Oldal kiválasztása

Szerző: | 2020-11-24.

A tervezett ütemnek megfelelően halad a balatonfüredi polgármesteri hivatalban a 2018. január elseje óta működő Paktum iroda. A füredi és almádi járást érintő foglalkoztatási program keretében idén június 30-ig összesen 168 fő jutott álláshoz, nők és férfiak nagyjából egyenlő arányban.

Közülük jelenleg tizenketten a támogatási időszak után fél évvel is rendelkeznek állással, és az idő előrehaladtával a számuk várhatóan tovább emelkedik – tudtuk meg Gajdos Attila projektmenedzsertől.

– A 2020. május 31-ig tartó munkaerőpiaci programban eddig összesen 276-an vettek részt, öten pedig sikeresen fejezték be a képzést. A tervezett szolgáltatások beszerzésre kerültek, és a pályázat keretein belül az ősz során Balatonfüreden és Balatonalmádiban főként vállalkozók számára rendezvényeket, előadásokat fogunk még tartani pénzügyi, vállalkozási, adózási és marketing-kommunikációs témákban – tette hozzá Gajdos Attila.

A projektiroda tapasztalatai szerint számszerűleg valamivel kevesebb munkavállalói igény merült fel, mint ahányan munkaerőt kerestek. A munkaerőpiac alakulását még mindig erősen befolyásolja a szezonalitás, és továbbra is népszerűek a turizmushoz köthető munkalehetőségek. Hatékony segítségnek bizonyult a legtágabb idejű konstrukció, amiben a munkáltatók legfeljebb nyolc havi bérköltség támogatást vehetnek igénybe négy hónapos támogatás nélküli továbbfoglalkoztatási kötelezettség mellett. Egy ugyanazon vállalkozó több munkaerőt is foglalkoztathat egy időben hasonló feltételek mellett, és többek élnek is ezzel a lehetőséggel. A munkavállalók számára pedig a program megtérítheti a munkába járás teljes költségét, amennyiben a munkavállaló tömegközlekedést használ a munkahelye eléréséhez.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében megvalósuló foglalkoztatási együttműködésre két járás, Füred és Almádi 554 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el a Veszprém Megyei Kormányhivatallal, mint szakmai partnerrel közösen. A program keretében olyan finanszírozott képzéseket indítanak, amik kiszolgálják a térség gazdasági szereplőinek igényeit. A projektiroda tervei között szerepel még a helyi termelők összefogásának erősítése, amihez alulról jövő kezdeményezéseket is várnak.

A termelők javaslataikkal felkereshetik a füredi polgármesteri hivatalban működő Paktumirodát (8230 Balatonfüred, Szent István tér 1. telefon:87/581-225, email-cím: gajdosattila@balatonfured.com, honlap: www.furedalmadipaktum.hu).

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Hírek, Agora

Hírek

Rendőrségi bemutató

Nyárindító megnyitó ünnepség Balatonfüreden, a Vitorlás téren május 22-én.

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004