Online irodalom

A Tempevölgy folyóirat decemberben több online irodalmi eseményt is szervez. Íme, a könyvbemutatók illetve a Jókai konferencia részletei.

December 2-án, Révész Emese: Mentés másként című könyvének bemutatóját tartják, amely az alábbi linken követhető: https://youtu.be/2ouaAbQYCG0

“Egészen kicsi rajz volt a lap alján, egy dróton üldögélő fecskéről és egy felé integető, rakott szoknyás, copfos kislányról. Hogy a fecske színe lila, azt Nemes Nagy Ágnes verséből tudhattam, mert a rajz fekete-fehér volt. És miközben apu újra és újra felolvasta a verset, az elnagyolt vonásokban számomra testet öltött a madárka szívszorító magánya. A rajzhoz kötődő érzéseket ilyen hosszú idő távlatából is fel tudom idézni, és nemcsak azt az aprócska kis szomorúságot, hanem a jóleső érzést, hogy a versolvasás közben apám mellé bújhatok.”
A szerzővel és vendégeivel, E. Csorba Csillával és Dániel Andrással Szekeres Nikoletta beszélget.

December 4-én online Jókai konferenciát tartanak a Tempevölgy szervezésében.

A Tempevölgy folyóirat 2012 óta három alkalommal adott otthont annak a konferenciasorozatnak, amely nagymértékben hozzájárult Jókai „újraélesztéséhez”, és a Jókai-kánon megújításához, ahhoz a modellértékű, sikeres folyamathoz, amelynek eredményeképpen Jókai Mór páratlanul gazdag életművéhez a jelen olvasói, nem utolsó sorban a közoktatásban dolgozó tanárok, pedagógusok, és rajtuk keresztül a diákok, utat találtak. A konferencia célja, hogy Jókai munkásságának egyik kevéssé feltárt területét helyezze a középpontba, és a legújabb eredmények bemutatásának fórumot teremtsen.
Az esemény itt követhető:
https://us02web.zoom.us/j/6203551660?pwd=UTJjeFpibGJRUDM5TmFIQWRSaElvUT09 

December 8-án, hat órakor Káldi Katalin Számos és számtalan című könyvének bemutatóját rendezik meg. A könyv a Doktori Iskola Művészet mint kutatás című sorozatának második kötete.

A szerzővel, Kicsiny Balázs és Szegedy-Maszák Zoltán sorozatszerkesztőkkel, valamint Tóbiás Krisztián kiadóval Mélyi József beszélget.

Az eseményen való részvételi szándékot a dla@mke.hu e-mail címen kell jelezni.

 

 

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.