Tour de Hongrie – Útlezárások a városban

Május 13-án, csütörtökön, 13.15 kor rajtol el Balatonfüreden a Tour de Hongrie mezőnye. 132 kerékpáros sorakozik fel a Vitorlás téren, hogy onnan indulva a Zákonyi Ferenc utcán és a 71-es főúton tekerve Tihany felé elhagyja Balatonfüredet. A verseny miatt ideiglenes forgalomkorlátozások lesznek a városban.

A kerékpár versenyzők az úttesten a menetirány szerinti jobb oldalon közlekedhetnek rendőri biztosítás mellett. Ezért május 13-án, 13 órától a Zákonyi Ferenc utcában, a Széchenyi úton (71-es főút) és a Tihanyi Műúton a mezőny elhaladásának idejére teljes pályás útlezárás lesz érvényben.

A verseny miatt május 12. 18.00 és május 13. 15.00 óra között tilos lesz a parkolás a Huray utcában illetve az abból nyíló parkolóban. Ebben az időszakban a Zákonyi utca és a Jókai Mór utca is le lesz zárva, csak az ott lakók és a célforgalom hajthat be.

A verseny ideje alatt két helikopter is köröz majd a mezőny felett, ami zajterheléssel jár, mint ahogy a sportversenyeken megszokott hangosítás is.
A szervezők kérik a közlekedők türelmét!

A Május 13-án 13.15-kor kezdődő verseny útvonala:
Balatonfüred – Aszófő – Pécsely – Balatonszőlős – Tótvázsony – Nagyvázsony – Pula – Vigántpetend – Nagyvázsony – Mencshely – Óbudavár – Szentantalfa – Tagyon – Zánka – Köveskál – Káptalantóti – Badacsonytomaj – Badacsony – Hegymagas – Tapolca – Sümeg – Bazsi.
A rendőrség kéri, a járművezetők az adott útvonalon a járműveikkel ne várakozzanak az úttesten.

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.