Oldal kiválasztása

Rekordévet zártak a szállodák

Szerző: | 2018-02-19.

A tavalyi év minden mutatót érintően rekordév volt a magyarországi szállodáknak, a Balaton régióban is jelentős volt a növekedés - derül ki a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ) legfrissebb elemzéséből.

A tavalyi év eredményeit értékelő elemzés szerint a szállodák forgalma jelentősen emelkedett, a bruttó szobaárbevétel 16,8 százalékkal 248 milliárd forintra nőtt, a szállodák összes bruttó forgalma 15,6 százalékkal 417 milliárd forintra emelkedett.

A budapesti szállodák 2017-ben mintegy 135 milliárd forint bruttó szobaárbevételt, illetve 208 milliárd összes bruttó forgalmat értek el, előbbi 20 százalékos növekedés 2016-hoz képest. A Balaton régióban a szállodák összes forgalma 12,2 százalékkal, a szobaárbevétele 10 százalékkal múlta felül az előző évit.

A külföldi vendégéjszakák számának növekedésében a vidéki szállodák megelőzték a budapesti hoteleket: a vidéki szállodákban 9 százalékkal, Budapesten 7,1 százalékkal több külföldi vendégéjszakát mértek. A legnépszerűbbek továbbra is a háromcsillagos hotelek voltak.

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Hírek, Agora

Hírek

Szúnyogirtás Füreden

Ismét szúnyoggyérítést tartanak a városban. Június 24-én lesz a földi kémiai irtás.

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004