Lejárt okmányok cseréje

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Balatonfüredi Járási Hivatala felhívja a lakosság figyelmét, hogy a veszélyhelyzettel összefüggő rendelkezések alapján a 2020. március 11. és 2022. május 31. között lejárt, illetve lejáró személyazonosító igazolványok, vezetői engedélyek és útlevelek 2022. június 30-ig érvényesek.

Kérik, hogy a zökkenőmentes ügyintézés, a torlódások és a hosszan tartó várakozás elkerülése érdekében az érintettek minél előbb gondoskodjanak a lejáró okmányok cseréjéről.

Az ügyintézéshez kérik mindenki hozza magával a lejárt okmányát, a lakcímet igazoló hatósági igazolványt (lakcímkártyát), a vezetői engedély cseréjéhez az orvosi alkalmassági véleményt.

A lejáró okmányok cseréjéhez nincs szükség előzetes időpontfoglalásra a kormányablakokban, de a várakozási idő minimalizálása érdekében javasolt az időpontfoglalást. (Időpontfoglalás telefonon: 1818, online pedig itt lehetséges.

A Balatonfüredi .Járási Hivatal Kormányablak Osztály ( 8230 Balatonfüred, Felső köz 2.) ügyfélfogadási ideje:

Hétfő: 8:00 órától 18:00 óráig
Kedd: 8:00 órától 16:00 óráig
Szerda: 8.00 órától 18:00 óráig
Csütörtök: 8:00 órától 14:00 óráig
Péntek: 8:00 órától 14:00 óráig

A lejárt jogosítványt, az új okmányt – az orvosi alkalmassági vizsgálat után – személyes ügyintézés nélkül, automatikus eljárásban is érvényesíteni lehet. Ehhez egy online nyilatkozatot kell kitölteni, amely – a részletes tudnivalókkal együtt – a magyarorszag.hu oldalon található.

A meghosszabbítás online ügyintézése illetékmentes.
A jogosítvány meghosszabbítása az automatikus ügyintézésre vonatkozó nyilatkozat hiányában 4000 forintba kerül, továbbá ez az összeg 1500 forintra módosul a nyugdíjkorhatárt betöltő igénylő esetén.

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.