak. De az ilyen haszontalan dolgok jól láthatóan azóta sem kellenek. De a még több turista kell…

        Válasz
      • Én megértem a kommentelő és a komment hangulatát. Én még inkább úgy érzek, mint ő. A szezon szóhoz meg annyit, hogy már jó ideje úgy érződik, hogy egyesek az egész évet szezonná akarják tenni, és azt senki ne mondja, hogy az normális, mert már évek óta nem normális, ami „szezonban” van (most a covidos lezárásokat nem számítva), legalább „szezon” előtt és az után hagyjanak minket élni, hagyjanak minket békén.

        Válasz
      • De megváltoztatják! Mert ha a szabálytalankodókat megfelelő szigorral szankcionálják, akkor mindenki meggondolja, hogy elkövessen-e újra egyet. Egyelőre ott tartunk, hogy a pénztárcáján keresztül lehet megfogni a legtöbb embert. Azzal tisztában vagyok, hogy aki eddig idióta volt, ezután is az marad, de legalább nem veszélyezteti a szabályosan közlekedők biztonságát, és végső soron ez a cél. Az teljesen nyilvánvaló, hogy egy nép mentális állapotán néhány kamera fölszerelése nem fog javítani.

        Válasz
      • Mindenkinek joga van saját hangvételre. És biztos oka is van. Én ezt a dolgot úgy fordítanám le, hogy eddig a nyarainkat tönkretették az ideözönlő „kultúrára”, napsütésre, autódemonstrációra és alkoholra éhes népek, ősztől-tavaszig volt egy nyugalmasabb időszak, most már annak is vége lesz? Mindent csak a szállodák telítettségi foka dönt el? Volt-e, van-e valahol egy fórum, ahol a fürediek érdekei is játszanak egy ici-pici szerepet??

        Válasz
        • Nem mondtam, hogy nincs joga bárkinek is véleményt formálni, csak azt mertem megjegyezni, hogy szerintem az adott komment kontraproduktív. Azt sem értem, hogy ön szerint miért lesz mostantól vége az őszi-tavaszi nyugalomnak. Attól, hogy egy konferenciaterem megtelik párszor ebben az időszakban, a résztvevők pedig a központ és a szálláshely között mozognak, ne adj isten lesétálnak a partra, attól miért lenne vége bárminek is? Ne vigyük el ezt a témát is a végletekbe. Emlékszem, amikor leszedték a Tagore sétányról a láncot, micsoda harag zúdult a tervezőre. Tömegével esnek majd bele az emberek a Balatonba, életveszélyes, meg hasonlók mentek hónapokon át – aztán eltelt pár év és látjuk, hogy mindez teljesen alaptalan volt, és nincs leláncolva a Balaton és a panoráma előlünk. Tehát örülni kellene ennek, de nem, ment az ágálás. Várjunk a konferencia turizmussal is kicsit, nem kell egyből az ördög emberkísérletének tartani, a város elleni merényletnek.

          Válasz
          • Itt a tendenciával van a probléma. Elképzelhető, hogy a konferenciaközpontba érkezők csak minimális pluszt jelentenek. A probléma az, hogy – amint a focimeccseken is gyakran elhangzik – még! még! még! ennyi nem elég! Kellene már húzni végre egy vonalat, hogy ennyi, és nincs tovább. Ne épülhessen több nyaraló Füreden, és főleg ne a parton, amit valamikor végig meg akartak nyitni mindenki számára. (Szerintem senki sem vette komolyan.) Ez a természetes és épített környezet nem bír el mindent, nem terhelhető a végtelenségig. Épeszű emberek föl tudják fogni, hogy ennek vannak felső határai, amit már szerintem is túlléptünk. Az alapvető probléma, hogy mindent a profit dönt el. Ha valami hoz pénzt, sok pénzt, jöhet – akár fölrúgva alapvető és ésszerű szabályokat is (majd változtatunk rajtuk). Ha nem hoz pénzt, érdektelen. Közhangulat, mentális állapot, a „fürediség” megélése – ugyan már! Kit érdekel?

          • Én is drukkolok az új körforgalomnak, hogy időben elkészüljön és ne okozzon több bosszúságot az erre közlekedőknek. Bízom abban is, hogy elkészül időben az alatta lévő konferencia központ környéke is, mert az út átvágásoknál feltöltött részek annyira megsüllyedtek, hogy úgy érzi az ember, mintha négyzetes kerekeken járna. Más: a Helkával szembeni csodakikötő komplexum építésénél hónapok óta alig látok bármi nemű tevékenységet…megint más: terveznek valamit a Séta utca 71-es kereszteződéssel a későbbiekben? Lehangoló és ízléstelen a koszos, letört narancssárga bigyók látványa.

  21. Nagyon drukkolok az új, jelzőlámpás körforgalom sikerének. Remélhetőleg jobban csinálják, mint a 71-es út/Séta utcai kereszteződést. más kérdés: a Huray utcai hatalmas konferencia központ kb 800 embert tud majd egy teremben befogadni, illetve teljes kapacitással, az emelettel együtt, ezernél is többet. Ezek hol fognak parkolni? a tervezett 290 földalatti parkolóban? vagy Füreden leáll az élet?

    Válasz
    • Szinte meg sem merem kérdezni, illetve merni merem, csak nem látom sok értelmét kérdezni és mégis íme: szerelnek fel kamerákat is és fogják büntetni az idiótákat? És ha már esetleg itt szerelnek, átugranának esetleg a sokat megénekelt kereszteződésbe is?

      Válasz
  22. A 71-es körzet

    A Séta utca – 71-es út kereszteződése. A tesztüzemnek mondott egy esztendő elteltével (ez 2022 tavasza! ) a Településfejlesztési, Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottság egyáltalán foglalkozott-e azzal, hogy milyen tapasztalatok gyűltek össze, min kell változtatni, mi maradhat végleges? Erről nem hangzott el semmiféle tájékoztatás , az állapotok változatlanul hagyását meg ne tekintsük annak. Megjegyzem, hogy a gyalogátkelőhelynek szigettel vagy útburkolati jellel – eltolt formában – történő megszakítása a eredeti tervek ellenére elmaradt. Sajnálatos továbbá, hogy az útburkolati jelek, a fizikai terelők karbantartása, pótlása – de legalább letisztítása – ez ideig nem történt meg. Lehangoló a látvány. Méltatlan. Arról nem is szólva, hogy így minden nehezebben észlelhető a közlekedők számára . Ez pedig nyilvánvalóan forgalombiztonsági kérdés is.
    Aztán nagyon érdekes lenne, ha valaki értelmes, elfogadható ( a „ csak” tartalmát meghaladó) érvekkel megpróbálná indokolni, hogy ugyan miért kell a kanyarodási tilalmat minden észszerűség, minden indokoltság nélkül a szezonon kívüli időszakban is fenntartani. Forgalombiztonsági okai ennek ugyanis nem lehetnek, mivel ebben az időszakban a kereszteződés legfeljebb átlagosnak mondható forgalmat bonyolít le, még a hétvégeken is. Így semmi nem akadályozhatja a három tábla szezonon kívüli letakarását, tekintve, hogy ilyenkor nincs semmilyen funkciójuk. Hacsak nem az, hogy a rend őrei drónos bevetésüket az egyébként szinte tetszhalott forgalmú kereszteződés felett hajtsák végre, és komoly bírsággal ( 50 eFt (?) ) sújtsák a kanyarodási szabályokat megszegő ( értsd: a most teljesen értelmetlen kötelezést felülíró ) autósokat.
    Valami egészen más. A közművezetékeknek az ingatlanokhoz utólagosan történő bekötése legtöbbször a szilárd útburkolat felbontásával jár. A burkolat helyreállítása pedig amúgy „fürediesen” történik: visszatöltés, tömörítés, kockakő, és ezzel be is fejeződött a helyreállítás. Aztán persze a kő a keréknyomon alaposan megsüllyed ( hiszen itt az a dolga). A baj csupán az, hogy minden így, azaz befejezetlenül marad, az egyre mélyülő gödrök pedig csak szaporodnak. Kinek a dolga lenne ezt a helyreállítást (is) tisztességesen elvégezni? Ahogyan más helyeken teszik: a követ visszaszedni, az aszfaltozást pótolni, ezzel a gödröket véglegesen megszüntetni. ( Talán a Városgazdálkodási Osztályt illeti a válaszadás, vagy inkább a cselekvés ).

    Válasz
  23. Örülök, hogy Balatonfüred ismét élre tört valamiben. Ez most a rendőrségünk birságoló ceruzája, ami igen vastagon fog. Budapesten a lezárt Lánchídon való áthajtás 10.000,-Ft-ot ér. Tolnán egy pirost mutató vasúti átjárón való áthaladás 30.000,-Ft-ot kóstál. Füreden a Séta utcánál egy balkanyar 50.000,-Ft-ba kerül. Ez ahhoz képest is szép, hogy ugyanez a Kapitányság az elkerülő út sokszor megénekelt kereszteződésében egy mopedes feldöntésével végződő szabálytalanságot csak 80.000,-Ft-ra mért.

    Válasz
    • Én is autós vagyok, értem a gondjait. DE: egy pirosat mutató vasúti átjárón való áthajtásért én legalább 100.000 Ft-ot fizettetnék plusz minimum félévre elvenném a jogosítványt!! A Séta utcai balkanyar oka valószínűleg vakság, vagy alkohol vagy kábítószer, hát fizessen aki nem autóba való!! és ennyire siet! Aki a Lánchídon hajt át, nagyon olcsón ússza meg, szorozni kéne vagy öttel! A mopedes feldöntéséért néhány százezer járt volna! Ha ez KÖVETKEZETESEN így működne mindenhol és mindenért, akkor nem lennének olyan borzalmas állapotok és borzalmas tragédiák a magyar utakon minden nap! és egyre növekvő számban! egy bizonyos intelligencia-szint alatt vegetáló alakok miatt!!! Tudom miről beszélek!!!! 3 millió után már nem számolom a megtett km-eket. A kelleténél többször tanúskodtam borzalmas balesetek miatt. Szívszorító volt pár éve látni a pökhendi gyilkost (igenis gyilkost!) aki a 3 tonnás SUV-al halálra gázolt egy családanyát és a jelenlévő síró családapát!!!!! Ezek a dolgok mindig valahol és valahogyan kisebbnek látszó dolgokkal kezdődnek!! Most pedig tessék, rúgjon belém, aki akar!

      Válasz
    • Budapesttől Szabadbattyánig valóban zajtalanul suhan a szerelvény, csakhogy ott szétválik az északi meg a déli part vasútvonala. A déli parti vágány valóban föl lett újítva, az északit „csak” villamosították. Rövid szakaszokon pályafelújítás is volt, de ez elenyésző. A fűzfői kanyarban kénytelen a vonat ugyanúgy cammogni és csikorogni, mint korábban. És marad a régi, megszokott kattogás is. Azt hiszem – ismerve a jelenlegi, állami beruházások helyzetét – ez még sokáig így marad. Az azért már haladás, hogy Füredről kevesebb, mint két óra alatt a fővárosba lehet érni, és kétóránként indulnak a szerelvények. Meg hogy a WC-ben már van papír és kéztörlő, s kezet lehet mosni. Hogy az ablakok olyan mocskosak, hogy nem lehet rajtuk kilátni, az egy következő történet. Meg az is, hogy a neten talált vasúti térképen elfelejtették feltüntetni, hogy már Füredig villamosítottak.

      Válasz
    • Talán tisztázni kéne, mi is a célja a büntetésnek? és hogy kissé megemelt büntetéssel el lehet-e érni ezeket a célokat? Legtöbb esetben úgy tűnik, hogy nem. Mindenesetre egy vasúti átjárón pirosban történő áthajtásért a 30 ezres büntetés az semmi. Sokszorosát kéne fizettetni! És úgy hallottam, a svédeknél egy bírság nem fix összegbe kerül, hanem az elkövető anyagi helyzetétől függ. Mert egy milliomosnak a 30 ezer semmi, de 3 millió már valami!! Ezt kéne itt is bevezetni. Füreden pedig nincs közlekedés. Füreden csak állandó káosz van, és ököljog, akinek nagyobb és drágább autója van, annak van igaza. Rendőrt pedig már nem tudom, mikor láttam utoljára. Mellesleg nem irigylem őket. Főleg nyáron tíz helyen kéne lenniük egyszerre.

