Oldal kiválasztása

Agora

Mi tekintettel vagyunk a személyiségi jogokra, elutasítjuk a gyűlöletkeltést, a rágalmazást. Kérjük, hozzászólásában tegyen így Ön is! Fenntartjuk a jogot mindazon hozzászólások visszautasítására is, amelyek valamilyen faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, illetve durva kifejezéseket vagy személyes adatokat tartalmaznak. A kulturáltan megfogalmazott, jobb esetben érvekkel alátámasztott kritikáknak helyet adunk, külön örülünk, ha mindezt nevével együtt vállalja a komment író. A vádaskodó, indulatos és személyeskedő hozzászólásokat azonban nem közöljük.
Megosztás

2 952 hozzászólás

  1. Én megértem és elfogadom, hogy célszerű óvatosnak lenni, és jó, ha emberek közé menve (bevásárlás, tömegközlekedés stb.) maszkot viselünk. De azt magyarázza meg nekem valaki, hogy a Tamás-hegyen kirándulva, távol minden embertől (tőlem legalább 50 m-re) és emberlakta helytől, miért visel valaki maszkot? Valóban ennyire hülyék vagyunk? Erre (is) jó ez a járvány, hogy az ilyenek kiderüljenek, később legalább nem ér bennünket nagy meglepetés.
    Gilmour bejegyzésével maximálisan egyetértek, a keresztnél lévő szeméttartó dugig, a környéke terítve vegyes szeméttel. Kár, hogy nem lehet ide képeket feltölteni, lefotóztam. De sokkal rosszabb a helyzet a Hóvirág utca végénél, az egyik luxusvilla mögötti erdőrészt szeméttelepnek használják, elképesztő, mi van ott. Ja persze, nem látszik, csak annak, aki arra jár… hát, gratulálok! Ezek után mit várunk még?

    Válasz
    • èn, RoastPork még a kereszthez vezetö lépcsökhöz szeretnem a véleményemet közzétenni. Nem tudom ki tervezte és épitette a lépcsöket, de a szabványt egyik sem ismeti. Némely lépcsönél pl. 10 cm magas léc áll ki a közepén, ami egy rendiküli botlásvesszély. Azonkivül olyan magasak, hogy egy gyerek vagy egy idösebb ember nem tudja használni. Azonkivül ezeket gondozni és karbantartani is kellene mert az esö alámosta és az egész ut tele van kaviccsal és hordalékkal. Ugy veszem észre, magyaroszágon ha egyszer valami megépül és utána a sorsára lesz hagyva, mig teljesen tönkre nem megy.

      Válasz
  2. Minden cinizmus és szarkazmus nélkül köszönöm, hogy meglépték ezt – én még szigorúbban tettem volna, de már ez is jó -, ez így helyes és felelős. (Hátha lesznek végre kamerák is a kereszteződésben…)

    Válasz
  3. Felhívnám az illetéjesek figyelmét hogy a Tamás hegyet (a Lóczy barlang utáni rész és a városra nézö rész) szemétlerakónak nézik. Emberek! Miért kell ezt csinálni???

    Válasz
    • Ugyanott már a hegyoldalban egy tisztásra való fát kilpotak, pont ott egy honpolgár évek óta korán reggel égeti a család szemeteit, építik a faházakat csak úgy….. rengeteg arra a gond… de ön szerint kit érdekel itt a külterület…

      Válasz
  4. Mától ingyenes a parkolás Balatonfüreden is, a kormány döntése a városra is vonatkozik. Ám míg Pesten ez könnyítés, Balatonfüreden megágyazás a vírusnak. Még egy csábító tényező a turistáknak, nem beszélve az önkormányzati bevételek újabb csökkenéséről.

    Válasz
    • Hogy lehet ez csábító tényező a turistáknak, hiszen senki sem hagyhatja el a lakóhelyét komoly ok nélkül? Ezt nem értem. Vagy mindenki csinál, amit akar, mert úgysem ellenőrzik? A bevételek pedig egyszer csökkennek, egyszer nőnek. Ilyen a világ. Nem hiszem, hogy Füred a parkolásból lett nagyon gazdag, és azt sem hiszem, hogy emiatt tönkre fog menni.

      Válasz
    • Eddig sem hagyhatták volna el a lakhelyüket és láttuk, hogy mi volt.A parkolási bevételekről annyit, hogy 2018-ban a bevételi terv bruttó 177 059 000 Ft volt.Most, hogy elég sok bevételt elvonnak a várostól, szerintem elég jelentős összeg.

      Válasz
  5. Paloznaki lakos vagyok. Elmentem szombaton (2020.04.04-én) dél körül kerékpározni Alsóörs és Balatonalmádi felé, hogy egy kicsit kikapcsolódjak. Nyomát sem tapasztaltam a kijárási korlátozásnak, pedig hatalmas plakáton felhívják az erre közlekedők figyelmét (Alsóörs és Káptalanfüred között). Erre mit látok? Rengeteg kerékpározó csoportosan, BP felől a 71-esen sűrű autóforgalom, Balatonfüred felől alig-alig jött autó. Ez a kijárási korlátozás? Jövő hétvégén Húsvét, jó idő lesz, félek, hogy még nagyobb áradat lepi el a környéket. Őszintén remélem, hogy jövő héten bejelentik a korlátozás meghosszabbítását. Elképesztő, hogy ebben a nehéz időkben sem törődnek az emberek a hatóság által jóváírt korlátozásokkal. Minden tiszteletem azoké, akik betartják a most hozott rendelkezéseket.

    Péter

    Válasz
    • Elnézést, ha Ön paloznaki lakosként Káptalanfüred határában tekert, akkor Ön is két kerékkel rúgta föl a kijárási korlátozást!! Vagy tévedek? Káptalanfüred is Paloznakhoz tartozik? Ejnye –bejnye, enyhén szólva nem tudom követni a logikáját….tisztelettel

      Válasz
    • Kedves Tallózó, A posztoló nem írta le, hogy milyen módon kerékpározott. Ha edzett, kikapcsolódásként kerékpározott, akkor legális volt a kirándulás. Ha otthonról indult, haza érkezett, remélhetőleg egyedül, vagy vele egy háztartásban élőkkel kerékpározott. Így nem rúgta fel a korlátozást, hanem sportolt. Nincs ok az ejnye-bejnyére, a logika követhető.
      Tisztelettel: Kovács Géza

      Válasz
    • Tokody Tibi nem lött akkora öngólt, mint Ön kedves KK. Tisztelettel, Sándor

      Válasz
    • T. Kovács Géza! Kicsit megfűszerezem a kérdésemet: akkor én most beülök az autóba, elhajtok Bajára, és ott futok 2 órát a Duna parton, vagy biciklizek, tehát sportolok, ilyen célból autóztam. Aztán hazajövök. Az autóban nem tesz bennem kárt senki, én sem fertőzök meg senkit, sportolás okán hagytam el a lakóhelyemet, minden rendben. Egyet nem értek: az a gyalázatos vírus honnan tudja, hogy én most sportolok, tehát engem nem bánthat? aki pedig a tilalmat megszegve nem sportból biciklizik, csak úgy jókedvében, az meg közveszélyes alak, és bele kell bújni? nagy érdeklődéssel várom a válaszát (én személy szerint betartom, amit lehet, de néha égnek áll a hajam némely gondolatmenettől)

      Válasz
    • A korlátozás szövege az autóval, motorral való utazást nem tiltja, amíg az munkavégzés, vagy az alapvető szükségletének ellátása miatt történik. Ilyen tekintetben nem, nem szabályos Bajára autózni. Azonban, ha valaki fut az utcájában vagy fut 8 kilométert, akkor egyik esetben sem vét. Ugyanez vonatkozik a kerékpárra, vannak akiknek elég egy kör az utca végéig, van aki nagyobb terhelést igényel, ezért egy-egy irányban kerékpározik 20 kilométert vagy akár többet. Alsóörs és Paloznak oda-vissza egy gyengébb edzésnek minősül egy edzettebb ember számára. Ha érdekli a pontos szöveg, kérem olvassa el a korlátozást a Magyar Közlönyben. Egy dolog, hogy mit vár el a korlátozástól és egy másik annak a tartalma. Nem hajmeresztő gondolatmenet ez, az Operatív Törzs tájékoztatóján is elhangzott több alkalommal, a lakóhelyhez közeli; egyedül, vagy a velünk egy háztartásban élővel végzett szabadtéri sport ajánlott és engedélyezett. Ha szigorúbb szabályozást üdvözölne, azért nem illő fél-információk alapján elítélni a posztolót.
      Öngólt sem látok.
      Üdv: Kovács Géza

      Válasz
    • T. Kovács Géza! Kit és mikor ítéltem el? lenne szíves itt megmondani? nem szeretem, ha félremagyarázzák a szavaimat! Azt sem írtam, hogy baj az, ha valaki az utcájában fut. Az öngólt nem én írtam, de nagyon tetszik, én is látom. Véleményt mondtam, jogom van hozzá. Olvasni tudok. Magyar Közlönyt olvastam. Megette a fene, ha az ott leírtak értelmezése ilyen szőrszálhasogató módon folyik. Hivatalos helyet -Füreden-telefonon megkérdeztem (nem írhatok nevet) ketten is törték a fejüket az értelmezésen, végül egyikük azzal folytatta, hogy „valószínűleg” így van, nem volt biztos a dolgában, amúgy hogy lehet egy rendeletet feltételes módon értelmezni?
      Köszönöm, ennyi elég. Amúgy minden rendelet azon múlik, hogyan és mennyire tartják be, ezért egyenruhásokat is megkérdeztem, a válasz: hagyjam őket békén, a dolog alulról nézve kissé másképpen fest, mint az íróasztalok mellől. Remélem, fel tudja fogni ennek a válasznak a mélyebb tartalmát, amúgy azt mondom, hogy senki sem tökéletes, ez a rendelet még nem a világ vége, válaszából nem tudom megsaccolni, hogy van-e és mennyi humorérzéke, de még egyszer elolvastam a Hivatal Hangját, itt a megoldás, amibe MÉG ÖN SEM kapaszkodhat bele: holnaptól lovas szánon fogok Nyíregyházára járni biciklizni, kétnaponta. Szerencsére ezt elfelejtették betiltani az illetékesek.ennél fogva egyértelmű.De ami ennél sokkal fontosabb, és aminek nagyon örülök, hogy Magyarország az egymillió lakosra vonatkoztatott, pozitív járványügyi mutatók alapján szuper helyezést ért el, hajrá Magyarország, csak így tovább!

      Válasz
  6. Azt nem értem, hogy ha a hozzászólók megvannak győződve , hogy leírt véleményük jószándékú, miért nem vállalják névvel? Mitől tartanak? Ha valamiről nem egyformán gondolkodunk még nem vagyunk ellenségek!
    Jó egészséget! Mindenki vigyázzon magára és szeretteire!

    Válasz
    • Ebben Önnek teljesen igaza van. Vajon mindenki így gondolja?

      Válasz
    • T. Uram, a válasz nagyon egyszerű. Az itt hozzászólók kb. 95%-a valamilyen fantázianévvel zárja sorait. Föltételezhetően felnőttekről van szó, akiknek már van elegendő élet tapasztalatuk ahhoz, hogy felmérjék a hozzászólás ilyen-olyan, várható következményeit.A legenyhébb változat, ha átvitt értelemben kétségbe vonják az ítélő képességét, meg hogy amit látott, az piros volt, nem zöld. Egyrészt ha ismertebb személyről van szó (megtörtént eset!) akkor utána a mindent jobban tudó, kekeckedő, izgága alakok esetleg hosszabb ideig gyalázkodó internet-oldalas, és a házuk oldalára ragasztott, gyalázkodó cédulákkal teszik pokollá az illető életét, mert nem tudják elviselni, hogy az ö véleményükön kívül más is létezhet. Aztán ha ez a vélemény esetleg konkrét hivatali, városi személyek, stb. ellen irányul, azt sem egészséges dolog fölismerhető módon közzétenni, mert a parancsnoki helyeken ülők sem makulátlan szívű és kezű angyalok, és az irígység után a bosszú a legelterjedtebb emberi tulajdonság. Egy ilyen kisvárosban ez nagyon veszélyes lehet. Ha az embereknek már nagyon a bögyükben van valami, de az arra hivatottak meg sem hallgatják, hát ez valahol föltör belőlük, mondjuk az Agorán, de névtelenül, mert FÉLNEK…….majd ha ez a félelem megszűnik, onnantól talán még az Agórára sem lesz szükség.A sort folytathatnám akár személyes tapasztalatokkal is, nem teszem. És nagyon nem szeretném, ha valaki politikát kavarna ebbe az írásba! ————Megjegyzés: volt egy oda-vissza véleménycsere: Mérges Öreg Füredi, Örök Füredi és Fibi között, gratulálok a formához, az udvariassághoz és az egymás iránti tisztelethez. Ugyan ők is álnéven írtak, de legalább jót, és talán egyszer senkinek sem kell álnév mögé bújnia. (hogy én most miért írok álnéven? hát muszáj nekem mindent tudni?……. beálltam a sorba)

      Válasz
  7. Köszönjük, hogy a Probió dolgozói ebben a helyzetben is végzik a most talán még fontosabb munkájukat. A megállók fertőtlenitésére is gondoltak. Csak elismerés nekik! Ugyanakkor halkan vetem fel, hogy az iskolák bezárása, a 65+-os lakosok védelmében hozott korlátozások miatt valóban szükséges a városi tömegközlekedés ilyen mértékű működtetése?

    Válasz
  8. A tök üres város tök üres Park utcájának tök üres parkolójában reggel 8.30-kor sikerült megbüntetve lenni . Mert hát szabály, az szabály (emberség meg emberség )…

    Válasz
    • Minél kevesebb autó közlekedik, annál szorgalmasabbak a végrehajtók, mert nehéz az előírt tervet teljesíteni. Erre bizony számítani kell. Az emberség ma már hiánycikk itt is……meg mindenhol (gondoljon arra, hogy holnapután majd a dupláját szedik be)

      Válasz
    • Részben tán a post nyomán megszüntették a parkolási díjat bizonytalan ideig. Ettől függetlenül jólesett volna egy hivatalos comment, hogy ‘T. Uram, fáradjon be a Probio irodájába, és visszatéritjük a büntetés összegét.’…. De ez nem Magyarország lenne …

      Válasz
    • Az egyetlen képviselő vagy, aki szól a néphez, és segít ❤️! Gratula ❤️

      Válasz
  9. Most nem a vírusról. A Deák, Mikes, és Fáy utcák megnövekedett forgalmáról. Mivel elkezdődött a Brázay villánál az építkezés ezért hétköznap 7-órától 17-óráig átvették az uralmat a kamionok földszállítók és betonkeverők. 30-40 tonnás monstrumok. Van olyan nap, hogy akár 80-90 db. Értem én, hogy kellenek ezek a beruházások és nem is a leállítás vagy a korlátozás a célom. Csak arra lennék kíváncsi, hogy tervezték e ezen utcák újra aszfaltozását az építkezés után. Mert márt most jelentkeznek az úthibák. Nem toldozgatásra, foltozgatásra gondolok, hanem normális és teljes aszfaltrétegre. Csodálom, hogy ezen utcákban nem volt még csőtörés. Amennyiben nem gondoltak rá jobb, ha betervezik a következő évi költségvetésbe mert ezek az utak nem fogják bírni ezt a terhelést. Tisztelettel ÉN.

