Forgalomkorlátozások a hétvégén

Március 31-én vasárnap, a Maratonman futóverseny miatt 9-17 óra között forgalomkorlátozásokra és buszjáratok terelésére kell számítani.

A Maratonman versenyei miatt az autós forgalom elől lezárják:
– a 71-es út – Balatonhoz közelebb eső – két sávját a Honvéd u. és a MOL kút közötti szakaszon. Az autós forgalom a 71-es út másik két sávján közlekedhet mindkét irányba egy-egy sávon. A lezárt útszakaszt érintő épületekbe, szállodákba való ki-és behajtást forgalomirányító személyzet biztosítja.
– a Tihanyi műútat teljes hosszában lezárják a SPAR és a Nagyfenyő dűlő közötti szakaszon. Kivétel ez alól a célforgalom, amely a Nagyfenyő dűlő felől tudja megközelíteni és elhagyni a Tihanyi műutat. A kerékpárral közlekedők úgyszintén számíthatnak kisebb korlátozásokra a szakaszon.

Jelentős forgalomkorlátozásra kell számítani:
– a Zákonyi Ferenc utca 71-es út felőli kereszteződésében (Helka Klub), valamint a Vitorlás tér felőli csomópontjában.
– a Jókai Mór utcában ( a Blaha Lujza utca és a Vitorlás tér közötti szakaszon), valamint a Honvéd utcában
– a Munkácsy Mihály utca csomópontjaiban: a Deák Ferenc utcánál és a Horgász utcánál

Továbbá kisebb forgalomkorlátozás várható az Aranyhíd sétány – Germering utca – Munkácsy utca szakaszon.

A sportolók biztonsága érdekében kérjük, amennyiben gépjárművel kívánnak közlekedni az esemény ideje alatt, a várakozást elkerülendő ne a jelzett útszakaszokon parkoljanak, valamint lehetőség szerint ne keresztezzék gépjárművel a futóútvonalat, továbbá minden esetben kövessék a forgalomirányító személyzet utasításait.

A Vitorlás térről 10.10 és 11.15 között elrajtoló több ezer fős futómezőny az alábbi útvonalon teljesíti a 6.2, 10.5 és 21.1 kilométeres, valamint a maratoni távot: térkép.

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.