Füreden piknikezik a balatoni gasztronómia java

Neves balatoni éttermek és borászatok tartanak tavaszváró Gasztro Pikniket február utolsó napján a városban. Az étel és borkóstolás mellett lesznek koncertek, sárkányeledel készítés és jótékonysági gyűjtés is. A rendezvényt szervező BalatoniKör célja: újra és újra megmutatni, a téli időszakban is van élet a Balatonnál.

A Kisfaludy strand melletti parkolóban felállított nagy sátorban főznek majd a balatoni csúcsgasztronómiát képviselő séfek, a borászatok pedig ingyenes borkóstolót tartanak a BalatonBor legújabb évjáratából. A szándék egyértelmű: prezentálni a Balaton régió minőségi kulináris kínálatát

Koncertet ad a Mini Dixieland Band, Heincz Gábor Biga és a Bluesberry Band, Dj Rob Lucas pedig az esti zenéről gondoskodik majd. Lesz fényfestés a füredi gyermekrajzverseny legjobb rajzaiból, családi program révén a gyerekeknek külön játékparkot alakítanak ki, lesz sárkányeledel készítés és kézműves vásár.

A rendezvényen résztvevő 12 balatoni borász boraukció tart, amelyen egy-egy borukra lehet majd licitálni, az így befolyt összeget a veszprémi kórház gyermek osztályának ajánlják fel.

Akiknek az ételeit kóstolni lehet: BL YachtClub & Apartments, Neked Főztem-Balatonfüred, Kalóz Strandbisztró-Fövenyes, Aura Hotel-Balatonfüred,Hableány -Badacsonytomaj, Kistücsök Étterem, Tölgyes Kúria – Riza, Bistro Sparhelt-Balatonfüred, Villa Delikát -Balatonfüred, Hubertus Hof Landhotel, Siófoki SZC Krúdy Gyula Szakgimnázium, Gianpiero’s Étterem, Söptei Pincészet és Étterem, Gusto Delicate – Veszprém, Borbarátok.

A február 29-én, Balatonfüreden rendezendő Gasztro Piknik további részletei itt.

 

 

 

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.