    Válasz
    • Számtalanszor volt már csőtörés a dömperek miatt. Sőt a 71es Deák szakaszon is.

      Válasz
  10. Halász-révész szájmaszkban-hoz: nagyon remélem, megértik, akiknek ez szól. Tényleg maradjanak otthon!

    Válasz
  11. Kutyásnak: Önkormányzat – e ügyintézés – Letölthető nyomtatványok – Hagyományos nyomtatványok – Közigazgatás – Ebösszeírő adatlap

    Válasz
  12. A városi ebösszeírás aktuális még, vagy el lett napolva – hónapolva? A felhívással találkoztam, de az ebösszeíró adatlapot nem sikerült megtalálnom a honlap bugyraiban.

    Válasz
  13. Kedves Fürediek! A város segít az időseknek a bevásárlásban, gyógyszerek beszerzésében, csekkek feladásában, amire csak szükségük van. Itt a honlapon minden információ fent van, de szívesen megadom a telefonos elérhetőségeket is. Maradjanak otthon, segítünk. Üdvözlettel, Molnár Judit városi képviselő 1.vk.

    Válasz
    • Kedves Hozzászóló, nem bántás, de kérem, lapozzon vissza néhány tucat oldalt az Agorán és számolja meg, hányszor „szólt a néphez” Molnár Judit és hányszor reagált kommentekre Somogyi László, a Probio Zrt-től. Szerintem az objektív számok nem egészen azt mutatják, amit Ön ír.
      A felajánlott segítség meg a minimum, ennél még lényegesebben többet is lehetne tenni – pl. lezárni a várost a turisták elől, hogy azzal is védjék a város lakosait.

      Válasz
  14. Úgy látom, az emberek kezdik felfogni a helyzetet, kezdik kialakítani a megváltozott helyzethez illeszkedő életüket. A hétvégén alig volt mozgás a városban. Mindenkinek kitartást! Erre kell számítanunk még legalább egy hónapon át.

    Válasz
  15. Még annyit, „Mérges Öreg Füredinek” Korlátozottak ugyan lehetőségeim (nem vezetek) de biztos , megoldható lenne, hogy Önnek is SEGÍTSEK a bevásárlásban.

    Válasz
    • Én az önkorlátozás és nem a diktálás híve vagyok, de megértem a felháborodását. Pld. a füredi tömegközlekedés működtetését se értem. Ezt eddig két korosztály vette igénybe, a 65+ és a diákok. Most ennek a két rétegnek kéne minimalizálni a közösségbe járását. Az idősek bevásárlását közösségi és önkéntes alapon szépen szervezik, emiatt nem kellene buszoszgatni. A srácoknak meg pláne.
      De minden korosztály mérsékelhetné a bevásárlásait. Mi pld. az elmúlt héten két naponta mentünk, de kis átgondolással már négy napontára toltuk ki. Minden válság utánra halaszthatót pedig talonba tettünk.

      Válasz
    • Kedves Mérges is Öreg is Füredi is!
      Már szeretett Füredemen lehetnék, ha nem állították volna le a repülöket. Nagyon sok ország megfertözödött, nagyon sokan meghaltak, nagyon sokan munka nélküliek lettek és lesznek, városok vannak karanténbe országhatárokat „zártak” be és az anyagi következményeket még senki nem tudja. Mindez iszonyú gyorsan történt.
      Itt ahol élek is kérik a 70 fölöttieket a karanténre a védelmükért. A virussal fertözött halottak átlag életkora 69 év. Ezért! Hiába az immunrendszer nem úgy müködik mint a fiataloknál bár ök is veszélyben vannak bizonyos betegségeknél és föleg a terjesztés miatt. Itt pl. egy élelmiszer üzlet lánc egy órával elöbb kinyit az idöseknek, hogy kevesebb legyen a találkozási felület. A gyógyszertárból rendelhetünk és az ajtónk elé teszik amit kértünk, így müködik az élelmiszer rendelés is. A szabadlevegön a séta jó, ha betartjuk a 2méter távolságot egymás között a cseppfertözés veszélye miatt. A gyerekeink, unokánk hiányoznak, de minden nap telefon találkozót iktattunk be. A napot kérem jöjjön segítsen az embereknek szárítsa a levegöt, hogy a virus ne tudjon megélni.
      Jó volt olvasni itt a honlapon „Segitség nyújtás az idöseknek” rovatot ahova fordulhatnak most az idösek Füreden. Tehát van segítség! Tudom nehéz, de most ezt kérik tölünk teljes joggal. Meg kell tanulnunk segítséget kérni nekünk akik eddig mindig másoknak segitettünk. Fibinek igaza van, veszélyben vagyunk és ez ellen eddig még nincs jobb gyógyszer számunkra mint a Karantén.
      Üdvözlettel
      Örök Füredi

      Válasz
  16. Köszönöm véleményét! Nyilván akinek nem inge, ne vegye magára, kedves 70 éves mérges füredi. Én is már „B” oldal vagyok, (bár senki se kérdezte koromat. Nem biztos, hogy megélem a 70-et, hisz ….na mindegy. Sokan szomorkodhatnánk, 60, 50 alatt is.) Nyilván nem azokról az idősekről beszélek akiknek nincs segítségük is ki kell menj boltba v patikába.
    Úgyhogy nem hiszem hogy undorító amit írtam, és még csak nem is szégyenlem magam! Segítem az idősebbeket, de sajnos nagyon sokan felelőtlenek, hisz akár kesztyű és szájmaszk nélkül mennek ki.( Munkám során, szinte napi szinten tapasztalon, hogy a 70+ osok se egyformák. Hozzáteszem, a boltban kb 20 emberből egyedül rajtam volt kesztyű!!
    Önt, és a hasonló helyzetben lévőket fentiek alapján nem akartam megbántani. Azt gondolom, hogy még senkit se bántottam meg, pláne úgy, hogy így reagáljon az én véleményemre.
    Sajnos a csaladomban is van felelőtlen idős, és nem tudok rá hatással lenni. Nekik próbáltam jelezni.
    Mégegyszer elnézést kérek! Nem Önre, és az Önhöz hasonló idősekre gondoltam, hanem akikkel nem lehet bírni, és nem kellene kimenniük, mert van segítségük.

    Válasz
  17. Ezúton is minden elismerésem a balatonfüredi Református Általános Iskolának, akiknek valóban sikerült átállniuk a digitális oktatásra. Még nincs késő követni a módszert, elég megnézni a videót.

    Válasz
  18. A vendéglátóhelyek közül a kicsik önként bezártak, a nagyok most kaszálnak. Tele a part emberekkel. Jó lenne elgondolkodni ezen,amikor majd kérik a kormány és a város támogatását a járványhelyzetre való tekintettel kiesett bevételeik pótlására.

    Válasz
  19. Minden nem otthon lévő és nem tanuló, helyette az utcán csoportokban bandázó, minosithetelen stílusban visszabeszelő iskoláskorú gyereknek a teljes tanév megismétlését javasolnam! Es kijarasi tilalmat! A balaton most nem bulihely, mindenki maradjon ott, ahova a lakcimkartyaja szól!

    Válasz
  20. Nagyon örülnék, ha elrendelnék végre a kijárási tilalmat! Ugyanis sok idős még mindig nem fogja fel, nem érti meg, hogy mekkora veszélyben van, komolyan mondom rosszabbak mint a gyerekek! Aztán majd ők terjesztik, mert felelőtlenek!
    Persze a tinikkel is nehéz. A 8-14 óra között „bandázó” gyerekekkel szemben a rendőrségnek kellene határozottabban fellépni. Az otthoni munkavégzéssel kapcsolatban: sajnos nem mindenki teheti meg, mert nincsenek meg a technikai feltételek, vagy éppen a munkáltató FELETTES SZERVE (persze ő már biztos házi karanténban van… ) NEM ENGEDI AZ OTTHONI MUNKÁT, pedig megoldható lenne.

    Válasz
    • Kedves Fibi! 3 napja csöpög a csapom, majd a szerelő az Interneten keresztül megjavítja? És ne szidja az időseket, hanem drukkoljon, hogy egyszer maga is az lehessen! Ezirányú megjegyzése undorító és sértő és szégyellje magát! 70 fölött lévén, sajnos magamat kell ellátnom, most akkor haljak éhen? Még bírom magamat, az amúgyis kevés segítő inkább foglalkozzon azokkal, akik már a lakásukat sem tudják elhagyni, tehát rosszabbul állnak, mint én, van belőlük elég. Az egésznél sokkal érdekesebb, hogy pár napja Ausztriai szállókból hazajött, ott dolgozott fiatalokat láttam sétálni, akiknek otthoni karanténban kéne lenni, amit a rendőrség ellenőriz! Se karantén, se rendőr, lehet, hogy már fél Füred fertőzött? A kijárási tilalom semmit sem fog megoldani, mert akkor is ki KELL menni sokaknak, az egész egy porhintés lenne.

      Válasz
    • Javaslat: A PROBIO ügyfélszolgálatra hasonló ügyben küldtem email üzenetet. Nagyon korrekt, gyors érthető választ kaptam az igényemre, ügyintézésre:- elutaltam az igényelt összeget, a bérletet a megadott címemre kipostázzák. Köszönöm, és kiemelten fontosnak, jónak érzem a nehéz helyzetben tanúsított flexibilis hozzáállást!

      Válasz
  21. Probio Zrt.-nek: Tisztelt Referens! Érdeklődnék, hogy mi a teendő olyankor, ha a Tagore stétányon / Eszterházy strandon lévő üzletemnél napi több órát eltölteni szeretnék. Parkolóbérlet ha jól tudom a Probio Zrt ügyfélszolgálati kényszerszünete miatt nem váltható ki, a környéken parkolni kizárólag fizetős parkolóban lehet. Az azért nem működő dolog, hogy napi több ezer forintért tudjam az üzletemet autóval megközelíteni. Várom válaszukat!

    Válasz
    • Most komolyan ezt itt kérdezi? Ez nem a referensek helye. Fel kell hívni a Probio ügyfélszolgálatát, üzenetet írni, tájékozódni a honlapjukon stb.

      Válasz
    • Tisztelt Üzlettulajdonos! A Tagore sétányi üzletek megközelíthetősége a sétányi gépjárműhasználat szabályai szerint biztosított jelenleg is. A gépjárművek több órás, vagy napi tárolására, parkolására a közelben az ingyenes, kiépített Kisfaludy strandi parkoló, vagy a díjfizető Esterházy strandi, Erkel utcai, stb., parkolók nyújtanak lehetőséget. Honlapunkon közzétetteknek megfelelően ügyfélszolgálatunk, a személyes ügyfélszolgálat kivételével jelenleg üzemel, parkolóbérlet vásárlására e-mail útján van lehetőség.
      Somogyi László
      Probio Zrt

      Válasz
  22. Szerintem jelen helyzetben annyit tehetünk, hogy aki megteheti, önkéntes házi karanténba vonja magát. Idősek, gyerekek, tanulók, akik otthonról is végezhetik a munkájukat ne érintkezzenek másokkal. Tudjuk a számokat, ha csökkentjük az emberi találkozásokat, arányosan lenyomható a vírus terjedése. Tegnap, amikor kenyérért mentem három tinédzserekből álló kisebb csoportot is láttam. Nem értem a szülőket! A diákok maradjanak otthon, nincs vakáció, távoktatás van. Nincs miért az utcán lenniük. Ez része lenne a felelős gondolkodásnak. Tudjuk, a hivatalos kommunikációval szemben sokan már megfertőzödtünk, azt is tudjuk várhatóan a többségünknél a tünetek elenyészőek lesznek, de van az a pár százalék, aki nem ússza meg ennyivel. Muszáj lenne most ezt komolyan venni.

    Válasz
    • És jönnek a hétvégén a nyaralósok. Továbbra is azt mondom,bármennyire nehéz lesz,de itt csak a kijárási tilalom lesz a megoldás. Minél hamarabb el kellene rendelni.

      Válasz
    • Nekem meg van ismerősöm, aki tesz az egészre!! És nincsen egyedül! Akkor most mi van? Az egész annyit ér, amennyit betartanak belőle! ki ellenőrzi ezt, és hogyan?

      Válasz
  23. Sokan a teljes kijárási tilalmat várjuk. Lehet szépen kérni meg posztolgatni,de ha bemegyünk a füredi üzletekbe,látjuk,hogy nem sok eredménye van.

    Válasz
  24. Ha egy hónapig mindenki otthon marad, akkor vége a vírusnak. Mást nem tudunk tenni ellene. Ez nem új, ez folyik már a csapból is. Mégis nehezen jut el az emberekhez. Maradjunk otthon, ennyi. Az emberi nyüzsgés nagy része igenis kiváltható, ennyi időre meg főleg. Ennivalót be kell szerezni, meg munkahelyre is el kell menni, de akkor is drasztikusan csökkenthető a találkozások száma. Ha túl leszünk ezen az egészen érdemes lenne elgondolkodni néhány dolgon és vírus nélkül is másképp cselekedni. Az emberiség túl lőtt a célon, vissza kell vennünk, ebben mindenkinek meg van a felelőssége, a tehetőseknek meg eztán lesz, mert nekik a sok pénzükkel kell az eddigieknél sokkal felelősebben bánniuk.

    Válasz
    • Ehhez nem lehet semmit hozzátenni, ez van, így van, egyszerű, érthető, gratulálok a megfogalmazáshoz, csillagos ötös. De van egy nagy baj, valami ok miatt mégsem érti meg a társadalom több mint a fele, nem jut el az agyukig, már akinek van. Még ennél is nagyobb baj, hogy az elmúlt ötezer évben az emberiség semmiből sem tanult. Mit nem adnék, ha mégis valami bejönne az írásából, talán ha sokan és erősen ezt akarjuk, akkor mégis van remény?? Bele kell kapaszkodni a legkisebb lehetőségbe is.

