Rekordévet zártak a szállodák

A tavalyi év minden mutatót érintően rekordév volt a magyarországi szállodáknak, a Balaton régióban is jelentős volt a növekedés - derül ki a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ) legfrissebb elemzéséből.

A tavalyi év eredményeit értékelő elemzés szerint a szállodák forgalma jelentősen emelkedett, a bruttó szobaárbevétel 16,8 százalékkal 248 milliárd forintra nőtt, a szállodák összes bruttó forgalma 15,6 százalékkal 417 milliárd forintra emelkedett.

A budapesti szállodák 2017-ben mintegy 135 milliárd forint bruttó szobaárbevételt, illetve 208 milliárd összes bruttó forgalmat értek el, előbbi 20 százalékos növekedés 2016-hoz képest. A Balaton régióban a szállodák összes forgalma 12,2 százalékkal, a szobaárbevétele 10 százalékkal múlta felül az előző évit.

A külföldi vendégéjszakák számának növekedésében a vidéki szállodák megelőzték a budapesti hoteleket: a vidéki szállodákban 9 százalékkal, Budapesten 7,1 százalékkal több külföldi vendégéjszakát mértek. A legnépszerűbbek továbbra is a háromcsillagos hotelek voltak.

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.