Átépítik a 8-as főút veszprémi szakaszát

Megkezdődhet a 8-as főút veszprémi elkerülő szakaszának építése – jelentette be a térség országgyűlési képviselője és a város polgármestere. Később csomópont is épül Balatonalmádi és Balatonfüred felé.

Ismét a kiemelt programok közt szerepel az elkerülő út, a komplex útfelújításokra vonatkozó kormányhatározatban is szerepelnek a szükséges források – írja az MTI.

Az elkerülő út első – a litéri elágazástól a balatonfüredi csomópontig tartó – üteme két szakaszban, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában készül el kétszer két sávon, fizikai elválasztással és külön szintű csomópontokkal.

Az első, 2021 decemberéig megvalósuló szakasz a litéri elágazótól a jelenleg Budapest felé vezető csomópont átépítésével mintegy 4,5 kilométeren épül meg, amellyel párhuzamosan elkészül a városi szabadidő- és sportközpontot kiszolgáló, a 8-as és a 82-es utakat összekötő út is. A második, 2022 év végéig megvalósuló és a balatonfüredi elágazóig tartó közel három kilométeres szakaszon két külön szintű csomópont is épül Balatonalmádi és Balatonfüred felé.

 

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.