      Válasz
    • Kedves Hozzászóló, kérem, ne írjon olyanokat, hogy ha mindenki 1 hónapig otthon marad, vége a vírusnak. Kérem, olvassa a Johns Hopkins Egyetem honlapját (ha szükséges az angol szöveg lefordítása, nagyon szívesen segítek, mert a Google Translate ilyen szövegeknél azért kicsit megsemmisül…) és kérem, olvassa, hogy ez a vírus még júliusban és augusztusban is vígan itt lesz közöttünk, tehát nem lesz vége, legfeljebb kisebb mértékben (és nem, nem a meleg időnek köszönhetően, mert erre még nincs tudományos bizonyíték) lesz jelen. Az emberek meg nem tanulnak, mert lezárt borítékban adom át most Önnek, hogy ahogy kicsit majd lazulnak a szabályok, az emberek megint fütyülni fognak minden, csupán józan parasztészt igénylő viselkedésre, aminek a vírus nagyon fog örülni. Ez a vírus még hosszú hónapokig itt lesz – egyébként az Egyetem csak kicsit okos tudósai pont nyárra várják a tetőzést… -, egyrészt azért, mert még nincs oltóanyag. Földrajzilag fog mozogni, és télen, természetesen, ugyanúgy vissza fog térni (akkor is, ha addigra esetleg lesz már oltóanyag), mint az influenza – akár már mutálódva.
      Kérem, ne írjon olyanokat, hogy 1 hónap múlva vége lesz a vírusnak, mert nem.

      Válasz
  25. Mindenki, aki csak teheti maradjon otthon! Ezt kell tenni és ezt kell megérteni. Az idősek ne érintkezzenek senkivel, vásároljunk be idős szüleinknek és ne engedjük őket érintkezni, nem kell ehhez megvárni az intézkedéseket, amiket úgyis szigorítanak majd. Emberi belátás kell. Nem akartam ezt ideírni, hiszen mindenhonnan ez folyik, de járva a várost sajnos nem ezt tapasztalom.

    Válasz
  26. Tisztelt Fürediek! Viselkedjünk már felelősség tudatosan, üzketekben ne álljunk egymás nyakán, ne fogdossuk a csomagolatlan élelmiszereket puszta kézzel! Több pékségben az eladó puszta kézzel veszi el a pénzt majd válogatja a pékárut! Reggel az üzletben szinte tolongunk. Ha szóvá teszem akkor meg ne pánikoljak nem lesz itt semmi járvány. Emberek az utolsó pillanatban vagyunk, térjünk már észhez!

    Válasz
  27. Nagyon fontos, életbevágó, hogy az osztrákoktól hazatérők felelősen gondolkodjanak, és ha nincs semmi tünetük, akkor is vonuljanak karanténba. Mindenkinek ez az érdeke! Nekik is, a családjuknak, és a mindannyiunk családjainak is. Rossz lesz, de mindenképp be kell vállalni. Nekem van ismerősöm, akik megtették, bízom benne, mindenki így cselekszik.

    Válasz
  28. Itt a tavasz és láthatóan a kedves szomszédok elfelejtették, van városunkban egy csendrendelet. Ez tiltja a vasárnap és ünnepnapi zajongást. Ilyen a fűnyírás a flex ilyen a benzines rotakapa. Ezzel szemben kinézek az ablakon és a szomszéd március 15.—én, vasárnap tolja a benzines fűnyírót. Arcán a kifejezés: “ennek ma meg kell lennie, ennyit mindenki kibír”. Nem, kedves szomszéd, nem akarjuk hallgatni , ahogy a tennivalókat olyan napon intézi el, amikor a törvény tiltja. Szóltunk, legközelebb a rendőrséget hívjuk, akik szegények nyilván nem ezzel kellene foglalkozzanak, azonban ők vannak erre a feladatra kijelölve. Reméljük az első hivatalos személytől érkező figyelmeztetés, bírság megérteti Önnel, ez tilos. Nem kicsit, nem picit, hanem úgy egészen. Ezzel a maga körül lakókat zavarja, sokszor majd olyanokat is akik nem közvetlen szomszédai.
    Ugyanez a helyzet az égetéssel is. Hiába tilos egész évben a kerti hulladék elégetése, mindenki éget, pedig Balatonfüred belterületén ez tilos.

    Válasz
    • Javaslom, hogy minden ilyen esetben és mindenkor hívja a rendőrség ügyeletét!

      Válasz
    • Amikor napról, napra csökken vagy megszűnik a város fő agazataban dolgozok állása, ki a francot érdekel h valaki 15.en benzinessel nyirja a fuvet! Maganak nincs nagyobb baja ezekben a verzivatatos idoben? Ez a dobbenetes, nem az utcan maszkalo es boltbam sorba allo nyugdijjasak – pedig az mellett se lehet nagyon elnenni szo nelkul. Hivja a rendoroket a korona virusra is, hatha az a megoldas.

      Válasz
    • Ahogy eddig is,téli üzem volt. Ezt annyiszor elmondták már az illetékesek!

      Válasz
    • Tisztelt vendéglátós kollega, úgy tűnik a düh miatt összekeveri az antiszociális szomszédot és a vírust. A posztolónak végülis igaza van, pont most, hogy mindannyian be vagyunk zárva a saját kis zugunkba, lenne értelme a békés együttélésre gondolni. Mindenkinek megvan a maga gondja, hát ne tetőzzük ilyen ostobaságokkal.

      Válasz
    • Az égetés a külterületen pontosan ugyanúgy tilos, mint a belterületen. Semmiféle külömbséget nem tesz a jogalkotó.

      Válasz
  29. A volt áruház alatti parkolónál most szerelik a fizető sorompót.Üzletek,Rossmann,DM,Pepkó és az új edzőterem mind itt parkolnak,illetve a környező helyeken szabálytalanul.Ezzel megakadályozva a DM alatti garázsokba be illetve kihajtását.Jó lett volna egyeztetni mielőtt felszerelték

    Válasz
  30. Tisztelt Hivatal! /Megjegyzendő: általában ” a Hivatalról”, nem konkrét – bár konkrét esetről lesz szó! – s főleg nem a munkával túlterhelt köztisztviselőkről szólnék./ Mint rendes,törvényt betartó állampolgárok tudjuk, hogy március idusa nemcsak nemzeti ünnepünk, de egyben bizonyos adók legalább felének befizetési határideje: levélben megjön a kivetési határozat, mellékelve a befizetés célját szolgáló csekk…posta….sorállás stb.
    Ma ,Ildikó napján, azaz márc.10-én még nem jött sem határozat,sem csekk, holott 3 munkanap múlva lejár a határidő! Mi van akkor, ha dolgozom, ha nem tartózkodom itthon, ha – mint jelen esetben – beteg vagyok /nincs e-bankolás lehetőségem,mert nincs okostelefonom sem, hiába, a nyugdíjjal nem jár együtt, s remegő kezemmel nem is tudnám kezelni!/ vagy éppen ebben a vírusgazdag időben köhögésemet nem akarom a postán várakozó tömegbe vinni –
    ám ha az utolsó pillanatra kényszeredem az időben postázott csekk hiánya miatt….
    Avagy én is elvárhatnám a Hivataltól, hogy ügyeimet ugyanezzel a „felkészülési,átfutási idővel” intézze – most ki van kiért? Netán az adófizető állampolgár a Hivatalért? Hogyan is szól Kant kategorikus imperatívusza: „Cselekedj úgy, hogy cselekedeted szabálya szabály lehessen mások számára!”
    /Erre még, ha jól emlékszem, a Hivatalok Hivatalának a Hivatala Első Embere is utalt…./
    Jó lenne, T. Hivatal, ha az állampolgár idejére is figyelne egy cseppet. Köszönnénk!

    Válasz
  31. A Berzsenyi savanyúvíz forrás két kifolyója eldugult. Csak szeretném az illetékeseket figyelmeztetni. Közeledik a szezon és most sincs kis forgalom.

    Válasz
  32. Ígéret hangzott el a választás előtti fórumokon, hogy a 71-es út alatt fizetőssé teszik a parkolást mindenütt. Most látjuk, hogy nem. 8gy újra elviselhetetlen állapotok lesznek a fizetős rendszerbe be nem vont területeken. A strandolók, rendezvényre menők mind oda zsúfolódtak és a lakók a saját udvarukra se tudnak behajtani az Erkel, Mikes, Babits és a többi utcákon.

    Válasz
  33. Városképtől idegen, ami az arácsi dohánybolt környékén zajlik délután/kora este : tucatjával piáló munkások a kitett könyöklőknél, órákon keresztül… már olyan ‘nem jó’ arra menni sem … Ráadásul tudtommal a köztéri alkoholfogyasztás tiltott, a trafiknak nem kocsma üzemeltetési engedélye van…

    Válasz
    • A munkás embernek nincs pénze étteremre! Valószínü ezt engedhetik meg maguknak. Egészségükre!

      Válasz
    • Tiszta Moszkva tér!!Sem gyalog sem autóval nem lehet arra közlekedni!Bár nem értem néha mit mondanak, mert nem a magyar nyelvet beszélik. Persze a híres „autóbanülökmindentlátok” balatonfüredi rendőrök max csak vásárolni járnak arra! Vicc a füredi közlekedés és a parkolás!

      Válasz
    • Egy jó szomszéd előre szól, kéri, hogy szedje be a kiterített ruhákat, hívja be a gyerekeket, kutyát….aztán 2 óra múlva ki lehet menni napozni, csak tényleg jó szomszédoknak kell lenni. 😀

      Válasz
    • Nem nyújt, mert az állatok nem ott laknak és kalandozni,-párt, vagy élelmet szerezni is éjjel indulnak, amikor már sötét van és minden csendes. Addig is igen jó búvóhely a belterületen a Vadvirág u. mögötti helyenként a 150-200m-t is elérő sűrű, áthatolhatatlan csalitos, illetve attól balra fekvő mocsár világ, ami egy meddőhányó dombban végződött, de azt most a telek tulajdonosok a földmérők számára lepucoltatták, mivel az egészből az a rész kerül először beépítésre.
      A területen jól megfigyelhető voltak az őzek, párzáskor szarvas bőgés, a konténerekhez surranó rókák, aranysakálok. Legkiszámíthatatlanabbak talán a vaddisznók, akik a területükre téved emberek az utódaik érdekében, vagy a dagonyázásban meglepve agresszívekké is válhatnak. Még az a szerencse, hogy ez nem következett be, de ami késik…….
      A úgy is éktelenül ronda, amikor a vonat befut Arácsra, ezt látni, na meg a szemét hegyeket. Amikor ez a terület a jövőbeni értékével nagy hasznot fog tulajdonosainak hozni, igazán már 15 év után áldozhatnának egy kis pénzt a területük kulturálttá tétele érdekében

      Válasz
    • Hasomló a helyzet az arácsi deltánál is. WC nincs, de vannak bokrok meg a szomszédos üzletek fala. Ezeknek a trafikoknak mindent szabad?

      Válasz
  34. Nem tudom kinek az asztala, de szeretnék érdeklődni, hátha tud valaki segíteni. Belterületen, lakóövezetben lehet a kertben motoros permetezővel permetezni? A szomszédom kertésze tetőtől talpig védőruházatban motoros permetezővel permetezi a gyümölcsfákat. Hatalmas ködfelhő van körülötte. Én viszont szeretnék a telkünkön, teraszunkon ténykedni. Ez engedélyezett, vagy hagyjam? Köszönöm a választ bárkinek, aki tud hivatalos információt…

    Válasz
  35. Az Esterházy strandtól keletre egyre tarthatatlanabbak az állapotok a Brázayn beindult építkezéstől. Száraz időben vörös porfelhőben úszik a környék, esőben ez sárra vált. A bobcatre szerelt seprű, annyit ér, mint.., illetve inkább hozzájárul a porkeveréshez. Az utcák – a Fáytól a Wesselényiig – mennek tönkre: csőtörés, felgyűrt, összetört aszfalt. Mi lesz itt a szezonban?

    Válasz
  36. Érdeklődnék hogy a vitorlás szövetség területén mikor szeretnék a partot megnyit mindenki számára?Amire sokan kíváncsiak lennének a városban.Mert az ötlet nagyon jó kevés a szabad part a városban .Sok sikert továbbra is ilyen szellemben.

    Válasz
  37. A volt hajógyár végétől a tihanyi elágazásig a bicikliút igenis életveszélyes! Kb. másfél km. Sokat tekerek arra. Máj.-tól októberig hajmeresztő dolgokat látni, balesetek is voltak. Aki ezt nem veszi észre, az jobb ha sehova se megy. Ismerőstől hallottam, hogy már komolyan foglalkoznak a dologgal, talán idén lesz szélesítés és burkolat felújítás, a pénz már megvan. Nagyon várjuk!

    Válasz
    • Ezek szerint folyamatos életveszélyben vagyok a hajógyárnál, jó tudni 🙂 Naponta tekerek arra. Persze van mit fejleszteni a kerékpárúton, évek óta lenne mit, de azért a realitás érzékem még megmaradt.

      Válasz
    • Kedves Cogito. Most aztán jól odamondta, miről, mit kell gondolni. Puff nekem. Igaza van, mindenben, nagyon pontosan látja az élet dolgait, a megfelelő önérzettel és magabiztossággal – jó így? ezt szeretné hallani, nem? A négylábú humorral kapcsolatban meg tudja van az a szint…

      Válasz
    • A csatornahálózat karban tartása folyik a Tagore sétányon, a csővezeték a csatorna karban tartás alatti kiváltását szolgálja

      Válasz
  38. Füredi-vel egyetértek, az Emberektől kell lassan megvédeni a Földet. Minden állatot kiírtani, mert az zavarja a T. füredi állampolgárt. lassan szégyellem hogy füredi vagyok, annyira nagy a turista gyűlölet, mindent utálnak a helyiek, a futóversenyt, a varjakat, a nyílt vízfelületet, a vitorlásversenyt, és már lassan csak ezzel foglalkoznak, hogy ki jön ide, és miért, és miért megy végig az úton, járdán, miért úgy megy? és miért itt megy. Szégyen Emberek! Több megértést!

