Oldal kiválasztása

Jóga a Szívkórházban

Szerző: | 2020-06-22.

Jógázzunk otthon! - ez volt idén a mottója a Jóga Nemzetközi Világnapjának. A jelmondatot szem előtt tartva az Indiai Nagykövetség olyan eseménysorozatot indított, amely nem csupán követte a társadalmi távolságtartás előírásait, de igyekezett minél több magyart is összekötni egymással. A Szívkórház dolgozói is csatlakoztak a virtuális közös jógához.

A Nemzetközi Jóganap megünneplésének alkalmából az Indiai Nagykövetség együttműködésre lépett Magyarország nagyobb városainak, úgymint Budapest, Szeged, Debrecen és Pécs vezető jógatanáraival, akik saját stúdiójukból közvetíthették élőben a Nemzetközi Jóga Protokoll gyakorlatait. A programot Ankita Sood, a budapesti Amrita Sher-Gil Kulturális Központ jógaoktatója vezette, aki élőben jelentkezett be a Hősök teréről.

Balatonfüredről Hári Lenke alpolgármester és Prof. dr. Veress Gábor a Szívkórház főigazgatója köszöntötte a kulturális központ vezetőjét, hangsúlyozva, hogy a Nobel-díjas költő, Tagore emlékének ápolása révén rendkívül szoros a kapcsolat India és a város között.

Az esemény fontosságát hangsúlyozva Kumar Tuhin, India magyarországi nagykövete úgy nyilatkozott: Idén az egész világnak példátlan kihívásokkal kellett szembenéznie. A világjárvány komolyan érintette a világ gazdaságát, fizikai és érzelmi egészségünket és jóllétünket. Általánosan elismert tény, hogy a jóga pozitív szerepet játszik, a betegségtől az egészségig vezető út megtanításában, a testünk, elménk és lelkünk összekapcsolásában. A jóga képes arra, hogy megfeleljen különféle igényeknek és alkalmazkodjon különböző helyzetekhez, mind személyes, mind családi, társadalmi körökben és globális szinten is maximálisan biztosítja egészségünket.
India magyarországi nagykövetsége reméli, hogy a megszámlálhatatlan online eseményen keresztül idén tovább bővült a jóga hatásköre, ezzel is bevonva minél több embert a közös élményekbe, melyek ezúttal digitális felületen keresztül törtek utat a jóga lelkes gyakorlói számára, és így egyben hozzájárul majd ennek a jelentőségteljes nemzetközi eseménynek a sikeréhez is – vélekedett a nagykövet.

 

 

 

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Zeneiskolai koncert

2024-04-28. 17.00 Balatonfüred Kongresszusi Központ

Művészeti csoportok hangversenye.

< 2024 >
Április
H.K.Sze.Cs.P.Szo.V.
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     

Hírek, Agora

Hírek

Agora

  • csalódott mátrai országjárók2024-04-14 10.23AgoraTegnapelőtt (péntek) voltunk a Kisfaludy strandon, a WC még mindig csukva. Ezzel szemben kedden az akali strandon már régóta nyitva
  • Balatonfured.hu2024-04-06 12.40AgoraKedves Virág, mindkét oldalon április 10. a jelentkezés dátuma. Reggel 7.30-tól lehet jelentkezni. Üdv A szerk
  • Virág2024-04-05 16.21AgoraÉrdeklődnek vki illetékestől hogy a támogatott virágvásárlási lehetőségre mikortól lehet jelentkezni? Ui. a hírben ápr. 10-e, a jelentkezési oldalon pedig

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004