Agora

Mi tekintettel vagyunk a személyiségi jogokra, elutasítjuk a gyűlöletkeltést, a rágalmazást. Kérjük, hozzászólásában tegyen így Ön is! Fenntartjuk a jogot mindazon hozzászólások visszautasítására is, amelyek valamilyen faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, illetve durva kifejezéseket vagy személyes adatokat tartalmaznak. A kulturáltan megfogalmazott, jobb esetben érvekkel alátámasztott kritikáknak helyet adunk, külön örülünk, ha mindezt nevével együtt vállalja a komment író. A vádaskodó, indulatos és személyeskedő hozzászólásokat azonban nem közöljük.

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

239 Hozzászólások
 1. Savanyú Józsefnek írta

  Fűnyírás, flex vasárnap és ünnepnapokon József. Ez volt hozzaszólásom lényege. Üdv M.Józsi

 2. Tallózó írta

  Miklósnak Furcsa dolog ez a tolerancia. Mindig azok követelik másoktól, akiknek eszükbe sem jut, hogy őnekik is kéne tolerálni a nyugalomra és alvásra vágyók igényeit. És milyen jogon írja elő, hogy mi, nem zajongók kötelesek vagyunk elviselni ezt borzalmat, ami megremegteti az ablakokat és ami miatt nem tudnak nagyon sokan kipihenve másnap munkába menni. Valahol kéne már egy határt fölállítani és ezt kőkeményen betartatni! Ami itt nyaranta folyik, az már nem szórakozás és “kultúra”, hanem testi sértés, a pihenéshez való jog lábbal tiprása, az emberi jogaimba való durva belegázolás! A duc-duc-tól valószínűleg azért tud aludni, mert az eddigi sok duc-ducolás miatt már erősen halláskárosult. Én pl. szerencsére még nem vagyok az, és nem is szeretnék az lenni.

 3. Csendrendelet írta

  Minden évben újra téma kell legyen sajnos. A csendrendelet. Úgy tűnik a felső városrészben olyan hosszú a tél, hogy a kedves szomszédok elfelejtik a csendrendelet fogalmát. Vasárnapi fűnyírás? Flex? Múlt vasárnap szép koncert volt újra. Szeretném megkérni az illetékest, ha a rendeletet meghozta, tegyen annak betartatásáért is. Hiába szólok a szomszédnak, morog és folytatja. Köszönettel M. Józsi

  1. csendrendeletnek írta

   Ha pár delikvenst hivatalos szerv (rendőr?) figyelmeztetne, netán megbüntetne valószínűleg ki se hozná következő ünnep vagy vasárnap a sufniból a fűnyírót. Gyorsan híre menne, hogy ellenőrzik is a szabályt. Egyetértek Józsival!

  2. savanyújóska írta

   Ez még mind semmi! Majd ha jönnek a nyári fesztiválok, a szokásos duc-duc, amitől beremegnek az ablakok, akkor majd aludni sem fogunk tudni! Ez, kérem, egy következmények nélküli ország (város), megtapasztalhattuk ezerszer!

  3. Miklós írta

   Mi a fenének már előre károgni? Már előre túlzásokba esni? Na, ez az ami igen jellemző az országra. A duc-duc-tól lehet aludni, persze lesz pár nap amikor erősen hallatszik a zene, de mivel nem egy elnéptelenedett zsákfaluban élünk, ez bizony ezzel jár. Pár napot a nyáron lehet tolerálni.

  4. savanyújóska írta

   Kedves Miklós, tájékoztatom, hogy károgni a hollók szoktak. Hogy kinek mi a túlzás, az meg erősen szubjektív, nyilván nem értünk egyet ebben a kérdésben. Az információját meg nagyon köszönöm, örülök, hogy megosztotta velünk – mármint hogy ez jellemző az országra.

  5. Csendet kérünk írta

   Ezt tapasztalom én is amit M.Józsi ír az Annabella környékén. Csendrendelet? Vagy nem tudnak róla de akkor miért hozták, vagy azt csinálnak amit akarnak következmények nélkül. A nyári zenét ne keverjék ide.

 4. szamuráj írta

  A Holokauszt emlékezésen a történész világos és nagyon megszívlelendő beszédet mondott arról, hogy mindenkorra elég a kirekesztésből, a démonizálásból és a gyűlöletkeltésből. Higgadt, okos, mértékadó beszéd volt. Kár, hogy nagyon kevés az ilyen hang a közéletben. Ott volt több diák is, abban bízhatunk, hogy az új nemzedék már így gondolkodik majd, nekik ez lesz a természetes.

  1. Tusnádi írta

   Nekünk is nagyon tetszett a történész beszéde és a Lóczy gimnázium diákjainak katartikus hatású műsora. Bevallom, megkönnyeztük. Szamurájjal együtt abban bízunk,hogy ezek a fiatalok már másképp gondolkodnak. Olti úrnak sok köszönet,hogy segít fenntartani az emlékezetet.

 5. Ricsi D írta

  Tudja valaki miért van hetek óta behajtani tilos tábla a Városházával szembeni mélygarázs bejáratánál? Ha nem lehet használni, miért árusítanak jegyet meg bérletet? Csak kamulezárás?

  1. Sentinel írta

   Ki van irva magyarul is: műszaki okok miatt! Nem olyan bonyolult ez!

  2. Ricsi D írta

   Gratulálok, hogy sikerült elolvasni a táblát, az még nekem is ment. Én a háttérre lettem volna kíváncsi, nevezetesen mi a műszaki ok? Miért tart hetekig a javítás? Érdemi választ várnék, nem amit el tudnék itt olvasni.

