Oldal kiválasztása

Elhunyt Bartsch János sportvezető

Szerző: | 2021-03-05.

Hetvenhat éves korában elhunyt Bartsch János sportszervező, a működését 2002-ben befejező Somogy Megyei Testnevelési és Sporthivatal /MTSH/ utolsó igazgatója.

Fiatalkori kosárlabdázói és hosszabb sportvezetői múlttal a tarsolyában, 1997-ben, akkor vette át az igazgatói posztot Zag Józseftől, amikor az Országos Testnevelési és Sporthivatal visszaadta megyei testnevelési és sportigazgatóságait a megyéknek.

Egy ciklusnál tovább tartó működése alatt erősödött meg a két legnagyobb megyei rendezvény, a Balatonátúszás és a Fonyódi Triatlon Balaton Nagydíj, az országos például szolgáló, kiskörzeti sportszervezői hálózat és a megyei sportági szakszövetségek szervezete a Somogy Megyei Sportszövetség.

Az elért eredmények ellenére, a Megyei Önkormányzati Hivatal strukturális átszervezése során, az oktatási vonalhoz kerültek át a testneveléssel kapcsolatos addigi feladatok. A feladatkörök csökkentek, 2002-ben, pedig megszüntették a Sportigazgatóságot.

Az igazgatóság megszűnését követő nyugdíjaztatása után, új identitását keresve, a Balaton Fejlesztési Tanács, a Magyar Turisztikai Hivatal, a Magyar Turizmus Rt és a Somogyból elszármazott, regionális fejlesztésért és felzárkóztatásért felelős tárca nélküli miniszter dr. Kolber István mentorálása mellett, megálmodta a „Mozdulj Balaton!” strandi szabadidősport programot.
2004-ben, kilenc Balaton parti önkormányzat részvételével indította a sorozatot, amely 18. életévébe lépve, az idei nyáron, már 34 település, 40 strandján biztosít korszerű sportolási feltételeket a strandok látogatóinak.

Bartsch János, azzal alkotott maradandót, hogy következetes munkával, nyárról-nyárra visszatérő programjával, szinte észrevétlenül lopta be a strandolók őszi-téli életvitelébe a rendszeres sportolást, segítve az egyéneket, családokat a legfőbb cél, a nyáron kapott minta szerinti, egészséges életmód kialakításában.

Fotó: kapos.hu

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Hírek, Agora

Hírek

Szúnyogirtás Füreden

Ismét szúnyoggyérítést tartanak a városban. Június 24-én lesz a földi kémiai irtás.

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004