Oldal kiválasztása

Felújítják a Szent Benedek Középiskolát

Szerző: | 2020-01-22.

Tavaszra megújul a Szent Benedek Középiskola és Kollégium, korszerűsítik egyebek mellett a központi kastélyépületet, megújul az iskola sportpályája és kicserélik a tantermek bútorait.

Komáromi Móric az intézmény igazgatója az MTI-nek elmondta, az intézmény 417 millió forint uniós támogatásból újulhat meg március végéig.

A tavaly januárban megkezdett fejlesztésnek köszönhetően rekonstruálják a központi kastély épületet, melyet 1782-ben Széchényi Ferenc építtetett. Újjáépítik a tetőt, kiépítik a villámvédelmet és elvezetik a csapadékvizet.

Az épületben új válaszfalakat alakítanak ki, nyílászárókat cserélnek és felújítják a vizesblokkokat. A tantermekben kicserélik a bútorzatot, interaktív táblák és laptopok segítik majd az oktatást. Új röplabdapályát és 80 kerékpár elhelyezésére alkalmas tárolót alakítanak ki – tette hozzá az igazgató.

Az intézmény 2012 óta a Magyar Bencés Kongregáció Pannonhalmi Főapátság fenntartásában működik. Jelenleg 286 tanulója van az iskolának, a kollégiumban 184 diák lakik.

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Charlie 77

2024-07-15. 20.30 Balaton Szabadidő Központ

Koncert.

Hírek, Agora

Hírek

Szúnyogirtás Füreden

Ismét szúnyoggyérítést tartanak a városban. Június 24-én lesz a földi kémiai irtás.

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004