Felújítják a Szent Benedek Középiskolát

Tavaszra megújul a Szent Benedek Középiskola és Kollégium, korszerűsítik egyebek mellett a központi kastélyépületet, megújul az iskola sportpályája és kicserélik a tantermek bútorait.

Komáromi Móric az intézmény igazgatója az MTI-nek elmondta, az intézmény 417 millió forint uniós támogatásból újulhat meg március végéig.

A tavaly januárban megkezdett fejlesztésnek köszönhetően rekonstruálják a központi kastély épületet, melyet 1782-ben Széchényi Ferenc építtetett. Újjáépítik a tetőt, kiépítik a villámvédelmet és elvezetik a csapadékvizet.

Az épületben új válaszfalakat alakítanak ki, nyílászárókat cserélnek és felújítják a vizesblokkokat. A tantermekben kicserélik a bútorzatot, interaktív táblák és laptopok segítik majd az oktatást. Új röplabdapályát és 80 kerékpár elhelyezésére alkalmas tárolót alakítanak ki – tette hozzá az igazgató.

Az intézmény 2012 óta a Magyar Bencés Kongregáció Pannonhalmi Főapátság fenntartásában működik. Jelenleg 286 tanulója van az iskolának, a kollégiumban 184 diák lakik.

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.