      Válasz
    • Én erre annyit mondok: HAJRÁ BíRSÁGOK!!!! Hogy ennek már annyira de nagyon ideje, hogy nagyon, sőt! És tessék minden lehetséges helyen közzétenni, hogy igenis büntetik az idiótákat – felőlem a név nem szükséges -, hátha végre megéljük, hogy javul a közlekedési helyzet. Én annyi ceruzát veszek a spórolt pénzemből, amennyi csak kell, minél többet használjanak a rendőrök és minél vastagabban fogjon, annál jobb! És mégegyszer: HAJRÁ BíRSÁGOK!!!! Sőt: HAJRÁ KAMERÁK!!!!

      Válasz
      • A közlekedés színvonala – pontosabban a színvonaltalansága – tökéletesen tükrözi az ország mentális állapotát. Sokan itt élik ki a lelki nyomorukat, ami tűrhetetlen és tarthatatlan, semmi jó nem jöhet ki belőle. Mindenkivel úgy kell beszélni, ahogy azt az illető megérti. A fentebb említett országúti banditák a szép szóból soha nem fognak érteni, csak nagyon szigorú és következetes büntetéssel lehet hatni rájuk, s szükség esetén igenis el kell tiltani őket a vezetéstől, mert alkalmatlanok rá. Amennyiben a hatóságok így állnának ehhez a kérdéshez, egészen biztos javulna valamelyest a közlekedési morál. Viszont azzal a kijelentéssel, hogy Füreden nincs közlekedés, egyáltalán nem értek egyet. Persze, hogy vannak problémák, de azért ne essünk át a ló túlsó oldalára!

        Válasz
        • Szerintem meg csak annyi történik, hogy muszályból, vagy lelkesedésből autóznak! Hejes írás nélkül! Engedjük szabadon azt aminek szárnyalni kell! Le a konvenciókkal éljen a szabadság!! Száguldjatok tovább! Ezt teszi mindenki, hisz felgyorsult a világ!

          Válasz
  24. Tudomásom szerint, amikor villamosították tavaly Füredig a vasutat, akkor a pályát is felújították. Több év után tegnap voltam Budán, oda-vissza, hát pont úgy döcögött a vonat Fehérvár előttig, mint régen. (talán Szabadbattyánig?) Néhány utast is megkérdeztem, ők is így érezték. Akkor most mi romlottunk el, vagy a pálya maradt a régi? vagy rossz az információm?

    Válasz
  25. Nagyon jó ötlet a blues fesztivál. Végre valami új. Kár, hogy nem Füreden van. Itt a városban miért nem próbálkozunk ilyesmikkel? Nem kell ekkorában gondolkodni, de legyen már egy év amikor nem a Zorán, Demjén, Neoton vonal jelenti a koncerteket.

    Válasz
    • A blues (mint ahogy a jazz is) vájtfülűeknek szól, Zorán, Demjén meg a Neoton a pénzt hozza. Azt hiszem, ez el is döntötte a kérdést – bár hogy Demjén Rózsira ki kíváncsi még, azt valójában már nem nagyon tudom követni.

      Válasz
      • Tévedés, hogy a blues csak a vájtfülűeké. A blues rengeteg, a rádiók által játszott slágerben is ott van, nem lenne könnyűzene a blues nélkül. A blues nemcsak az, amikor egy papa, szomorúan gitározgat egymagában és a volt szerelméről énekel. De majd Veszprém megmutatja ezzel a fesztivállal, hogy milyen aktuális műfajról van szó. Sajnos ők és nem Füred. Demjénékkel sincs baj, az a baj, hogy hosszú évek óta kizárólag ez a zenei vonal jelenik meg a városban, a világ meg elszáguld mellettünk. Annyi jó, izgalmas zene, előadó van. Csendben megjegyzem, az sem ördögtől való, ha néha rétegzenének számító előadóknak is rendezünk koncertet, – de a blues fesztivál mégegyszer mondom nem az. Majd meg kell nézni hányan tolonganak a veszprémi fesztiválon, kár, hogy a város benne ragad egyfajta avittas, reformkorizáló, annabálozó, nosztalgiázó attitűdben. Jöhetne melléjük valami új gondolat is.

        Válasz
        • Nagy tisztelet azért, amit érthetően és szépen megfogalmazott – ezt azért írom ide, mert sajnos nem ez a jellemző manapság errefelé. Nekem vannak kételyeim azzal kapcsolatban, hogy Füreden lenne befogadó közönsége egy blues-fesztiválnak. Érvekkel nem tudom alátámasztani a megállapításomat, mindössze arra alapozom, hogy meglehetősen régóta élek a városban – de ne legyen igazam! Demjén egykori zenéjével nekem sincs bajom, csak azok a nosztalgiakoncertek playback-kel „megfűszerezve” – hát azok kiábrándítóak.

          Válasz
  26. „Füredi”-nek csak egy rövid kérdés: akik az ottani szolgáltatásokat majd igénybe veszik, azok nem fognak „ott ücsörögni a benzinkút, a 71-es főút és egy másik út között?” Hogy magánberuházás, az rendben van. De ki adja ki minderre az engedélyeket?

    Válasz
    • Abban látok különbséget, hogy legyen egy pihenő park a két út szorításában vagy egy szolgáltatásokat nyújtó hely. Miért ne adtak volna rá engedélyt? Semmi olyan nem lesz itt, ami káros lenne, ami elítélendő. Ez egy holt terület volt, jól hangzik a fák hűvöse, de itt senki nem hűsölt, mert erre is alkalmatlan volt a terület. Ebben a fejlesztésben nem látok semmi gonoszat. Az más kérdés, hogy a jelenlegi fizetések és a brutál infláció mellett kinek lesz pénze majd megfizetni a pizzát? De ez az összes többi szolgáltatásra igaz és nemcsak a városban. Lassan csak a NER-esek lesznek fizetőképesek.

      Válasz
  27. Sajnálatos módon eltűnt az egyik legszebb balatoni szobor a KŐOROSZLÁN! Valakinek az útjában volt?? Vagy talán zavarta a horgászokat, mert ki kellett kerülni?? Ilyenkor miért nem védi a Balatont az eddig mindenhol felszólaló balatonfüredi Horgasztanya!!??Lehet hogy…..

    Válasz
    • Nem akarom megbántani a kőoroszlán faragóját, de nekem nem tartozott a kedvenc szobraim közé, sőt a partról inkább egy értelmezhetetlen torzónak tűnt. Egyébként tudomásom szerint félig illegálisan készült a szobor, ami részemről nem baj, sőt szimpatikus is, de ebben az esetben viszont számonkérni az eltűnését vicces. Nem értem, hogy a Balaton védelmének mi köze van egy ilyen szobor meglétéhez? Azt sem értettem miért éppen oroszlán? Mi közünk nekünk a velencei címerállathoz? Elnézést, de nekem igazából nem hiányzik onnan.

      Válasz
  28. Ez megint annyira kell, mint egy köbméter gáz / egy kWh áram. A videóban azt mondják, „ami itt létrejön, az mindenkinek a javát szolgálhatja”, illetve „a város életét segíti”. Hát akkor én megint nem vagyok a mindenki, illetve a város része, mert az én javamat inkább a mostani állapot szolgálja. Még akár úgy is, hogy kertészetileg nem turbózzák fel. Azt is mondják a videóban, hogy 22 fát vágnak ki. De azt már nem, hogy mennyit ültetnek helyettük… Még véletlenül se zöldítsék be ezt a területet, hanem építsék be ezt is, mert még nincs elég szoltáltatóközpont, kereskedelmi egység, beton, födém Füreden. Kell még több!! Egész évben!! Közlekedési kamerák a különböző kereszteződésekbe – mert hogy ez a szörnyen szükséges létesítmény is egy ilyen közelében lesz – nem kellenek, mert az hülyeség. De egy újabb szörnyen szükséges ipari létesítmény az nem hülyeség. Az nagyon kell.

    Válasz
    • Az, hogy ennyi fát kivágnak, szerintem is bűntény! Arra kötelezném a beruházót/kivitelezőt, hogy minden kivágott fa helyett ültessen kettőt valahol máshol a városban. Javasolom a testületnek megfontolásra! És arra lennék kíváncsi, vajon milyen árlista lesz? Persze, majd a kereslet eldönti – de tudtommal arrafelé vastag bukszával járnak a polgárok. Én nem megyek arra, vagy csak eltekerek mellette biciklivel.

      Válasz
    • szerintem is felesleges az egész. Inkább a város utjait és járdáit kellene felujitani. A lakotelepen és pl. a Pacsirta utcában esö utan a járdán nem lehet közlekedni, mert egy pocsoly az egész. A viz nem tud lefolyni. Ez a város javát szolgalná, nem az elitét.
      A látványterv ugyanolyan szörnyüség, mint a Kossututcai uj létesitmények.

      Válasz
      • Nincs összefüggés. Ez egy magánberuházás, tehát nem a város pénze, szándéka és munkája ez. Füred utcái és járdái ebből a pénzből nem tudnak megújulni, meglep, hogy ez nem derült ki egyértelműen ön számára a tájékoztatásból. A látványterv egyáltalán nem szörnyű, de ez persze szubjektív. Én úgy látom, hogy ez egy pőre terület volt, nem használta senki, semmire.

        Válasz
        • Nem pőre terület volt, hanem zöld, tele fákkal. Miért kell mindig mindent „használni”? Miért nem lehet egyszerűen csak örülni annak, hogy az ott van? Lehetett volna kialakítani néhány gyalogutat benne, néhány paddal (és természetesen szeméttartókkal), gondozni a területet, ennyi. Helyette mi lesz ott? Lepusztított zöldterület és beton. Hurrá!

          Válasz
          • Akkor újra leírom: nem az önkormányzaté az ingatlan, magánberuházás zajlik a területen. Nem értem, ki akarna ott ücsörögni a benzinkút, a 71-es főút és egy másik út között? Annyi jó hely van Füreden, zöld, park, miért pont itt kellene ücsörögni a full autósforgalom mellett? Ez egy elhanyagolt, hangulattalan, terület volt, kutyát nem érdekelte, most, hogy történik valami elkezdődött ez a szokásos csak nehogy egy fát is kivágjanak féltés. Én ebben ezúttal nem látok semmi rosszat.

        • Nem gondoltam volna, hogy Füred Budapest példáját követi és ahelyett, hogy egy színvonalas megoldást találtak volna a problémára a 71-es út szűkítése helyett, itt is fogtak néhány vödör festéket (lásd. Bp. kerékpár sávok „kialakítása”), néhány elterelő bóját és ezzel kész, megoldott a probléma. Sajnálom! Füred vezetését ennél színvonalasabbnak gondoltam (ezidáig).

          Válasz
  29. M.E.-nek: Nincs azzal semmi gond, ha az ember elvégezte az általános iskolát, odafigyelt nyelvtanórán, és tisztában van a helyesírás alapvető szabályaival. Katasztrofális, amit ilyen téren néhányan ezen a fórumon (is) produkálnak, ez komoly figyelmeztetés kell(ene), hogy legyen: erre vagyunk képesek. És ebből nagyok sok minden egyéb következtetés is levonható. Sajnos.

    Válasz
    • Átolvasva az előző hozzászólásokat, akkor egy helyesírási hiba nagyobb súllyal esik latba a hozzászólás megítélésben, mint a tartalom? Éljenek a sznobok, de sokan vannak! és még büszkék is magukra!

      Válasz
      • A helyesírás szabályait nem a sznobok miatt kell betartani. Véleményem szerint egy megnyilvánulás hitelességéhez erősen hozzátartozik az is, hogy az anyanyelvünk szabályai szerint tesszük azt meg. Egyébként attól, hogy valaki felhívja a figyelmet egy-egy kínos helyesírási hibára nem negligálja a hozzászólás tartalmát.

        Válasz
      • Miből gondolja, hogy sokan vannak? Abból az egy, teljesen normális hangvételű hozzászólásból következtet erre? És az honnan jön, hogy büszkék magukra? Soraiból úgy tűnik, ez a terület igencsak ismerős az ön számára. Talán, ha előbb végiggondolná, amit le akar írni, kevesebb indulattól vezérelve sikerültebb gondolatok kerülhetnének erre a portálra.

        Válasz
  30. Az teljesen megdöbbentő, hogy az önkormányzat azoknak az éttermeknek, kávézóknak ír ki rezsitámogatást, akik 400-600%-os haszonnal kínálják egész évben a portékáikat. Hol van megint a füredi emberek támogatása? Az miért nem fontos a városvezerésnek? A jelentős profitot generáló turisztikai vállalkozásoknak inkább adókedvezményt adjanak erre az időszakra.

    Válasz
    • Szomorú, de egyszerű és nyílt titok, hogy Füreden csak a turizmus és a turista számít. Abban van az érdek, azt ki lehet tenni a kirakatba, lehet vele villogni. Ezért kapnak a vendéglátósok támogatást. Füreden pont a füredi ember nem számít semmit sem, mert abban nincs érdek, annak nincs (hír)értéke.