    Válasz
    • T. Nagyné! Mindennek két oldala van. Igaza van, több megértést. Tehát: szeretnénk a nyári hónapokban is aludni, de turisták miatt nem lehet. Még éjfél után is dübörög a kultúra és énekelnek a negyvenkilós négylábúak.. A házam előtti bejáratot szeretném, ha nem állnák el nyáron az autók. Szeretnék végigsétálni nyáron a sétányon, nem lehet. Este kicsit üldögélni egy padon, már tízen vannak rajta.Egy étteremben kulturált módon másfél órát eltölteni, ajjaj….. Elbiciklizni Tihanyrévbe, életveszélyes, nem érdemes. Máj.-ban és szept.-ben a hétvégeken nem érdemes lemenni a 71.-es út alá, illetve nem is lehet, lezárva valamiért. A Borhetek alkalmával ami ott lent zajlik, arra nem igen van minősítési lehetőség, legfeljebb csak népies kifejezések. A strandon helyet találni a törülközőnknek lehetetlen. Igaza van, ez szégyen, folytatni lehetne a sort. EZEK MIND TÉNYEK! Ezt kéretik figyelembe venni! Summa summarum: csak a turistáknak vannak jogaik? de kötelességeik nincsenek? nekünk füredieknek csak kötelességeink vannak, jogaink nincsenek? Ami most jön, nem szívesen írom le, de tény. Bad Ischl-ben (Ausztria) vannak ismerőseink, híres osztrák üdülőhely, (császárvilla), lenne szíves két hétre odamenni és megtapasztalni, milyen egy kulturált fürdőhely. Ami itt zajlik, az fényévnyire van az ottani állapotoktól. Sajnos. Egyet még tisztáznunk kell, én-mi nem gyűlöljük a turistákat, csupán nem szeretjük őket és ennek ezer oka van. Még egy dolog: az Emberektől nem kell megvédeni a Földet, de ez a fajta élőlény kihalóban van. (a nagybetűsek) És a végére a lényeget: Füred elsősorban a füredieké, a turisták csak aztán jönnek! Miután így sikerült minden dologban egyet (nem)értenünk, tisztelettel egy füredi őslakos. C.d.m.

      Válasz
    • Kedves Cogito. Még szerencse, hogy nem egyedül füredi, mások is laknak itt és leírhatják véleményüket. A több megértést -kérést, úgy látom nem vette magára. Pechje van, mert évek óta rendszeres bicikliző vagyok. Tihanyba nem életveszélyes kitekerni, egyáltalán nem az, baromi jól hangzik, de súlyos ferdítés. Kifejezetten érdemes kitekerni, mert az ember az ország talán legszebb bicikliútján mehet a legtöbbször minden gond nélkül. EZ persze nem számít, erre legyinteni kell igaz? A 71-es út alá is érdemes menni a szezonban is, ez megint csak egy elnagyolt, hangzatos kijelentés volt az ön részéről. Padra ülni is lehet, és néhány tényleg zsúfolt hétvégét leszámítva strandolni is. A sétányon bármikor végig lehet sétálni és lehet szeretni, hogy rengeteg arca van, és nekünk megadatik hogy a kihalt partot ugyanúgy lássuk mint nyáron, amikor sokadmagunkkal vagyunk. A négylábúakról szóló eszmefuttatását nem minősítem inkább, az magáért beszél. Az összehasonlítgatások meg a könyökömön jönnek ki. Mindenhol szebb, jobb, kulturáltabb csak itt nem. Híres üdülőhely, bárhol van a világon, annak van jó és kevésbé jó oldala a helyiekre nézve. Mindenhol, mert ennek ez a természete. Jönnek azok akik élvezni, használni akarják az üdülőhelyet és vannak a helyiek, akik meg ott élnek. És a turisták sokfélék, mindenhol, igen vannak közöttük vállalhatatlanok is, mint az isteni Bad Ischl-ben is. Voltam pár helyen a világban, sok esetben az volt a megállapításom, hogy ami ott zajlik, mi nem bírnánk. Csak ott a problémákat valahogy nagyobb toleranciával kezelik.

      Válasz
    • Időről időre olvashatóak itt kemény kritikák olyanoktól, akiket nyilván nyomós okkal nagyon tud zavarni a turizmus, és persze írnak olyanok is, akik meg azt nem tudják elképzelni, milyen komoly problémákat okozhat egyedi esetekben az idelátogató emberek sokasága, vagy azok empátia nélküli pénzzel kitömött egyedei…. Az a probléma, hogy bár általában véve mindenkinek van igaza, és minden relatív is persze…. a türelem, mint fogalom véges . Tudomásul kell venni, hogy egyszer elfogy, és akkor durva helyzetek alakulhatnak ki. Mindannyian tudunk a történelemből azonnal példákat előhozni, és a liszt ki fog borulni, ezzel talán mindenki egyet tud érteni. Szerencsére engem nem érint, de azért kérdem én….. miért kell ezt megvárni…..

      Válasz
    • Füredi-nek válasz. Kedves Füredi: köszönöm, hogy hozzám is szólt. Visszaszólok, szabad? Múlt héten volt egy lakossági fórum, a B-épületben, ami főleg a FÜRED-Tihany bicikliúttal foglalkozott. Ott volt? Ott elhangzott ezzel kapcsolatban, hogy bizony egy része már életveszélyes! EZ persze nem számít. A tények sem számítanak, és nekem csak az Ön szemüvegén keresztül szabad szemlélni a világot, hát köszönöm szépen, ebből nem kérek, ebből elegem volt pár évtizeddel ezelőtt. Legyen igaza, legyen nagyobb tolerancia, de attól még nagyon sokan nem tudnak aludni, a nagy toleranciától nem tudok kihajtani a bejáratomat elzáró autók miatt, stb. Lenne szíves fölvilágosítani, hogy pl. EZT a konkrét esetet hogyan oldaná meg toleranciával? Vegyek helikoptert? Szívesen tanulok mindenkitől. Az összehasonlítgatások a könyökén jönnek ki, hát kinek itt, kinek máshol, dehát hogy is van ez? hiszen ÖN is összehasonlít! mint írja, volt pár helyen a világon,stb., ejnye,bejnye nem tudja a jobb kéz, mit csinál a bal kéz? A négylábúakkal kapcsolatos megnyilvánulásából csak azt tudom kikövetkeztetni, hogy a humorérzéknek nem barátja, ez sajnos nagyon negatívan tud befolyásolni bizonyos élethelyzeteket.
      Bad Ischl-el kapcsolatban úgy látom a lényeget fel sem fogta: az arányok számítanak! Ott is vannak nem odavaló és nem odaillő alakok, de ezek száma kicsi.
      Nem akarok plagizálni, azt hiszem Európa Hírnöke viszi el a pálmát és nagyon fején találta a szöget: nem kéne megvárni, amíg elfogy a türelem, mert az véges. Ennél jobban összefoglalni az itteni fejleményeket nem lehet. Gratulálok. Ha aztán az érvek helyett az indulatok dominálnak, az lesz majd a „szép új világ”, itt Füreden is. Már kopogtat az „ajtón”, ne várjuk meg, amíg szöges csizmával berúgja…….
      Maradok továbbra is tisztelettel, aki vagyok (lásd alább), ugye azért nem vesztünk össze? rettenetesen sajnálnám.
      P.S. amúgy igaza van, szerencse, hogy nem egyedül vagyok füredi, hű de unalmas lenne……C.d.m.

      Válasz
  39. Mai nap sétáltam a Köztemető alatti Levendula utcán, amit nem rég csináltak meg. Soha nem láttam eddig, de mi az a tucatnyi személyautó az út alatti területen? A temető alsó bejárattól Mandula virág irányába kb. 10 m-re.. Tán bontó, vagy? Környezetvédelem? Mühold képén is jól látszik.

    Válasz
  40. Vadőr Füreden? Tegnap és ma is a Tamási Áron & Arácsi utcában két szarvast láttunk. Meg vannak rémülve, ugrálnak az autók között. Véleményem szerint a hegy jelenlegi beépítettsége miatt nem találnak vissza a természetbe. Füreden esetleg van vadőr akinek lehetne szólni? Előre is köszönöm!

    Válasz
  41. Valaki a kézilabda szakosztályból jelezhetné a SZTÁROKnak,hogy a kölcsönben náluk lévő autókkal nem kell a közutakon száguldozni!Folyamatosan látni a városban a tilosban parkoló,a megengedett sebességet jelentősen túllépő népautoval közlekedő SZTÁROKAT! A sportbeli sikereket nem kell nagyképűen az utakon kamatoztatni!!!Volt már ebből baj!

    Válasz
    • Balatonfüred a kultúra városa. Csak nem a közlekedési / viselkedési kultúráé…

      Válasz
    • Köszönjük a figyelmeztetést, szóvá fogjuk tenni!

      Válasz
    • Sztárok…. engedje meg, hogy ezúton fejezzem ki köszönetem, mert nagyon megnevettetett. A helybeli kézilabdacsapat tagjai valóban egyforma reklámautókkal róják a kilométereket, de higyje el, csak néhányuk tesz a szabályokra. A fiatalok többsége még övet is kapcsol, pedig hát ugye helyben nincs az a hatóság aki szólna nekik…. Az a néhány feltűnő renitens meg gondolom olyan helyekről érkezett ide, hogy ezt hozta otthonról… Fiatalok, mással nem is foglalkoztak eddig, mint a sporttal, ez pedig nyilván más tudásanyagok megszerzését jelentősen háttérbe szorította. Szerintem ők mégcsak nem is tehetnek arról, hogy ma itt az ilyen látványsportokban vérlázítóan magas fizetésekért az égadta világon semmiféle teljesítményt nem kell letenni az asztalra. Bár… ha jól hallom, Érd városában elkezdődik valami…..

      Válasz
    • Kedves Handball! A füredi kézicsapat titánjai, igenis sztárok, 30 éve is azok voltak, ma is azok, és a jövöben is azok lesznek.Városunk büszkeségei, akik a bivajerös magyar bajnokságban rendre az élmezönyben végeznek. Minden hazai mérközésen teltház elött kéne pályára lépniük! Nagyobb show-t kéne a meccsek köré varázsolni.. cheerleaderek, tüzijáték, tánc stb..

      Válasz
    • Angelonak. Sztárok? De egyben ugyanolyan állampolgárok mint mi, szóval a törvényeket nekik is be kell tartani! Azért mert sportolók nem felsőbbrendü lények (mint a politikusok és egyéb állatfaj).

      Válasz
  42. A Balaton-part ne elérhetőbb legyen, hanem élhetőbb! = Kevesebb turista! És nem hosszabb, hanem rövidebb szezon! És ha ezek megvalósulnak, akkor (nemcsak a turistáknak, hanem) talán maguknak a füredieknek is tényleg elérhetőbb lesz a Balaton-part.

    Válasz
    • Abszolút egyetértek és támogatom. Lényegesen többen érik el a Balaton-partot, mint kellene.

      Válasz
    • A Balaton nem a balatonpartiaké, hanem mindannyiunké. Sőt egy időre még az idelátogató külföldieké is. Ha tetszik, ha nem. A magyar tenger, ami kicsi az országnak, de nincs más. Vagy akkor netán a fürediek se tehessék ki a lábukat Füreden kívülre? Ez elég életszerűtlen.

      Borzalmas ez a tipikus balatoni gyűlölködés és annyira fölösleges, mert aki idelátogat egy-két hétre, nem is tud róla. Az állandó lakók és nyaralók életét viszont megmérgezi. Megoldások kellenek, nem a zsigeri gyűlölet.

      Válasz
    • Teljes mértékben egyetértek! De miután az itt lakók véleménye abszolút mértékben senkit sem érdekel, főleg azokat nem, akik a statisztikák bűvöletében csak a számokat nézik, nem sok reményt látok javulásra. Van már régóta Siófok 1., újabban Siófok 2 (=Balatonfüred) hol lesz Siófok 3.? Aztán Siófok 10 után bezár a Balaton—ha ugyan előtte Természet Anyánk be nem gurul és elsöpri az egész törmeléket. Higgyék el, nagyon szomorú dolog ezt leírnom, vérzik a szívem ezt a pusztítást látva és az ember teljesen tehetetlen…..a sorra épülő szállók és lapostetejű beton bérkaszárnyák minden szabad felületen és az egyre több, még szabad Balaton partot foglaló vitorláskikötők, az eltűnőben lévő nádasok………mi ez, ha nem pusztítás.

      Válasz
    • Javaslom a szállodai és éttermi árak jelentősebb emelését,így meg lehetne szűrni a kevésbé minőségi turizmust! Akire nincs szükség,ne ide jöjjön…

      Válasz
    • Kedves Krisztina, a szomorú valóság az, hogy döntő többségben pont a pénzzel teli turisták a minősíthetetlenek, pont azért, mert azt hiszik, mivel tele vannak pénzzel, mindent megengedhetnek maguknak. És mivel a város nem tilt nekik semmit (mert hát TURISTÁK), ezért mindent meg is engednek maguknak.

      Válasz
  43. Tudja valaki mi az a hatalmas csővezeték amit a Tagore sétányon a parton telepítenek ?

    Válasz
  44. Segítség!az önkormányzat honlapján nem találom a letölthető nyomtatványokat? Konkrétan az eb összeírásra készült nyomtatványt keresem.

    Válasz
  45. Pár napja Akaliban jót sétáltunk csodálatos időben és csodálatos csendben! Néhány kacsa és sirály volt, ez rendben, de a csend oka: egyetlen egy varjú károgása sem zavarta a hullámcsobogást! Külön élmény volt. Hogy lehetne ezt Füreden is megvalósítani? Mit tudnak Akaliban és mit nem itt? Hihetetlen élmény volt! tudtunk beszélgetni, hallottuk egymás hangját, le lehetett ülni a padokra félórás sikálás nélkül, és egyáltalán: átölelt minket a kultúra és karjában ringatott! Újra vissza fogunk oda menni! van még élet Füreden kívül is! A füredi sétányon uralkodó zajhoz képest egy spanyol bikaviadal-aréna az a zümmögő-kórus a Pillangókisasszonyból.

    Válasz
    • A varjak védett állatok, ahol megtetszik nekik ott fészkelnek. Sok helyen okoznak gondot, itt Füreden is igyekeztek tenni ellenük, még sólymokkal is. Egyébként én azt még nem tapasztaltam, hogy nem lehetne tőlük beszélgetni, vagy annyira zavaró lenne a jelenlétük, hogy elragadtatva kelljen erről írni. Padokat sem kellett még súrolnom. Akali jó hely, más erényei vannak mint Fürednek, sok tekintetben viszont nem cserélnék, örülök, hogy itt lakom és nem ott, de ez mindegy is.

