Oldal kiválasztása

Füred a slágerhelyek között

Szerző: | 2019-05-24.

Öt magyar közül négy tervez balatoni nyaralást idén, Balatonfüred, Siófok és Hévíz a legnépszerűbb célpontok. A Szallas.hu friss elemzése szerint a magyarok 80 százaléka tervez a Balaton környékén nyaralni, átlagosan 110 ezer forintot szánva a szállásfoglalásokra. A nyaralók körülbelül 5-10 ezer forint napi költőpénzzel számolnak.

Az elemzés szerint a Balaton környékén már most 70-80 százalékos telítettségűek a szálláshelyek. A legnépszerűbb célpontok listáján Balatonfüred, Siófok és Hévíz áll, utánuk Zamárdi, Balatonlelle, Balatonboglár, Keszthely, Balatonföldvár, Fonyód és Balatonalmádi szerepel, míg a legjobb strandok Balatonalmádiban és Zamárdiban találhatók.

A felmérésből az is kiderül, hogy a legtöbben 4 éjszakára foglalnak szállást, átlagosan 3,7 fővel. A vendégek 25 százaléka SZÉP-kártyával intézi a foglalást, ilyenkor a korábbi értékhez képest is többet, átlagosan 134 ezer forintot fizetnek.

A válaszadók kétharmada a Balatonban szívesebben fürdőzik, mint medencében, ezért a szálláshely kiválasztásakor a part és a szállás távolsága az elsődleges szempont.

A legsűrűbb időszakra július 15-28 között lehet számítani, ebből is a legforgalmasabb napnak július 21-e tűnik a mostani adatok szerint. Az északi part és déli part viszonyában nincs különösebb megoszlás, a válaszadók felének mindegy, hogy a tó melyik oldalán nyaral, egyharmaduk inkább a déli partot részesíti előnyben, míg csupán ötödük voksol az északi part településeire.

 

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Hírek, Agora

Hírek

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004