      Válasz
    • Mint ahogy oly sok minden mással a városban, ezzel a problémával is az a gond (na, jó kis képzavar), hogy a „kéne egy kifogást (illetve, hoppá, bocsánat, illetékest) találni – majd meg kéne mozdulni” ördögi kör túlságosan forog a saját középpontja körül, így ebből sem lesz semmi, de az nagyon.

      Válasz
  31. Tisztelt illetékesek itt az idő megszabadulni a varjú fészkektől a sétányon! A törvény nem tiltja a fészkek leszedését a költés előtt! Amúgy is meg kellene metszeni a platánokat! Legalább a Széchenyi szobor környékén. Persze az is megoldás, hogy a madarak össze rondítják a sétányt. Akkor viszont nem értem miért olyan fontos össze szedni a kutyagumit?

    Válasz
    • Kedves M.E. a madarak nem össze rondítják a sétányt, hanem összerondítják, a kutyaszart pedig nem össze szedni kell, hanem összeszedni. Amúgy egyetértek a hozzászólásával, a többi stimmel.

      Válasz
      • Köszönöm a hozzászólást és ígérem megjegyzem a nyelvtani moralizálást. Annak örülök, hogy azért egyet ért a lényeggel.

        Válasz
        • Sőt! Nem csak egyet értek, hanem egyetértek! Rendben?

          Válasz
          • Meghajtom a fejem a tudása elött fantasztikus, hogy megtalálja a leg lényegesebb dolgokat minden írásba, de azt gondolom most vittük végleg holtvágányra a mondandóm lényegét! Tehát a varjú ürülék az marad!

          • Ez igaz, ám jelenleg az unió legnagyobb mértékű drágulását tapasztalhatja magyar lakosság a boltokban, az üzemanyagárak is mesze magasabbak, mint a környező országokban. Ergo, a magyar lakosság ma nagyon-nagyon issza a rossz döntések levét. Plusz, ne a három napig nyitva tartó vendéglátósoknak kedvezzenek, hanem akkor már azoknak, akik minden nap és egész évben munkahelyet biztosítanak. Ők hoznak igazi áldozatot.

      • Az éttermek az áramot 200Ft/kW áron kapják míg a lakosság 70Ft/kW-ért!
        Elég támogatás ez az államtól!

        Válasz
      • Teljesen igaza van. Sajnos a lakosság nagyon keveset kap vissza abból amiért állítólag ezeket a nagy beruházásokat támogatják. A családok mit kaptak pl. iskolakezdéskor? Csak egy példa és a sort lehetne folytatni – sajnos!…

        Válasz
        • Azt mondja, hogy állítólag. Nos, ez elég soványka alap a jogos reklamációhoz. Állítottak itt már annyi mindent, meg annak pontosan az ellenkezőjét is! Persze, reklamáljunk és legyünk fölháborodva, ha igazságtalanságokat tapasztalunk, ezzel teljes mértékben egyetértek – de ezek ne légből kapott hírek, dühből kiizzadt hőbölgések legyenek. Fölösleges egymást alaptalanul hergelni, abból még semmi jó nem jött ki. Enélkül is elég bolond a helyzet. Írjon konkrét tényeket, akkor én is hinni fogok önnek!

          Válasz
  32. Mi történik Balatonfüred savanyu viz kutjaival? A Berzsenyi Kut hol folyik,
    de legtöbbször nem. A Szekér Ernő forrás nem müködik .Le van rongálva.

    Válasz
    • A források lassan mind tönkremennek, szennyeződnek vagy kiapadnak, ez a klímaválság következménye. A Koloska-forrás egykori medre, az a kis tavacska pár éve csontszáraz, víznek nyoma sincs. Az egykor vidáman csobogó Koloska-patak medrét benőtte a gaz. Nem hiszem, hogy sok jóra számíthatunk. Több Balatonnyival nagyobb mennyiségű víz folyik ki az országból évente, mint amennyi érkezik hozzánk. Azt mondják, nincs pénz rá, hogy tározókba megfogjuk, amikből nyáron öntözni lehetne – meg magasabban tartanák a talajvíz szintjét. Most hiába van olyan sok eső (persze, ez is hasznos), mert a talaj felső rétege telített, már nem képes elnyelni, így ez is elfolyik. Erre nyáron lenne nagy szükség. Ez van.

      Válasz
      • Nem kell mindent a klímaválságra fogni; érdemes pl. azon is elgondolkodni, hogy vajon hány kutat fúrtak engedéllyel (talajvízszint alá) és anélkül az elmúlt 10-20 évben Balatonfüreden és hogy vajon a városban található nem kevés számú úszómedencét DRV ivóvízzel vagy kútvízzel táplálnak-e.

        Válasz
        • Elképzelhető, hogy van igazság abban, amit írt, de úgy gondolom, az a mennyiség, amit így „ellopnak”, nem mérhető a globális fölmelegedés okozta károkhoz. Sajnos a legálisan működő kutak vízszintje is rohamosan csökken. Szeretném rögtön hozzátenni, hogy mindezt nem én találtam ki, nálam sokkal okosabb, hozzáértő emberek állapították meg. Azt hiszem, egyelőre ezzel kell együtt élni, és sokkal nagyobb figyelmet kell(ene) fordítani a víztakarékosságra (is). Sokkal többet kellene ezekkel a kérdésekkel foglalkozni a közmédiában.

          Válasz
    • „Le van rongálva” Kiráz a hideg, ha ezt olvasom. Magyarul: megrongálták. Vagy: tönkretették.

      Válasz
  33. Mikor nyitják meg a Brázay parkot? Úgy tűnik, mintha már kész lenne. Olyan szép lett és akkora rá az igény, hogy az emberek hétvégente, amikor kisüt a nap, a szalagokat átlépkedve veszik igénybe, tízen-húszan egyszerre. A felnőttek sétálgatnak, a gyerekek hintáznak, mászókáznak, a fiatal párok kiülnek a stégre, úgymond rendeltetésszerűen használják a lezárt területet. Nem lehetne hivatalosan megnyitni? Már az Aranyhíd sétány is csaknem elkészült a szomszédos társasház előtt. Bár ott még egy aknafedlapot körbe kellene burkolni az Aranyhíd sétány és a Kagyló köz sarkán, de az meg mondjuk nincs lezárva. Célszerű lenne azt is gyorsan befejezni, és az egészet átadni a nagyérdeműnek. Tényleg szép lett, kicsik és nagyok szeretnék élvezni a terület nyújtotta élményeket. A tavasznak tűnő télben is. Köszönjük!

    Válasz
    • a Brázay parkt tervezöjétöl kérdezem, mi volt az elképzelésea parkban találhato mélyágyásokkal, amelyekben disznövények vannak telepite, de az ágyások tele vannak esö- vagy talajvizzel és a növények tönkre vannak. A látvány elszomorito.

      Válasz
      • Kedves Rubin! Akik jártak a Brázay park területére strandolni, azok tudják, hogy az egy ersen vizenyős terület volt. Így azok a mélyedések ezt a vizet lesznek jogosultak felfogni. (Teszik is.) Oda olyan növényeket telepítettek,amelyek vízigényesek. Mondjuk lehetne mocsári ciprust, fűzfát is ültetni ott.

        Válasz
  34. Egyre jobb ötletek jönnek a karácsonyi világítások kapcsán. Giccsadó… Büntetés… Ez komoly? Tényleg van ember, akinek ilyen az eszébe jut, vagy csak viccelnek? 🙂

    Válasz
    • Igen, képzelje, ez komoly. Léteznek olyan emberek, akik másképp gondolkodnak, mint ön. Más az ízlésük, másképp látják a világot maguk körül. Furcsa, ugye? Tudom, ezt nagyon nehéz tolerálni, de akár tetszik, akár nem, ez van. Szörnyű lenne a világ uniformisba öltözve – de lehet, hogy önnek ez kedvére való lenne. Nekem nem! És ez jól van így!

      Válasz
      • Másik Füredi, kezdem elveszíteni a fonalat. Szóval akkor most toleráljuk a másképp gondolkodó, más ízlésű embereket, akik máshogy látják a világot, vagy giccsadóztassuk és büntessük meg őket? 😀

        Válasz
        • A tolerancia az ön feladata. És az enyém. Az adóztatás meg az arra illetékes hatóságoké. Tudja, a szezon meg a fazon kérdése…

          Válasz
  35. Boldog Új Évet Kívánok Mindenkinek! Egy kérdés: tudja valaki, hogy hová lett az oroszlános szobor a vízből? Köszönettel!

    Válasz
  36. Nem kell mindjárt úgy fölkapni a vizet: ami ízléstelen, az ízléstelen. Én giccsadót szednék azoktól, akik így belerondítanak az éjszakai városképbe.

    Válasz
    • Hogy mi izléses és mi nem az, azt döntse el mindenki maga! Adóval vagdalózni elég nagy izléstelenségre utal föleg amikor értelmetlen! Nem tetszik? Ne nézze! Se több, se kevesebb!

      Válasz
      • Hát, nem tudom, mit ért vagdalkozás alatt, elég furcsa megközelítés, de lelke rajta. Amúgy jellemző, hogy egy provokatív bejegyzésre hogy fölhorgadnak többen is, elég rossz lelkiállapotra utal. Azt sajnos nehéz megtenni, hogy ezt az éjszakai cirkuszt ne nézze az ember, mert ha arra jár, kiveri a szemét. Tudom, erre azt mondja: ne menjünk arra! Kösz!

        Válasz
      • Többeknek. Érdekes nyelvi bukfenc valamit megadóztatni, mert valamiért, valakiknek nem tetszik. Nem inkább büntetni kéne? Ha ezt tovább ragozom, akkor ha részegen vezet valaki, azt megadóztatja a rendőrség? Amúgy nagyon elgondolkoztató volt, hogy karácsony környékén semmi pozitívum nem jelent meg. Tényleg nem kívánt senki sem boldog ünnepeket? nem tudom elhinni……biztos megjelent volna……boldog, békés újévet mindenkinek

        Válasz
        • Igaza van, nem adóztatni kell, hanem büntetni. Bár én a giccsadót is megfelelő büntetésnek tartanám…

          Válasz
  37. A 71-es út egy országos főút. A Füreden átmenő szakasza kinek a fennhatóságába tartozik? A Közútéba, vagy Füredébe? Kié a döntési jog? Ezt érdekes lenne tudni. Persze ha valamit változtattak, és ott baj van, akkor úgyis mindegy, ki volt az elkövető, aki ott közlekedik, az viseli a következményeket.

    Válasz
  38. Kőkeményen megadóztatnám a városban a csilli-villi módon, giccsesen megvilágított házakat, mert akinek ilyen energiaárak mellett még erre is futja, az adjon többet a közösbe – mert ez lenne az adó szerepe, több jutna a mindnyájunk számára sokkal fontosabb közvilágításra. Engem kifejezetten zavar a sok, ízléstelen módon és össze-vissza kihelyezett, karácsonyinak csúfolt kivilágítás – de hát mindössze erre vagyunk képesek. Egy kis visszafogottság, kifinomultság nem ártana, de mindez hiú ábránd.

    Válasz
    • A mi házunk 36 ft/kwh-ért úszik fényárban, mert többgyermekes családként is simán beleférünk a kedvezményes tarifába. Méréseim és számításaim szerint ebben a hónapban 800 forinttal fogja megnövelni a villanyszámlát a giccses díszkivilágítás. Ezek ismeretében mekkora adót vetne ki ránk?

      Válasz
    • Nehéz magam visszafogni! Akinek a karácsonyi díszvilágításról csak annak a megadóztatása jut eszébe, hát itt már nincs segítség. És a boltokban kiadott százezrek és tízmilliók mellett ezt a pitiáner összeget még van képe fölemlíteni, hát ez az év csúcsteljesítménye, de lefelé.

      Válasz
      • Úgy látom, nem is nagyon sikerült visszafognia magát. A „díszkivilágításnak” csúfolt ízléstelen kivagyiság pedig megítélés kérdése. Viselje el, hogy nem mindenki úgy gondolkodik, mint ön!

        Válasz
  39. Tisztelettel megkérdezem azt, aki tudja, hogy az elég régen bevezetett szűkítés a 71-es úton meddig fog még tartani? azt mondták akkor, hogy csak ideiglenes lesz. A szovjet csapatok is csak ideiglenesen állomásoztak itt vagy 45 évig…….

    Válasz
    • HA ennyire zavar miért nem választ másik útvonalat?Ez a téma már nagyon idejemúlt! Ha az ön gyermekei napi szinten arra járnának lehet jobban megértené!

