Toplistás füredi étterem és cukrászda

A Dining Guide Étteremkalauz idén is összeállította a legjobb vidéki éttermeket felvonultató listáját, amiből kiderül: a balatonfüredi Sparhelt Bistro a top tíz között szerepel, míg a Bergmann Cukrászda a saját kategóriájában került a legjobb tíz vidéki cukrászda közé.

 

A Dinig Guide szerkesztősége több mint 200 étterem meglátogatása után dönti el minden évben az éttermek TOP100-as listáját. Anonim tesztelők többször is ellátogatnak a helyekre. A legjobb 20 éttermet nemzetközi szaktekintélyek vizsgálják meg, így alakul ki a legjobb 10 étterem sorrendje.

A gasztro ítészek szerint Magyarország legjobb vidéki éttermei remekül ötvözik környezetük adottságait a magas fokú vendéglátással, akár helyi termelőkkel együttműködve, akár messzi tájak alapanyagait felhasználva.

„A rusztikus stílusban berendezett Sparhelt Bistro konyháját évek óta Elek Balázs séf vezeti. Modern felfogású magyar ételei közérthetőek, de kifinomult igénnyel készülnek. A séf sűrűn változó étlap koncepciója már természetes úton jár és nagyon magabiztosan halad, főleg a környékbeli és magyar alapanyagokra építkezve. Mára az étterem a régiós alapanyagok használatát tartja az egyik legfontosabb célkitűzésének, saját biokertészettel rendelkezik, de nem riad vissza attól, hogy a kínálat színesítésének céljából ezt olykor egy-két étel erejéig felülírja” – áll a véleményezésben.

Íme, a legjobb tíz vidéki étterem: Anyukám Mondta (Encs), Platán (Tata), Kistücsök Étterem (Balatonszemes), Sauska 48 (Villány), Pajta (Őriszentpéter), Bistro Sparhelt (Balatonfüred), Macok Bisztró (Eger), Tannin Resto (Zalaegerszeg), Lamareda (Győr), Ikon (Debrecen)

A legjobb vidéki cukrászdák a következők: Mihályi Patisserie (Vác), Apátsági Rege Cukrászda (Tihany),Bergmann cukrászdák (Balatonfüred), Damniczki cukrász manufaktúra (Székesfehérvár), Desszertem (Miskolc), Harrer Csokoládéműhely és Cukrászda (Sopron), Kiss-Virág Cukrászda (Vámospércs), Mónisüti (Gyenesdiás), Sakura cukrászda és reggeliző (Nagymaros), Százéves Cukrászda (Gyula).

„Az ikonikus Bergmann cukrászda a klasszikus polgári cukrászdák hangulatát idézi. A hagyományosnak mondott magyar desszertek mellett a ház saját kreációit is kínálják. A vendégek szerint itt készül az ország egyik, ha nem a legjobb krémese, de figyelemreméltóak a kenyereik is” – írják a füredi cukrászdáról.

 

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.