Nemzetközi vízügyi szakértők találkozója Füreden

Megrendezték a Budapesti Víz Világtalálkozó 2019 Nemzetközi Program- és Szövegező-bizottságának (International Programme and Drafting Committee) találkozóját Balatonfüreden.

A nemzetközileg elismert vízügyi szakértőkből álló, kilenctagú bizottság feladata a Magyarország kormánya által és Áder János köztársasági elnök fővédnökségével immár harmadik alkalommal megrendezendő Budapesti Víz Világtalálkozó 2019 (BWS 2019) programjának és záródokumentumának összeállítása. A Szöllősi-Nagy András professzor által elnökölt bizottság 2019. június 13-16. között háromnapos ülésen készítette elő a BWS 2019 záródokumentuma, a „Budapest Felhívás” első változatát.

Az idei világtalálkozó a vízválság kezelésének sürgősségére hívja föl és irányítja a nemzetközi figyelmet, melyet az esemény mottója is tükröz: „Megelőzni a vízválságot”. A tervezet ezért – a válság közelségét is érzékeltetve – a világ minden kormánya és állampolgára számára követendő, konkrét ajánlásokat fogalmaz meg a vízválság kihívásainak megelőzésére és kezelésére, a sok víz, a kevés víz és a szennyezett víz következtében előálló helyzetek mindegyikére.

A bizottság tagjai látogatást tettek a Vaszary Galériában, ahol a Folyók, tavak, tengerek az Éltető víz című tárlatot tekintették meg Plesznivy Edit művészettörténész vezetésével.

Forrás: bws honlapja

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.