Oldal kiválasztása

Szerző: | 2020-11-24.

Szükséges-e a kis- és középvállalkozásoknak a marketingkommunikáció? Mit jelent a digitális átállás, kit érint a generációváltás és milyen ösztönzőkkel lehet megtartani egy munkavállalót? Ilyen és hasonló kérdések merültek fel a Paktum november 12-i vállalkozói workshopján a Blaha-házban.

A meghívott előadók közül Forsthoffer Ágnes szállodaigazgató az együttműködés fontosságát hangsúlyozva úgy fogalmazott, hogy a nyilvános fórumok segítenek közelebb jutni a vállalkozókat érintő kérdések megoldásaihoz.

– Sokkal előbbre jutunk, ha együttműködünk. A marketing és az újfajta technikai vívmányok alkalmazása szinte megkerülhetetlen lett, és a generációváltás témakörében is látunk jó gyakorlatokat, amiket érdemes megosztani másokkal. A „kicsiknek” nincs könnyű dolguk, hisz nincs külön marketingesük és HR-esük, de kezdetnek talán annyi is elég, ha tudatában vagyunk a változtatás és a haladás szükségességének, később pedig érdemes egy szakértő segítségét kérni – mondta Forsthoffer Ágnes.

Az igazgató asszony az atipikus foglalkoztatási formákra is felhívta a figyelmet. – Nyilván egy pultos nem tud home office-ban, otthonról dolgozni, de egyre több olyan dolog létezik, amire érdemes munkaadóként odafigyelni, és a dolgozókkal közösen kialakítva tudunk egy jól működő munkarendet kialakítani, illetve egyéb juttatási területen olyan gyakorlatokat bevezetni, amik a munkavállalást kedvezőbbé teszi. Nem utolsó sorban kell említeni a munkáltatói brandépítést, aminek során egy hiteles, megbízható munkaadóként kell fellépni, kommunikálni is a márkát, ami szinte már a marketing marketingje.

Forsthoffer Ágnes kitért arra is, hogy a Paktum előadási az együttműködést és az információáramlást nagymértékben segítik, ahol a résztvevők sok hasznos ismeretet hallhatnak. Gajdos Attila, a Paktum projektmenedzsere azt ígérte, hogy további workshopokat szerveznek. A munkaerőpiaci programba ezidáig 347 résztvevőt sikerült bevonni, és november közepéig 181-en jutottak álláshoz a Paktum révén, ami a 156 fős célszámhoz képest már most túlteljesítést mutat, ennek ellenére még érdemes érdeklődni a májusig tartó program iránt.

 

Megosztás

Olvass tovább

Programok

< 2024 >
Február
H.K.Sze.Cs.P.Szo.V.
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829   

Hírek, Agora

Hírek

Rajzpályázat

„Ha nagy leszek, Bohócdoktor leszek” címmel rajzpályázatot hirdet a Karitáció Alapítvány.

Agora

  • Attila2024-02-28 17.10AgoraÍzléses közterületek Füreden? De mi lesz a lakóteleppel ,évek óta nem kezelik rendesen a növényeket ,bokrokat, fákat. Több szolgáltató feltúrta
  • Hát csak nem már megint egy átkozott szálloda?2024-02-23 16.27AgoraÉs ráadásul annyira szép zöld, hogy csak na. De a lényeg, hogy a turizmus nem cél, hanem eszköz. Az egyik
  • Rendelethez2024-02-23 16.24AgoraKöszönöm az információt! És egyben nagyon gratulálok az illetékeseknek.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Gazdabolt
Bahart
image004