      Válasz
      • Engedelmével válaszolok: ez a téma nem idejétmúlt, és azért megyek ott naponta, mert ott kell Csopak felé menni, ezért is van ez az út. Vagy talán menjek föl a Tamáshegyre, onnan meg le a Koloska-völgybe? aztán Csopak?

        Válasz
        • Szerintem sem idejétmúlt. Egy tavasztól őszig kifejezetten nagy forgalmú, a várost átszelő 2×2 sávos utat a város közepén leszűkíteni 2×1 sávra merénylet a dinamikus közlekedés ellen. Abszurd ötlet volt, de úgy látszik, errefelé az ilyen megoldások keresettek. Az autósok véleménye meg senkit sem érdekel – mondom ezt annak ellenére, hogy a városon belül szívesebben ülök kerékpárra.

          Válasz
        • Mennek sokan az Arácsi úton – ami nem erre lett kialakítva – zajjal, szennyezéssel és lassan:-(

          Válasz
        • Egy jardaszigetet el tudnek kepzelni közepen, epp ugy, mint ahogy a Pennynel vagy a Helkanal is megoldottak.

          Válasz
          • Ennél olcsóbb, ráadásul jövedelmezőbb megoldást választott a város: egy sarokkal távolabb lesnek a rendőrök, mi meg a Szabadság utcából lassan csak a Germeringnél tudunk a Város irányába menni. (A Séta kereszteződés folyamatosan bedugul. A Fáy utca felé meg a Brázay épitkezés autói blokkolnak)

  40. Elmesélek egy történetet.Semmi konkluzió,csak a tények. egy esős nap bementem egy üzletbe,illedelmesen köszöntem. az üzletben nem volt vevő,de így sem köszöntek vissza az eladók,Sőt nagyon fontos elfoglaltságuk lehetett,mert rám se hederítettek.Az egyik hölgy buzgón írt valamit,a másik mérgesen hallgatta a süket mobilját,majd mikor megunta,új számot keresett a noteszában és újra tárcsázott. Én meg álltam ott percekig,majd szó nélkül eljöttem,Sajnos a hölgyek sem szóltak semmit,pedig nem kis összeget kellett volna otthagynom. Ennyi a történet.

    Válasz
  41. December van, megy a fűtés, én meg újra fölteszem az ilyenkor szokásos panaszomat, mint minden évben. A Közt.u.-ban és a környékén távfűtés van, ami jó. De minden évben a környékről valahonnan szörnyű bűz jön, mintha olajos gumicsizmával fűtenének. Nem lehet elkapni az okozóját? és keményen megbüntetni? ami sok, az sok! Ki az illetékes itt???

    Válasz
  42. Évekkel ezelőtt a Borcsa étteremmel majdnem szemben, a kerékpárút mellett volt egy gyönyörű, fehér márványszobor, ami három hölgyet ábrázolt. Nem tudom a címét, lehetett akár Három grácia is, én inkább a Szenvedély címet adnám neki. Aki látta a szobrot, tudja, miért. Nos, ez a szobor eltűnt. Sokáig fogalmam sem volt róla, hogy hová és miért. Az első kérdésre nemrég megkaptam a választ. A Tátra-lépcsőn ballagva fölfelé, vettem észre, hogy a kerítésen belül, a Vaszary-villa kertjébe eldugva, mondhatni parkolópályára téve árválkodik ez a szépséges műalkotás. Vajon mi lesz a további sorsa? Megengedhetjük magunknak ezt a luxust? Csak nem prűd, szemellenzős hadakozók beszűkült világlátása miatt került erre a méltatlan helyre?

    Válasz
    • A Sellő szoborról van szó. Itt a honlapon olvasható egy fejlesztésekről szóló írás, abban benne van, hogy a Vaszary villa kertjében állítják fel a szobrot.

      Válasz
  43. Mai nap ( dec 02) délután 4 körül nem tudom mi égett a Probio kazánjaiban, de a kéményből olyan sűrű füst szállt fel (aztán alá) hogy a Kósa Pál utcában alig lehetett megmaradni. Nem lehet ezen változtatni? Köszönöm, egy itt lakó

    Válasz
    • Sajnos egy komoly meghibásodás volt a kazánunk működésében, ami a füstöt okozta. A hibát megjavitottuk azóta.

      Válasz
  44. Tudja valaki, hogy mikor kapjuk vissza a Kossuth téri helyi járati buszmegállót? A mögötte lévő épület kész, a buszmegállóöbölben autók parkolnak. Köszönöm, ha válaszol, aki tudja.

    Válasz
  45. Néhány éve volt egy információs est a városházán, ahol a nagyon rossz állapotú, Füred-Tihany bicikliút volt a téma. Az elnökségi oldalon volt vagy 6-8 illetékes, a hallgatóság 5 személyből állt. (illetve ült) Ez az arány már magában egy szegénységi bizonyítvány volt a fürediek számára, hiszen rengetegen tekernek arrafelé és az út néhol életveszélyes. A kérdésem: mi történt azóta? van-e valamilyen koncepció a vonalvezetést és az út szélességét illetően? ha igen, mikor várható a kivitelezés? vagy hol kell ennek utánanézni, ha nem ez a megfelelő hely? Azért írom most ezt a levelet, mert kb. 3 hete a nádasban landoltam, hogy elkerüljek egy súlyos összeütközést. Nem lett baj, van erős és jó ruhám, a vétkest a helyszínen elláttuk, alig vérzett a keze-lába, de a könnyű nyári ruhája tönkrement. Utána megesküdött égre-földre, hogy ezután mindent másképp csinál. Ez a dolog egy jó állapotú és széles úton nem történt volna meg.

    Válasz
    • Az első kérdésére (Mi történt azóta?) a válasz roppant egyszerű: semmi! Korábban én is rendszeresen tekertem arra, de már százszor meggondolom, hogy elkönyveljek-e ilyen könnyelműséget – inkább választom az aszófői fölső utat. Igaz, arrafelé meg úgy száguldoznak sokan gépkocsival, mintha versenypályán lennének, szóval ott másféle veszély leselkedik a bringásokra. A Tihany utáni szakasz kiváló, kellően széles, bár a fagyökerek a nem megfelelő alapozás miatt már megkezdték a munkát…

      Válasz
  46. Arácson a Rozmaring köznél építik az utat , de járdát nem építenek, pedig hely lenne bőven. Balatonfüreden nincsenek gyalogosok vagy csak nem törődünk velük? A Palotaalja utca is kétirányú , de két kocsi sem fér el rajta, nemhogy még a gyalogos is, mert járda itt sincs. A gyalogosok nem győznek félre ugrálni a „száguldó” autók elől. Ott van az utánpótlás sportpálya ahová sok gyerek jár , de egy járdát nem tudnak építeni, hogy biztonságban közlekedjenek? Legalább a most épülő új utakat építsék meg a mai követelményeknek megfelelően járdával. Bármilyen hihetetlen , de vannak még emberek akik gyalog közlekednek és nekik is jár a biztonság.

    Válasz
  47. Csatlakoznék az előttem íróhoz. A zsákok olyanok, hogy szétmállik az ember kezében a megtöltött zsák. A Probionál azt mondták gyorsan lebomló a zsák, de könyörgöm, nem vagyunk mindannyian otthon ücsörgő nyugdíjasok, nincs mindig arra lehetőség, hogy csak a zöldhulladék szállítás előtt közvetlenül szedjem össze a faleveleket és tömjem meg a zsákokat. Ezt a tevékenységet bizony jellemzően a hétvégén teszi a dolgozó nép. Jó lenne, ha a nem kevés pénzért valóban használható zsákokat kapnánk.

    Válasz
    • Tisztelt Probio és Probio 2, a zöldhulladékokhoz kötelező a lebomló zsákok alkalmazása, árusitása. Erősebb, illetve más alapanyagból készült műanyagok pont a lebomlást akadályoznák és a képződő komposzt termékként történő felhasználását, hasznositását. Sajnos óvatosan lehet csak megtömni ezeket a zsákokat.

      Válasz
  48. Référ a közösségi házra a felújítás, örülök neki. Belül nagyon elavult állapotban van, ezen biztos változtatnak, de remélem a ház küllemén is javítanak. Lehetnek szebb, barátságosabb épület.

    Válasz
  49. Sajnos a Probio új zöldhulladékos zsákjai használhatatlanok. Drágán megveszi az ember, de annyira gyengék, hogy alig lehet használni őket. Mint egy hímes tojás, olyanok. Ez viszont nem túl előnyös, ha az ember falevéllel szeretné telerakni őket. Értem, legyen lebomlóak, de olyan gyenge anyagból vannak, hogy azonnal szakadnak. Érdemes lenne a Probiónak elgondolkodnia azon, hogy legközelebb, kicsit erősebb zsákokat adjanak.

    Válasz
  50. Szeretnénk erre választ. Balatonfüred Vásárcsarnok .Hétfő reggel 6 óra.11 celsius fok, hideg radiátorok, na jó langyos…A vezető nem engedi, hogy a fűtés temperálva működjön éjjel ès hétvégén.Nulláról kezdi a kazán minden reggel.Miért így van ez és milyen megoldás születhet, hogy ez a teljesen nem normális állapot változzon. Mer erre valaki válaszolni? Leírom az igazi nevem és nem álnév mögé bújok.

    Válasz
    • Tisztelt Szeibert Úr! Véleményem szerint a mai életünk az energiahordozókkal való takarékoskodásról szól, hiszen magas áruk van. Tavaly 1 kWh áram ára a mi esetünkben 55 Ft volt átlagosan, ma 232 Ft (és volt magasabb is), a gáz ára tavaly461 Ft/m3, most 1056 Ft/m3. A bérlőknek az idei év második felére igen jelentős üzemeltetési költségnövekedést voltunk kénytelenek érvényesiteni, de igéretet tettem a takarékos működésre. Ebben nagy szerepe van a fűtésnek, a világitásnak, ezért éjszakára kb 6 fokon temperálunk, nappal kb. 16 -17 fokot próbálunk tartani. A világitást LED-esre szereljük át. A fűtéshez a meglevő hőszivattyú működését külön is átvizsgáltattuk, minimalizálni szeretnénk a gázos kazán működtetését, felhasználását. A jelzett napon tudomásom szerint a kupolák záródását is javittattuk, de összességében remélhetőleg elviselhető viszonyokat teremtünk a létesitményben és az üzemeltetési költségekben

      Válasz
  51. Az Orzovenszky utcában áll egy totálra tört Suzuki kb. 3 hete. Lassan kezdik kibelezni, de ettől csak rondább a látvány. Kire tartozik?

    Válasz
  52. Nézem a rengeteg képet Füredi tartozkodásunk alatt. A rengeteg virág mindenhol minden évszaknak megfelelően. Köszönet mindenkinek aki dolgozott ezért! Hány fénykép készül ezekröl egy évben? Megkockáztatom több mint a Halász Révész szobrokról.

    Válasz
  53. Tud valaki valamilyen infót a volt Vitorlásszövetségi kikötő helyén lévő beruházásról? Július közepe óta fantom telep betonvázakkal.

    Válasz
  54. Örülünk a kapott támogatásnak, de valaki mesélje el nekem, hogy kis iskolás gyermekem miként jut haza biztonságban a Noszlopy uti iskolából a Magyar utcába? Itt melyik támogatásból lesz végre JÁRDA? Noszlopy ut Probio alatti részére gondolok. 4 után a félhomályban várjam meg, míg egy autó elüti? Sok a benzinkúttól kikanyarodó autó is..szerintem veszélyes. Köszönöm, Andi

    Válasz
    • És hogy milyen szépen összekapcsolódik a két komment a támogatásról. Vajon a közlekedési bírságokból hány járdát lehetett volna már építeni? Igen, költői kérdés… Mellesleg én is fontosabbnak tartok egy járdát, mint pl. a Kékszalag sétányt, de ez nyilván az én hibám… Ja, hogy nincs közlekedési bírság? Én kérek elnézést, már megint…

      Válasz
  55. Csak szurkolni tudok, hogy minden tervezett beruházás ténylegesen meg is valósuljon. Viszont nem tudom nem leírni, hogy ha év(tized)ekkel ezelőtt felszerelték volna a kamerákat a híres-hírhedt kereszteződésbe és megbüntették volna azt a mérhetetlen mennyiségű mérhetetlen idiótát, akkor egyrészt az is már elég rég óta elég nagy mértékben hozzájárult volna az élhető jelzőhöz, illetve lehet, nem is kellett volna annyi támogatást megpályázni (és esetleg a keret összege, illetve a sikertelenség miatt izgulni), mert a büntetésekből elég nagy összeg folyt volna be – vagy ha mégis nyújtottak volna be pályázatokat, akkor siker esetén „csak” még több forrás lett volna. Csak egy gondolat – de minek; tudom. Talán még most is fel lehetne szerelni azokat a kamerákat – ez is csak egy gondolat; de minek; tudom.

