Bővült a városi értéktár

A Városi Értéktár Bizottság legutóbbi ülésén úgy döntött, hogy felveszi a város értékei közé az ötvenéves Marina Hotelt illetve a Füredi História című helytörténeti folyóiratot.

Vászolyi Judit szállodaigazgató felterjesztése alapján az ötvenéves Hotel Marina felvételt nyert az értéktárba turizmus és vendéglátás kategóriában.
Balatonfüred ikonikus nagyszállodája 1969. július 5-én nyitotta meg kapuit. Azóta mintegy 1,5 millió vendégnek nyújtott szállást. Színvonalas szórakoztató programjai, különleges gasztronómiai kínálata, rendezett parkosított környezete mindig értéket képviselt az elmúlt ötven évben. Mint az egyik legnagyobb árbevétellel rendelkező vállalkozás adókifizetéseivel jelentősen hozzájárult a város gazdasági felemelkedéséhez – hangzott az érvelés.

A Füredi História helytörténeti folyóiratot a Helytörténeti Egyesület, illetve Rácz János felelőszerkesztő terjesztette fel a városi értéktárba.

A Füredi Históriát a város támogatásával 2001-ben alapította a Helytörténet Egyesület és a Városi Könyvtár. Felelős kiadója a Balatonfüredi Helytörténeti Egyesület, Budáné Bocsor Ágnes elnökletével, felelős szerkesztője pedig Rácz János, nyelvész, a Balatonfüred Városért Közalapítvány több kiváló kötetének is szerzője. A Füredi História fő célja a város gazdag múltjának feltárása, bemutatása, megismertetése.
A folyóirat kulturális örökség kategóriában nyert felvételt az értéktárba.

A Balatonfüred Városi Értéktár elismerő oklevelét Molnár Judit bizottsági elnök a Hotel Marina jubileumi ünnepségén adta át. A Füredi História oklevelét a Helytörténeti Egyesület 25 éves jubileumán adják át.

 

 

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.