Zöld recept

Az állam kiemelt népegészségügyi célkitűzése között szerepel a szívinfarktus csökkentése, stroke megelőzése, lábamputálások csökkentése, amelynek egyik eseménye a Zöld recept - A mozgás gyógyszer elnevezésű rendezvény.

 

Az eseménnyel arra szeretnék felhívni a figyelmet, hogy mennyi mindent tehetünk saját magunk az egészségünk megőrzéséért, a rendszeres mozgásnak milyen fontos szerepe van ezeknek a betegségeknek a megelőzésében.

Az országos esemény október 13-án, szombaton rajtol Budapesten a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet elől, és egy több napos egészségfejlesztő roadshow végén, 665 km futva és kerékpározva megtett út végén ér célba az Országos Klinikai Idegtudományi Intézet előtt.

A roadshow második napján, október 14-én, vasárnap, 11 órakor Balatonfüredre érkezik. A szívkórház előtt magyar rekordot állítanak fel: szívbetegségen átesettek egyszerre sportolnak majd a Gyógy téren.

A helyszínen szűrőbusz várja az érdeklődőket, amelyben háziorvosok végeznek majd kardiovaszkuláris rizikószűrést, emellett dietetikai és dohányzás leszokás támogatási tanácsadás is lesz.

A sporteseményen részt vesz: Prof. dr. Veress Gábor, a Balatonfüredi Szívkórház főigazgatója, dr. Andréka Péter, a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet főigazgatója, dr. Vajer Péter, alapellátási igazgató és Kropkó Péter, 51-szeres Ironman.

 

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.