    Válasz
    • Ki tudja, milyen munka folyik, illetve áll már kb. másfél éve a Kéki patak azon részén, ahol átbújik a vasút alatt? Valakik tavaly valamilyen parkot emlegettek, mások játszóteret. Valami elindult, persze magyar módra, majdnem az összes fát kivágták, mindig azzal kezdik, azóta ott semmi sem történt. Eddigi tapasztalataim alapján sötét gyanú terjeng bennem: luxuslakások fognak épülni. Ki tart velem? illetve ki tud jobbat?

      Válasz
  56. Tudja valaki, mikor nyitják meg a Brázay területen az új közparkot? Lesz valamilyen hivatalos megnyitó esemény?

    Válasz
  57. Borzalmas, amit a varjak Füreden művelnek. Nem a városba valók.Pár éve valahogy nagyobb volt a nyugalmunk. Rengeteg piszok a földön, (és az unokatestvérem kabátján), állandó károgás mindenhol, meddig kell még ezt tűrnünk? Valaki szerint védett madarak, de ki védi meg tőlük az embereket? vagy az állatvédők diktatúrája ellen már nincs védelem? fejre áll lassan az egész világ? (ha így megy tovább, pár év és nem ehetünk füstölt kolbászt meg sült kacsát, csirkét?)

    Válasz
    • Van itt még más is! Állítólag védett állat a nyest is. Nos, amit az autókkal művelnek, az elképesztő. Szerelő ismerősöm olyan eseteket mesélt, amit alig akartam elhinni. S az „eredmény” gyakran töbszázezer forintos számla. Szerintem ezeket a számlákat is tovább kellene küldeni a különböző állatvédő egyesületeknek. Meg az a sok szétrágott egyéb holmi, mint pl. a tv-kábelek a padlásokon… És most a vaddisznók által okozott károkat nem is említem. Értem én, hogy ezek az állatok egyszerűen csak vissza akarják foglalni azokat a területeket, ahonnan kiszorítottuk őket (és ez még mindig – néha brutális módon – folytatódik), de abban is biztos vagyok, hogy van kompromisszumos megoldás. A kecske és káposzta esete, ahogy a közmondásban szerepel.

      Válasz
  58. szerintem a nagy sporttelep épitése helyett az öregotthont kellet volna felépiteni a Petöfi utcában.

    Válasz
  59. Tisztelt Somogyi úr! Előre bocsájtom, hogy véleményem szerint nagyon becsülendő a tevékenysége ezen a fórumon is. Nem biztos, hogy tud rá logikus választ, de maga szerint minek tehettek kamerát az illetékesek a Vasvirág utcai hulladékgyűjtőhöz, ha annak, ami ott általában zajlik, nincs következménye? Lassan már csak lánctalpassal biztonságos a járás, van ott az útra borulva nagyjából minden. Közelmúltban már szögesdrótdarabok is akadtak. A híres Ciceroi kérdés: Hát meddig még? Ha valaki emiatt cseréltet egy pár gumiköpenyt, ki fizeti a nótát? Pedig a megoldás kézenfekvő, tekintve, hogy ott egy kamera.

    Válasz
    • Tisztelt Rendszerető, a Vasvirág utcában elhelyezett kamera – sajnos a látszat nem ezt mutatja- teszi a dolgát. Ezt azok tudják csak igazán, akik ez alapján lettek megbüntetve. (mi átadjuk a rendőrségnek, ők tovább az illetékes kormányhivatalnak) Azért bizom benne, hogy kamerák nélkül sokkal rosszabb lenne a helyzet.
      Mi hetente 4-szer üritjük még az edényeket a város megrendelésére, és 2-szer takaritunk a rendetlenek után. Igaza van, sajnos jelentős javulás még nem következett be a kamera ellenére sem, én nagyobb büntetést is el tudnék képzelni az illegális szemetelők visszaszoritására.

      Válasz
      • Tehát mégis ismert a kamera fogalma! Sőt! Van, ahol fel is szereltek belőle! Sőt! Állítólag a segítségével meg is büntettek embereket! AKKOR A HÍRES, HÍRHEDT KERESZTEZŐDÉSBEN MIÉRT NINCS MÉG MINDIG, ÉVTIZEDEK ÓTA KAMERA????

        Válasz
      • Köszönöm válaszát, így minden érthető. Az ön által említett két hivatal viszonylag rég elhagyta működőképességének határát, kivéve persze a statisztikai adatokat. Ahol egy ember végzi meglehetősen alulfizetve, és remények nélkül nagyjából két ember munkáját, ott ennél komolyabb szintjét a rendfenntartásnak nem lehet elérni. A tároló mellé pakoló géniuszok pedig sajnos egyre többen lesznek, jönnek hosszú tömött sorokban a szélrózsa minden irányából.

        Válasz
        • Ha valaki Füreden nem vesz parkolójegyet, (elfelejti, későn veszi) akkor pár perc múlva előugrik a bokor mögül egy lesben álló fejvadász és az illetőnek vége van. Nem lehetne ezt a rendszert a „tároló mellé pakoló géniuszokra” is alkalmazni? Megérne egy próbát.

          Válasz
          • Én emelem a tétet és álmodok egy nagyot (álmodik a nyomor): nem lehetne a szabálytalanul közlekedőket is hasonló módon levadászni? Mert akkor tényleg nem értem, hogy parkolóőröket miért sikerül „futtatni”, kamerákat meg miért nem sikerül felszerelni, amely utóbbi lényegesen kisebb fizikai ráfordítás lenne, mint a parkolózónákban sétálgatni.

          • Csak Füredinek! Elnézést, de amit ön ír, az egyszerűen nem igaz. Ne essünk túlzásokba, hanem maradjunk józanok és hitelesek. Amit ön művel, az nem más mint lázítás, bajkeverés. Súlyos hiba, főleg manapság, amikor mindenki feszült és nyugtalan a bizonytalan jövő miatt.

  60. Többgenerációs családok rezsiszabályai hírhez: Ezúton szeretném felhívni a figyelmet azok számára, akik nyújtanak be kérelmet az önk-hoz. Mi a kérelem benyújtását követően tuduk meg, (szintén jelezték nekünk), hogy szálláshely-üzemeltetés van a lakcímünkön. Kiderült, hogy ez kb. 20-25 éve volt (a korábbi tulajdonos nevén). Mi soha nem végeztünk ilyen tevékenységet. Célszerű megnézni az önkormányzati nyilvántartásában, hogy az adott címen (mivel a nevet nem egyeztetik, csak a címet) van-e szálláshely-üzemeltetés. Ugyanis ebben az esetben nem kapnak igazolást.

    Válasz
  61. A cikk többek között ezt írja: „A tét a fenntartható fejlődés, a természetes táj megőrzése, a racionális vízgazdálkodás, a korszerű hulladékfeldolgozás, az épített és természeti örökség megőrzése, gyarapítása, de legfőképp olyan kulturált, virágokkal, zöld növényekkel díszített tiszta környezet megteremtése, amely a települést az eljövendő generációk számára is széppé és élhetővé teszi.” Azt nem tudom, hogy Füred hogyan nyert itt díjakat, de én valahogy „egy ideje” nem érzem, hogy valóság lenne pl. a fenntartható fejlődés, a természetes táj megőrzése és hasonlók. Én „valahogy” a megszámlálhatatlan luxusapartmant és kikötőt stb. látom.
    Valamint Magyarország nem Közép-Kelet-Európában van, hanem Kelet-Közép-Európában (kérem az admint, hogy ha közzéteszi a kommentemet, a következő forrásmegjelölést hagyja benne, mert így rendes, hogy ott a forrásmegjelölés, köszönöm -> https://e-nyelv.hu/2016-04-11/kelet-kozep-europakozep-kelet-europa/).

    Válasz
    • Fenntartható fejlődés? Mikor szokunk le már erről az ócska, üres szlogenről? Önmagunkat csapjuk be vele! A szakemberek egyöntetű véleménye, hogy ez a fajta „fejlődés” nem hogy fenntartható, hanem egyszerűen a pusztulásba viszi az emberiséget. Még mindig nem elég az a sok figyelmeztetés, ami a napnál is világosabb? Mi kell még az embereknek, hogy észhez térjenek végre, és rájöjjenek, hogy ez így nem mehet tovább? Döbbenetes, amikor azt hallom, hogy a járvány után „föllélegeztek” sokan, hogy végre, megint folytathatjuk ott, ahol a járvány előtt abbahagytuk. Nos, ez a gondolkodásmód emészt föl mindent körülöttünk. Megmondták a szakemberek, hogy nem az a kérdés, lesz-e következő járvány, hanem csak az, hogy mikor. Itt a nyakunkon a háború, az infláció, az energiaárak égbe emelkedése, az aszály, a környezetünk kíméletlen pusztítása – mi kell még? Kérdezzenek meg egy ukrán menekültet, akinek porig bombázták az otthonát, s mindössze az a ruhája van csak, amit magán viselt a meneküléskor, hogy mi a véleménye a „fenntartható fejlődésről”!

      Válasz
    • Igy igaz, kemény munkát végeznek, köszönet érte. Csak azt kérik többen, hogy a kapu bejárata maradjon szabadon. Ezt azt hiszem megérti mindenki. Gratula a szeptember 21-i díjakhoz a munkatársainak.

      Válasz
  62. Tisztelt Somogyi úr, pár hónappal ezelőtt valaki panaszkodott amiatt, hogy a szemétszállítók a kukákat a kapubejáró közepére teszik vissza és nem oda ahonnan elvették. Nálunk az Öreghegyi utcában szept. 20-án és 21-én is az összes kuka a kapubejárat közepén állt az űrités után. Ön az akkori hozzászólonak azt igérte, hogy beszél a dolgozóival ez ügyben. Kérem sziveskedjen hathatósabban felvilágositani a dolgozóit.
    Köszönettel egy mozgássérült polgár

    Válasz
    • Tisztelt Hycomat, nem igértem az ön által leirtakat, tessék visszanézni a korábbi beirásokat. Nem igértem,mert tudom , hogy ez teljesithetetlen lenne, hogy ugyanoda kerüljenek vissza a gyűjtőedények. Tudomásom szerint ilyet máshol sem lehet ettől a szolgáltatástól megkövetelni. Sajnálom, de az ott dolgozók tényleg feszitetten dolgoznak hőségben, esőben, fagyban, szélben az utca egyre nagyobb forgalmában, veszélyes körülmények között végeznek egy fontos, de alacsony társadalmi megbecsültségű munkát. A vonatkozó jogszabály sem követel meg ilyen elvárást.

      Válasz
  63. Az igaz, hogy a Koloska-forrás kiszáradt (sírnivaló látvány!), így a mellette lévő nyomós kútból sem lehetett már egy csöpp vizet sem kisajtolni, de azt nem értem, miért kellett arra járó primitív és barbár hordáknak derékban kettétörni az öntöttvasból készült kutat? Amikor megláttam, az jutott eszembe, nem is baj, ha újra megnyitják a szénbányákat, legalább lesz hová levinni ezeket az önmagukkal nem bíró barmokat.

    Válasz
    • A választ is megírta: azért csinálták, mert primitívek és barbárok, de annyira, hogy talán nem is tudták, mit csinálnak, de ez nem mentség! A szénbányák sajnos nem segítettek volna, az ilyen alakok nem munkában szoktak megöregedni. A baj csak az, hogy a lakosság nagyobbik és értelmes fele tehetetlen ezekkel a barmokkal szemben. Ez nagy baj. A Koloska forrás és a volt tavacska környéke sírnivaló, márciusban egy ott lévő geológus elmondta a sétálóknak, hogy ha most 2-3 évig a csapadék háromszorosa esne, akkor sem indulna el a forrás, annyira kiszáradtak a környék csapadéktároló rétegei. Ez nagyon szomorú, de szeptemberben is hallottam ott mástól, hasonlót, tehát hihető.

      Válasz
  64. Tegnap voltunk Akaliban, a strandon szezon után is legalább 14, (de inkább több) pad sorakozott direkt a part mellett, attól 4-5 méterre. A strand kb. olyan hosszú, mint a Kisfaludy. Kérdés: ezt miért tudják ott és minálunk miért nem? itt alig van pad. Egyáltalán, mi az hogy Füred a kultúra városa? valószínűleg most sem jön válasz, pedig az is része lenne a kultúrának.