      Válasz
    • Füredinek írom: lassan már minden védett, de ki véd meg minket, embereket? Igaza van, nem kell a padokat súrolni, de akkor inkább le sem ülök! Nem igyekezni kell a varjak ellen, hanem eredményeket elérni. Pár éve egy bajor kisvárosban valamilyen elektronikus eszközzel örökre elzavarták a varjakat. (remélem, jól emlékszem). Valószinüleg azok jöttek ide, fene a gusztusukat. Azonkívül van Burgenlandban egy rokonom, magyar, mint mi, nem labanc! És solymász. Tud a füredi varjakról, és csekély összeg ellenében elvállalná az itteni varjú-probléma végleges megoldását. Vagy ha már annyira kellenek ide a madarak, akkor baglyokat kéne betelepíteni, azoktól félnek a varjak és garantáltan csöndben dolgoznak. És csak éjjel aktívak.

      Válasz
  46. Tisztelt Somogyi Úr! Gondolom az Önök hatáskörébe tartozik a Köztársaság úton kihelyezett padok karbantartása. Nagy örömmel vettük tudomásul, hogy nekünk is jutott pihenőpad, s látjuk hogy időről időre lefestik, javítják ezeket. Sajnos a 13.számú ház előtt évről évre kimaradt a javítás a bölcsőde felőli oldalon a D lépcsőház előtt. Sok az idős ember, kismama aki leülne szívesen ha merne a törött lécű padra ami csupa szálka, hiányos. Az Ön figyelmességét ismerve előre is köszönjük a javítást, odafigyelést.

    Válasz
    • Köszönöm szépen a jelzést, intézkedem!

      Válasz
  47. Szvsz. belterületen a jegyző, de nyilván kül/vadászterületről „vált be” a vad, ìgy a kül/vadászterületen vadászatra jogosult.

    Válasz
  48. Szeretném az illetékesek figyelmét felhívni arra a szomorú tényre, hogy rókák és aranysakálok korzóznak rendszeresen a PAV Vitroláskikötő, a Kisfaludy strand, a DRV Felszíni Vízmű, valamint a környező utcák területén.
    Mindannyiunk számára kellemetlen lenne egy vadharapás, de esetleg gondoljunk bele a ragadozók által terjesztett betegségekbe!
    Mindhárom említett területet 24 órás biztonsági őrizettel látták el az illetékesek, ám az nem nyújt védelmet vadak ellen.

    Válasz
    • Én is ezt szeretném tudni! Ki az illetékes vad ügyben lakott területen Balatonfüreden? Kihez kell fordulni?

      Válasz
  49. A harmincas apukának, aki a kétszemélyes francia roncs kisáruszállító első ülésén két kisgyermeket szállított ma az Eötvös Iskolába…. Ember… eddig, és ne tovább… Tény, hogy bizonyos érthető okokból nincs rendőr, illetve aki van, az meg olyan agilis, mint a nagyapám 90 évesen, de ezzel ennyire visszaélni… Bár igazából a két kisgyermekkel szemben unfair, és nem kicsit.

    Válasz
    • Ez nem unfair, ez súlyos bűn, amit a törvény is büntet. És hány ilyen esetet látni naponta! nagyon szomorú, sajnálom a gyerekeket. Mit lehet tenni mást? Fölírni a rendszámot és lefényképezni az egészet, ha lehet, és följelentést tenni? segítene ez valamit is?

      Válasz
    • Kedves Tallózó,kb. annyira bünteti, mint a petárdázást, vagy az össze-vissza autózást (igen, a sokat emlegetett kereszteződésben).És szerintem Ön is tudja, kb. mennyit segítene egy feljelentés. Balatonfüred a kultúra városa, de nem a közlekedési – és egyéb- kultúráé.

      Válasz
  50. Megdöbbenve olvastam két cikket a Balatonról, hogy kotorni kéne, de nincs pénz, meg hajó és hogy mennyi illegális építmény van a vízben. Utóbbiakhoz csak annyit, hol vannak a hivatalok? nyilván tudják, kié az a partszakasz és akkor miért nincs vaskos büntetés és ezen építmények elbontása? Meddig mehet ez még így? Kié ez a szép tó? a rablóké, vagy az itt lakók és nyaralók már nem számítanak? A kotrásra miért nincs pénz? hallani sok milliárdos fejlesztésekről, nem itt kellene kezdeni? Rettenetesen nem stimmel valami a Balatonnál! csak a haszon, és rablás mindenütt és a kisembereket hülyének nézik? nagyon szomorú ez az egész, de a legundorítóbb az, ahogy bánnak velünk, kisemmizett átlagemberekkel!

    Válasz
  51. Olvasom a szarvas és róka problémát lakott területen. Nekünk a nyest okoz gondot az Annabella környékén, borzasztóan elszaporodtak!Óriási károkat okoztak az udvarban parkoló autókban, amikoris befészkelik magukat a motorháztetö alá és szétrágtak mindent amit lehetett. Volt olyan autó ami az M7-en haladva állt le. ÉLETVESZÉLYES AMIT MÜVELNEK AZ AUTÓINKKAL.A biztosító nem fedezi ezt a kárt, a nyest védett állat de egy igazi kártevö. Macska ször, parfüm, vizes palack, mindent kipróbálltunk de hiába. Kihez kell fordulnunk segítségért és van -e segítség a városban?

    Válasz
    • Talán béreljen garázst.

      Válasz
    • Buta választ nem kérek! A Gyetvai ház garázsába is vannak nyestek! Ahol a nyest feje befér/ez 2-3cm/ ott bemegy. Az elszaporodásuk ellen, vagy a más területre költöztetésre lenne szükség, de legalább szakértelemre.

      Válasz
    • Riasztó a motortérbe. Nálam bevlált.

      Válasz
  52. Csak egy apró javallat télvíz idejére, és csak mert a ritka tisztességes szakember is olvassa eme panaszáradatot. Az világos, hogy a jeget az úton a főbb közlekedési utakon kell először lesózni, de amikor az egész város jégből áll, mint a minap is reggel…. javasolnám az erősen lejtős utakra helyezni a hangsúlyt. Ostobaság ellen úgysincs orvosság, viszont a Mérleg, Csárda, stb. utcák elsőbbéget kell élvezzenek jégmentesítéskor, mert reggel fél nyolckor azt már késő szórni. Bízom benne, hogy ma már ez sem úgy megy, merre lakik a párttitkár…. és ott kell kezdeni… Bizony még ezt is meg kell ésszerúen tervezni, és szerintem a megszólított vezető így is fog tenni, hisz nem egyszer bizonyította már rátermettségét.

    Válasz
  53. A városban sétálva szomorúan látom, hogy a Horváth ház déli homlokzatának spaletta színei helyenként halványbarnára váltottak az eddigi egységes zöld helyett. Csak remélni tudom, hogy alapozó festékről van szó, és hamarosan megint egységes zöld színű lesz az összes nyílászáró. Bízom az Önkormányzatban és a műemlék védelemben is.

    Válasz
  54. A Lóczy Lajos utcában kirakott közlekedési táblák egy időre rendet hoztak. Mostanában azonban szaporodnak, az azokat fegyelmen kívül hagyók. A volt autószerelő műhellyel szemben rendre az úton parkolnak a megállni tilos tábla ellenére. Városunk rendőrségének ez nem tűnik fel?

    Válasz
  55. A rendelőintézetben a hosszú várakozást enyhíthetné, ha a Fürednet Free WIFI elérhető lenne. Esetleg a rendelőintézet is üzemeltethetne egy WIFI-t.

    Válasz
    • Talán az sem ártana, ha több lenne az orvos? De az igazsághoz tartozik, hogy az emberek hozzáállása a saját egészségükhöz már rosszabb sem lehetne. Tudok sok olyan esetről, ahol elmegy a beteg az orvoshoz, megveszi az orvosságot, aztán nem szedi. Ismerősöm mesélt egy hajmeresztő történetet: közepes szívbetegséggel küzdő rokona kiváltotta a gyógyszert, pár hét után nála volt és a gyógyszeres doboz még fölbontatlanul hevert a szekrényen. Az ilyen alakok tényleg fölöslegesen rontják a levegőt a rendelőben és ellopják mások idejét. De mit lehetne itt tenni??? segítene itt egy WIFI?

      Válasz
    • Városunk csak ahhoz csatlakozik, amihez pénzt tud lehívni.

      Válasz
  56. Balatonfüred is csatlakozott a Korcsolyapályák Éjszakája programhoz? Nagyon jó ötletnek tartom a rendezvényt, városunknak pedig van ehhez egy kiváló jégpályája.

    Válasz
  57. A problémám az, hogy az utóbbi hónapokban romlott Arácson a víz minősége, ihatatlan, klór ízű! Előtte nem volt gond, (nyáron sem!)ezért feltételezem, hogy valami oka van!

    Válasz
  58. Tegnap egy szarvas állt tőlem tíz méterre az Arácsi úton. Még nagyon sötét sem volt, és láthatóan nem félt. A rókát nem is írom, rendszeresen látunk a városban itt-ott belőlük példányokat.

    Válasz
    • Most olvastam, Alsóörsön vadhajtást szerveznek, hogy lakóterületen kívülre tereljék a vadakat. Balatonfüreden is megszervezhetné az erre illetékes, akkor talán elköltöznének a szarvasok, rókák az Arácsi út környékéről, és a kertünkből is. Nem tudom kinek kellene szólni, hogy történjen valami?

      Válasz
  59. A nagy lelkesedés után alábbhagyott a P. Horvath Adam utca rendezése!Mindenki figyelmen kívül hagyja a 10 km és sebességkorlátozást és a Behajtani tilos táblát!! Ezt miért nem ellenőrzi a rendőrség?? Nem csak sunyi módon kell trafizni!!

    Válasz
    • És van aki ezeket ellenőrzi?Hiszen mint látjuk parkolni is bárhol,bárhogyan lehet a városban!A rendőrség semmit nem tesz.Pedig még csak január van….messze még a nyár!Lehetne gyakorolni az intézkedéseket!

      Válasz
    • Sajnálom, hogy várakozni kellett péntek délután. A jégpálya megrepedt, felülete több helyen balesetveszélyessé vált. Tehát a jégpályát üzemeltető – egyébként tapasztalt – alvállalkozó cégnek muszáj volt egy komolyabb felületi karbantartást végezni. Ez a jövőben is előfordulhat, hiszen a pálya nem fedett és ki van téve bizonyos külső körülményeknek, amiről mi sem tudunk előre tájékoztatást adni , vagy megakadályozni.

      Válasz
  60. Ma jan 10.péntek du.fel 3. – korcsolyapálya-talan tucatnyian vartunk – karbantartás -majd 16 orakor tudunk nyitni…mélygarázs parkolójegy megvéve,-hazamentünk- 16ora vissza- hat sajnos 17 óránál előbb nem lesz kész. Volt aki gyermekeivel ott tiprodott fél három óta -a hidegben. Nem kell magyarázkodni! -hogy ezt nem lehet ütemezni,-meg hogy ez attól függ,etc.-/Közben meg többen jöttek,de el is mentek. A hozza nem értés, vagy nem akarás,-el kell menni tapasztalatcserere,-hogy máshol is igy van? -vagy ki kell szállni. Szerintem minden tárgyi feltétel adott/
    Legalább egy független hozzáértő ellenőrizne egy ekkora beruházást, -de nem kell a rizsa.

    Válasz
    • Nem vitatom, hogy ott akkor ez így történt és ez nem jó. Nekünk tetszik a koripálya, többször voltunk, hangulatos és jó volt akkor a jég minősége is.

      Válasz
  61. Hasonló ügyben már jelentkeztem, de megint muszáj szólnom. Tegnap (szerda) d.u. az Ady utcai zeneiskola magasságában szörnyű bűz terjengett a levegőben. Valaki megint olajos gumicsizmával fűtött. Tényleg nincs a kultúra városában egy hivatalos személy, aki néhány naponként végigszaglássza az utcákat és ahol fekete koromszerű füst jön a kéményből, ott lecsap és legalább százezer forint büntetést szab ki? Mindenki csak a környezetvédelem kötelező mantráit szajkózza? de senki sem csinál semmit? nagy szövegeket leadni a TV-ben az igen, de a mindennapok feladatait következetesen megoldani az kit érdekel?
    Gyalázatos dolog! persze nem csak a hiányzó ellenőrzés miatt, hanem azok részéről is akikben a minimális szociális és civilizációs tudat és érzék is ismeretlen fogalom!

    Válasz
    • Balatonfüred nem a kultúra városa hanem az újgazdagoké.

      Válasz
    • Amilyen egyszerű észlelni, melyik kéményből érkezik a vállalhatatlan füst, olyan problémás egy ilyen úniós jogállamban eljárni egy ilyesféle ügyben hatóságnak. Nem úgy megy, hogy kivonul a kommandó, rárúgjuk az ajtót a mentálisan retardált honpolgárra, a kályháját meg lefoglaljuk tartalmával együtt, kielemezni… milyen gumicsizmával fűt éppen. Ilyen intézkedésekre, eljárásokra a helyileg illetékes hivatalok nincsenek felkészülve. Ha pedig kapacitás nincs, akarat sem lesz megoldani az ilyen jellegű problémákat. Katasztrófavédelemnél lehet bejelentést tenni, ott van egyedül kéményügyben szakmai tudás, de őket meg elég nehéz büntetésre, intézkedére bírni, hisz ők megtartanák maguknak azt a feladatkört, hogy kizárólag az anyagi káros tűz eloltásával foglalkoznak. Láttam itt a helyi tűzoltókat vonulni párszor a KÉKI völgyi keresztnél minden vasárnap reggel is nagy tüzet rakó családhoz. Csekket sosem töltöttek. Talán nincs is nekik.

      Válasz
  62. Ivóvíz-Arácsi városrész
    Ihatatlan a csapvíz az utóbbi időben, olyan klórízű! Mi lehet az oka? Megköszönném a szakmailag hozzá értő emberek ill. a képviselők érdemi hozzászólását!

    Válasz
    • Csatlakozom, a klórtól a szaga, íze, elviselhetetlen. Ezen kívül fehér a víz!

