Lekapcsolják a villanyt!

Balatonfüred is csatlakozik a Föld Órája kezdeményezéshez, melynek keretében március 24-én, szombaton este egy órára 20.30-21.30 között egyes középületeken lekapcsolják a díszvilágítást. A Fehér-, a Piros-, és a Kerek templom, valamint a Városháza egy órára sötétségbe borul.

Közeleg a Föld Órája, melynek üzenete megújult: a kezdeményezés fókuszában idén a természeti értékek megőrzése és a fenntartható élet áll. Emellett persze – ahogy eddig megszokhattuk – március 24-én este idén is lekapcsolják több településen is kiemelt épületek díszvilágítását.

Számos település mellett Budapest ismét sötétbe borul a Föld Órája alkalmából: március 24-én 20:30-kor többek között olyan épületek és objektumok díszvilágítását kapcsolják le, mint a Parlament, a Citadella, az Andrássy út, a Nemzeti Múzeum és a Nemzeti Színház, a Budai Vár, a Mátyás templom és a Halászbástya, a Hősök tere, a Vajdahunyad vár, valamint az összes budapesti híd. A főváros teljes UNESCO Világörökségi része elsötétül, így érdemes lesz a városban tartózkodni, és megcsodálni, ahogy elalszanak a fények.

A Föld Órája alkalmából országszerte készülnek saját szervezésű eseményekkel vidéken is. Ezekről a programokról a kezdeményezés hivatalos oldalán lehet tájékozódni.

A lekapcsolás mellett a Föld Órája megújult üzenete – „Kapcsolódj a Földhöz!” – azt sugallja: idén az egyes embereknek nagyobb szerepe van, mint valaha. Ettől az évtől ugyanis a fókuszban a biológiai sokféleség megőrzése és a fenntartható életmód áll, hiszen ez az, amivel segíthetjük közvetlen környezetünk és egyúttal bolygónk megóvását.
Minden ember, minden apró tett számít! Éppen ezért a WWF Magyarország egy négylépéses kihívást indított, az utolsóban arra kérték az embereket, hogy vállalják, egy hétig tömegközlekedéssel, kerékpárral vagy gyalog mennek dolgozni vagy az iskolába, ezzel is hozzájárulva a széndioxid-kibocsátás csökkentéséhez és a tisztább levegőhöz.

 

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.