Oldal kiválasztása

Kálmán József az év füredi borásza

Szerző: | 2019-05-13.

Kálmán József, a pécselyi Arias Borászat vezetője nyerte el idén az Év bortermelője Balatonfüreden címet. Ezúttal a szokásosnál kevesebb bor kapott arany minősítést.

A 28. városi borversenyen 351 nedű közül választott a szakmai zsűri. A 226 fehérbort, 62 vöröst, 47 rozét, 12 gyöngyöző bort, és négy pezsgőt felvonultató mezőnyben végül egy nagy aranyérmet, 59 aranyat, és 213 ezüstérmet osztottak ki. A verseny egyik jelentősége, hogy amelyik bor legalább hetven pontot elér, az részt vehet az idei Borheteken.

Az év balatonfüredi bortermelőjének választott Kálmán József, Pécselyen vezet egy családi pincészetet.
A pincészet története 1991-ben kezdődött, amikor Kálmán József édesapja megvásárolt egy 800 négyszögöles szőlőterületet a hozzá tartozó pincével. Ma 10 hektáron gazdálkodnak Pécselyen és Balatonfüreden, legfőbb fajtájuknak az olaszrizlinget tekintik. Időközben nevet is váltottak, a Kálmán pincéből Arias borászat lett. A gyíkot, bogarat és madarat ábrázoló boroscímkéik igazi különlegességnek számítanak, amelyeket a védett és ritka fajok, a Pécselyi-medence állatvilága ihlettek.

Az Annabella Hotelben tartott rendezvényen külön köszöntötték Figula Mihályt, akit néhány napja a Borászok borászának választottak meg kollégái.

A Füred tévé videójában megszólal a két díjazott, Kálmán József és Figula Mihály is.

 

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Hírek, Agora

Hírek

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004