    Válasz
    • A Kisfaludy strandon 32 db pad van.

      Válasz
    • Kedves negatív füredi strandoló! Ha csak másik településsel tud példálózni gyakrabban kellene önnek ott üldögélni. Legyen szíves máskor tájékozódni, mert így sajnos lassan mi is elhisszük az ön valótlan szavait. Most csak ennyi jutott eszembe önnek innen a Kisfaludy strandon üldögélve a padon.

      Válasz
      • Füredi Strandolónak üzenem, hogy most minimum egy bocsánatkérésnek kellene következni, amiért hülyeségeket írt ide a közösségi oldalra. De ahogy ön nem várt választ (és mégis kapott), úgy én sem reménykedem abban, ami elvárható lenne az ön részéről.

        Válasz
  65. Sajnos nem füredi történet (aki nem tudja, miről van szó, olvasson utána), de akkor is: GRATULÁLOK, GRATULÁLOK, GRATULÁLOK az egyesületnek!!!! Még sok ilyen végkimenetelt, nemcsak Földváron, MINDENHOL A BALATONON!!!! (sajnos Füreden már megépült a végtelenül fontos, hasznos és szükséges luxuskikötő, ami annyira kell, mint egy köbméter gáz), úgyhogy mi erre már rá…, de HAJRÁ egyesület!!!!)

    Válasz
  66. Sportnemzet a magyar. Balatonfüreden már annyi sportcsarnok van, hogy lassan Dunát lehetne rekeszteni velük. Hurrá! Gondolom, ezek télen üresen fognak tátongani, mert a várható rezsiárak miatt ezek kifűtése horrorösszeg lenne. Nyilván ezeken fognak először spórolni, és – érthető módon – nem a közhivatalokon. Nincs remekebb dolog, mint egy hónapokig kihasználatlanul, üresen tátongó sportcsarnok.

    Válasz
    • Ne legyen igazam, de van egy olyan rossz érzésem, hogy ezekben inkább / inkább ezekben fogják bekapcsolni a fűtést és azt a pénzt nem a rászorulóknak fogják adni (legyen az a rászoruló akár egy gazdátlan állatka; igen, már megint én és az állatmenhelyek, egy szörnyeteg vagyok, tudom).

      Válasz
    • Arról már nem is beszélve, hogy mennyi pénzt lehetne, lehetett volna az idióta autósok büntetéséből beszedni, amit aztán most pl. akár rezsitámogatásra is lehetne fordítani. De hát kinek kellenek ilyen bolondságok??

      Válasz
    • Tisztelt Kiváncsi, a Kisfaludy strandon egy külső szervezet által naponta szolgáltatott vizhőmérsékleti adattal dolgoztunk. Ez valószinüleg nem helyi adat volt. A jövő szezontól saját magunk fogjuk mérni naponta a vizhőmérsékletet, és ezt fogjuk kiirni, közzétenni. Az Esterházy strandon saját mérésű adatot szolgáltatunk a főbejáratnál. Önnek igaza van, köszönöm szépen a jelzését.

      Válasz
    • Kedves Megvédjük A Rezsicsökkentést! Kösz! Füreden egyetlen olyan sportcsarnok sincs, ami csak és kizárólag a versenysportot szolgálná. A Szabadidő Központ egy multifunkcionális intézmény, a sporton kívül konferenciák, színházi előadások, koncertek, gyerek rendezvények, stb helyszíne. A többi sportcsarnok meg főállásban az iskolák – Lóczy, Eötvös,Szent Benedek, Radnóti – tornatermei

      Válasz
  67. Elkezdődött az új tanév, túl vagyunk az évnyitókon. Minden tiszteletem azoknak a szülőknek, akik vették a fáradtságot és az alkalomhoz illően felöltöztették a gyermeküket. Ezen felül külön köszönet azoknak a szülőknek, akik saját maguk is az ünnepségnek megfelelő öltözetben érkeztek.

    Válasz
  68. Nem tudom eldönteni, melyik forog jobban, az agyam (a sok hülyeségtől), vagy a gyomrom (a sok képmutatástól). Amúgy szeretettel ajánlom kommentemet az összes résztvevőnek, szervezőnek, vendégnek stb. Bár pontosan tudom úgysem fogják olvasni, ha mégis, akkor meg érteni nem fogják. Szemfényvesztés, parasztvakítás, az értelmes emberek tökéletesen hülyének nézése, hátsó fertály csinálása a szájból stb. Eleve ilyen kifejezés, hogy „intellektuális dzsembori”. Jézusisten. Aki érti a problémákat és – Uram bocsá – még akár megoldásokkal is szolgálna, azoknak semmi szükség ilyen rendezvényekre, értik azok enélkül is; akik meg nem értik – és ennek megfelelően a megoldások sem érdeklik -, azoknak meg pont azért fölösleges, értelmetlen és azok meg pont ezért vannak döntéshozó pozícióban. Semmi szükség itt TEDx konferenciára, elég megérteni a kommenteket – és megint csak hangsúlyozom, hogy nemcsak olvasni, hanem megérteni – és azok szerint cselekedni. És van bőr a képükön olyan szavakat leírni, hogy „fenntarthatóság”, „maga a tó”. Mintha az illetékeseket bármelyik is érdekelné évtizedek óta. Mert ha tényleg érdekelné, akkor „néhány”, szörnyen fontos és hasznos és értelmes beruházás sosem valósult volna meg, nem minden a turistákról szólna meg a szezon „egész évesítéséről” stb. stb. stb. Nem az lenne a hozzáállás, hogy a tó van értünk és nem mi a tóért, mert már nagyon-nagyon-nagyon rég óta ez van. És nincs az a és annyi „dzsembori”, ami ezen változtatni fog. Ha konkrétan kiszáradna a Balaton és/vagy valami akkora és olyan természeti katasztrófa következne be, ami eddig még sosem, „néhány bizonyos ember”, akkor sem fogná fel, hogy ezt ők okozták. A változáshoz döntéshozókat, illetékeseket kéne kicserélni. Meg fog ez történni – akár a „dzsembori” hatására, akár másnak köszönhetően? Nem. Akkor meg hagyjuk az egészet – és amúgy az is a szomorú, hogy amúgy egyébként nem feltétlenül maga az ötlet, mint olyan a hülyeség és tökéletesen fölösleges, hanem azért, mert úgysem fog semmi változni – és azt a pénzt, amit ez az egész fölöslegesen felemészt, inkább adják oda állatmenhelyeknek (még azt is szívesen írnám, hogy ültessenek belőle nádast, mert az akkor tényleg a tóról szólna, de az sajnos azért fölösleges, mert majd jön valaki, aki kiírtja, mert oda is kell megint egy luxuskikötő és/vagy -apartman, mert még egyikből sincs elég).

    Válasz
    • A Balaton nádas nélkül meghal! Csak az” okosok” nem törődnek vele, sajnos.

      Válasz
  69. Tegnap, csütörtökön d.u. 5 kor a Kisfaludy strand bejáratánál a vízhőmérséklethez 21 fok volt írva. Egy tengerimádó ismerősöm hozta a különböző vízmérési célokra való kb. 70ezer forintos műszerét, ami 0,1 fok pontosan méri a vizet. A műszer kb 50m-es távolságra a parttól, olyan 80 cm mélységben 25,2 fokot mutatott, és ez a különbség egész nyáron fönnállt. Vagyis mindig 2-4 fokkal kevesebbet írtak ki, mint a valóság. Ez miért van így? akkor inkább ne írjanak ki semmit. És már 2-3 ezer Ft-ért lehet kapni nagyon pontos mérőt. Mire jó ez a hanyagság? ha már kiírok valamit, az legyen pontos. Valaki egyszer azt hallotta, hogy a siófoki állást kell kiírni, mást nem szabad. Dehát ha így is van, engem a füredi érdekel. Elnézést ezért a csacska kérdésért, tudom, vannak fontosabb dolgok is, dehát én annak idején így lettem programozva. BIZTOSAN lesznek most olyanok, akik fölháborodnak, hogy ez az alak minek rontja itt a levegőt az ostoba kérdéseivel, tőlük előre is nagy-nagy bocsánatot kérek, de megváltozni nem fogok. Mea culpa.

    Válasz
    • Véleményem szerint ez egyáltalán nem csacska kérdés, pontosan azért, mert a jelenség sok mindenre rávilágít. Többek között arra, hogy egyáltalán nem számít, mit mondunk, mit írunk ki, mit kommunikálunk, erre az illetékesek nem figyelnek, mert nem érdekli őket az a vendégsereg, ami amúgy eltartja őket. Sajnos ebből az is következik, hogy másra se figyelnek, mert miért változnának meg vezényszóra? A trehányság, a nemtörődömség, a lényeges apróságok lefitymálása dívik manapság. Nem beszélve arról, hogy ha 21 fokot írnak ki 25 helyett, akkor ezzel akár fürdeni akarókat is elriasztanak, mert azért nem mindegy.

      Válasz
  70. A programajánlóban olvasom, a hírt a II. Arácsi Pezsgőünnep hirdetményt. Kíváncsi voltam a rendezvényre és szívesen kóstoltam volna a pezsgőket, sőt vendéget is hívtam. Tegnap (szerdán) felkerestem a tájházat, ahol a hölgy nagyon udvariasan a Népházhoz irányított jegyvásárlásra. A Népházat zárva találtam (08.22-08.26-ig zárva hirdette a kiírás), de Tájházba visszatérve a hölgy tanácsolta, hogy ma (csütörtök délelőtt) menjek vissza és kopogtassak be. Az ajtó zárva volt és kopogtatásomra sem válaszolt senki. Vissza tájházba, ahol a hölgy nagyon készségesen telefonon felhívta az illetékest, majd közölte, hogy a kóstolásra elfogyott a jegy. Nem szeretnék következtetni, ezért kérdezem: a pezsgő kevés, vagy a pohár, vagy mi?
    Megjegyzés: a Népház ajtaján olvasható, hogy a helyiségben található a defibrilátor.

    Válasz
  71. Ma, szerdán, jöttem haza Hévízről a 18óra 20 perces busszal, kint volt vagy 28 fok, és az egész úton ment a FŰTÈS!!!!!!!! többen is szóltunk a sofőrnek, azt mondta, itt nincs mit csinálni, a buszok gyárilag gy készülnek, nem lehet a fűtést lekapcsolni. Ehhez nem tudok mit szólni, annyira hihetetlen. Hol élünk mi egyáltalán? A Volán vagy eleve selejtet vásárol? vagy olyan sofőröket alkalmaz, akiknek a minősítése itt úgy sem jelenne meg? hol az igazság? és ez nem egyedi eset! Ha pedig az ember panaszkodik, a panasza ott „fönt” a szemétkosárban landol (megtörtént!) Ezért írok ide. Szégyellheti magát az egész társaság! A vezérigazgató úr biztosan szolgálati mercedesszel jár, ahol van klíma.

    Válasz
    • Ma, hétfőn, sajnos megint jelentkezem itt, (a hévízi út után) mert a MÁV-hoz sincs semmi bizalmam. Tegnap, vasárnap jöttem haza a Déliből, 17óra 05-kor egy IC-vel. Helyjegyet előre megvettem, Wifi és klímás kocsiba. De a 2-es számú kocsi nem létezett, ki tudja merre kóborolt. Tehát beszálltunk a 3-as kocsiba, Wifi nem volt, klíma hol volt, hol nem volt. De legalább hazaértünk csupán félórás késéssel. A MÁV-nál állítólag ez már a pontos kategória közepe. Kérdés: hol élünk mi egyáltalán? Ezeket az állapotokat kell normál standardnak elfogadni? Azért sem panaszkodok a MÁV-nál, mert egy vasutas ismerősünk fölvilágosított a központban munkaidejét töltő hivatalnokok viszonyáról a valósághoz. (szerinte egy sima személyvonattal jobban jártam volna, anyagilag is) Ez van. Egy másik ismerősöm figyelmeztetett, hogy ezek után nehogy hajóra szálljak, mert biztos el fog süllyedni. Hallgatni fogok rá.

      Válasz
      • Ezeket az állapotokat kell normál standard-nek elfogadni? – kérdezi, amire a válasz tömör és egyértelmű: igen. Lassan minden szétesik körülöttünk, és a folyamatok egymást generálják, egyik a másikból következik. Mert hogy minden mindennel összefügg. Megértük már ennek az ellenkezőjét is – na jó, csak mértékkel – amikor ez az egymásrahatás pozitív irányú volt. Hát most nem az!

