Oldal kiválasztása

Arany minősítést nyert a vegyeskar

Szerző: | 2019-04-15.

A házigazda Veszprém Város Vegyeskara Éneklő Magyarország címmel rendezte meg a Veszprém megyei felnőtt kórusok találkozóját és minősítő hangversenyét a Hangvillában április ­13-án.

Az Éneklő Magyarország című kétrészes műsor alkalmából összesen tizenkét együttes lépett fel. A magyar kórusszövetség Kóta-bázisprogramjának keretében az országos szakmai zsűri kórusminősítéseket is átadott az énekkaroknak.

A Bárd Judit, a Kóta felnőtt énekkari bizottságának vezetője, Döbrössy János, a Vox Hungarica Női Kar karnagya és Somogyváry Ákos, az Erkel Ferenc Társaság és Kóta választmányának elnöke alkotta zsűri arany minősítést adott a Zemenné Horváth Orsolya karnagy vezette Balatonfüred Város Vegyeskarának.

Balatonfüreden 1958-ban alakult meg az első vegyeskar, melynek akkori vezetője Pál Erzsébet énekszakos tanárnő volt. A kórus sikeresen működött, sokat szerepelt különböző ünnepségeken, később az együttes vezetését Zámbó István, az azóta nagyhírű Liszt-díjas karnagy, majd Horváth Ernő karvezető vette át. 1967-ben a vegyeskar megszűnt, de ötévnyi szünet után Pileczky Erzsébet újra életre keltette a kórust. Így 1972-ben megalakult Balatonfüred Város Vegyeskara.

 

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Hírek, Agora

Hírek

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004