Sűrűbb kompjáratok, indulnak a sétahajók

Már a március 15-i hosszú hétvégétől sűrűbben és tovább járnak a balatoni kompok. Változatlan díjakon vehetők igénybe a BAHART hajós szolgáltatásai az idei évben.

A Balatoni Hajózási Zrt. 2018-ban újabb optimalizálást hajtott végre a kompmenetrendben, már január 1-től az utasigényekhez jobban igazodó északi parti indulást vezetett be.
Az elmúlt két év pozitív tapasztalatai és az utasvélemények alapján idén már március 14-től bevezeti a társaság a 40 percenkénti járatindítást a balatoni kompokon, valamint este meghosszabbított üzemelési időben indulnak az utolsó járatok ezzel is kiszolgálva az első tavaszi hosszú hétvégétől várt emelkedett utasszámot a Balatonnál.

A kora tavaszi időszakban március 14. és április 26. között Szántódról reggel 6.40 és este 18.40, Tihanyból reggel 7.00 és este 19.00 óra között 40 percenként közlekednek a kompok. A kiemelt hétvégéken várható nagyobb forgalom esetén a menetrend felfüggesztésével folyamatos indítással készül a BAHART a balatoni közlekedés minél rugalmasabb és hatékonyabb lebonyolítására.

A kompot tavaly több mint egymillió utas vette igénybe, pedig a fagyos időjárás következtében 51 napig szünetelt a szolgáltatás. Idén az év első két hónapjában közel 23 ezer személyt és tízezer gépjárművet szállítottak a kompok, ami 33 százalékkal több, mint 2016-ban. 2018-ban változatlan díjon biztosítja a BAHART a kompközlekedéssel kapcsolatos szolgáltatásait, díjemelés nem történt.

A BAHART bízva az első tavaszi hosszú hétvége forgalmában, Siófokon és Balatonfüreden már március 15-18. között elindítja ünnepi sétahajóit.

 

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.