        Válasz
      • Irigykedve figyelem, hogy vannak olyanok, akiknek a kötekedésre mindig van ideje, ahelyett, hogy élveznék a nyarat. (u.i. mindenki munkájában lehet hibát találni, ha keresünk)

        Válasz
        • Kedves Csodálkozó, úgy látszik nincs egészen tisztában a szavak jelentésével, de az is lehet, hogy más a baj. Aki kritikát fogalmaz meg az általa tapasztalt hiányosságokkal kapcsolatban, az nem kötekedik, hanem kritizál. Bízom benne, hogy érzékeli a különbséget. És ne irigykedjen, mert az csúnya dolog, inkább élvezze a nyarat, és ezt ne csak másoknak ajánlja! Abban igaza van, hogy mindenki munkájában lehet hiányosságokat találni, de azért vagyunk, hogy ezt szóvá tegyük. Ha még ezt sem tennénk, akkor már semmiben nem lehetne reménykedni.

          Válasz
  72. Ezt bizony jobb lett volna mégis lemondani! Szánalmas produkció volt. És ezért még fizettek is valakinek? És tényleg ettől (is) lesz élénkebb a füredi idegenforgalom – ahogy illetékes helyen nyilatkozták? Én pl. marhára nem bánnám, ha nem lenne még élénkebb… Sőt!

    Válasz
  73. Köszönjük mindenkinek a péntek esti nagyszerű koncertet. Érdekes, péntek éjjel ordítva, dübörögve bulizni szabad, hétköznap, fényes délben meg kussolni kell, mert az úri közönség emészti az ebédet. Hogy is van ez, tisztelt illetékesek?
    Akkor kinek, mihez van joga ebben a városban? Vannak egyenlők, és egyenlőbbek? Kíváncsi leszek, lesz-e válasz, vagy egyáltalán a kényes tèma meghelenik-e, vagy agyon cenzúrázva esetleg…
    Ennyit az idegenforgalom előnyeiről.

    Válasz
  74. Miért lell üvőlteni a zenének a sétányon? Ez most borhét vagy disco fesztivál? Ide hozták a Zamárdi agybajt? Halkabban nem lehet?

    Válasz
  75. Jövő nyárra csúszik a balatonfüredi Esterházy-kastély megnyitása, értékes falfestményt találtak. 2021.09.14. 13:33 Hát ezt is buktuk, a kerékpáros központ, a Brázay strand után

    Válasz
    • Ezt a történetet egyszer már eladták az Astoriánal! Pofon egyszerű a történet, nem ad pénzt az EU, mert ellopják! Ennyi!

      Válasz
    • Azt írtam, hogy konkrétan a parkolóhely keresésre panaszkodott, nem a kiszállás okoz problémát neki. Mi nehéz ezen?

      Válasz
  76. Vendégeink voltak, szerettek volna venni Füred-Tihany térképet, sehol nincsen! Több boltban mondták, hogy már évek nem kapható, nem is lehet megrendelni. Nem szólhatnának az illetékes helyre az itteni idegenforgalmi szervezetek, hogy ez így nagyon nem jól van? Madrid, Paris, London az volt.

    Válasz
  77. Most, szerda reggel teljes gőzzel mennek a fűnyírók a Közt. lakótelepen, de fű az nincs, már hetek óta. Akkor meg minek???? választ nem várok.

    Válasz
  78. Nagyon hasznos, nagyon értelmes, nagyon fontos, nagyon nagy szükség van rá!

    Válasz
    • Már nem tudom, kinek higgyek tűzijáték ügyben. Az elmúlt sok-sok évben senkinek sem volt baja a legnagyobb nemzeti ünnepünk tiszteletére rendezett tűzijátékkal,(nekem sem), százezrek csodálták és tapsolták. Senki sem emlegette a környezetvédelmet meg a költségeket, meg a tűzveszélyt, legföljebb némely állatvédő egylet jelentkezett. Most hirtelen, mintegy vezényszóra össztűz alá került a dolog, és ez már több mint gyanús. Szárazság máskor is volt, költségek máskor is voltak, de akkor ez nem volt téma. Most meg össze akar dőlni a világ, mindenki felfedezi a benne lévő spórolós, jótét állatvédő lelkét és tüzel egy irányban. Amikor jó pár éve az a nagy baj volt aug. 20..án, (tetszik még emlékezni, ki volt a karmester?) akkor ezek a dolgok nem voltak témák. Hát nagyon furcsa itt minden. Remélem, győzni fog a demokratikusan megválasztott 2/3-os többség józan esze.

      Válasz
      • Nagyon rosszul emlékszik! Hosszú évek óta több szempontból is vitatott a tűzijáték, a természetvédelmi, állatvédelmi szempontok, a balesetveszély, mind régi téma. Arról nem beszélve, hogy ünnepelni másképp is lehet, nem kell feltétlenül tűzijáték, több helyen okosan már kiváltották, fényfestéssel, fényjátékkal. Ebben az évben a felsorolt szempontok mellett gesztus értéke is van a tűzijáték elhagyásának. Nem a bekerülési költség ilyen-olyan felhasználásáról van szó, hiszen mondjuk az Füred esetében elenyésző összeg, hanem arról, hogy nézve a világunkat, környezetünket, talán itt lenne az ideje újragondolni jópár tevékenységünket, ide tartozik a tűzijáték is.

        Válasz
        • Mindenkinek IGAZA VAN! Az állat védöknek, a természet védöknek, a pénzt védöknek és remélem nekem is. Ez az egy rendezvény ami mindenkié! Nem kell más hozzá csak az, hogy ott legyünk ahol szeretünk lenni és nézzük. A világ más országaiban Szilveszterkor van tüzijáték az új év köszöntésére. Nekünk ez a nemzeti ünnepünk tiszteletére rendezett dolog, pártoktól függetlenül. Miért szeretünk mi magyarok mindent támadni?

          Válasz
          • Senki nem mondta, hogy ne ünnepeljük meg. De miért kell éppen tűzijátékkal? Több más lehetőség van, ami látványos, ünnepi. Mindenkié az ünnep, egyetértek. De miért csak tűzijátékkal lehet ezt elképzelni? Tán Szent István is tűzijátékozott? Mindig tűzijátékkal ünnepeltünk? Szerintem is el kellene ezt engedni, enélkül is méltó módon meg lehet ünnepelni az államalapítást.

      • Úgy érzem – főleg a komment utolsó mondata után -, hogy ez megint egy olyan helyzet, ahol az észérvek sem segítenének (pedig rengeteg van), úgyhogy inkább nem mondok rá ennél többet.

        Válasz
  79. Gratulálok annak a zseninek, aki a Séta utcánál kitalálta a sávszűkítést. Sikerült állandósítani a dugót. Pirospont…

    Válasz
  80. A 71es szűkítés hagyon jól tudna működni ha csak kis ívben jobbra lehetne kikanyarodni a Séta utcáról. Az egyenesen haladni akarok okoznak torlódást ( legtöbbször eljátszák, hogy egyenesen aztán bevágnak nagy ívben balra)! Ha csak kisívben lehetne kanyarodni, gyors, rapid lenne a közlekedés.

    Válasz
    • Logikátlan érvelés. Ha egyenesen megyek át, lentről, ugyanúgy igénybe veszem az összes keresztezett sávot, mint balra kanyarodáskor. A szűkítés a lehető legrosszabb megoldás. Aki azt támogatja, fordítva ül a lovon…bár ki tudja, merre akar menni… A megoldás a lámpa.
      Emlékeztetnék mindenkit a nagy külföldi idegenforgalmi időszakra, amikor nem volt szűkítés, de legalább ennyi autó volt. Így gyakorlatilag folyamatossá tették a kocsisort mindkét irányból.

      Válasz
      • Volt több kérdés, hogy miért szűkítettek, miért nem más megoldást választottak. Ideiglenesnek indult és azt sem tudjuk mi lesz a sorsa. De semmi választ nem kaptunk. Nagy mellénnyel elkészült, mi pedig viseljük.

        Válasz
  81. Tihany polgármestere, Tósoki Imre szerint a tűzijátékot már csak azért sem támogatják, mert az környezetszennyező, és a jelenlegi klímaváltozásos, aszályos időben még tűzveszélyes is. Ráadásul a kutyatulajdonosok is külön kérték a tűzijátékok beszüntetését, mert az állatok is rosszul tűrik a durrogtatást. Bóka úr, nem követhetnénk a szomszéd példáját?

    Válasz
  82. Tisztelt Somogyi ur, nagyra becsülöm a szemétszállitásban hidegben és höségben dolgozo munkatársakat. Egy kellemetlen de nagyon fontos munkát végeznek. Egy kérésem lenne mégis. Nem lehetne a kukákat oda visszatenni ahonnan elvették? Minden alkalommal amikor haza jövök a kuka a kapu közepén áll, igy a kapunyitoval ugyan ki tudom nyitni a kaput de bejárni nem tudok. A forgamas utcában elöbb parkolohelyet kell keresenm, hogy eltegyem a kukát az utbol.
    Megértésüket elöre is köszönöm.

    Válasz
    • Ajaj! Ez aztán a katasztrófa! Ki kell szállni az autóból, hogy kinyissa a kaput. Képzelje, én ezt minden alkalommal megteszem, amikor ki- vagy beállok az autómmal az udvarra és mégsem esik le az aranygyűrű az ujjamról. Ide jutottunk?

      Válasz
    • Tisztelt Prourban! Köszönjük az elismerő szavakat, továbbitom a kollégáimnak. Kérem sziveskedjék eljuttatni a probiort@probiort.hu cimre a lakcimét, hogy intézkedni tudjak. Tiszteletttel

      Válasz
  83. Talán az őslakosság nem örül annyira,de Balatonfüred üdülőváros és gyógyhely is. A turizmusból szép bevétele van,munkahelyeket is ad bőven,gondolom a főszezonban inkább. 3-4 hónap pörgés,a többi nyugalom- de jó lenne így ez a nagyvárosunkban is…

    Válasz
    • Milyen nyugalom a többi időszakban? Már az egész év katasztrófa… se út, se parkoló, minden tele. Számszerüsítve azért kíváncsi lennék, konktrétan hány helybeli (!) él ebből, a többi csak szenved miatta!

      Válasz
      • Csatlakozom a véleményéhez. Valami errefelé nagyon el van csúszva!

        Válasz
      • Valamit félre tetszett érteni. Úgy tűnik, hogy Prourban-nak nem az autóból való kiszállás a probléma, hanem a parkolóhely találás. Ami Füreden nehéz dolog. Az aranygyűrűvel dicsekedni meg nem elegáns dolog. Mindenkinek van.

        Válasz
        • Úgy látom, önnek nem erős oldala a magyar irodalmon belül a magyar közmondások és szólások ismerete. Nagy öngólt lőtt a hozzászólásával, de ez maradjon köztünk!

          Válasz
      • Tisztelt Somogyi ur, a PROURBAN-által felvettet problema, hogy a kukákat a kapu elé helyezi el a kolléga egész Füredre érvényes. Az Öreghegyi tucában van rokonunk, a vázsonyi uton barátok, Joszef Attila utcában ismerösök. Mindenkinek hasolo tapasztalata van. Tehát a kollégákat központilak kellene tájékoztatni.
        Megértését öszönöm

        Válasz
      • Mintha azt írta volna, hogy „előbb parkolóhelyet kell keresnem”… Tehát figyelmesen olvasva nem a kiszállás a probléma…

        Válasz
        • Ugye nem akarja elhitetni velem azt a képtelenséget, hogy egy kuka félrehúzása miatt (ami kb. 15 másodperc, de legyen 20!) külön parkolóhelyet kell keresni? Az a gyanúm, hogy nem én vagyok az, aki figyelmetlenül olvassa a hozzászólásokat…

          Válasz
  84. T. Városvezetőség! Az X-dik nagyon fontos vitorláskikötő megépülte után legyenek szívesek talán velünk, fürediekkel is foglalkozni. A vasút alatti Aldinál levő kereszteződésben katasztrofális közlekedési állapotok vannak. Ezt azért már régen lehetett sejteni, és egy ideiglenes, szezonális, nyári lámpával talán meg is lehetett volna oldani. Hogy hogyan? Ezért IS fizetik többek között Önöket, ha jól tudom. Várom valakinek a válaszát.

    Válasz
    • Maximális tiszteletem, hogy ezt felveti. Sajnos ugyanebben a cipőben jár a Lapostelki- Bajcsy kereszteződés, a 71-es szűkítése és a kereszteződésekre kamerák felszerelésének kérdésköre is. Többször többen kéredztek, eddig értékelhető válasz még sajnos nem érkezett.

