Újabb változások a helyi buszjáratokon

A város polgármestere a helyi járatú közösségi közlekedés megrendelőjeként, az iskolásjáratok korábbi leállításának kiegészítéseként, újabb változtatásokat kért a helyi buszközlekedésben. Az intézkedések április 7-től lépnek életbe.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium ajánlásának megfelelően a város polgármestere kéri az egészségügyi dolgozók korlátlan, ingyenes utazásának biztosítását a balatonfüredi helyi járatokon a koronavírus-járvány idejére.
Kéri továbbá az utazási kedvezményre jogosító lejáró okmányok, igazolások, igazolványok és utalványok, valamint a diákok számára elektronikusan elküldött igazolások elfogadását a helyközi és helyi közlekedésben.

Ezzel összhangban kéri, hogy az egészségügyi dolgozók a veszélyhelyzet lezárulása után is élhessenek a részükre kiadott „Utazási utalvány” alapján igénybe vehető helyközi utazási kedvezményekkel.
Kezdeményezi, hogy mivel az oktatási intézményekben a személyes ügyfélszolgálatok, hallgatói irodák, iskola titkárságok zárva tartanak, azok a tanulók és hallgatók, akik még nem kaptak diákigazolványt, a számukra elektronikusan elküldött igazolást kinyomtatva élhessenek az utazási kedvezményekkel.

A vakok és gyengénlátók számára kezdeményezi, hogy a helyközi közlekedésben nekik járó 90%-os utazási kedvezmény helyett a város helyi járatain a térítésmentes utazás lehetőségét biztosítsa a közlekedési vállalat.

Az autóbuszok az eredetileg szombatra meghirdetett menetrend szerint közlekednek a hét minden napján 05.30 és 16.30 között. A 16.30 után induló járatokat leállították.

Íme, a menetrend.

A Volánbusz Zrt. az utasok és a buszvezetők védelme, a fizikai kontaktusok minimálisra csökkentése érdekében több rendkívüli intézkedést hozott, amelyek közül a legutóbbi az autóbuszon történő jegyvásárlás átmeneti felfüggesztése, és a mobiljegy-alkalmazás bevezetése. Erre a lépésre az autóbusszal végzett személyszállítási közszolgáltatás fenntartása érdekében is szükség volt, ugyanis egyre több buszvezető jelezte, megfelelő védelem hiányában nem tudja vállalni a munkát.

 

 

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.