Oldal kiválasztása

EUCF Városokkal a városokért

Szerző: | 2022-04-08.

A „Veszprém Five” konzorcium – melynek tagjai Ajka, Balatonfüred, Pápa, Tapolca és Várpalota városok önkormányzatai – a tavalyi évben sikerrel pályázott az EUCF (European City Facility) “Városokkal a városokért – a helyi fenntartható energetikai beruházások támogatása” programra.

Az elnyert támogatás célja a fenntartható energiába történő beruházások felgyorsítása volt, melynek érdekében elkészült mind az öt résztvevő önkormányzat Beruházási Koncepciója, valamint egy összegzett, konzorciumi dokumentáció.

Mi is az EUCF? 

Az Európai Bizottság elnöke 2020 évi évértékelő beszédében ambiciózus vállalást tett: a korábbi 40 helyett 55 százalékkal kell csökkenteni a károsanyag-kibocsátást 2030-ig. Ehhez új támogatási lehetőségeket is biztosít. Az egyik ilyen az EUCF EUROPEAN CITY FACILITY program.

Az EUCF egy európai kezdeményezés az önkormányzatok, a helyi önkormányzatok és csoportjaik támogatására Európa-szerte a fenntartható energiába történő beruházások felgyorsítása érdekében beruházási koncepciók kidolgozásra. Az EUCF 60 ezer eurós támogatás formájában olyan szolgáltatásokat és tevékenységeket finanszíroz, amelyek támogatják beruházási koncepciók kidolgozását, mint például (műszaki) megvalósíthatósági tanulmányok, piaci elemzések, érdekelt felek elemzése, jogi, gazdasági és pénzügyi elemzések, kockázatelemzések, valamint a koordináció és a szervezési tevékenységek.

A támogatás tehát nem célja a beruházások közvetlen finanszírozása. A szolgáltatásokhoz való hozzáféréshez és egy befektetési koncepció kidolgozásához használható fel, amelynek célja számos beruházási alap elérése (az ELENA-tól kezdve a PDA-kon át a magánberuházásokig).

A kelet-európai régióban, amelybe Bulgária, Csehország, Horvátország, Észtország, Magyarország, Litvánia, Lettország, Lengyelország, Románia, Szlovénia és Szlovákia tartozik, 11 pályázat nyerhetett, ezek közé került be a beadott 100 fölötti pályázatból a Veszprém megyei pályázat.

Fenntartható energetikai fejlesztések Balatonfüreden – Beruházási koncepció

Balatonfüred Városi Beruházási Koncepció véleményezése

Felkérünk minden kedves lakost és érdekelt szervezetet, aki véleményezni kívánja a városi koncepciót, hogy küldje el véleményét a következő e-mail címre:

brenner.klara@balatonfured.com

Véleményét 2022. április 14-ig várjuk!

Kérjük, segítse a Beruházási Koncepció nyilvános konzultációjával kapcsolatos információk terjesztését azzal, hogy megosztja azt minden potenciálisan érdekelt féllel.

 

 

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Mácsai24

2024-07-20. 16.00 Vaszary Galéria

Kiállításmegnyitó.

DumaFüred

2024-07-19-28. Balaton Szabadidő Központ

Humoristák estjei.

Hírek, Agora

Hírek

DumaFüred 2024

A humor legnagyobb hazai fesztiválja újra a városban. DumaFüred fesztivál július 19-28. között.

Udvarmozi

Szabadtéri vetítések az Arácsi Tájházban Tímár Péter filmjeiből.

Moszkító

2024.07.15.

Megtörtént a legutóbbi szúnyoggyérítés? Ismerősi körben senki sem látta a járművet, és érzésre sem lett kevesebb szúnyog.

pénz

2024.07.15.

Iszonyú drága a Balaton! A covid óta háromszorosára emelkedtek az árak a fizetések meg alig változtak. Füred megfizethetetlen. Úgy látom,…

zene nyugdíjasoknak

2024.07.09.

Minden évben ugyanaz a téma. Miért csak olyan koncertek vannak a városban, amelyek a nyugdíjas korosztályhoz szólnak? Fenyő, Neoton, Kovács…

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Monis Banner
2
Bahart