      Válasz
      • Körforgalom. Vázsonyi u.- Laki dűlő, Laki dűlő- Aszófői út, Aldi előtt Fürdő u. kereszteződés…

        Válasz
    • Sajnos a lámpa nem elég / nem segít, ezt a híres-hírhedt „Füred áruházi” kereszteződés történetéből tudni lehet. Lámpa helyett rögtön közlekedési kamera kell – mindenhova – és szétbüntetni az idiótákat és az egészet nyilvánossá tenni (hátha attól végre felébrednek az idióták és nem jönnek Füredre).

      Válasz
      • Ne reménykedjen! Jönni fognak, mert most Füred a trendi! Bánatunkra. Legföljebb megpróbálnak odahatni, hogy szereljék le a kamerákat. Volt már ilyen (nem Füreden). Meg lesz is.
        Majd ha a Balaton is kezd kiszáradni, mint a Velencei tó, elkezdenek meredeken zuhanni az ingatlanárak, és szárazra kerülnek a sokmilliós luxusvitorlások, akkor talán lesz valami változás. De addig aligha.

        Válasz
  85. Nem tudom csak az én számomra tűnik ízléstelen bodegának épített Nánási-Ördög boltocska? Olyan „átkoskorabeli” tákolmány, semmiképpen nem illik a környezetébe, s főleg nem az utóbbi időkben épített kulturált épületek együttesébe.

    Válasz
    • az egész egy röhely. Ilyen bodéval felvágni? szerintem ugyis befuccsol. az árak magukért beszélenek. egy félkilos kenyér 1300 Ft, ugyen ez a lipotinál 350 Ft.

      Válasz
  86. A sanyarú sorsú szökőkút a mólónál mikor lesz felújítva? Most inkább egy csőtöréstre hasonlít, de persze a semminél jobb. Ide valami újjabb kellene! Valami ami szökőkút és mégis jól működik!

    Válasz
  87. Néhány éve épültek Füreden párakapuk, amik pár hét után örökre leálltak. Nem kéne ezeket végre megjavítani? a 40 fok küszöbén? B.akaliban működnek! Igaz Akali nem a kultúra faluja, ott ezzel nem dicsekszenek, csak cselekszenek.

    Válasz
  88. Kb. két hete voltunk a Koloska völgyben, és megörültünk az újonnan fölállított 2 mobil WC-nek. (biztosan mások is) Tegnap újra ott voltunk, és éppen akkor vitték el őket. Vajon miért? nagyon sokan mozognak arrafelé. Pedig ez is része lenne a „balatonfüredi kultúrának”. Ki tudja a választ?

    Válasz
  89. Tisztelt Somogyi úr, a tavasszal irtam a zöldhulladék ügyében, hogy a kétheti ürités tul ritka. Ön azt irta, hogy komposztálnunk kell. Én megfogadtam az Ön tanácsát es vettem egy komposztálot. Mostanra megtelt és vagy egy nagy halom komposztom, de mivel a lakóparkunkban csak füves terület van nem tudom hová tegyem, elszállitja ezt is a Probio, vagy házalnom kell vele. Mivel a komposzt tele van háztartási bio hulldék 2 hétig büzlik a kukában a kukacok hemzsgnek benne. Ön szerint ez egy egészséges megoldás?

    Válasz
    • Tisztelt Lakópark, ha kész a komposzt, akkor a fűre ki lehet szórni, bár ez inkább ősszel , vagy tavasszal célszerűbb tudomásom szerint. A komposztálásról, a komposzt felhasználásáról számtalan tájékozódási lehetőség van. Sajnos jelenleg a kétheti szállitást tudjuk – elsősorban a füredi önkormányzatnak köszönhetően – biztositani, a megye más hasonló településén erre gyakorlatilag nincs példa.

      Válasz
      • A komposztálás egy természetes folyamat ami az erdökben végbemegy. Egy kertböl nem volna szabad elhordani zöldhulladékot.
        A visszafordítást kellene alkalmazni mindenhol. Ezért kell a komposztáló. Én nem vettem komposztálót. Lekerítettem egy 1.5m-szer 1.5 méteres kb 0.8m magas területet egy sarokba és oda teszek mindent a fákról, bokrokról, füröl, lehullott lombról származó hulladékot. A nagyobb ágakat feldarabolom, igaz vettem egy aprító gépet fölöslegesen mert nem használom. Egy év után föld van belöle. Tavasszal ültetek uborkát spárga tököt cukinit ide és nagyon sok termést kapok.Virágföldre nagyon sokat költöttem mert arra mindig szükség van egy kertben, ha megtelik a koposzt egy zsákban tartom a földet addig amig megint szükség van rá valahol. Igen, munkával jár de megéri!

        Válasz
    • Engem is érdekelne a válasz.

      Válasz
    • Az elmúlt egy hétben újabb két baleset. Az előttem szólókkal ellentétben, engem az érdekelne, hogy az ártatlan résztvevők érdekében mit tervez az önkormányzat? Sajnos ezeknek a baleseteknek két résztvevője van. A kereszteződés áttervezése? A környező közterületen a kilátást gátló növényzet, tereptárgyak újragondolása? Kiraktak egy sebességkijelzőt, mindkét baleset ezek mellett történt. Semmit nem ér sajnos. Más ötlet?

      Válasz
  90. Vajon a mi városunk vezetése miért nem követi a jó példát? Miért nem mondja vissza a teljesen fölösleges pénzkidobást jelentő és környezetszennyező, primitív látványosságot, a tűzijátékot? Környezetszennyező (fény, hang, füst) és halálra ijeszti a házi kedvenceket, amik ilyenkor rémületükben a föld alá bújnának. Azt a pénzt, amit erre költenek, a város érdekében sokkal hasznosabb célra is fordíthatnák, amik itt maradnak nekünk – hadd ne kezdjem sorolni, hogy mire, mert nem érnék a végére.

    Válasz
    • egyet értek „Öslakos”-al például a rendelöintézet börgyogyászati rendelöjéban ki lehetne cserélni a hábotu elötti mobiliárt.

      Válasz
      • Ne cseréljék ki! az új hamarabb tönkre fog menni, mint ameddig a régi még tartott volna. Vannak tapasztalataim, tudom, mit mondok. Volt egészségügyis.

        Válasz
    • Cirkusz kell a népnek! Valaki beszéljen már arról is, milyen anyagok kerülnek a levegőbe pl. a kadmiumsárga, vörös, zöld, kék színek megjelenésekor? De a beteg ágakat ne égessük el, mert szennyezi a levegőt… A pénzről ne is beszéljünk… lenne talán jobb helye, mint ez az ” olcsó játék …gyerekeknek”…

      Válasz
  91. Az Eszterházy Strandon már több hete hiányzik egy, a gyermekek által használt játszótéri elem. Kérjük szépen a helyreállítást a gyermekek nevében is!

    Válasz
    • Tisztelt Strandoló, a hiányzó játékelem pótlása folyamatban van, a beszerzés , a szállitás viszont nem kevés időt vesz igénybe. Addig is türelmet kérek, köszönöm szépen.

      Válasz
  92. Idézet -> „Szeretnénk egy kicsit visszakapni a régi, nyugisabb életünket, és meg kell ennek találnunk a módját. Elvesztettük a szabadságunkat” Nincs Facebook profilom, ezért nem oda, hanem ide írom és ha itt megjelenik, aki tudja, adja át neki -> Pofonegyszerű módja van az egésznek. Be kell zárni a boltokat – de legalábbis a füredit, van elég más város a Balatonon, Füred már így sem szól másról, csak a sznobizmusról. És akkor visszakapják a szabadságukat – amit saját maguknak köszönhetően vesztettek el, mert szerintem senki nem tartott fegyvert a fejükhöz, hogy márpedig akkor most nyitnak még boltot, ráadásul Füreden; úgyhogy be lehet fejezni a siránkozást, illetve inkább el se kezdjék.

    Válasz
  93. Városunk épül/szépül, ha a beruházások néha nagyot is csúsznak. Ugyanakkor jó lenne figyelni az elkészültekre is. Az Annabella előtti szakaszon az ún. Kleip út lassan teljesen leamortizálódik. A petang pálya el is tűnt.

    Válasz
  94. Balatonfured.Hu 2020. december 29. Az önkormányzat megvásárolta az Esterházy strand melletti nyolcezer négyzetméteres vízparti ingatlant. Az eddig magántulajdonban lévő, korábban erdészeti üdülő területén a tervek szerint strandot alakítanak ki. – itt egy kapavágás nem sok, annyi se történt.

    Válasz
    • És még mennyi minden csúszik majd, az egész országban. A hazai forrású pályázatokat teljesen leállították 2023 végéig, több fejlesztéstől megvonták a pénzt. Ami meg megy az lassan halad, elszálltak az építési árak. Ezért az önkormányzatot nem lehet felelősségre vonni, az lesz kész csoda, ha a futó projekteket valahogy be tudják fejezni.

      Válasz
      • De megszorítások természetesen nem lesznek. Megmondták. Infláció? 415 forintos Euró? Elértéktelenedő nyugdíjak? Ja, bocs, az más!

        Válasz
      • Erre annyit mondok, hogy ha az illetékesek év(tized)ekkel ezelőtt már felszerelték volna a közlekedési kamerákat a híres-hírhedt kereszteződésbe, a büntetésekből már annyi pénz folyt volna be a mai napig, hogy abból nemcsak 1, hanem több kerékpáros központot, strandot stb. lehetett volna saját pénzből felépíteni. De hát ez láthatóan nem kell. De a LUA Resort az annál inkább nagyon kell.

        Válasz
  95. Balatonfured.Hu 2021. február 8. Egyhektáros területen új, mindenki számára megközelíthető partszakaszt nyit meg a város. A munkálatok már zajlanak, panoráma stég, látvány csónakkikötő és szabad park közvetlen vízkapcsolattal várja majd a látogatókat. A tervek szerint őszre elkészül a teljes beruházás. – ez se sikerült…

    Válasz
  96. „Májusra elkészül a kerékpáros központ” – Hát nem sikerült…

    Válasz
  97. Érdeklődnék, hogy a 71-es út szűkítése a Séta utca magasságában meddig fog tartani. Tavaly azt hallottuk, hogy csak próbajellegű az egész. Tehát mi lett a végeredmény? marad mindig, vagy nem vált be és lebontják? Engem személy szerint nagyon zavar.

    Válasz
  98. Milyen jó, hogy a szezon kellős közepén aszfaltoznak az Arácsi út egyik legforgalmasabb szakaszán. Igazán remek ütemezésre vall, csak gratulálni tudok! Köszönjük szépen!

    Válasz
  99. Elkészült a Balaton legkorszerűbb, 140 vitorlást befogadni képes kikötője. Hurrá, épp ez hiányzott még, hogy szebb legyen az életünk! Döbbenten olvastam Holczhauser Andrés nyilatkozatát, hogy az összes, bérbe adható hely el is fogyott, már várólistát kellett nyitni, mert ott tülekednek a szegény, lemaradt vitorlástulajdonosok, akik egyelőre nem villoghatnak a sokmillióért vásárolt hajójukkal az új, minden igényt kiszolgáló kikötőben. Valaki árulja már el nekem, mi folyik ebben az országban?

    Válasz
  100. 50 évet vártam, hogy elkészüljön a járda! Április végén, végre leaszfaltozták. Most vettem észre, hogy valami lángész több tonnás teher autóval ráment és vagy 20 méter hosszan meg süllyedt az egész! Az ismerőseim azt mondák egy Próbios autó volt! Egy részt milyen minőségű munka, hogy csak ennyit bír a járda, de ami a bosszantó, hogy amire évtizedeket vártam, három hónapon belül tönkre tették! Petőfi utca, arácsi rendőr lámpáktól a buszmegállói tartó szakasz! Többet erről nem írok. Feladom, nincs értelme!!

    Válasz

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Programok

Hamvas Napok

2024-03-22-23. Irodalmi Szalon

Irodalom és filozófia Hamvas Béla jegyében.

< 2024 >
Március
H.K.Sze.Cs.P.Szo.V.
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Hírek, Agora

Hírek

Teljes útzár

Március 11-14. között ívóvíz hálózati munkálatok miatt teljes útlezárás lesz a Táncsics utcában.

Agora

  • Mária2024-03-17 14.24AgoraSokan voltak a koncerten, teltház volt. Többször hallottam zenélni, de ez volt eddig a legjobb műsora.
  • cinikus2024-03-17 09.05AgoraSzép volt az ünnepi beszéd. Még szebb lett volna, ha a nagyobbik részét nem a központban írták volna.
  • morze2024-03-17 08.51AgoraSzép gondolattal zárja a polgármester a beszédét. Valóban jó és érdemes itt élni. De az lenne a kérésem, hogy a

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004