Oldal kiválasztása

Szerző: | 2020-11-24.

Szükséges-e a kis- és középvállalkozásoknak a marketingkommunikáció? Mit jelent a digitális átállás, kit érint a generációváltás és milyen ösztönzőkkel lehet megtartani egy munkavállalót? Ilyen és hasonló kérdések merültek fel a Paktum november 12-i vállalkozói workshopján a Blaha-házban.

A meghívott előadók közül Forsthoffer Ágnes szállodaigazgató az együttműködés fontosságát hangsúlyozva úgy fogalmazott, hogy a nyilvános fórumok segítenek közelebb jutni a vállalkozókat érintő kérdések megoldásaihoz.

– Sokkal előbbre jutunk, ha együttműködünk. A marketing és az újfajta technikai vívmányok alkalmazása szinte megkerülhetetlen lett, és a generációváltás témakörében is látunk jó gyakorlatokat, amiket érdemes megosztani másokkal. A „kicsiknek” nincs könnyű dolguk, hisz nincs külön marketingesük és HR-esük, de kezdetnek talán annyi is elég, ha tudatában vagyunk a változtatás és a haladás szükségességének, később pedig érdemes egy szakértő segítségét kérni – mondta Forsthoffer Ágnes.

Az igazgató asszony az atipikus foglalkoztatási formákra is felhívta a figyelmet. – Nyilván egy pultos nem tud home office-ban, otthonról dolgozni, de egyre több olyan dolog létezik, amire érdemes munkaadóként odafigyelni, és a dolgozókkal közösen kialakítva tudunk egy jól működő munkarendet kialakítani, illetve egyéb juttatási területen olyan gyakorlatokat bevezetni, amik a munkavállalást kedvezőbbé teszi. Nem utolsó sorban kell említeni a munkáltatói brandépítést, aminek során egy hiteles, megbízható munkaadóként kell fellépni, kommunikálni is a márkát, ami szinte már a marketing marketingje.

Forsthoffer Ágnes kitért arra is, hogy a Paktum előadási az együttműködést és az információáramlást nagymértékben segítik, ahol a résztvevők sok hasznos ismeretet hallhatnak. Gajdos Attila, a Paktum projektmenedzsere azt ígérte, hogy további workshopokat szerveznek. A munkaerőpiaci programba ezidáig 347 résztvevőt sikerült bevonni, és november közepéig 181-en jutottak álláshoz a Paktum révén, ami a 156 fős célszámhoz képest már most túlteljesítést mutat, ennek ellenére még érdemes érdeklődni a májusig tartó program iránt.

 

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Charlie 77

2024-07-15. 20.30 Balaton Szabadidő Központ

Koncert.

Hírek, Agora

Hírek

Szúnyogirtás Füreden

Ismét szúnyoggyérítést tartanak a városban. Június 24-én lesz a földi kémiai irtás.

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004