Továbbjutás a nemzetközi kupában

A Balatonfüredi KSE bejutott a férfi kézilabda EHF-kupa csoportkörébe, méghozzá kettős győzelemmel. A cseh Karvinát az idegenbeli egygólos siker után hazai pályán, 32-29 arányban, is legyőzték. A legjobb 16 között a füredi csapat.

Izgalmas, helyenként kemény meccsen aratott győzelmet a füredi csapat. Az első illetve a második félidőben is sikerült jelentős előnyre szert tennie Zdolikéknak, de a cseh bajnok rendre ledolgozta 5-6 gólos hátrányát. Sőt, az utolsó negyedóra előtt ki is egyenlítettek, a vezetést azonban egyszer sem tudták átvenni.

A véghajrában azonban meggyőző volt a Balatonfüredi KSE, amely így végül 32-29 (17-16) arányban győzött a visszavágón. (Az első mérkőzést, Csehországban a BKSE nyerte egy góllal 34-33-ra.)

A csapat vezéregyénisége a 19 éves Máthé Dominik volt. A jobbátlövő kilenc góllal zárt. Zdolik és Szita 6-6 góljával szintén sokat tett a sikerért.

Lelkes szurkolótábor előtt vívta ki a füredi csapat a nemzetközi kupa csoportkörében való szereplést, ahova még egy magyar egyesület, a Tatabánya is bejutott.

 

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.