      Válasz
    • Józsi bácsi, gond van a veséivel, mája sem a legjobb …. Mi a teendő, doktor úr…. Abba kellene hagyni a fröccsözést Józsi bácsi.. Ugye az a fránya víz, mostantól a bort tisztán iszom, a mosógépet is tönkretette. Na de félre a viccekkel, alapvetően a vezetékes víz nem ivásra való. Aki ért hozzá, látja a rendszer működését belülről, nem is issza meg. A honi fogyasztóvédelmet, minőségellenőrzést ismerve talán vannak jobb megoldások egy olyan városban, ahol több iható forrás vize is rendelkezésre áll. Nem véletlenül fogy rengeteg palacjkozott víz is …. ha jól belegondolunk, az áhított nyugat is így csinálja. Régen jó volt a víz, most meg már nem az…. van így még pár dolog. Persze ez magánvélemény.

      Válasz
    • Európa Hírnökének van egy rossz hírem: a palackos vízzel is vigyázni kell, mert van sokféle palack és azoknak a fele olyan müanyagból van, amiben az elsö töltés után (több ugye nincs, mert eldobják) a víz valamit fölold, ami egészségtelen és nem is lenne szabad ezekbe ivóvízet tölteni. Ezt persze egyetlen cég sem reklámozza, sehol! Erre az adatra véletlenül bukkantam egy élelmiszer-vegyészettel foglalkozó újságban, talán 3/4 éve.
      Amit kicsit nem értek, hogy több, különbözö újságban is olvastam arról, hogy állítólag az ivóvíz a legjobban ellenörzött és legtisztább élelmiszer, ha ez így van, akkor jaj nekünk, mi lehet a többivel?
      Ugye az Agorában is szabad viccelni? tehát: ilyen és hasonló módon akarják a hazai borfogyasztást növelni? vagy az emberiség túlszaporodását békés eszközökkel kordában tartani?

      Válasz
    • Európa Hírnökének. Nem tartom viccesnek a hozzászólását, főzéshez, fogmosáshoz is használnunk kell az ivóvizet, és nem mindenki vesz ilyen-olyan minőségű „ásványvizet”. A csapból folyó vizet szeretnénk meginni és felhasználni, maximum tisztítással! Kár, hogy nem Somogyi úrhoz tartozik a „vizügy”, mert akkor már kaptunk volna korrekt választ!

      Válasz
  63. Kihez lehetne fordulni Önök szerint? Megint szóvá teszem a Jókai utcai vasúti átkelőhely utáni útszakaszt. Szégyenletes az őszi munkálatok után betemetett részek aszfaltozása. Ha az Ady út felől jövünk, a sínek után is érdemes lassan haladni, mert annyira megsüllyedt az útburkolat, veszélyes így. Miért nem lehet normálisan bármit is megcsinálni? Sajnálom.

    Válasz
    • Számos cikket lehet a vezetékes vízről olvasni. Ezerszer elmondták: semmi baj nincs a csapvízzel, amit nyilván szűrni, fertőtleníteni kell, ezért olykor klóros, fehér színű. Az sem titok, hogy az építkezések által többször föld és egyéb hordalék is bekerül a rendszerbe. Az sem titok, hogy az itteni víz rendkívül kemény karsztvíz, ami ivásra tökéletes, viszont előbb-utóbb minden technikai eszközt tönkretesz a rendkívüli vízkőlerakódás. Tehát nemcsak fogmosásra jó a csapvíz lehet inni a csapvizet, az más kérdés, hogy kinek ízlik. Nekünk például nem, mi nagykiszerelésű palackos vizet fogyasztunk, hogy a műanyag is a lehető legkevesebb legyen.

      Válasz
  64. Köszönet az illetékeseknek, hogy idén télen is a mobiltelefonunk és zseblámpa segítségével sétálhatunk haza kisgyerekeinkkel. Hangulatos karácsonyi világítás helyett mi 3 azaz három darab világítótestet szerettünk volna, hogy lássunk, amikor a belterületen lévő lakásainkba sétálunk haza a nap végén. Sajnos ez idén sem jött össze. Épp, mint az elmúlt 5 évben, amióta kértük, aláírást gyűjtöttünk, de minek. Majd jövőre? Vagy azután? Vagy soha? Itt lakunk, fizetünk adót, itt dolgozunk. Mégse történik meg a csoda és szerelnek fel közvilágítást.

    Válasz
    • Köszönet az illetékeseknek. Csodálatos dolog történt ma! Felszerelték a világítótesteket és lőn világosság! Hálás köszönet az Illetékesnek, a Dobosi és EON-os kollégáknak akik profin megoldották a helyzetet! Elképesztő, csoda! Boldog új évet!

      Válasz
  65. Megnéztem a műjégpályát. Nagyon tetszett. Hangulatos jó helyen van és szerintem az árak is elfogadhatók. Bár olvastam ez nem mindenkinek tetszik. Van ez így. Ami viszont megmosolyogtató az a jégtisztítás.Egy ember egy vasdarabbal félórát kapargatja a jeget. Komolytalan. Egy több milliós beruházásnál nincs pénz egy kis traktorra? No nem egy 30 millás Zambonira gondolok. Csak egy kis fűnyírósra, lehet hozzá venni tolólapot. 600000 Ft-ért egész jókat lehet venni.Gondolom nem egy szezonra gondolták a jégpályát és akkor érdemes beruházni.

    Válasz
  66. Minden évben visszatérő, sajnos örök téma: itt a fűtési szezon. Nagyon sok helyen koromfekete füst jön a kéményekből, a bűz pedig elviselhetetlen. Az embernek az az érzése, hogy olajos gumicsizmával fűtenek, vagy műanyag hulladékkal. Az egész világ a klímaváltozásról értekezik és ez az eredmény? Nem a saját kapuink előtt kéne a söprést elkezdeni? És tudja-e valaki, hogy Füreden ezt ki ellenőrzi? van ilyen? ha elkapnak valakit, azt hogyan büntetik? vagy a füldugó után jön az orrcsipesz, aztán a gázmaszk? aztán az oxigénpalack? A fönti ügyben még tavaly elkezdtem személyesen „kutakodni”, hát siralmas végeredménnyel. Pl. a Köztársaság úti lakótelepen hiába van príma gázalapú távfűtés, ha a nem messze lévő bűzgyárak exportálják oda a Mátravidéki Erőmű aranykorára emlékeztető friss „hegyi levegőt”. Szégyen és gyalázat, hogy az ország egyik leghíresebb üdülőhelyén ez nem beszédtéma és hogy semmi sem történik, és hogy ez simán belefér a kultúra városának „kultúrájába”.

    Válasz
    • Ehhez kapcsolódik, ahogy szívfájdalom nélkül vágják ki az oxigént adó, egészséges fákat. Mert elveszi a kilátást, mert árnyékot vet, mert a lehulló levelet össze kell szedni, mert csak

      Válasz
    • Az ország egyik leghíresebb üdülőhelyén pontosan ugyanolyan gyarló emberek laknak, mint bárhol másutt. Pont ugyanúgy szemetelnek, tüzelik a falevelet, mintha nem is lenne tilos. Pont úgy szórják az autóútra a hamut télen a hamuhoz tartozó szögekkel, és sorolhatnánk napestig. Itt ugyanúgy nincs az iskolákban környezettudatosság tanítás, ugyanúgy van tele a szemetes műanyaggal, papírral, stb… ami nem oda való lenne, és sajnos ugyanaz van a fejekben is. Azért, hogy ne keserítsek el senkit …. van egy jó hírem is… Az emberek döntő többsége most már beszél erről, szóba kerül a környezetvédelem az emberek között, és legalább már hazudnak az emberek… hogy ők aztán így, meg úgy különgyűjtik. Ugyan nem környezettudatosak, de legalább már annak hazudják magukat. Ez már valami.

      Válasz
  67. Örülök a mülyégpálya megnyitásának! Mi gyerekek a vasuti töltés megfagyott vizén korcsolyáztunk, majd a tihanyi belsö tavon mielött befagyott a Balaton.
    Ami nem tudom, hogy jól átgondolt volt-e az az árak. Két órás diák jegy 700ft, felnött 1000ft fürediek 50% kedvezmény. Füredi gyerek 14 év alatt ingyen korcsolyázhat. Iskola idöben osztályok 25 000ft-ért korcsolyáznak két órát. Tehát ha a 14 év alatti füredi gyerek egyedül vagy szülövel jön- ingyen korcsolyázik, de ha a torna órát tölti itt az osztályával 25 tagu létszámnál felnött árat fizet az-az 1000ft-ot. Nyilván ezt a szülök fizetik. Amit nem értek, számomra a felnött kor 18 éves korban kezdödik tehát a gimnazista is gyerek! Fontos, hogy a gyerekek ne a telefonjukat és a számítógépüket böngésszék hanem mozogjanak.
    Amit kérek, hogy a füredi ingyen gyerek jegyet azt 18 évesre emeljék és füredi iskolák osztályai iskola idöben egyeztetés után ingyen korcsolyázhassanak.
    A mülyégpálya önkormányzati beruházás.Tehát az adó fizetöké. Ki kell tudni kalkulálni a gyerekek és a szülök számára a legjobbat.

    Válasz
    • Támogatom az ötletét „Örök Füredi” tag! Őszintén csodálkozom, hogy ez másnak még nem merült fel. A korcsolyapálya árai meggondolatlanok – a gyerek 18 éves koráig gyerek, nem 14 éves koráig. Fontos lenne hogy a nagyobbak is mozogjanak. Az osztálycsoportnál pedig kedvezményt kellene bevezetni, mert ez így nemhogy nem olcsóbb ,hanem egyenesen drágább, mintha külön-külön jönnének.
      Vagy az osztályból jöjjön mindenki „külön-külön”? Tényleg így kell? Ettől függetlenül a kezdeményezés természetesen értékelendő és örülünk hogy végre át is adták

      Az minimum elvárás lenne hogy a füredi iskolák gyerekei legalább ingyen korcsolyázhassanak!

      Válasz
  68. Szeretném megkérdezni meddig tart Balatonfüred közigazgatási határa? A karácsonyi feldíszítés csak a piros templomig, utána 5 darab nyamvadt dísz a villanyoszlopokon a Kossuth térig, utána a város határáig semmi. A felső városrészen élőknek nem jut semmi, pedig mi is fizetünk adót. Figyelem mi is itt vagyunk és maradunk is.

    Válasz
  69. Tegnap megnéztem a gyermekkórusok karácsonyi koncertjét a Szabadidő Központban, ami hatalmas csalódás volt. A program első felében a gyerekek adtak elő nagyon szép karácsonyi dalokat. Gratulálok nekik és a felkészítő tanáraiknak is. Igazán színvonalas műsorral ajándékozták meg a nézőket. Köszönet érte. Ami utána következett, az viszont felháborító volt. A sztárvendég Zséda advent idején, a gyermekek karácsonyi koncertjén előadta Fekete rúzs című dalát. Szégyen! Ez egy gyönyörű dal tele erotikával, de nem Karácsonykor és gyerekműsorban. Nem tudom, a rendezőség jövőre mit tervez. Talán kán-kán táncosok lépnek fel? Nem is értem mi szükség van sztárvendégre, amikor a balatonfüredi diákok ilyen gyönyörűen énekelnek.

    Válasz
    • Csalódás volt, de más miatt. A hangosítás apróbb hibái miatt a szöveg a nézőtér túlnyomó részén érthetetlen volt. Talán Zséda hozhatta volna a saját hangmérnökét. Kár volt egy ilyen apró hiba miatt kevésbé élvezhetővé tenni a műsort:(

      Válasz
    • Kedves hozzászólók! A koncertszervezők nevében a következőket tudom mondani: Zséda általában a koncert előtt dönti el, hogy milyen dalokat énekel el a fellépésén. A „Fekete rúzs” nagy sláger, talán tényleg nem egy karácsonyi koncertre való, de ez már így alakult, ha valamelyik nézőnek nem tetszett, azt megértjük és sajnáljuk. Nem hisszük, hogy a művésznő rossz szándékkal választotta ezt a dalt.
      A koncertet a művésznő hangmérnöke hangosította. Köszönjük a véleményeket, várjuk Önöket a Füredkult 2020-as rendezvényein.

      Válasz
  70. Tényleg ráférne a Nosztori szakaszra a felújítás, de szerintem azután még gyorsabban mennének ott egyesek, így emiatt nem csökkenne a balesetek száma. Amíg nincs változás a fejekben, addig nagyobb sebességkorlátozástól több eredményt remélnék. Esetleg több rendőri jelenlét, traffipax, hogy kedvét szegje a szabálytalankodóknak.

    Válasz
    • Igaza van. De tanulhatnánk másoktól: tudomásom szerint a skandináv országokban egyrészt sokkal nagyobbak a büntetések, de még mást is tudnak. Ugyanis egy kis keresetű autós jobban megszenved egy 20 ezres büntetést, mint egy milliomos. Ezért van egy alapbüntetés, mondjuk a 220ezret keresőknek, aztán aki egy milliót keres, az az ötszörösét fizeti! Ezt kéne itt is bevezetni! csupa mosolygó nyuszika kirándulna és udvariaskodna az utakon. ——-De van még más lehetőség is. Spanyol rokonok mesélték: ott másképpen oldják meg a dolgot. A rendőr is csak ember, minek fárassza magát abban a 42 fokban, csak alkalmilag ellenőriznek, tehát csak minden tizedik vaddisznót kapják el, de az aztán a tízszeresét fizeti, mert valahogyan be kell hozni az előző 9-et, aki megúszta fizetés nélkül. Ezt mindenki tudja és nagyon tisztelik az egyenruhásokat és a szabályokat. Szerintem érdemes lenne valamelyik verziót nálunk is bevezetni. És ami a legfontosabb: egy fillérbe sem kerülne! Kedves országos rendőrfőparancsnok úr: ha véletlenül itt nyaral és olvassa soraimat, legyen szíves cselekedni! És ha ezen ötletért valami prémium járna, azt felajánlom a rendőrség karácsonyi központi ünnepére.

      Válasz
  71. A Jókai utca a vasúti átkelőtől az áruházig egy borzalom. Az építési munkák befejeztével újraaszfaltozott részek kivitelezése kritikán aluli. Hogy lehet ezt így átadni? Az egész kivitelezése egy szégyen….sajnálom.

    Válasz
    • Utakhoz…nem is a kérdés, miként lehet ilyen kivitelezést átadni (bár ez is elgondolkodtató) hanem miként lehetett ÁTVENNI! Hasonló történt már…lásd bicikli út szegély nélkül, Horváth M. út mint hullámvasút…ez van..sajnos

      Válasz
  72. A Nosztori út állapota siralmas és egyben baleset veszélyes. Egyetértek az elöttem szólóval. Évről évre egyre rosszabb. Az itt élőknek aki erre jár, a mindennapjait megneheziti…de említhetném a szezonális időszakokat is…mit szól az a hazai vagy külföldi túrista, aki erre jön? Sajnos nemcsak ez az út hanem több száz is így néz ki. Mutasson nekem valaki 40-50 km körzetben egybefüggő jó utat…nem igen van.

