Összegyűlt az adomány az életmentő készülékre

Sikerrel járt az Arácsért Alapítvány adománygyűjtése, amelynek bevételéből egy defibrillátort helyeznek el az Arácsi Népházban.

Mint arról korábban beszámoltunk, Dr. Gulyás Jenő háziorvos javaslatára kezdeményezte az Arácsért Alapítvány a defibrillátor beszerzését. Az egy hónapja meghirdetett adománygyűjtésnek meglett az eredménye, a napokban megkötik a 903 ezer forintba kerülő készülék beszerzéséről szóló szerződést.

– A meghirdetett adománygyűjtésre 17-en jelentkeztek, míg az alapítvány folyószámlájára 38 darab utalás érkezett, így összesen több mint egymillió forint adományt kaptunk. Minden várakozást felülmúlt ez az összefogás, tisztelettel köszönjük a támogatást. Adománygyűjtésünk igazolja, a jó ügy mellett még ezekben a nehéz időkben is sokan képesek az együttműködésre – mondta Fabacsovics Zoltán, az alapítvány kuratóriumának elnöke.

A város önkormányzata 300 ezer forint támogatást biztosított az életmentő készülék beszerzéséhez, a 2019. évi egyszázalékos adófelajánlásokból 282 ezer forint érkezett, a vételár hiányzó részét, 323 ezer forintot, pedig a befolyt adományokból biztosítják.

Az adomány 707 ezer forintos fennmaradó részét, az alapítvány elkülönítve kezeli, csak a defibrillátorral kapcsolatos kiadásokra fordítja. Az összegből öt éven át biztosítható a készülék üzemeltetése, továbbá képzéseket szerveznek a defibrillátor használatának minél szélesebb körben történő elsajátítása érdekében.

Azon magánszemélyek, akik legalább ötezer forinttal valamint azon gazdasági társaságok, amelyek legalább tízezer forinttal támogatták a gyűjtést, 1-1 palack a bARÁCSság bora alapítványi bort kapnak ajándékba. Az alapítvány elnöke kéri, azon adományozók, akikhez még nem jutottak el, adják meg elérhetőségüket az aracsertalapitvany@gmail.com e-mail címen, hogy megkaphassák a felajánlott ajándékot.

 

 

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.