Megújult a honvédség füredi intézménye

Energiahatékony beruházásokat végeztek a Magyar Honvédség Egészségügyi Központjának három budapesti és egy balatonfüredi telephelyén. A fejlesztéseket Balatonfüreden mutatták be.

Kádár Pál, a Honvédelmi Minisztérium közigazgatási államtitkára elmondta: az energiahatékony fejlesztések a Magyar Honvédség három budapesti és a balatonfüredi telephelyének hét épületét érintették. Kiemelte, alapvető célkitűzés, hogy a honvédség egészségügyi központ betegellátása a lehető legnagyobb hatékonysággal, a lehető legkorszerűbb körülmények között valósulhasson meg.

A tavaly májusban kezdődött kivitelezés során a balatonfüredi egészségügyi központban mintegy háromszáz nyílászárót cseréltek le, 5000 négyzetméter új homlokzati hőszigetelést, 2800 négyzetméter lapostető hőszigetelést kapott az intézmény, valamint napelemrendszert is telepítettek. A korszerűsítés 358 millió forintba került.

A honvédség egészségügyi központjának budapesti, Róbert Károly körúti telephelyére 79 millió forintot, a Tünde utcai telephelyre 160 milliót, a Szanatórium utcai telephelyre pedig 237 millió forintot költöttek.

Az ország egyik legjobb és legmodernebb eszközökkel felszerelt szívrehabilitációs intézményének tartják az MH Balatonfüredi Kardiológiai Rehabilitációs Intézetet, amelyben évente több mint 1500 páciens kap kezelést.

 

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.