    Válasz
    • Egyetértek Bélával és Régi Autóssal a Nosztori úttal kapcsolatban, javulás talán akkortól lesz várható, ha egy magasrangú látogató érkezik a Rendőr akadémiára (ez a jó neve?) a privát autójával és a veszprémi kórházban fog kikötni. De mert közeleg a karácsony, néhány pozitív hírrel szeretném a hangulatot lecsillapítani. Talán két hete lett kész a felújított út Füred és Szőlös között, és egészen Tótvázsonyig egész kellemesen lehet suhanni, ezt személyesen éltem át és először azt hittem, hogy eltévedtem, aztán jöttem rá, hogy ez a Mikulás ajándéka. Másik régebbi jó hír: pár éve szintén teljesen helyrehozták a Pécsely-Vászoly-Dörgicse-Akali utat. Rokonokat látogatunk arrafelé, innen ez a nagy tájékozottság. Ezen információkkal megpróbáltam kissé „feldobni” az olvasók hangulatát. Jó lenne havonta ilyen hírekkel kényeztetni saját magunkat.

      Válasz
    • Kiegészítés az előbbi hozzászólásomhoz: a Nagyvázsony- Mencshely-Nivegy völgyi út is nagyon jó, egészen Zánka előttig. (utána a 71-es hozza a szokott formáját…….)

      Válasz
  73. Már jó pár napja vártuk kisfiammal hogy felkapcsolják a Vasút utcai szökőkúton lévő világítást. Gondoltuk majd Mikulásra. Már mindenhol világítanak a városban itt nem sikerült megoldani.

    Válasz
  74. Füredi diák rajza figyelmeztet a balesetveszélyre a Nosztori-völgyben. Szép és jó. De még szebb és jobb lenne, ha az utat kiszélesítenék és kijavítanák az úttestet, hogy ne a gödrökre kelljen figyelni, hanem a forgalomra. Hogy ez senkinek sem jutott eszébe……igaz, ez az útjavítás sokkal többe kerülne, mint a két tábla. Éljen a szemfényvesztés!

    Válasz
    • médiakormányzás minden szinten.

      Válasz
  75. Köszönet a FüredTVnek a Peremartoni Krisztina riportjáért.Nagyon sok igazságot mondott, a történelmünkröl a családján keresztül akik tudtak nehéz idökben is embernek maradni. Hány ilyen ház van Füreden? Az én családomtól is elvettek mindent 1947-ben de soha nem beszéltek róla a nagyszüleim.
    Mi fürediek már gyerek korunkban megtanultuk, hogy a nádas a Balaton tüdeje és vigyázni kell rá mert ott ívnak a halak, nád nélkül nincs hal a Balatonban. Mára már alig van nád és hal sincsen hacsak nem telepítenek a vizbe. Balatoni halat enni étteremben nem lehet.
    Szivesen megnézném a foto kiállítását Füreden, azt remélem teljesülhet ez a szülövárosában.
    A rengeteg festmény hova kerül vajon a házukból? Hiszen az mind mind a „füredi idök” dokumentálása is egyben. Talán a fotokkal együtt tárlatot nyitni belölük Füreden?

    Válasz
  76. Kedves Fürediek, érdeklődnél, hogy van-e valakinek esetleg információja arról, hogy a felső város rész rekonstrukciója mikor kezdődik el? Idén őszre írták a kezdést, a még most is fellelhető cikkben. köszönettel, Üdvözlettel és szép napot

    Válasz
    • Már volt róla szó, hogy csúsznak a beruházások. Várhatóan jövő tavasszal kezdődik.

      Válasz
    • Legyen erős, van olyan építkezés is a városban, ahol egyszerűen elállják az utat az anyagot hozó gépkocsik, és akkor ott nem megy senki semerre. A Vasvirág utcán járók nagyon, de nagyon szeretnének csak a sárral bajlódni. Tehát érezze nyugodtan kiválasztottnak magát, mert akkor megy az úton amikor akar, maximum sáros az út.

      Válasz
    • Miért nem tőlük kérdezi? Itt nem képviselteti magát a cég. Ha káruk keletkezett miattuk, érdemes lenne hivatalosabb formában érvényesítenie az igényeit, első körben egy tértivevényes panaszlevéllel a címükre. Rögtön meg is kérdezheti tőlük és küldheti a számlát is.

      Válasz
  77. Szeretném megkérdezni, hogy ha az autómosóban kérek számlát a Kéki utcai háztömbök kivitelezőjének nevére kifizetik-e a mosást? Kérdezem ezt azért, mert napi szinten nyakig járunk a sárban autóval és gyalogosan az építkezés miatt. Vagy esetleg gondoskodhatna az építtető, hogy a Kéki utca folyamatosan takarítva legyen…? Szeretnénk ember és nem disznó módjára itt élni, akkor is ha itt épp két hatalmas háztömb épül.

    Válasz
    • Ugyanez a helyzet a volt Brázay villa helyén folyó építkezésnél

      Válasz
  78. Kedves füredi Testvéreim! Szomorú hírem van: a Koloska forrás teljesen kiszáradt. Egy hónapja még folyt egy kisujjnyi vizecske a tó végén lévő gáton át kifelé, de most egy csöpp se. Így lefelé a patakocskában is csak az elmúlt napok esői nedvesítik a medret. Mi lesz ebből? Lehet itt valahogy segíteni? följebb fekvő víztároló vagy földalatti tároló? Ez most helyi adottság, vagy része a közeledő szárazságnak? nagy baj………ha így megy tovább, hordhatjuk vödrökben a vizet a Balatonba, hogy kinyithassanak a strandok. Ki tud engem megvigasztalni??

    Válasz
  79. Kék és Zöldnek. Tudatos ember vagyok, de nem hiszem hogy ez komoly erőfeszítést igényelt volna felborítani a kocsira. Ha már a másik három ment és azok sem voltak barna kukák…De mindegy majd a következő körbe .Csak az a baj hogy mások nem várják meg a következő kört.Nem csak a levéllel de a kommunálissal sem.

    Válasz
    • Miért, az komoly erőfeszítés lenne, hogy pár száz forinttért vegyen egy olyan zsákot, amiben a zöldhulladékot gyűjtjük? Ezt cselekszi a fürediek többsége, Ön miért nem tudja megtenni? Miért a kék kukába akarja még most is gyömöszölni a leveleket, amikor abba a műanyag szemetet gyűjtjük szelektíven? Már bocsánat, de ennél az alsó tagozatos gyerekem is tudatosabb.

      Válasz
  80. Sokk…a levél? Vajon miért nem viszik el a kék kukába rakott levelet?A többi három kukát kiürítették a kéket nem. Probió mi lehet ennek az oka?

    Válasz
    • Nagyon egyszerű, azért mert a kék kuka a szelektív hulladékgyűjtéshez kell a műanyag és papír cuccoknak. Ha sok a levél, és nem fér el a zöld kukákba, amivel nincs egyedül itt a városban, akkor zsákot kell venni a Probiónál. Ne haragudjon, de ennyi tudatosság már elvárható lenne.

      Válasz
  81. Kiegészítés a hozzászólásomhoz, mert sokan láthatólag félreértették: mindenki kritizálhat, elégedetlenkedhet. Rengeteg dolog nincs rendben, a sokat emlegetett kereszteződésben sem, szomorú, ami ott történt. Sok minden meg rendben van. De a választások eredménye azokat is minősíti, akik a szerintük rosszul működő vezetést újra megválasztották. Hagyják abba a lázadozást, eső után köpönyeg. És ki az, aki szerint a problémák megítélésében ő dönti el, mi a túlzás, mi nem? Ez mindenki szuverén döntése! Még mindig kísért a keleti örökség?

    Válasz
  82. Nem Mérgesnek szólnék: a lakótelepi lakások miért „nyamvadtak”? Akkor az ott élők talán nem is emberek? Én sem vagyok az? Ön talán palotában él? arany bölcsőben ringatták? Rokonaim Szigligetre költöztek 3 éve, szuperül érzik magukat, egy volt munkatársam Pécselyre „vándorolt” ki, köszöni, jól van, ismerősöm Vászolyon kötött ki és jól megvan Füred nélkül nekünk erre sajnos nincs pénzünk, ha lenne, már nem itt élnénk.

    Válasz
    • Kedves Mérges Öreg Füredi, a lényeget az elejére: NEM kívánom, hogy az Ön anyukáját üssék el a sokat emlegetett kereszteződésben, de ha Önnel / az Ön anyukájával (és nem az enyémmel) történt volna meg, lehet, talán Önt (is) foglalkoztatná a téma (ha a többi nem is).

      Válasz
    • Látom sikerült megragadnia hozzászólásom lényegét. Magam is lakótelepi lakásban élek, ezért is vagyok tisztában az értékével. A nyamvadt jelző nem az aranybölcsőmre vonatkozott, csupán arra, hogy az ingatlanpiacon nem túl értékesnek tekintett lakótelepi lakások értéke is nagyon megnőtt. Ebbe a ki és hova költözött el Füredről szájkarate versenybe nem akarok beszállni, mindenki éljen ott, ahol jó neki. Én szeretek Füreden lakni. De hozzászólásom nem erről szólt.

      Válasz
  83. Nem akarok politizálni. Tudomásom szerint ez ezen a felületen tilos, teljesen érthetö okokból. Arra valók a választások. Nem tudom, ez az írásom túllépi-e az Agora illetékeseinek ingerküszöbét, de már nem bírom a sok olyan jellegü hozzászólást, ami már régóta és sokszor megjelent itt. Pl. Balatonfüred zöldterületeinek beépítése, a turista-igények elöbbre sorolása, KRESZ-lámpák, lassan csak a Tamáshegyröl látható a Balaton, stb. Ezek a dolgok nem tegnap óta vannak így, sok-sok éves folyamatról van szó és ha ez olyan sok embernek nem tetszik, akkor mégis miért erre a folyamatra szavaztak okt. 13.án nagy többséggel? Nyeljék le a gombócot és ne sírjanak! Vagy költözzenek el! Kész!

    Válasz
    • Hát mégis politizált, pedig ez tényleg nem ide való. Kérdéseire a válasz. Talán mégsincsenek olyan sokan az elégedetlenkedők, mint azt itt váltig állítják néhányan. Talán sokan választottak volna mást, talán én is, ha lett volna értelmes alternatíva. Nem kell gombócot nyelni, az említett problémák léteznek, de ne túlozzunk. Elköltözni? Minek? Hova az országon belül? Hacsak az ember nem akarja kihasználni, hogy ebben a romlott városban az ingatlana értéke pár év alatt minimum a háromszorosa lett, még a nyamvadt lakótelepi lakásáért is kap 30 milliót.

      Válasz
    • Nem az Agora ingerküszöbét, hanem név szerint az enyémet lépi túl a hozzászólása, mióta tilos Balatonfüreden a VÁROSPOLITIKÁT kritizálni? Melyik kifogása nem jogos az itt élőknek? Az, hogy ezeket az észrevételeket a városvezetés nem veszi figyelembe, az nem az itt élőket, és az ilyen döntéseket kritizálókat minősíti, hanem a döntéshozókat, akik nem hallják meg a kritikus hangokat.
      Újra a magam nevében írom, de tudom, sokan egyetértenek velem, nem sírok, nem nyelem le a gombócot, azt pedig kikérem magamnak, hogy bárki felszólítson, költözzek el a szülővárosomból, csekély 72 éve szeretek itt élni, a város minden gondjával, bajával, szépségével, családommal együtt.

      Válasz
    • „Kedves” Öreg füredi! Ön nem mérges, hanem arrogáns. Bizony, nem egyforma a véleményünk. Van ami Önnek tetszik és nekem nem, vagy éppen fordítva. Ettől még nem Önnek, vagy nekem van igazam. Itt az Agorán is a hír szent, a vélemény szabad.

      Válasz
  84. Tegnap szembesültem vele, hogy a pályaudvaron 16:00-ig van nyitva a nyilvános Wc. Nem hittem a szememnek……. Vajon milyen trükkös ötlettel lehetne megoldani egy jóval hosszabb nyitvatartást? Ki a kompetens ebben az ügyben?

    Válasz
  85. Kedves fürediek! Akkor tudnák meg mit veszítettek,ha többé nem reklamálhatnának,hogy ez vagy az nem jó.Örülni kellene mindennek mert gyönyörű a város és ez Önökért van. Próbálják meg értékelni,hisz reklamációik is meghallgatásra találnak. 60 ėvet ėltem fürediként , elmondhatom nagyon sajnálom, hogy elköltöztem. Legyenek büszkék érezzék sajátjuknak ezt a kivėtelesen értékes települést. üdvözlettel Aki elköltözött

    Válasz
    • Kedves Evita, ez a város sajnos már nagyon rég óta nem értünk, fürediekért van, hanem csak és kizárólag a turistáknak és a turistákért. A reklamációink pedig nagyjából 0%-ban hallgattatnak meg, különben nem lenne számtalan bejegyzés ugyanabban / hasonló témában nagyon-nagyon rég óta – pl. KRESZ, fel nem újított / használhatatlanul „felújított” útszakaszok, életveszélyes útszakaszok, amelyekkel senki illetékes nem foglalkozik, rendfenntartás stb. Ha a város valóban értünk, fürediekért lenne, ezekkel legalább annyira foglalkoznának, mint pl. a szörnyen fontos és hasznos zenélő-színváltós szökőkúttal.