 6. sétáló írta

  Érdekes, hogy lesz majd sétáló utca a Blahából. A Kisfaludy utcában a forgalmat kellene ehhez megoldani, azaz az oda behajtó autóknak valahogy el kell tudni hagyni az utcát. Jelenleg ezt csak a Blahán keresztül tudják megoldani, a Kisfaludy nagyon szűk ahhoz, hogy kétirányú legyen. A Szívkórház nem gond, mert alulról megoldott az oda való autós forgalom. Jó ötlet a sétáló utca, jót is tenne a városnak több okból is, de nem látom hogy lehetne ezt kivitelezni.

  1. Tallózó írta

   Sétálónak. Ma, szerdán 10,45-kor hívott fel egy Jó ismerős és állítólag szó van arról, hogy a Kisfaludy is sétáló utca lenne. Ez egy jó megoldás lehetne, habár némely problémákat is felvet. De nem baj, forognak a kerekek, okos emberek törik a fejüket, fölvállalnak netán népszerűtlennek tűnő megoldásokat is, és így-vagy úgy de viszik előre a világot. És a végén MINDANNYIAN a nyertesek között leszünk! MI, FÜREDIEK! (akár pálmafával, akár anélkül)

  2. józsi írta

   Szerintem, ha elérünk odáig, a hozzáértő szakemberek majd megoldják. Azért kapják a fizetésüket! Nem kell előre aggódni!

 7. Tallózó írta

  “Blaha Utcához Írta” számára: sokkal később hallottam a sétáló utca lehetőségét. Sajnos nem tehetek erről, a legközelebbi hozzászólás előtt konzultálni fogok egy jósnővel. A pálmafák csak egy ötlet volt, ha ez nem jönne be, felőlem állhatnak ott erdei fenyők vagy pókbangó is. (van ám ilyen! lásd a magyar hon növényvilága.) Szerintem amúgy jobb bedobni valamilyen ötletet, mint csak ötlet nélkül kritizálni. Sze lá ví, mondják a régi kínaiak.

  1. savanyújóska írta

   Szerintem sem import hangulat után ácsingózzunk, megvan nekünk itt minden ahhoz, hogy itthoni körülmények között is jól érezzük magunkat. Miért mindig az a jó, ami máshol van?

 8. Blaha utca írta

  Legyenek kiülőhelyek a Blaha utcában! Már régen meg kellett volna ezt csinálni, egy ilyen adottságú helyen, ez adja magát, sőt a legjobb az lenne, ha az egész utca sétálóvá válna. Hol, ha nem ebben a történelmi környezetben? Ez egy elmozdulás lenne a parttól, sokan örömmel jönnének fel pár lépést a lenti nagy tumultusból.

  1. Tallózó írta

   Blaha Utcának jó hír, tegnap hallottam, tervbe van véve, az egész utca sétáló utca lesz. (kátrány probléma így lenullázva) Ha ezt esetleg úgy lehetne megoldani, mint sok északi európai városban, hogy nagyobb dézsákban kisebb-nagyobb pálmafákat tennének ki az utcára, tehát itáliai hangulatot varázsolnának a Balaton partra, akkor az egy szerencsés “házasság” lenne: közép-európai árakon “alig hamisított” olasz “dolce vita”, nulla benzinköltség, majdnem valódi “gelati italiani”, valódi csopaki sárgamuskotály (2015-ös évjárat). Testvérkéim! kell ennél több a boldogsághoz? és a sikeres élethez? Legyetek optimisták!

  2. Blaha utcához írta

   Ha tegnap hallotta a nagy hírt, akkor miért kellett okoskodni a kátrányról? Majd az ottani szolgáltatók szerencsére eldöntik, mit és hogyan kínálnak. Úgy látom ehhez megvan a megfelelő ízlésük. Isten ments a tájidegen pálmafáktól!

 9. Melanzs írta

  Ha világhírű zenekar érkezik a városba, márpedig Fischer Ivánékra ezt mondani nem túlzás, akkor nekik miért egy igen szerény befogadású teremben kell fellépniük? Értem én, hogy zsinagógakoncert, de akkor is, egy ilyen városban nagy luxus hogy alig pár tucatnyian fértek be erre a koncertre. Kár, érdekelt volna.

  1. Marika írta

   Szerintem is nagy kár, nagyon sokan hiába regisztráltunk rövid időn belül, sajnos nem jutottunk be.

  2. Attila írta

   Értem a problémájukat. De ezzel az a baj, hogy a koncert zsinagógakoncert volt, más városokban is adnak ilyen koncerteket. A zsinagógakoncertet nem adhatják máshol, attól zsinagógakoncert.

 10. autós írta

  Na jó, ez komolytalan. Már a nagy durral bejelentett 98 százaléknál hagyni kellett volna. Mindenben igaza van Tallozó, Ön rendkívül bölcs, iszom szavait.

  1. Tallózó írta

   Köszönöm a dicséretét, mit mondjak, jólesett. Csak egy dolog tisztázandó: az Agora akkor most micsoda? Egy siralomház, kormányhivatal vagy tárgyalóterem? vagy már mosolyogni sem szabad? Csak halálkomolyan, inkvizítori szigorúsággal szabad megszólalni, és véleményt nyilvánítani? mert akkor nagy a baj akinek meg semmi humorérzéke nincs, ott is baj van.