Oldal kiválasztása

Újra vizes világbajnokság lehet Füreden

Szerző: | 2019-07-21.

Budapest rendezheti a 2027-es vizes világbajnokságot, erről a vizes sportágakat tömörítő nemzetközi szövetség, a FINA döntött vasárnap a dél-koreai Kvangdzsuban. A jelenleg is zajló világbajnokság helyszínén a FINA illetékesei úgy határoztak, hogy a 2025-ös vb-nek az oroszországi Kazany adhat otthont, két évvel később pedig - akárcsak 2017-ben - ismét a magyar főváros lesz a házigazda.

A Magyar Úszó Szövetség pályázatában a világbajnokság helyszíneként Budapest és Balatonfüred volt megnevezve. 2017-ben rendezett közösen vizes világbajnokságot Budapest és Balatonfüred, akkor a nyíltvízi versenyeknek adott helyet Füred.

– Egyelőre szándéknyilatkozatot adtunk arról, hogy nyertes pályázat esetén megfontoljuk a füredi rendezés lehetőségét. Végleges döntés még nincs, ez egy lehetőség, amely sok előnnyel járhat, de az biztos, hogy a 2017-es világversenyhez képest a Tagore sétány leterheltségén mindenképp enyhítenünk kell majd – nyilatkozta portálunknak korábban Bóka István polgármester.

A vizes sportokat tömörítő nemzetközi szervezet (FINA) bejelentése szerint hét nemzeti szövetség pályázott a 2025-ös és a 2027-es világbajnokságra. A magyar pályázat mellett Ausztrália Melbourne-nel, Oroszország Kazannyal, Szerbia Belgráddal, az Egyesült Államok Greensboróval, valamint Kína és Ukrajna szerette volna megrendezni a világversenyt.

A döntéssel kapcsolatban Julio C. Maglione, a FINA elnöke kifejtette: a magyar főváros a valaha volt legjobb világbajnokságot rendezte két évvel ezelőtt, és semmi kétsége afelől, hogy a bizalmat ismét meghálálják.

A 2019-ben a dél-koreai Kvangcsu, 2021-ben a japán Fukuoka, 2023-ban pedig a katari Doha ad majd otthont a vízi világbajnokságnak.

A magyar főváros és Balatonfüred mellett eddig Perth, Róma, Barcelona, Fukuoka és Kazany rendezett két vizes világbajnokságot.

 

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Hírek, Agora

Hírek

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004