      Válasz
    • Kedves Evita, a saját bejegyzésemet szeretném kiegészíteni. Ha Füred tényleg értünk/nekünk, fürediekért/füredieknek lenne, akkor nem építenék be az utolsó tenyérnyi zöld/kék foltot a százmilliomodik luxus appartmannal/hotellal (mert azok aztán végképp nem nekünk/értünk épülnek…), hanem meghagynák a vizet, a fákat, a füvet stb. És itt most nem a klimaaktivista beszél belőlem (bár sem Velence, sem Nyugat-Ausztria nem ok nélkül kapta az arcába, amin most keresztülmennek), de talán a Limnológiai Intézetre mégis kéne hallgatni, mert ők talán picit értik a dolgukat és talán picit tudják, miről beszélnek nem tegnap óta, hogy ha így folytatódik a nádas írtása, a part beépítése, az nemigen tesz jót a Balatonnak… Szóval nem a klimaaktivista beszél belőlem, hanem az a füredi, aki a rengeteg szürke beton helyett zöldet, kéket, pirosat, sárgát stb. szeretne látni. És akinek a szíve szakad meg, hogy elveszik a fürediektől a várost és tönkreteszik. Mert ez a város nem épül-szépül, hanem megy tönkre. És azt is higgye el, hogy a reklamálók is örülnének, ha nem kellene reklamálniuk és nem jóérzésből, szórakozásból reklamálunk, hanem azért, mert szeretjük ezt a várost, szeretnénk ha jól lenne, de sajnos nem így van és már nem tegnap óta. És az ember már csak ilyen gyarló, hogy szeretné megjavítani azt, amit szeret – és mi, reklamálók így próbálkozunk.

      Válasz
    • Hiába mantrázza, nem tud meggyőzni arról, hogy rossz hely Füred. Egyszerűen nem így érzem, nem így látom, összehasonlítva más magyar városokkal pedig radikálisan nem így látom. Amít állít, hogy minden utolsó tenyérnyi zöld területet beépítenek pedig egyszerűen nem felel meg a valóságnak – mondjuk, aki végignézi a várost, azt nem is kell erről győzködni. Ezek az eldurrogtatott hangzatos nagy általánosságok semmire sem jók. Vannak gondok az apartmanok építésével, nem egy mesevárosban élünk itt sem, de ez attól hogy elveszik tőlünk, Fürediektől a várost nem komolyan vehető vagdalkozás csupán. lehet reklamálni, szíve joga, nekem sem tetszik néhány dolog Füreden, egy-két dolog pedig nagyon nem, de azért a realitásérzékünket érdemes lenne megtartani.

      Válasz
  86. Szomorúan értesültem Hanyecz doktornő haláláról, gyerekeim orvosa volt, nagyon szerettük. Remélem városi szintű méltatása egy nekrológban nem marad el…

    Válasz
  87. Nagyon szomorúnak tartom, hogy a nyaralósokat és turistákat sok füredi ki nem állhatja. Nyolc éve van nyaralóm és végig ez volt a tapasztalatom. Én persze mindig nagy örömmel jövök, ennek ellenére, mert az egy csoda, amilyen sok szépség itt és a környéken van. De azért mégis jobb lenne a barátságosabb hangnem. Egy-egy rossz élmény miatt nem szabad az összes vendéget elmarasztalni. Ráadásul a nyaralósok nagy részben egy cipőben járnak a helyi lakosokkal.

    Válasz
    • Panaszkodás helyett nem kéne inkább az okokat keresni?? Segítek: miért látja úgy a lakosság nagyobbik része, hogy itt minden a turistákért történik, és mi csak valahol a sor végén álló, megtűrt, zavaró valakik vagyunk?

      Válasz
    • Láttam a sátorépítést, majd a bontást is, jó nagy munka volt, sokba kerülhetett. A látogatók száma elég mérsékelt volt, vajon mekkora haszon volt az egészen? vagy inkább veszteség? Szomszédaink be is mentek, amit ott találtak, azt Krónikás már leírta. Valakik nagyon erőltetik ezt a „szezonhosszabbítás” mantrát, elég jól láthatóan melléfogtak. (másban is)

      Válasz
    • Nem tudjuk, hogy gondolkodik a lakosság nagyobbik része. Azért mert páran ideírták a rosszalló véleményüket, még nem azt jelenti, hogy a többség így gondolkodik. Tudjuk, az effajta fórumokon szinte csak a negatív vélemény jelenik meg, mert erre van motiváció. Sokkal árnyaltabban kellene erről a kérdésről is gondolkodni. Azért mert megjelentek a sparba is brutál terepjáróval mászkáló, pénzükért kultúrát láthatóan nem sokat fogyasztó fiúk lányok, attól még nem kell lenézni az összes turistát. Sőt! Triviális, de úgy látszik, újra és újra le kell írni: az ideérkezők többségével semmi gond nincs, hacsak nem annyi, hogy ők pihenni, lazulni jönnek ide, mi meg itt élünk, dolgozunk. De ugye, ott ahova mi utazunk éppen fordítva van.

      Válasz
  88. Hát… a mostani elkerített gastro fesztivál szerintem nem volt jó ötlet. A lehúzás a belépődíjnál kezdődött, aztán a kajáknál. A belépőjegy árusok majdnem többen voltak, mint a belépők. Miért kell fizetőssé tenni ezt a programot. Szerintem többen mentek volna, ha nem ez a lekerített és belépős forma élt volna. Ebben a városban elég sok adót is fizetnek az itteni vendégek… akkor miért kell még egy bőrt lehúzni rólunk. Ritkán lehet máshol látni, hogy a gastro fesztivál…. hogy egyek pl. a méregdrága Kistücsök ételeiből – ezért még belépődíjat fizessek….enyhén túlzás. A Balaton előbb utóbb ismét a kapzsi, lenyúlós turisztikai cél lesz, ahová meg fogja gondolni sok ember, hogy egyáltalán elmenjen.

    Válasz
    • Ez a sátras/vurslis gasztro „fesztival” nagyon gagyi. Hideg sátorban, kihűlt, drága „meleg” ételek műanyag edényekben, műanyag evőeszközzel, nem gasztro és nem fesztivál, max egy falusi búcsu. Méltatlan Füredhez, méltatlan a XXI. századhoz, méltatlan a vendégekhez.

      Válasz
    • Ezr már megszoktuk mi itt élők, hogy itt mindenhol lenyulják az embert. Nincs egy normális program ,amire korosztálytol függetlenül el lehetne menni. Föleg ünnepek közeletével. Nincs pénz egy jo kis együtesre ahol egy kicsit kikapcsolodnának az emberek.

      Válasz
    • Csak egy tanács: a szomszéd véleményére sose adj, ha vaskos véleményt formálsz, akkor győződj meg arról magad. Ettől függetlenül a helyi sátoros fesztivál tényleg tévút, ha nincs rá igény előbb utóbb rájönnek majd a szervezők is.

      Válasz
  89. A Gyógy- téren, a Kossuth forrás szörnyű állapotban van, már évek óta. Nincs pénz a rendbetételére, vagy ezt még senki sem vette észre? Vagy a „kultúra városába” ez is belefér? Pár napja egy 6-8 fős német csoport járta körül és buzgón fényképezték. A megjegyzéseiket hallva égtem mint Ausztráliában a bozóttüzek. Szégyen!

    Válasz
  90. A Muskátli utca felső végén( ami az Arácsi útról egyenesen megy fölfelé, leágazás nélkül a hegyre) megkiabáltak, hogy ne járkáljak fel az erdőbe. Magánterület tábla van kitéve, szögesdrót is ki van húzva 2 helyen+ szúrós akácfa hulladék van odarakva. A rendezési terven én úgy látom, ott út megy felfelé, ami közterület. Jól látom, hogy ott lehet közlekedni? Ha igen, akkor a zöldhulladékot, szögesdrótot el kellene tüntetni onnan. A magánterület tábla is félrevezető.

    Válasz
    • Hát ez valós kérdés. Egykor a kék jelzés erre ment a kilátóhoz. (Még látni a nyomait.) De lassan minden beépül… Egyébként ez a Tamás hegyi oldal nagyon rendezetlen. Zárkert lenne, de egyre nagyobb csodapaloták épülnek és nincs megfelelő úthálózat. Rengeteg zsákutca, kerítésekben végződő gyalogút.

      Válasz
  91. Tisztelt Probio, illetve városvezetés! A zákonyi mélygarázs lejárata, feljárója előtt a térköves rész megsüllyedt, illetve az egyik vízelvezető konkrétan szétmállott. Ez elsőre csak esztétikai kérdésnek tűník, de a héten majdnem leszakította a futóművet, ahogy kifelé jöttem. Azzal a kérdéssel fordulnék Önökhöz, ha már a város egyik legdrágább parkolóját veszem igénybe, akkor ilyenekre figyeljenek oda és kérem javítsák ki az érintett területet, mert egyik gépjárműnek se tesz jót a jelenlegi állapot.
    Köszönettel:Ferenczi Ákos

    Válasz
  92. Tisztelt Somogyi Úr! Az októberi hulladékszállítási menetrend megváltozása óta, minden héten kukában marad a szemetünk a valós ürítési napon. A PAV kikötőbe be,- kimenet elmegy mellette a kukásautó, de az új gépkocsivezető címlistáján nem szerepel a Kouvola utca, így hiába vagyunk éves, rendesen fizető lakosok. Már telefonáltam az ügyfélszolgálatukra, írtam e-mailt, – melynek eredményeként napokkal később kiürítették az edényt,- a heti elszállításból azonban ma (hétfő) is kimaradtunk.Önhöz fordulok tehát nyilvánosan, hogy mielőbb pontot tegyünk e szemét ügy végére! Köszönjük!

    Válasz
    • Köszönöm a jelzését, tudomásom szerint a Balatonfüredi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft pótlólagosan elszállitotta a hulladékot, én is remélem, hogy több elmaradás nem lesz.

      Válasz
    • Köszönöm a jelzést, a füredi szakaszt átvizsgáltuk és letakaritottuk.

      Válasz
  93. Azért irtam ide, mert nem tudom ki volt. Hátha magára ismer az illető vagy valaki tudja hogy ki volt az. De ha az illető magába száll, már az is megérte. Meghegyzem, én egyáltalán nem voltam elájulva at alkoholistáktól

    Válasz
    • Szerintem is nagyon jól tette, hogy megemlítette a lovak verését. A parti sétánytól felfelé annyira meredekek az utak, hogy nem alkalmasak sétakocsikázásra.

      Válasz
  94. Tihanyban dolgozom, és kerékpárral járok. Gondatlan emberek a kerékpárút valamely szakszán összetörhettek egy vagy több üveget, mert a héten kétszer kellett szerelőhöz vinnem a biciklim, a hátsó kerék defektje miatt. Először egy nagyobb üvegszilánk volt benne, másodszorra pedig apró kis szilánkok. Sajnos nem tudom, hol lehet az eltört üveg, mert a lehullott levelek is takarhatják. Szeretném kérdezni, hogy a Probió tudna-e tenni valamit? Valószínűleg nem csak én jártam így.

    Válasz
    • Részvétem, kedves Évi! Nincs egyedül! Tegnap d.u. mentem a tihanyi révhez, Füredről, (csak úgy a mozgás miatt) és a nyomok alapján valamit elkaptam és a révnél kidurrant a hátsó gumi. Amikor rájöttem, mi lehet az ok, hát kívántam valamit, amit minden vallás kézikönyve szigorúan tilt.

      Válasz
  95. Köszönjük hogy mi is ott lehettünk a Szüreti Fesztiválon!

    Válasz
  96. Mi is lementünk Füredre a szüreti hétvégére és remekül éreztük magunkat. A gyerekek imádták a népi játéjokat, biztos jövünjk jövőre is! A póni dolgot meg miért ide írja? Jelentse be valahol, járjon utána.

    Válasz
  97. A probio honlapjan nem találhato meddig tart a zöldhulladékszallitas. van valakinek erölnformacioja.

    Válasz
    • Én ezt találtam a honlapon: „A Közszolgáltató április 1. és november 30. közötti időszakban házhoz menő zöldhulladék gyűjtést végez.”

      Válasz
    • Az ilyen jellegű beírások helyett két dolgot megtehetne. Az első,hogy figyelmesebben tájékozódik, mert ott az információ a honlapon, a hulladékszállítás menüpontban. A másik pedig megtanulni a magyar helyesírás szabályait.

      Válasz
    • Sentinel-nek írom: Roast Pork irányában legyen elnéző, igaza van az utolsó szó miatt, de sajnos én is voltam úgy egy ideig, hogy külföldi alapprogramú laptop-pal kellett együtt élnem, ahol magyar ékezetes betűk nem léteztek, illetve lehetett egy fokig bűvészkedni, de aztán vége volt a dalnak. Volt szerencsém olyanokkal együtt lenni, akik már jobban tudtak egy külföldi nyelven (30-50 év után) mint az anyanyelvükön és gondban voltak, hogy most hogyan is kommunikáljanak az általuk nagyon jól beszélt nyelven, akkor esetleg nagyképűnek tűnhettek, vagy magyarul, akkor meg primitívnek hogy is mondta annak idején Marcus Aurelius Filius? Cogito ergo sum and ab und zu mache ich Fehler anche nella lingua ungherese.

      Válasz
  98. Örömmel hallottuk az utak felújításáról szóló tájékoztatást. Remélem a Szabadság utcai felújítás megvárja a győri polip Erkel utcai beruházását, mert a többtonnás teherautók pillanatok alatt tönkrevágnák az új utat is.

    Válasz
  99. Pár év után lementünk a partra a szüreti felvonulásra, és a meglehetősen jóindulattal mondható kirakodó vásárra. Nem tudom kinek a tulajdonában volt az a póni lovas kocsi, amit egy piros ruhás nő hajtott. A Kerek Templomtól láttam, ahogy az emelkedőn felfele mentek, kb. 4-en ültek még a hölgyen kívül a kocsin. A piros ruhás fogat hajtó nő folyamatosan ostorral csapta mind a két szerencsétlen pónit, akiken látszott, hogy valószínűleg még kocsi nélkül is nehezen mentek volna fel. (Véleményem szerint súrolta az állatkínzás határát.) Ezúton üzenem neki, hogy le kellett volna szállni a kocsiról és nem a pónikat csapkodni!!!

    Válasz

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Programok

Hamvas Napok

2024-03-22-23. Irodalmi Szalon

Irodalom és filozófia Hamvas Béla jegyében.

< 2021 >
Október
H.K.Sze.Cs.P.Szo.V.
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Hírek, Agora

Hírek

Teljes útzár

Március 11-14. között ívóvíz hálózati munkálatok miatt teljes útlezárás lesz a Táncsics utcában.

Agora

  • Mária2024-03-17 14.24AgoraSokan voltak a koncerten, teltház volt. Többször hallottam zenélni, de ez volt eddig a legjobb műsora.
  • cinikus2024-03-17 09.05AgoraSzép volt az ünnepi beszéd. Még szebb lett volna, ha a nagyobbik részét nem a központban írták volna.
  • morze2024-03-17 08.51AgoraSzép gondolattal zárja a polgármester a beszédét. Valóban jó és érdemes itt élni. De az lenne a kérésem, hogy a

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004